15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Gece Uyanmadan Deliksiz Uyku İçin Yatak Tavsiyeleri Neler?
Sonraki Yazı
Hamileler İçin Uyuyama Sorunu Ve Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Yatak Alacak Gençlere Öneriler ve Yatak Tavsiyeler. (18-35 Yaş)

Herkes için doğru yatak seçimi büyük önem taşıyor olsa da özellikle ergenlik döneminde olan ve vücutları hâlâ gelişim gösteren, günlük yaşamda büyük enerji sarf eden 18 – 35 yaş aralığında olan gençler için daha dikkatli olunması gereken bir süreci kapsamaktadır. Gençler için yatak önerileri onların gelişimlerini en iyi şekilde destekleyecek ve aynı zamanda da gün içinde harcadıkları enerjiye doğru bağlantılı olarak dinlenmelerini sağlayacak yataklardan oluşmaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Gençler İçin Yatak Seçiminde Dikkat Edilecekler

18 – 35 yaş aralığı yatak seçimi için göz önünde tutulması gereken nokta; fiziksel ve zihinsel olarak en yoğun olunan dönem olmasıdır. Bir taraftan ergenlikten yeni çıkılmış, diğer taraftan ise günlük yaşam temposuna ayak uydurmak her zamankinden daha fazla enerji harcanmaktadır. Vücut hızlı bir yenilenme ve güç içinde harcadığı yüksek sayıdaki enerjiyi kazanmak için dinlendirici bir uykuya ihtiyaç duymaktadır. Bu yaş aralığı aynı zamanda yeni becerilerin kazanılması ve geliştirilmesi adına da öneme sahip olduğu için bu özellikleri sağlayacak yatakların yani kesintisiz ve konforlu bir şekilde uyumaya yardımcı olacak yatakların seçilmesinin büyük önemi bulunmaktadır.

Özellikle bilişsel gelişim açısından da önemli olan bu yaş aralığı aktif uyku evresinin en çok gerekli olduğu dönemler arasındadır. REM evresi olarak da adlandırılan aktif uyku evresinde gün içerisinde öğrenilen bilgiler pekişir, yeni beceriler elde edilir ve bunların yanında kalıcı olarak bilgiler yerleşir. Ancak aktif uyku evresi son derece hassas bir evre olduğu için yataktan kaynaklı en ufak bir sebep yüzünden yarım kalabilmekte ya da vücut bu evreye hiç geçememektedir. Aktif uyku evresinin iyi bir şekilde olması için yatağın kesintisiz şekilde uyumaya imkân vermesi, aynı zamanda da vücudun dinlenmesinin büyük önemi bulunmaktadır.

Daha Detaylı Bilgi İçin ”Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku Ve Yaşamınız Için Önemi.” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Bilişsel kazanımların yanında bu yaş aralığı için kas yapılarının gelişimi ve yenilenmesi de oldukça önem taşır. Günlük tempoya bağlı olarak diğer yaş gruplarına göre daha fazla enerji harcayan bu yaş aralığında olanlar, kaslarının yenilenmesi ve ağrılara ya da güçsüzlüklere neden olmaması için kesintisiz şekilde uyumaya gereksinim duyarlar. Çünkü gün boyunca yapılan eylemlere bağlı olarak kaslar sürekli yıpranır ve yenilenmeleri için de uykuya ihtiyaçları bulunur. Eğer yatak, vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtamaz ve bir bölge ya da belirli bölgeler üzerinde ağırlığın toplanmasına neden olursa, böyle bir durumda o bölgedeki kaslar uyku boyunca sürekli çalışacakları için yenilenmeyecekleri gibi daha fazla yorgunluk duyulacaktır. Bu da uyku sonrasında, yataktan kalkıldığında çeşitli kas ve eklem ağrılarını beraberinde getirecektir.

Gençlerin Tercih Edeceği Yataklar

Gençlerin tercih edeceği yataklar onların  zihinsel ve fiziksel gelişimleri ya da yenilenmeleri için ideal olan yatak modellerinden oluşmaktadır. İyi bir yatak, iyi bir uyku anlamı taşıdığı için rahatsız edici durumlardan kurtulmak ve konforlu bir şekilde çok uzun süreli yatağınızı kullanmak için WellMatt tarafından sunulan yatakları tercih edebilirsiniz.

