15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Uyku Pozisyonuna Göre Yatak Seçimi
Sonraki Yazı
Neden Organik Yatağı Tercih Etmek Bu Kadar Önemli?

Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?

Farklı ama bir o kadar da rahat bir yatak deneyimi yaşamak isteyenlerin son dönemlerde gözdesi olan Japon yer yatakları ya da futonlar, sunmuş oldukları eşsiz deneyim ile birlikte alternatif yataklar arasında öne çıkmaktadır. Diğer yataklara göre sunmuş olduğu avantajlar ile farkını ortaya koyan yer yatakları ile birlikte harika bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Japon Yer Yatağı Modellerimizi inceleyin. Japon Yer Yatakları ve Fiyatları

Japon Yer Yatağı Nedir?

Japonların pek çok alanda olduğu gibi yatak konusunda da kendilerine özgü bir kültürleri bulunmaktadır. Geleneksel Japon kültürü, son derece kendine özgü ve özellikle günlük yaşamı kolaylaştıracak nüanslardan oluşmaktadır. Bu özel kültür, Japonların yatak odalarında da kendisini göstermektedir. Geleneksel Japon evlerinde klasik tarzda yataklar bulunmamaktadır. Son derece sade bir şekilde döşenmiş geleneksel Japon evlerinde, az sayıda eşya kullanılmaktadır. Çünkü odada bulunan fazla eşyanın olumsuz enerjiye sebep olduğunu ve içinde bulunan kişilere büyük bir zarar verdiğini düşünmektedirler. Bu yüzden az sayıda eşya kullanırlar ve yataklarının da sadece uyuma ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olmasına özen gösterirler. Japonların rahat uyumalarını sağlayan yataklara ise futon denilmektedir.

Japon yer yatağı olarak da bilinen futonlar, Japonca’da şilte anlamına gelmektedir. Çok eski zamanlardan beri futonlar Japonlar tarafından kullanılmaktadır. Uyumak için en doğal ve rahat malzemelerin seçildiği futonlar, vücudun ihtiyaç duyduğu uykunun sağlıklı bir şekilde sağlanması için önemlidirler. Kullanan kişiye sağladığı yumuşaklık ve konforun yanında futonlar aynı zamanda odayı daha geniş tutmak için de kolaylık sağlarlar. İstenildiği zaman ortadan rahat bir şekilde kaldırılan Japon yer yatakları, bu sayede hareket özgürlüğü de kısıtlarlar.

Futonların asıl özelliği ise yere yakın olmaları ile sağladıkları uyku kalitesindeki artıştır. Yapılan araştırmaların gösterdiği üzere yere yakın şekilde uyumak, kişinin kendisini daha güvende hissetmesine neden olduğu için daha kesintisiz ve rahat harekete el veren bir uyku deneyimi sunmaktadır. Özellikle yere yakın yataklarda uyuyan kimselerin aktif uyku olarak adlandırılan REM evresine daha kolay geçiş yaptıkları saptanmıştır. Bu sayede zihinsel ve fiziksel olarak harika bir dinlenme deneyimi yaşayarak, aynı zamanda da rahatlatıcı bir şekilde uyumaya imkân tanımaktadır. Fakat futonlar hakkında bilinmesi gereken en önemli konu, her yere serilen yatağın futon özellikleri taşımayacağıdır. Japon yer yatağı olması için bir yatağın temel özellikleri sağlaması gerekmektedir.

Japon Yer Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” yazımızı mutlaka incele.

Japon Yer Yatağı Özellikleri Nedir?

Bir yatağın yere serilmesi ile birlikte futon yapısı oluşmamaktadır. Futonların kendilerine özel özellikleri bulunmaktadır ve bu noktaların sağlanması gerekmektedir. Japon yer yatağı özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Japon yer yatakları, eşsiz bir uyku deneyimi sunmaları için WellMatt tarafından en yüksek kalite malzemeden yapılmaktadır. Bu bakımdan ViscoJel, doğal lateks, at yelesi, doğal yün – pamuk gibi malzemeler ile dinlendirici bir uyku için gereken yatağın özellikleri eşsiz bir şekilde sağlanmaktadır.
  • Japon yer yataklarının en büyük özelliği hiçbir yapıştırıcı malzeme kullanılmadan teğelleme olarak bilinen bir sistem ile üretilmeleridir. Bu bakımdan tamamen doğal özelliğe sahip olan Japon yer yatakları, geleneksel futonların özüne de sadık kalınarak hazırlanmaktadır. Bir araya getirilen özel malzemeler çektirme denilen özel bir teknik ile bir araya getirilir ve özenli ek işçiliği sayesinde hem uzun ömürlü hem de sürekli hava alan bir yapıya sahip olurlar.
  • Yatağın sürekli hava alması, Japon yer yataklarında kötü koku, bakteri, mantar, küf gibi zararlı oluşumların önüne geçerek, son derece rahat bir şekilde hava alınmasını sağlamaktadır. Böylece alerjik reaksiyonlar başta olmak çeşitli cilt sorunlarına karşı koruma sağlandığı gibi doğal bir ısı dengelemesi de olmaktadır. Aşırı terleme ya da üşümenin önüne geçildiği Japon yer yatakları, her mevsim kolay bir şekilde uyumayı sağlamaktadırlar.
  • Yer yataklarında kullanılan iç malzemeler özenli bir işçilik ile bir araya getirilmiştir. Yay kullanılmadığı için standart yataklara karşılık son derece rahat bir uyuma deneyimi sağlamaktadır. Yaylı yataklarda kullanılan sistem, pek çok uyku sorununa sebep olabilmektedir. Standart yaylar, direnç gösteren bir yapıda oldukları için vücudun rahatlamasının önüne geçmekte, belirli bölgelere baskı yaparak, uyku esnasında o bölgelerin sürekli çalışmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda vücut ağırlığının dengesiz bir şekilde dağılmasını da sağlayarak, yaylı yataklar dalgalanmaya, yatağın hareket etmesine ve uyanmaya neden olabilmektedir. Yer yataklarında ise yay kullanılmadığı için yaylı yataklardan kaynaklanacak sorunların önüne geçilmektedir.
  • Japon yer yatakların en büyük avantajlarından birisi de çift taraflı konfor sunmalarıdır. Her iki tarafında farklı sertlik mevcuttur. Bu bakımdan mevsimsel koşullar göz önünde tutularak, sizin için daha rahat etmenizi sağlayacak yüzeyi tercih etme imkânı sağlamaktadır.
  • Japon yer yatakları uzun süreli kullanıma, kullanılan malzeme sayesinde olanak vermektedirler. Bu bakımdan, klasik yatakların çok üzerinde bir kullanım süresine sahip olarak, yatağınızı uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

Bu özellikleri ile birlikte Japon yer yatakları her geçen gün daha fazla talep görmektedir. Gerek otantik bir görüntü gerekse sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olan futonlar, sağladıkları konfor ve rahatlığın yanı sıra ortopedik özellikler göstermesi bakımında da çeşitli kas ve eklem ağrısı olan kişilerin en çok tercih ettiği yataklar arasında yer almaktadır.

Japon Yer Yatağı Nasıl Olmalı?

Yere yakın ya da yerde kullanılan her yatak futon özelliği taşımaz bu yüzden Japon yer yatağı nasıl olmalı şeklinde sorulacak bir soru, her yere yakın tutulan yataklardan futonların farkını ortaya koyacaktır.

  • Japon yer yatakları yere yakın olmaları sebebi felsefi bir görüşten ileri gelmektedir. Özellikle Zen Budizm’inde yere yakın ya da yerde yatmak her an yaşamın içerisinde olmak, uykunun yaşamın önemli bir parçası olduğunu hatırlanması için önemlidir. Dinlendirici bir uyku sunmasının yanı sıra hareket etmeye kolay elvermesi nedeniyle öne çıkan yer yatakları aynı zamanda Japonya’nın deprem bölgesi olması yüzünden de daha güvenlikli yataklar olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden deforme olmaya karşı dayanıklı bir şekilde üretilmeleri gerekmektedir.
  • Japon yer yataklarının özelliklerinden yararlanmak için en büyük etmen doğal içeriğe sahip olmalarıdır. Doğal içerik, futonlar için oldukça önemlidir çünkü doğal içerik ile birlikte kişinin yatakla bütünleşmesi sağlanmaktadır. Japon yer yatağının nasıl bir içeriğe sahip olduğunu üretici firmasını talep ederek kolayca öğrenebilirsiniz. WellMatt olarak sunduğumuz Japon yer yataklarında doğal malzeme hem içerik hem de üretim aşamasında kullanılmaktadır.
  • Japon yer yatakları vücudu destekleyici ve ortopedik özellikler taşımalıdır. Ortopedik yatak, vücudu destekleyen ve uyku esnasında doğru uyku pozisyonun alınmasını sağlayan yataklara denilmektedir. Doğru malzeme kullanılarak yapılmış Japon yer yatakları ortopedik özellikler gösterirler ve çeşitli kas ve eklem ağrılarına karşı iyileştirici özellikleri bulunmaktadır.
  • Japon yer yatakları ferah bir yapıda olmalıdırlar. Piyasa koşullarında maliyeti düşürmek için fazla sünger ya da elyaf kullanılan Japon yer yataklarının hava alma özelliği kaybolduğu için yatağın sağladığı özelliklerden yararlanmak da olanaklı olmamaktadır. Bu yüzden Japon yer yatakları için doğru malzeme miktarının kullanılması önemlidir.

Japon Yer Yatağını Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı mutlaka inceleyin.

Kendiniz için en uygun Japon yer yatağını WellMatt uyku danışmanı ile yapacağınız görüşme ile seçebilirsiniz.

Paylaş:
Önceki Yazı
Uyku Pozisyonuna Göre Yatak Seçimi
Sonraki Yazı
Neden Organik Yatağı Tercih Etmek Bu Kadar Önemli?

0 Yorum

Yorum Yaz