15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Arasında Kilo Farkı Olan Çiftler İçin Doğru Yatak Seçimi Nasıldır?
Sonraki Yazı
Yatak Alacak Gençlere Öneriler ve Yatak Tavsiyeler. (18-35 Yaş)

Gece Uyanmadan Deliksiz Uyku İçin Yatak Tavsiyeleri Neler?

Sık görülen uyku sorunları arasında yer alan uyku bölünmesi kaliteli bir uykuyu engellediği gibi aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu uykuyu alamaması sebebiyle de çeşitli rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu türden rahatsızlıkların önüne geçmek için kesintisiz bir şekilde uyumak oldukça önemlidir. Ancak kesintisiz şekilde uyumak için yatak kalitesinden doğru yatağın seçimine kadar pek çok konu etkilidir. Bu bakımdan uyku bölünmesi yaşayanlara yatak tavsiyesi büyük kolaylık sunacaktır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Yataklardan Kaynaklanan Uyku Bölünmesi

Uyku bölünmesi için pek çok sebep bulunmakla birlikte en yaygın olarak görülen durum yanlış yataklarda uyumaktan kaynaklıdır. İyi bir yatak vücudu destekleyen, rahatlık sunan ve konforlu özelliklerinden oluşmaktadır. Ancak yatak seçiminde özenli davranılmadığı durumlarda uyku kalitesinde ciddi sorunlar oluşabilmektedir. Uyku bölünmesine neden olan yataklar her şeyden önce vücudun ağırlığını eşit şekilde dağıtmayan, başka bir deyişle yatma pozisyonuna bağlı olarak ağırlığı tek bir nokta üzerinde toplayan yataklardan oluşmaktadır. Geleneksel yaylı yataklar gibi modeller tek bir nokta üzerinde vücut ağırlığını uyku boyunca toplarlar ve o bölgede dinlemediği için belirli bir süre sonunda ağrılar oluşur. Ağrılara bağlı olarak da kişinin uykusu bölünür ve daha sonra tekrar uyumak oldukça zor bir hale dönüşür. Diğer bir etmen ise hava almayan yataklar uyku kalitesi üzerinde doğrudan etkiye sahiptirler.

Hava almayan yataklarda vücut ısısı yatakta toplanır ve bu durum aşırı terleme gibi durumlara yol açar. Terleme ise uyku bölünmesinin en büyük nedenleri arasında yer alır. Yatağın hava almayan bir yapıda olması, sürekli olarak terlemelerin ve uykunun bölünmesine de yol açar.

Bir diğer etmen ise uyku sırasında hareket rahatlığı vermeyen yataklar, yine uykunun sıklıkla bölünmesine yol açarlar. Yüzeyi ve malzemesi bakımından rahatça hareket etmenize imkân tanımayan yataklar, her hareketinizde rahatsız olarak uykunuzun kesilmesine neden olurlar. Böylece uykunuzun bölünmemesi için hareket kabiliyeti sunan bir yatak tercihinde bulunmanız da büyük önem taşımaktadır.

Detaylı Bilgi İçin ”Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku Ve Yaşamınız İçin Önemi.” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Kesintisiz Uyku Sunan Visco Yataklar

Visco yataklar aynı zamanda akıllı yatak olarak da bilinirler ve yüksek bir uyku kalitesi isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedirler. Özel olarak geliştirilen visco elastik malzemesinden üretilen visco yataklar vücut ağırlığını şeklini alarak vücudun uyku boyunca desteklenmesine ve böylece rahat edeceği doğal pozisyonu almasına yardımcı olurlar. Vücudun rahat etmesini sağlayan bu yapıları, kas ve eklem ağrıları başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıkların oluşmasını engellediği gibi aynı zamanda da vücudun daha rahat hareket etmesine yardımcı olur. Özel bir manevra kabiliyeti veren visco yataklar için böylece hareket etmek hiç sorun olmaz. Aynı zamanda bir bölge üzerinde basınç oluşmamasını da sağlayan visco yataklar, böylece vücudun dinlenmesini, kasların yenilenmesini ve daha rahat şekilde uyumayı da temin etmektedirler. WellMatt tarafından üretilen visco yataklarda özel ViscoJel teknolojisi kullanıldığından yatak sürekli hava alan yapıdadır ve uykuyu bölen başka bir etmen, yani terlemeye karşı da oldukça iyi bir çözüm sunmaktadır. Visco yataklar aynı zamanda hareket özelliğini daha rahat hale getirdiği için horlama gibi çiftler için çok sorun olan durumları da engelleyebilmektedirler.

Detaylı Bilgi İçin ”Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Rahatlığı ile Öne Çıkan Lateks Yataklar

Kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile alınan sıvının adı olan lateks, yine özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilerek yataklarda kullanılmaktadır. Yatak malzemesi olarak son derece özel ve dayanıklı bir malzeme olarak öne çıkan lateks, bu bakımdan konforlu ve dinlendirici bir şekilde uyku isteyenler için tercih edilmektedir. Vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtılmasını sağlayan lateks yataklar bu bakımdan vücudun doğal pozisyonunu almasına neden olurlar ve kas ve eklem ağrılarını önlerler. Özellikle belirli bölgeler üzerine yatma pozisyonuna bağlı olarak ağırlık oluşmasını engelledikleri için lateks yataklar, uykunun huzurlu ve dinlendirici olmasını sağlayarak uykunun geceleyin kesilmesinin önüne geçerler. Lateks yataklar, yapıları gereği doğal hava kanallarına da sahip oldukları için sürekli hava alan yapıdadırlar ve böylece uyku kalitesi için gereken en ideal ısı değerlerinin oluşmasına yardımcı olurlar. Ayrıca hava alan yapıları yatağın içinde bakteri, mantar, küf, toz gibi akarların da oluşmasını engelleyerek uykunun bu gibi nedenlere bağlı olarak kesilmesinin de önüne geçer. Tamamen en iyi koşullarda uyumanız için hazırlanmış lateks yatak modelleri, WellMatt tarafından malzeme ve üretim aşamasında tamamen doğal malzemeler kullanılarak sunuluyor. Böylece piyasada sıkça bulunan sentetik lateks yatakların uygun olmayan yapısından da uzaklaşabildiğiniz gibi konforlu ve kesintisiz bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Doğal Uyku Kalitesi Organik Yataklar

Özellikle doğal klima görevleri görmeleri ve alerjen reaksiyonlara karşı etkili bir savunma sundukları için öne çıkan doğal yataklar, malzemelerinin kalitesi bakımından da vücut ağırlığını yatak üzerinde eşit şekilde dağıtarak kaliteli ve konforlu bir uyku sunuyorlar. At kılı, Hindistan cevizi lifi ve lateks gibi malzemelerden üretilen organik yataklar, malzemelerin kalitesi bakımından birinci sınıf bir uyku deneyimi sunarlar. Doğal yataklarda; hava kanalları ve malzemelerin yapısından kaynaklı sürekli ferah bir hava olur, destek veren malzeme vücudun herhangi bir bölgesi üzerinde ağırlık toplanmasının önüne geçerek kas ve eklemleri rahatlatır, dayanıklılığı ile birlikte çok uzun süreler kullanım için uygundur. Bu öne çıkan özellikleri ile birlikte doğal yataklar sunmuş oldukları yüksek kalite bakımından uykusunun bölünmesini isteyemeyenler için en iyi yatak ürünleri olarak öne çıkmaktadırlar.

Organik Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Yerde Yatmanın Rahatlığı Japon Yer Yatakları

Japon yer yatakları ya da geleneksel adlandırmaları ile futon’lar yere yakın ya da yerde kullanılarak farklı bir deneyim sunarlar. Sadece otantik bir görünüm için değil aynı zamanda kaliteli malzemeleriyle de vücudun sağlıklı ve kesintisiz uyku ihtiyacının doğru şekilde karşılanmasına yardımcı olurlar. Japon yer yatakları, yerde kullanıldıklarında vücuda daha doğru orantılı bir destek sunarak, vücudun doğru pozisyonunu almasını sağlayarak çeşitli ağrıların önüne geçerler. Ayrıca, rahatlatan yapısı gün içinde ağır işler yapmış kimselerin bile daha konforlu bir şekilde uyumalarına yardımcı olur. Hava alan yapıda olmaları sayesinde de terleme gibi uykuyu sekteye uğratan durumların oluşmamasını sağlayarak, kesintisiz uyku isteyenler tarafından tercih edilmektedirler. Aynı zamanda kaliteli malzemeleri ve özenli işçilikleri ile birlikte zamana bağlı deforme olma, sarkma ya da benzeri sorunlar da görülmediği için en iyi uyku deneyimini sizlere sunarlar.

Bu koşullar ile birlikte uykunuzun bölünmemesi için en doğru yatağı seçebilirsiniz. Doğru yatak seçiminde kilonuz gibi kişisel özellikleriniz de etkili olacağı için WellMatt uyku danışmanından destek almanız kolaylık sunacaktır. Yatak seçimi kadar aynı zamanda kesintisiz bir uyku için uyku pozisyonunuzu, tek ya da çift kişi uyuyup uyamadığınız gibi konuları da göz önünde tutmanız tavsiye edilir. Örneğin dalgalanmalara neden olan yaylı yatak gibi modeller çiftlerin kesintisiz şekilde uyumalarını önlerler. Çünkü eşlerden birisi hareket ettiğinde yatak dalgalanır ve böylece diğer eş rahatsız olabilir. Böylesi durumların önüne geçmek için tüm WellMatt yatak modelleri ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacak ve kesintisiz bir uyku sunacaklardır.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Arasında Kilo Farkı Olan Çiftler İçin Doğru Yatak Seçimi Nasıldır?
Sonraki Yazı
Yatak Alacak Gençlere Öneriler ve Yatak Tavsiyeler. (18-35 Yaş)

0 Yorum

Yorum Yaz