Visco Yataklar

Visco elastik malzemesi, 1960’lı yıllarda NASA tarafından astronotların uzay yolcuklarını kolay hale getirmek için tasarlanmıştır. Astronotlar uzay yolculukları sırasında çok uzun süreler sabit kaldıkları ve yerlerinden kıpırdayamadıkları için çeşitli kas ve eklem ağrıları ile karşılaşmışlardır. Visco malzemesi ise onlara eşsiz bir rahatlık sunmuş ve astronotlar üzerinde başarılı sonuçlar verince çok kısa sürelerde diğer alanlarda da, özellikle yatak alanında da kullanılmaya başlanmıştır. Visco elastik malzemesi, her şeyden önce üzerinde bulunan ağırlığın şeklini alır ve böylece çok yüksek ağırlık basınçlarında bile eşsiz bir performans gösterir. Bu durum kilolu kimselerin de rahatlıkla visco yatakları kullanabilecekleri anlamına gelir. Beri yandan, visco yataklar vücudu saran yapıları ile birlikte omurganızın uyku esnasında doğru pozisyonu almasına yardımcı olmaktadır. Omurganın uyku sırasında doğru ve doğal pozisyonda olması vücudun dinlenmesini sağlar, disk ve bağlar üzerinde ağırlık olmamasına neden olur ve böylece hâlâ 18’li yaşlarda süren gelişim için de daha rahatlatıcı bir yapıya sahiptir. Her ne kadar 18 yaş altı için visco yataklar tavsiye edilmemekle birlikte, bu yaştan itibaren kullanılabilirler çünkü vücudun konforlu, rahatlatıcı ve sağlıklı bir şekilde uyumasına yardımcı olurlar. Aynı zamanda WellMatt visco yatakları özel viscojel teknolojisi ile birlikte terletme gibi durumların da önüne geçerek, ferah, serin ve daha dinlendirici bir şekilde uyumayı sunmaktadır. Visco yataklarda, bunların yanında kullanılan güçlü kenar destekleri de yatağın formunu uzun süreli kullanımlar için ideal süreye getirmektedir. Çiftler için de visco yataklar hareket yalıtımı sağlayarak, çiftlerin rahat şekilde yatakta birbirlerine rahatsızlık vermeden dönebilmelerini mümkün hale getirirler.

Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir?” Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” Yazımızı Okuyarak Visco Yataklar Hakkında Daha Detaylı Bilgi Sahibi Olabilirsiniz.

Lateks Yataklar

Kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının ismi olan lateks, özel yöntemler ile blok haline getirilerek yataklarda kullanılmaktadır. Harika bir yatak malzemesi olup vücut ağırlığının yatağa dengeli bir şekilde dağılmasına neden oldukları gibi, aynı zamanda tek bir bölge üzerinde ağırlık oluşmasını engeller. Tek bir nokta üzerinde uyku sırasında ağırlık oluşmaması ise özellikle kas yenilenmeleri için son derece önemlidir çünkü kasların gevşemesini sağlayan bu durum kan akışını normal seyrine getirerek kas yapılarının gereksinim duyduğu yenilenmeyi yapabilmelerine neden olur. Böylece lateks yataklara ne kadar yorgun girerseniz girin, her sabah yataktan dinç, enerjik ve uykunuzu tam olarak almış şekilde uyanabilirsiniz. Lateks yataklar yapıları gereği doğal hava kanallarına da sahip oldukları için sürekli hava alırlar ve böylece toz, bakteri, küf, mantar gibi akarların da oluşumunun önüne geçerler. Lateks yataklar, böylece kötü koku ya da aşırı ısınma gibi durumlara da mahal vermeyerek dinlendirici ve rahatlatıcı uyku deneyimi yaşamak isteyenlere harika bir performans gösterirler.

Lateks Yatağın Faydaları Ve Kimler Tercih Etmeli?” Yazısını Mutlaka İnceleyin.

Doğal Yataklar ve Japon Yer Yatakları

Doğal yataklar tamamen organik olan yapıları ile birlikte ferah, sağlıklı ve dinlendirici bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler için en iyi uyku deneyimini sunan yataklar arasındadırlar. At kılı, Hindistan cevizi lifi , lateks, pamuk, yün gibi malzemelerden üretilen  doğal yataklar, bu özellikleri ile birlikte hem sağlıklı hem de konforludurlar. Gençlerde daha sık görülen alerjen reaksiyonlar onların sağlıkları açısından ciddi sorunların  oluşmasına neden olabildiği için organik yataklarda uyumaları böylesi durumların oluşmasının tamamen önüne geçer. Aynı zamanda doğal yataklar vücutlarının doğal pozisyonda olmasını, kaslarının yenilenmesini, çift halinde kullanımlarda eşlerin birbirlerinden rahatsız olmamaları gibi durumları da sağlayarak çok uzun süreli kullanım sunarlar. Japon yer yatakları ise otantik görünümleri ile birlikte gençlere daha çekici gelmekte ve aynı zamanda da uyku kalitelerinin yüksek olmasını sağlayarak dinlendirici şekilde uyumalarına neden olmaktadır. Yerde ya da yere yakın kullanımları ile birlikte vücudun daha iyi destek almasını sağladıkları gibi kişinin bilinçaltında güvenli olmasını sağlayarak daha kesintisiz bir şekilde uyumasına da etki etmektedirler. Dayanıklı yapıları ile çok uzun süreli kullanımlar için özel olarak tasarlanmış bu yataklar, gençlerin tüm uyku ihtiyaçlarını, en sağlıklı ve uzun ömürlü kullanmak için tasarlanmış olup WellMatt uyku danışmanı sayesinde yatak seçiminde kişisel özellikler ve kilo gibi etmenleri de göz önünde tutarak çok daha kolay şekilde yatak seçimi yapılmasına olanak verilmektedir.

Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Japon Yer Yatakları Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Gece Uyanmadan Deliksiz Uyku İçin Yatak Tavsiyeleri Neler?
Sonraki Yazı
Hamileler İçin Uyuyama Sorunu Ve Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz