15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Doğal Yatak Fiyatları Nelerdir Ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?
Sonraki Yazı
Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğal yatak tercihi yaparken dikkat edilecekler ile kendiniz için uygun doğal yatağı kolaylıkla bulabilirsiniz. Tamamen doğal içerikten oluşan ve sağlıklı bir uyku isteyenlerin ihtiyacını gideren doğal yatak modelleri, eşsiz özellikleri ile öne çıkıyor. Ancak doğal yatak seçiminde doğru olan yatağı seçmeniz için belirli noktaları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Doğal Yatak Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Doğal yatak, yapımı ve içeriği olarak kimyasal barındırmayan, özel yapım teknikleri ile hazırlanan ve sağlığınız için en zararsız yataklara denilmektedir. Günümüzde kimyasalların insan vücudu üzerinde zararları anlaşıldıkça doğal olan ürünlere ilgi her geçen gün daha fazla artmaktadır. Bu durumundan yataklar da kendi imkânlarını bulmuşlardır. İnsan yaşamının üçte birlik gibi uzun bir süresi uykuda geçtiği için seçeceğiniz yatağın sağlığınız için zararlı olmaması oldukça önemlidir. Bu bakımdan, doğal yataklar son zamanlarda sık olarak tercih edilmektedir ancak piyasa koşullarında farklı yataklara da doğal yatak adı verilebilmektedir. Bu türden yataklardan tercih edip mağdur olmamak adına doğal yatak özelliklerinin bilinmesi yararlı olacaktır. Doğal yatak özellikleri şu şekildedir;

  • Doğal yataklar, farklı doğal malzemelerin özel yöntemler ile bir araya getirilmesinden oluşmaktadır. Böylece alışılmış yataklardan farklı bir yapıları bulunmaktadır. Tamamen sağlıklı ve konforlu olmaları için hazırlanmaktadırlar.
  • Doğal yataklar kullanılan malzeme bakımından diğer yataklar ayrılırlar ve gerek yapımında gerekse içeriğinde konfor arttırıcı olan doğal lateks, at kılı, Hindistan cevizi lifi gibi özel malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler sayesinde hem sağlıklı hem de ısı değerleri bakımından eşsiz bir deneyim yaşanmasını sağlamaktadırlar.
  • Doğal yataklar hava alan yapıları sayesinde aşırı terleme ya da üşüme gibi durumların önüne geçerler. Bu durum ise dört mevsim boyunca, mevsim koşullarından bağımsız olarak sürekli hava alan, ferah ve ısı değerleri stabil bir yatakta uyumayı sağlamaktadır.
  • Kullanılan malzeme bakımından doğal yataklar çok uzun süreler kullanıma, deforme olmadan ya da herhangi bir çökme göstermeden kullanıma olanak tanımaktadırlar.

Bu özellikleri ile birlikte doğal yataklar rahatlığını ve sağlığını düşünenler tarafından tercih edilen özel yataklar olmaktadırlar.

Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilecek?

Sağlığınızı düşünerek alacağınız doğal yatağın gerçekten doğal özellikler göstermesine dikkat etmelisiniz. Piyasa koşullarında doğal yatak adı altında fakat doğal özellikler taşımayan çok sayıda ürün bulunmaktadır. Bu yüzden doğal yatak seçerken dikkat edilecekler sayesinde doğru olan yatağı bulabilirsiniz;

