15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yatak Alacak Gençlere Öneriler ve Yatak Tavsiyeler. (18-35 Yaş)
Sonraki Yazı
Kronik Bel ve Sırt Hastalıkları Olanlar İçin Yatak Seçimi Rehberi.

Hamileler İçin Uyuyama Sorunu Ve Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Anne adayları için her konuda önemli olan hamilelik dönemi uyku açısından da dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Hamileler normal zamanlara göre daha fazla enerji harcadıkları için uyku ihtiyaçları da buna bağlı olarak daha fazla olmaktadır. Özellikle doğuma yaklaşan aylarda ağrıları ve ağırlıkları da arttıkları için hamilelikte yatak seçimi oldukça önemlidir.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Hamileler İçin Uykunun Önemi Nedir?

Hamileler için uykunun önemi sağlıklı bir gelişim göstermeleri açısından en öncelikli konular arasında yer almaktadır. Hamilelik dönemi uykuya en çok ihtiyaç duyulan dönemdir. Hamileliğin ilk dönemlerinde vücudun salgıladığı hormonlar yüzünden sürekli bir yorgunluk hali görülmektedir. Bu yorgunluk hissi ise ister istemez anne adayının daha sık dinlenmesini ve uyumasını sağlayacaktır. Her ne kadar hamilelik biraz ilerlediğinde vücut bu duruma adapte olmasından ötürü yorgunluk hissi biraz daha azalıyor olsa da bedenin ihtiyacı olan uykunun en iyi şekilde alınması gerekmektedir.

Uyku Ve Siz” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

En sık görülen durumlardan birisi ise hamilelikte uykusuzluk yaşanmasıdır. Hamilelerin ilk üç aylarında sıklıkla uyku sorunları görülebilmektedir. Genişleyen rahim, idrar torbasına baskı yaparak bu durum sıklıkla tuvalete gitmeyi gerektirir ve uykunun bölünmesine neden olur. Aynı zamanda bebek büyüdükçe hamileler rahat bir uyku pozisyonu bulmakta zorlanır ve yüz üstü gibi pozisyonlarda uyuyamaz olurlar. Özellikle anne karnındaki hareketli olan bebek de uykunun bölünmesine yol açar ve kesintisiz bir uyku için oldukça büyük bir sorun teşkil eder.

Tüm bunların yanında doğum yaklaştıkça doğum yapmanın heyecanı da baş gösterdiği için hamilelikte uyku çok daha güç hale gelebilmektedir. Eğer anne uykusunu alamaz ise bu durumda hem kendi hem de bebeğin sağlığı için ciddi sorunlar oluşabilmektedir. Uykusuzluk ile birlikte anne adayı sürekli kendisini bitkin hissedecek, iştahı kapanacak ve bu durumda da bebeğinin gelişimini olumsuz etkilenecektir. Aynı zamanda anne adayının kas ve eklem ağrıları da bu dönemde zaten bebeğin ağırlığı yüzünden arttığı için kötü bir uyku ile bu durumlar daha da pekişecektir.

Böylesi sorunların önüne geçmek için ise hamileler için doğru yatak seçiminde bulunulması gerekmektedir. Mevcut uyku sorunlarını ortadan kaldıracak bu yataklar sayesinde anne adayı çok daha rahat bir şekilde uykuya dalabilecek ve böylece hem kendi gelişimini hem de bebeğinin gelişimini olumlu açıdan etkileyecektir.

Hamileler İçin Uygun Yataklar Nelerdir?

Hamileler için uygun yataklar onların vücudunu destekleyen, rahat hareket etmelerine imkân veren ve hamilelikte sık görülen terleme gibi durumların önüne geçen yatak modellerinden oluşmaktadır;

  • Lateks yataklar; hamileler için lateks yataklar yapı özellikleri ile ideal yatakların başında gelmektedirler. Lateks, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının ismidir. Bu özel sıvı, yine özel yöntemler ile blok haline getirilerek yataklarda kullanılmaktadır. Konfor açısından harika bir malzeme olan lateks aynı zamanda doğal olması ile de sağlıklı uykuyu temin eder. Hamileler için sık görülen sorunlar bel ve sırt ağrıları başta olmak üzere çeşitli kas ve eklem ağrılarıdır. Bu ağrıların oluşumuna neden olan durumlar ise uyku boyunca vücudun doğru pozisyonu bulamamasıdır. Normal koşullarda dahi vücudun rahat edeceği ve omurganın rahatlayacağı pozisyonu bulmak oldukça zor olabilmektedir ve bu durum hamilelikte çok daha meşakkatli bir hal almaktadır. Çünkü bebeğin varlığı annenin duruşundan temel yapısına kadar pek çok nokta üzerinde etkili olmaktadır. Bozulan vücut yapısı nedeniyle omurga üzerine ekstra yük binmekte ve anne adaylarının bu ağırlığı taşıyabilmeleri gittikçe zor olmaktadır. Sıklıkla hamileler bellerini desteklemek için ellerinden destek alırlar ancak bunu uyku esnasında yapmak zor olduğu için bu desteği yatağın sunması gerekir. Lateks yataklar yapıları gereği vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtırlar ve böylece vücudun dengede olmasını sağlarlar. Hiçbir bölge üzerine fazladan yük binmez ve bu durumda konforlu bir uyku için gereken zemin sağlanmış olur. Lateks yataklar aynı zamanda rahat hareket imkânı da sundukları için özellikle sık dönen hamilelerin uyanmadan hareket etmelerine olanak vermektedirler. Bunun yanında hava kanalları sayesinde sürekli hava alan yapıda olan lateks yataklar, hamilelerde sık görülen aşırı terleme  ve buna bağlı olarak uyanma sorunlarının da önüne geçerek mevsim koşullarından bağımsız olarak ideal ısı değerlerinin korunmasına yardımcı olurlar. Tüm bu özellikleri bakımından lateks yataklar, rahat ve konforlu bir uyku sunarak hamilelerin bu dönemlerini daha rahat atlatmalarına olanak tanırlar.

Lateks Yataklar Hakkında Daha Detaylı Bilgiye ”Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?” Yazımız da Hemen Ulaşabilirsiniz.

  • Visco yataklar; NASA tarafından 1960’lı yıllarda geliştirilen visco elastik malzemesi yatak malzemesi olarak kullanıldığında harika sonuçlar vermektedir. Yapısı gereği vücudun şeklini alır ve vücudu tam olarak sararak konforlu bir şekilde uyunmasına neden olur. Çok yüksek ağırlıklara karşı bile dayanıklı olan yapısı en iyi ağırlık dağılımının yapılmasını sağlar. Bu sayede eklem ve kas, özellikle omurga bölgelerinde büyük bir rahatlama olduğu için uyku esnasında konforlu bir şekilde uyumak olanaklı hale gelir. Visco yataklar aynı zamanda dalgalanmayı da ortadan kaldırdıkları için çift yatan kimselerde eşin hareketlerinden etkilenmemeyi sağlarlar ve böylece daha kesintisiz bir şekilde uyumayı sağlarlar. Ancak visco yatak seçiminde önemli olan bir nokta, piyasada bulunan ve düşük kalite malzemeden üretilen visco yatakların terleme gibi sorunlara yol açtıklarıdır. Düşük kalite visco terleme sorunlarını beraberinde getirebileceği için visco yatak seçiminde malzeme içeriğine mutlaka bakmak yararlı olacaktır. WellMatt tarafından sunulan visco yataklar ViscoJel’den üretildikleri için terleme gibi sorunların oluşmasını engellerler ve her durumda en ideal uyku konforunu sunarlar.

Visco Yataklar Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin ”Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

  • Doğal Yataklar; özellikle sentetik malzeme kullanılan yataklar, hamilelerde cilt ve solunum sorunları başta olmak üzere pek çok soruna yol açabilmektedirler. Bu tür sorunların önüne geçmek için ise doğal malzemelerden üretilen doğal yataklar iyi bir tercih olacaktır. Doğal yataklarda kullanılan lateks, at kılı, Hindistan cevizi lifi gibi malzemeler hem kullanım açısından hem de uzun ömürlü olmaları bakımından son derece özel yataklardır. Doğal hava kanalları sayesinde yatağın sürekli hava almasını sağlarlar ve daha da önemlisi yatakta bakteri, mantar, küf gibi oluşumların önüne geçerek ferah ve sağlıklı bir zeminde uyunmasına neden olurlar. Kimyasal solumak anne kadar bebek sağlığı için de olumsuz olacağı için doğal yatakları tercih etmek büyük bir konfor sunacaktır. Aynı zamanda vücudu destekleyici ve ortopedik yapıda olmaları sayesinde de ideal uyku konforunu kolaylıkla sağlamaktadırlar.

Doğal Yataklar Hakkında Daha Fazla Bilgiye ”Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” Yazımızdan Şimdi Öğrenebilirsiniz.

Bu koşullar altında hamileler yatak seçimi yapabilirler. Ancak en önemli konu, kilo faktörünü de göz önünde bulundurmak ve buna göre sertlik tercihinde bulunmaktadır. Hamileler için yumuşak yataklar elverişli olmadığı için özellikle son aylara doğru sert yataklara daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Kişisel özellikleriniz ve kilo gibi etmenler göz önünde tutularak ideal olan yatağı seçmek için WellMatt uyku danışmanı ile istediğiniz zaman iletişim kurabilir ve böylece rahat edeceğiniz, bebeğinizin dünyaya geleceği ana kadar en konforlu ve sağlıklı, destekleyici yatağı seçebilirsiniz. Dayanıklı malzeme yapısı sayesinde doğumdan sonra da kullanıma olanak veren bu özel yataklar, doğum sonrası da rahat uyku ihtiyacınızı gidereceklerdir.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Yatak Alacak Gençlere Öneriler ve Yatak Tavsiyeler. (18-35 Yaş)
Sonraki Yazı
Kronik Bel ve Sırt Hastalıkları Olanlar İçin Yatak Seçimi Rehberi.

0 Yorum

Yorum Yaz