15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yatak Nedir ?
Sonraki Yazı
Katlanabilir Yatak Nedir?

Lateks Yatağın faydaları ve Kimler Tercih Etmeli?

Lateks yataklar son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yataklar listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Ancak lateks yataklarla ilgili pek çok konuda sorular bulunmaktadır. Lateks yatak hakkında yanlış edinilen bilgiler ile hareket etmemek adına, yatağın faydalarından ve kimler tarafından tercih edilmesinin açıklanması yararlı olacaktır.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları

Lateks Yatak Nedir?

Lateks yataklar, özel olarak üretilen lateksten yapılmaktadır. Tropikal iklimlere özgü bir ağaç türü olan kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen öz sütü ile yapılan lateks, özel işlemler ile bloklar haline getirilmektedir. Yatakların doğal özelliklerini veren kısım ise bu noktadır. Lateks özel malzemeleri ile birlikte yatakla birleştirilmekte, ortaya ise iyi bir uyku için eşsiz rahatlıkta bir yatak çıkmaktadır. Lateks yatak her ne kadar son zamanlarda kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başlanan bir yatak türü olsa da hakkında ise oldukça kısıtlı bilgi bulunmaktadır. Bu noktada, yatak hakkında bilgilerden söz etmek yararlı olacaktır.

Lateks Yatak Nedir ?” yazımızı hemen incele.

Lateks Yatak Özellikleri Nedir?

Lateks yataklar, diğer yataklardan bazı önemli özellikleri ayrılırlar. Bu durumlar da lateks yatakların karakteristik özelliklerini oluşturmaktadır. Lateks yataklar hakkında genel özellikler şöyle sıralanabilir;

  • Lateks yataklar, tamamen delikli bir sünger yapısına sahiptir. Bu sayede yatak nefes alır ve kötü kokuların oluşmasını engellediği gibi ısı özelliklerini de muhafaza eder. Konu biraz daha açılacak olursa, özellikle yatak seçiminde ısı faktörü oldukça önemlidir. Terlemeyi minimuma indirir. Isının rahat bir şekilde dışarıya atılması, iyi bir uyku için önemli etmenlerden birisidir.
  • Doğal yapısı sayesinde sağlık koşulları için tamamen uygun zemin sunmaktadır. Ancak burada dikkat edilecek nokta, her lateks diye adlandırılan yatağın doğal lateks olmadığıdır. WellMatt tarafından sunulan lateks yataklar tamamen doğal özelliklere sahip olup rahat bir uyku için tüm koşulları sağlarlar. Ancak piyasada özellikle düşük fiyata bulunan lateks yataklar sentetik lateks kullanmaktadır. Fabrikada üretilen bu lateks ise haliyle lateksin özelliklerini taşımamaktadır. Dolayısıyla hem uyku rahatlığı hem de sağlık açısından lateks yatağın doğal olup olmadığı iyi öğrenilmelidir.
  • Lateks yataklar, diğer yataklar gibi çökme oluşturmazlar. Yapısının özelliği sayesinde yatağa yatıldığında vücut ağırlığını dengeleyerek, itici bir güç oluştururlar.
  • Yatak dengesi tüm yatağa eşit bir şekilde dağıldığı için sarsıntılara bağlı olarak uyku rahatsızlıkları yaşanmaz.
  • Doğal yapısı sayesinde vücudunuzdaki boşlukları doldurur. Bu sayede basınç noktalarına daha az yük biner ve ağrısız uyanırsınız. Ayrıca gece boyu kan dolaşımınız düzenlenir.

Daha fazla bilgi için :”Lateks Yatak Yorumları Neler?”.

Lateks Yatağın Yararları Nedir? Kimler Kullanmalıdır?

Lateks yatak sadece doğal olması yönüyle değil, kullanıcılara sunmuş olduğu yararlar için de öne çıkan bir yatak türüdür. Yararları da göz önünde tutularak lateks yatağın kimler için uygun olduğuna yönelik şöyle bir sıralama yapılabilir;

  • İyi bir uykunun önemi bilen kişiler lateks yatak tercih etmelidir. Çünkü iyi bir uyku, tüm canlılığı, enerjiyi, performansı sağlayan ana etmendir. Nasıl ki uyunmadığı ya da rahatsız uyunduğu zamanlarda kişi dikkatsiz, hastalıklı, dalgın, çeşitli vücut ağrılarına sahip oluyorsa, iyi bir uykunun da vücudu dinlendirme özelliği sayesinde tam tersi yönünde olumlu bir yapısı bulunmaktadır. İyi uyku, yaşamda geçireceğiniz her anın niteliğini belirleyecektir. Uyku yaşamınızın üçte birini kaplıyorken, kötü yataklarda yatmayı tercih etmemelisiniz.
  • Çoğu firma sentetik lateksler ile çeşitli hastalıklara davetiye çıkaran lateks yataklar satarken, WellMatt tarafından tamamen doğal özelliklere sahip lateks yataklar satılmaktadır. Bu sayede sağlık için hiçbir sorun teşkil etmeyen yataklar üretilmektedir. Dolayısıyla sağlığını önemseyen kimseler lateks yatak tercih edebilirler.
  • Alerjisi olan kimseler lateks yatak tercih etmelidir. Çoğu yatak kimyasallar yüzünden alerjik reaksiyonları geliştirebilir. Özellikle neye karşı alerjisi olduğunu bilmeyen kimseler için, böylesi bir durum oldukça riskli olacaktır. Alerji durumunda sağlığınız ciddi bir problem yaşayacağı gibi geceleri öksürmekten uyuyamamamız da mümkündür. Lateks yataklarda ise ağır kimyasal maddeler yer almayıp doğal malzemeler bulunduğu toz akarı barındırmaz ve böylece alerji gibi durumların önüne tamamen geçilmektedir.
  • Kötü koku istemeyenler lateks yatak tercih etmelidir. Sahip olduğu hava kanalları neticesinde, yatağın içine hapsolacak kötü kokulara karşı koruma sağlayan lateks yatak, böylece ferah bir zeminde uyumanızı sağlamaktadır.
  • İçe çöken yatakları sevmeyen kişiler lateks yatak kullanabilirler. Çoğu yatak, malzemesinden ötürü içeriye doğru çöküş yaratmaktadır. Lateks ise çökmelere karşı dayanıklı olması ve itici özelliği sayesinde, yatan kişiyi yastık hizasında tutmaktadır. Böylece vücut için sağlam bir ivme yakalanıp kas ağrıları başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara iyi gelmektedir.
  • Sırt üstü, yüz üstü ya da yan yatmayı sevenler lateks tercih edebilirler. Çünkü lateks yataklar vücudu desteklemek konusunda oldukça iyidir. Vücuda verdikleri destek yüzünden hangi pozisyonda yatarsanız yatın uykunuzu bölmeye sebep olacak herhangi bir rahatsızlık yaratmazlar.
  • Gün içerisinde çok koşan, hareket eden ve buna bağlı olarak fazlasıyla yorulan çocukların rahatça dinlenebilmeleri için lateks yatakları kullanabilirler. Özellikle doğal yapısı yüzünden, vücutları hassas olan çocuklara karşı güvenle kullanabileceğiniz bu yataklar, çocukların ihtiyacı olan aralıksız uykuları için onlara uygun bir imkan sunar.
  • Yatağa bağımlı ya da hasta olan kimseler de lateks yatak tercih etmelidir. Vücudu desteklemesi sayesinde ağrıları azaltır. Özellikle lateks yataklarda bulunan hava gözenekleri sayesinde çok uzun süre kullanımlarda bile yatağın yapısında bir bozulma meydana gelmez, kötü koku oluşturmaz. Üstelik çift tarafının da kullanılabilmesi sebebiyle yatağın kullanım ömrü uzatılabilir.
  • Yaylardan rahatsız olanlar, lateks yatak tercih edebilir. Yaylar başta oksitlenme olmak üzere pek çok duruma karşı olumsuz bir taraf taşıyabilirler. Özellikle uzun kullanımlar sonrası yayların deforme olmasına bağlı olarak başta bel ağrıları olmak üzere vücut ağrıları baş gösterebilir. Lateks yataklarda ise yay olmaması yüzünden, vücut için oluşacak sorunların önüne geçilmektedir. Ayrıca yaya bağlı olarak küflenme, mantar ya da bakteri gibi sorunların da önüne geçilir.
  • Çiftlerin hareket etmesinden ötürü iki kişilik yatışlarda oluşan sorunu çözmek isteyenler lateks tercih edebilir. Lateks yataklar, yapıları gereği hareketi en aza indirgedikleri ve sarsıntıyı emdikleri için hareket edilmesi halinde diğer uyuyan kişinin bu durumdan hiç haberi olmaz ve uykusu bozulmaz.
  • Yatakları için bakım yapmak istemeyenler lateks yatak tercih edebilirler. Lateks yatakların bakımları kolaydır. Doğal ve sağlık koşullarına adapte edilmiş bir ürün olduğu için herhangi bir ilave temizliğe ihtiyaç duymamaktadır. Ancak yine de lateksi tamamen ıslatmamak daha uzun ömürlü kullanımı açısından önemlidir.
  • Sık yatak değiştirmek istemeyenler tarafından tercih edilmelidir. Lateks yataklar, yüzde yüz doğal olmaları halinde çok uzun süreler, formlarını bozmadan kullanıma olanak vermektedir. Bu sayede sık yatak değiştirmek istemeyenler için uygun bir özellik sunmaktadır. Aynı zamanda yatağın darbelere karşı dayanıklı olması da dışarıdan gelecek hasarlara karşı avantajlı bir duruma düşürmektedir.

Lateks yatak görüldüğü üzere farklı kimseler ve yaş aralıkları açısından rahatlıkla tercih edilecek, iyi uykular sağlayacak bir yatak olma özelliği taşımaktadır. Ayrıca WellMatt’ın 120 günü bulan değişim ve iade süresi sayesinde de lateks yataklar için bir fırsat verilmeli, uygun olan yatağın seçilmesi için kendinize şans tanımalısınız!

Daha fazla bilgi için :”Lateks Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 12 Püf Noktası”.

Paylaş:
Kategori:Lateks Yatak
Önceki Yazı
Lateks Yatak Nedir ?
Sonraki Yazı
Katlanabilir Yatak Nedir?

0 Yorum

Yorum Yaz