15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Çiftler İçin Çift Kişilik Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Arasında Kilo Farkı Olan Çiftler İçin Doğru Yatak Seçimi Nasıldır?

Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku ve Yaşamınız için Önemi

İnsan yaşamının çok büyük bir bölümü uykuda geçtiği için uykunun insan üzerinde pek çok etkisi bulunmaktadır. Tersinden bakıldığında iyi bir uyku olmadığında yorgunluk, enerji düşüklüğü, odaklanamama gibi sorunların yanında kas ve eklem rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok rahatsızlık kendisini gösterebilmektedir. Bu tür durumlardan kurtulmak ve yaşam kalitenizi arttırmak için doğru yatak seçiminin hayat kalitesi üzerindeki etkileri büyük önem taşımaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

İyi Bir Uyku İçin Seçilecek Yatağın Önemi Nedir?

İyi bir uyku dinlenmek, vücudun yenilenmesi ve çeşitli ağrıların oluşmasını engellemek için son derece önemlidir. Çocuklardan yaşlılara kadar tüm insanlar vücutlarının yenilenmesi için uykuya ihtiyaç duyarlar ancak çoğu zaman çeşitli uyku sorunları ile karşılaşırlar. Uyku sorunlarına neden olan durumlar, farklı sebeplere bağlı olmakla birlikte genelde yanlış yatak kullanımından kaynaklanmaktadır. Yanlış yataktan kaynaklanan sorunlar yüzünden uyku kalitesi düşmekte, bu durum ise pek çok rahatsızlığı beraberinde getirmektedir.

Uyku Pozisyonuna Göre Yatak Seçimi” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Dinlendirici ve kesintisiz bir uyku olmadığında ise şu sorunların görülmektedir;

  • Başta sırt ve omurga bölgesi olmak üzere çeşitli kas ve eklem sorunları oluşmaktadır. Bu rahatsızlıklar başlangıçta çok önemli görülmezse, zamana bağlı olarak kronik bir duruma dönüşebilmektedirler. Kronik hale dönüştüklerinde ise vücut yapısında kalıcı hasarlar bırakabildikleri gibi günlük yaşamı da kısıtlamaktadırlar.
  • Psikolojik olarak yorgun hissetme, enerji düşüklüğü, odaklanamama gibi sorunlar sık olarak görülmektedir. Bunun yanında günlük yaşamda daha çabuk yorulma ve işlerinizi tam anlamıyla yapamamak baş gösterir.
  • Gün içerisinde sıklıkla uykunuz gelir ve üzerinize ağırlık çökerek dikkatinizin dağılmasını, yaptığınız işlerde tam performans almanızın önüne geçer.
  • Devamlı halde olan bir gerginlik duyulur çevrenizdekilere karşı bu olumsuz tutumu yansıtabilir ve böylece kırılmalarına neden olabilirsiniz. Bu durum ise istenmeyen anlar ile karşılaşmanıza neden olabilir.

Yaşam kalitesi üzerinde bu olumsuz etkileri bakımından doğru yatak tercihinde bulunmakta günlük yaşamınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Kendinizi Daha Dinç ve Enerjik Hissedersiniz

Doğru yatak tercihi ile kesintisiz bir şekilde uyuyarak aktif uyku evresi olan REM’e daha kolay giriş yaparsınız. REM evresi, gün boyunca öğrenilen bilgilerin pekiştiği, kalıcı olarak kazanıldığı ve temel motor becerilerin geliştiği bir evredir. Özellikle çocuklar için son derece önemlidir çünkü çocukların sağlıklı bir gelişi göstermeleri açısından bu evrenin kesintisiz olarak yaşanması gerekmektedir. Ancak REM evresi çok hassas olunması gereken bir süreçtir çünkü sıklıkla bölünebilmekte, bölündüğünde ise tekrar kolayca yaşanmamaktadır. REM evresinin kesintisiz bir şekilde olmadığı durumlarda uyku sonrasında da yorgunluk ya da kısmi baş ağrısı da görülebilmekte, bu durum uyku sonrası da yansıyarak yaşam kalitesini düşürmektedir. Ancak uykunun bölünmesini engelleyecek visco ya da lateks yataklar gibi gelişmiş yataklarda uyumanız halinde çok rahat şekilde uyuyabilir ve REM evresine kolay bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Bu bakımdan dinlendirici uyku sunan bu yataklar, uykunun kesilmesinin önüne geçerek uyku sonrasında kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenizi olanaklı hale getirirler.

Vücut Ağrılarını Giderir

Doğru yatak seçimi yapmanın en büyük yararlarından birisi vücut ağrılarını gideren özellikler taşımalarıdır. Geleneksel yataklar, özellikle yaylı yataklar iyi bir uyku için son derece elverişsiz koşullara sahiptirler. Yaylar, yapıları gereği birbirinden bağımsız hareket ederler ve vücuda basınç uygulayarak vücudun rahatsız olmasına neden olurlar. Bu durum zamanla vücudun doğru pozisyonu almasının önüne geçerek omurganın yanlış pozisyonda olmasını ve kasların da üzerine yük bindiği için yenilenmesinin önüne geçerek dinlendirici bir şekilde uyumaya neden olur. Visco, lateks ya da doğal yataklar ise vücudu destekleyen yapıları sayesinde her uyku deneyimde vücudunuzun rahat edeceği pozisyonu almasına yardımcı olarak, eşsiz konforda bir uyku deneyimi yaşamanızı olanaklı hale getirirler. Vücudun desteklenmesi ile birlikte omurga doğal pozisyonunu alır, bunun yanında eşit şekilde vücut ağırlığının dağıtılmasıyla kaslarınız rahatlayarak uyku boyunca yenilerek sabahları ağrısız bir şekilde yataktan kalkabilirsiniz. Ancak yanlış yataklar yani ideal uyku konforu sunmayan yataklar, böylesi durumlarda vücuda daha fazla zarar verebildikleri için yaşam kalitenizi düşürmektedirler.

Visco, lateks ya da doğal yatakların en büyük özelliklerinden bir tanesi de hava alan yapıları sayesinde terleme ya da üşüme gibi durumların önüne geçmeleridir. Bu sayede uyku esnasında aşırı terlemez ya da üşümez, böylece de uykunuzdan uyanmazsınız. Aynı zamanda terleme gibi durumların önüne geçerek genel sağlık yapınızın da korunmasına yardımcı olurlar.

Detaylı Bilgi İçin ” Ağrılara Göre Yatak Seçimi” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Yaşamınızı Kolaylaştırırlar

Doğru yatak tercihinde bulunduğunuzda uzun ömürlü kullanım sunmaları ve kolay temizlik imkânları ile yaşamınızı kolaylaştırırlar. Piyasadaki pek çok yatak çok kısa sürelerde bozulmaya, deforme olmaya, sarkmaya ya da göçmeye meyillidir. Bu durum, yanlış ya da düşük kalite malzemelerin kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Böylesi yataklarda, özellikle doğal ürün içermeyen yaylı yataklarda ağırlığın olduğu kısım içe doğru çökmekte, ardından ise sarkma göstererek yatağın tam bir performans göstermesini engellemektedir. Ayrıca bu yataklar genelde kapalı sisteme sahip oldukları için de temizliklerini yapmak oldukça zor olmakta, genelde de içlerindeki boşluklar yüzünden bakteri, mantar, küf, bakteri gibi akarlar birikmektedir.

Doğru yatak ise hava alan yapısı ile cildiniz için en ideal yatak zeminini sunarak fermuarlı yapıları sayesinde de kolay bir şekilde temizliğe imkân vermektedirler. Bu sayede günlük yaşam telaşında kolay temizlik yaparak ve yatağınızın formunu uzun süreler koruması sayesinde büyük bir avantaj yakalarsınız.

Uyku Sorunlarını Giderir

Elbette doğru yatak seçimi için en önemli nokta tüm uyku sorunlarınızı giderecek yapıda olmalarıdır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak sık görülen uyku sorunları kronik bir hale geldiğinde insan sağlığı için son derece tehlikeli olabilmektedir. Doğru yatağı seçtiğinizde ise uyku sorunlarınızın çok büyük bir kısmı ya da tamamı ortadan kalkarak, rahatlatıcı bir şekilde uyuyabilirsiniz. Böylece kendinizi pozitif bir ruh halinde, dinlenmiş, yeni güne hazır, eklem ve kas ağrıları olmayacak şekilde bulabilirsiniz.

Daha Detaylı Bilgi İçin ”Yatağın Sağlığa Ve Uykuya Etkisi” Yazımızı Mutlaka Okuyun.

Doğru Yatağı Nasıl Seçersiniz?

Kaliteli bir uyku için doğru yatak seçimi yapmak için şu noktaları göz önünde tutabilirsiniz;

  • Yatağın ihtiyaçlarınızı doğru şekilde karşılayacağından emin olun. Piyasada çok fazla yatak modeli bulunmasına rağmen iyi bir uyku sağlayacak yataklar oldukça kısıtlıdır. Özellikle düşük maliyet ile üretilen yataklar, ilk başlarda fiyatları açısından cazip gelseler de yatağı uyumak için kullanacağınız için fiyatından çok yapısal özelliklerine dikkat etmelisiniz. Bu bakımdan üretim sertifikasına bakarak yatağınızın hangi malzemelerden üretildiğini tam olarak öğrenebilirsiniz.
  • Fiziksel özellikler göz önünde bulundurarak doğru yatak tercihi yapabilirsiniz. Özellikle kilo yatak seçiminde büyük etmenlerden birisidir. Kilonuza uygun bir yatak seçimi yapmadığınızda yatağın özellikleri ne kadar iyi olursa olsun istediğiniz rahatlığı bulamazsınız. Bu bakımdan kilonuz ile dengeli bir yatak seçimi yapmak gerekmektedir.
  • Yatağın hava alan bir yapıda olmadığına dikkat etmelisiniz. Hava almayan yataklar terleme gibi sorunlara yol açtıkları gibi aynı zamanda da kullanıma bağlı olarak bakteri, küf, mantar gibi oluşumlara neden olmaktadırlar.

Bu şartları göz önünde tutarak WellMatt uyku danışmanından yardım alabilir ve kendiniz için en doğru yatağı seçerek yaşam kalitenizi çok yüksek oranlarda arttırabilirsiniz.

En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Çiftler İçin Çift Kişilik Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Arasında Kilo Farkı Olan Çiftler İçin Doğru Yatak Seçimi Nasıldır?

0 Yorum

Yorum Yaz