  • İçeriğin tamamen doğal malzemelerden yapıldığına dikkat edin; doğal yatakların en büyük özellikleri doğal içeriğe sahip olmalarıdır. Herhangi bir şekilde kimyasal kullanıldığında yatağın doğal olma özelliğine bu durum etki edeceği için istenilen verim alınamayacaktır. Bu durumun önüne geçmek adına yatağın üretim sertifikasına bakmanız yeterli olacaktır. Hangi malzemelerden üretildiği üretim sertifikasında yer almaktadır. Doğal yatakların tam olarak doğal özellikler göstermesi için şu malzemelerden yapılmaları gerekir;
  • Doğal Lateks; kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının adı olan lateks yine özel yöntemler ile blok haline getirilmektedir. Blok haline getirilme işleminin ardından yatak için son derece elverişli olan lateks malzemesi, dayanıklı yapısı ve uzun ömürlü kullanımı ile birlikte eşsiz bir konfor sunmaktadır. Vücut ağırlığını dengeleyen özelliği sayesinde eklem ve kas ağrıları başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi gelmekte, aynı zamanda da dinlendirici bir şekilde uyumayı sağlamaktadır. Lateks malzemesi aynı zamanda doğal hava kanallarına sahip olduğu için yatağın sürekli hava almasını ve bu sayede aşırı terleme, üşüme gibi rahatsızlıkların önüne geçmeyi de sağlamaktadır. Ayrıca vücuda destek veren yapısı sayesinde iskelet sisteminin uyku esnasında doğru pozisyonda olmasını sağlamakta, bu sayede de dinlendirici bir şekilde uyunmasını sağlamaktadır. Lateks malzemesi ile birlikte sabahları yataktan dinlenmiş bir şekilde kalkabilir ve yaşadığınız eklem – kas rahatsızlıkların da önüne geçebilirsiniz. Fakat lateks malzemesi doğal olduğunda bu özelliklerini gösterebilmektedir. Piyasa koşullarında ise maliyeti düşürmek adına sentetik lateks yaygın olarak bulunmaktadır. Sentetik lateks ise fabrika ortamında üretilmiş ve kimyasal özellikler taşıyan yapay latekse denilmektedir. Böylece sentetik lateks başta cildiniz olmak üzere, sağlığınız için zararlı olmakta, çeşitli kızarıklar ile birlikte vücudunuzun da doğru pozisyonda olmasının önüne geçmektedir. Bu durumu engellemek adına, WellMatt yataklarında tamamen doğal lateks kullanmakta ve sağlığınız için en iyi yatağı sizlere sunmaktadır.
  • At kılı; doğal yataklar için son derece özel bir malzeme olan at kılı, esnek ve hava alan yapısı ile öne çıkmaktadır. Bu sayede yatağınız hem uzun soluklu hem de konfor açısından rahat olmaktadır. At kılının yatağınızda bulunması aynı zamanda vücudunuzu da destekleyen bir yapının oluşumuna katkı sağladığı için doğal yatakların en büyük özelliği olarak öne çıkmaktadır. At kılı sayesinde yatak mevsim koşullarından bağımsız olarak süreli hava alan bir yapıda olmaktadır.
  • Hindistan cevizi lifi; doğal yatakların önemli malzemesi arasında yer alan Hindistan cevizi lifi, rahatlığı, ferahlığı ve dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. Özel yöntemler ile elde edilen Hindistan cevizi lifi ile birlikte, doğal yatağı çok uzun süreler kullanabilir, aynı zamanda vücudunuzu saran yapısı ile birlikte büyük bir rahatlık duyumsayabilirsiniz. Doğal yataklar için son derece özel ve temini oldukça güç bir malzemedir.
  • Doğal yün – pamuk; doğal yatakların rahatlığını ve ferahlığını sağlayan yün ve pamuklar WellMatt tarafından daha yüksek kalitede olmaları için yurtdışından ithal edilmektedirler. Bu sayede, doğal yatağın üst düzey konforlu olması sağlanmaktadır.
  • Kullanılan malzemelerden hareketle doğal yatağınızı seçerken bu malzemelerin kullanılmış olmamasına dikkat ediniz. WellMatt sadece içerik açısından değil üretim aşamasında da kimyasal kullanmayarak doğal yatakların en doğal olacak şekilde olmalarına özen göstermektedir.
  • Isı dengesi sağlamasına dikkat ediniz; Doğal yatakların en büyük özellikleri kullanılan malzeme gereği doğal bir klima görevi sunmalarıdır. Başka bir deyişle, mevsim koşullarından bağımsız olarak sürekli stabil değerlerde bir ısı dengesi olmaktadır. Bu durum yazları serin, kışları ise sıcak bir yatak sağlamaktadır. Aynı şekilde hava alan yapıları bu özel yataklarda çeşitli zararlı bakterilerin oluşmasını engelleyerek hijyen açısından en iyi yüzeyi sunarak, sağlıklı bir şekilde uyumayı sağlamaktadırlar.
  • Doğal yataklar ortopedik özellikler göstermelidir; doğal yatak tercihinde bulunurken en çok dikkat edeceğiniz nokta, ortopedik özellikler taşımasıdır. Ortopedik özellikler taşımayan yataklar, bel ve sırt bölgeniz başta olmak üzere çeşitli eklem ve kas yerlerinizde ağrıların oluşmasına neden olacaktır. Gerçek doğal yataklar ortopedik özellikleri sayesinde ağrıları önledikleri gibi aynı zamanda da mevcut ağrıları iyileştirici özellikleri bulunmaktadır.
  • Kullanılan malzeme bakımından uzun süreli kullanıma olanak vermelidir. Doğal yatakların en büyük özelliği, çok uzun süreler kullanım imkânı sunabilmeleridir. Kısa süre içerisinde deforme olma, esneme, sarkma ya da çökme gibi durumlar meydana gelmişse doğal yatağınız doğal özellikler göstermiyordur.
  • Doğal yatak seçiminde en önemli noktaların başında ise kişisel özelliklerinizi, başka bir deyişle boy ve kilo özellikleriniz ile yatma alışkanlıklarınızı da ideal yatağı seçmek için göz önünde tutmanız gerekir. Bunun için WellMatt uyku danışmanından istediğiniz zaman destek alabilir ve yatağınızı seçebilirsiniz.

Doğal Yatak Fiyatları Nelerdir Ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Doğal Yatak Fiyatları Nelerdir Ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?
Sonraki Yazı
Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz