15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Hakkındaki Yorumlar Neler?
Sonraki Yazı
En iyi Visco Yatak Nasıl Seçilir? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Günümüzün en son teknolojisi temel alınarak üretilen visco yataklarrahat bir uyku deneyimi sunmaktadır. Yakın zamanlara kadar yataklar genelde yaylı modellerden üretilirken günümüz teknolojik imkânlarının gelişmesi ile birlikte iyi bir uyku deneyimi isteyen kimselere visco yatak gibi son derece konforlu ve ideal uyku deneyimi sunan yataklar satışa çıkmıştır. Visco yatağın özellikleri ile birlikte eşsiz bir şekilde uyuyabilir, başta pek çok eklem ve kas rahatsızlığınızı önleyebilir, aynı zamanda da sabahları dinlenmiş bir şekilde uyuyabilirsiniz.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları

Visco Yatak Nedir?

Visco yatak, visco elastik denilen, uzay teknolojisi olarak da adlandırılan malzemeden üretilmektedirler. Visco elastik malzemesinin bulunuşunun ilginç bir öyküsü bulunmaktadır. 1960’lı yıllarda Soğuk Savaş döneminde uzay yarışından geri kalmak istemeyen NASA, astronotların uzay yolculuklarında rahat etmelerini sağlamak amacıyla özel bir malzeme geliştirme ihtiyacı duymuştur. Çünkü astronotlar uzay mekiği içerisinde hem uzun süreler kalıyorlar hem de roketin ivmesi yüzünden büyük basınca maruz kalıyorlardı. Yapılan kapsamlı araştırmalar sonucunda visco elastik malzeme üretilmiş, vücut yapısını alan özelliği sayesinde astronotların rahat etmesi sağlanmıştır.Astronotlar için böylesi bir olumlu sonuç yaratan visco elastik malzeme kısa süreler içerisinde başta yataklar olmak üzere pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Yataklar ile buluştuğunda eşsiz bir uyku deneyimi sunan visco malzemesi, ideal uyku isteyenler için her geçen gün artan bir talebe sahiptir.

Visco Yatağın Olumlu Ve Olumsuz (Zararlı) Yanları Nelerdir?’‘ yazımızı mutlaka incele.

Visco Yatağın Özellikleri Nedir?

Rahat bir uyku isteyenlerin ilk tercihlerinden olan visco yatakların özellikleri sadece iyi bir uyku değil, aynı zamanda sağlık açısından pek çok yarar konusunda da öne çıkmaktadır. Rahat ve konforlu uykuyu insanlara ulaştırmak için tasarlanan visco yataklar elastik, esnek, boyut gibi konularda farklı modellere sahiptirler.

Visco yatakların en büyük özelliği yoğunluk miktarlarıdır. Visco malzemesinin yoğunluğunun iyi ayarlanması gerekmektedir çünkü visco yapısı gereği içe çöken bir yapıya sahiptir. Bu bakımdan tamamen visco olan bir yatak üretilmemektedir. Eğer tamamı visco olan bir yatakta yatılırsa, bu durumda kişi zemine kadar yatağın içine çökecektir. Ancak visco yoğunluğunun az olması da visco malzemesinin tam olarak özelliklerini gösterememesine neden olacağından, yoğunluk miktarının iyi ayarlanması gerekmektedir. Aynı zamanda visco yataklar serbest hareketlere de izin vermeli, çeşitli sorunlar yaratmamalıdır. 

Bu ana şartlar ekseninde WellMatt olarak iyi bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlere sunmuş olduğumuz visco yatakların özelliklerişu şekildedir;

  • Visco yataklar her şeyden önce rahat bir şekilde uyunması için tasarlanmaktadır. Rahat bir uyku dinlendirici, vücudu yormayan, sabahları dinç kalkmayı sağlayan uykuya denilmektedir. Yanlış yatak seçimi ile birlikte dinlendirici bir şekilde uyumak mümkün olmamaktadır. Visco yataklar özellikle omuz ve kalça gibi bölgelere yük oluşmasının önüne geçerek dinlendirici bir uyku deneyimi sunmaktadır. Vücut ağırlığını yatağa eşit dağıtması sayesinde aynı zamanda çeşitli bel, sırt, eklem gibi ağrılar üzerinde iyileştirici etkileri bulunmaktadır.
  • Visco malzemesi açık hücreli bir yapıya sahiptir ve bu yüzden yatakta sürekli bir hava dolaşımı görülmektedir. Ancak piyasada sıklıkla bulunan ve düşük malzeme kullanılarak üretilen visco yataklarda bu özellikler görülmemekte, bu durum da aşırı terleme ya da kokulara neden olmaktadır. WellMatt tarafından satışa sunulan visco yataklarda ViscoJel teknolojisikullanılmaktadır. Yatağın sürekli hava almasını sağlayan ViscoJel böylece terlemelerin ya da aşırı sıcaklığın önüne geçmekte, uyku esnasında eşsiz bir ısı dengesi sunmaktadır. Visco yataklarda sık görülen terleme sorunun önüne geçmek için visco modellerimizi tercih ediniz.
  • Visco her ne kadar özel malzemelerden üretiliyor olsa da WellMatt olarak sunduğumuz visco modellerinde insan sağlığı için zararlı olan kimyasallar bulunmamaktadır. Özellikle piyasa koşulları içerisinde üretilen  visco yataklarda CFC gazı yaygın olarak bulunmaktadır. Satışa sunduğumuz visco modellerinde bu türden zararlı gaz ya da bileşenler bulunmamakta, aynı zamanda kaplamaları da alerjik reaksiyonlara sebep vermeyecek malzemeden üretilmektedir.
  • Visco yataklar vücudu saran ve destekleyen bir yapıda oldukları için özellikle boyun ve omuz üzerinde ağırlık oluşmamasına, uyku pozisyondan bağımsız olarak rahat bir şekilde uyumaya neden olurlar. Bu durum da sırt üstü ya da yüz üstü uyumaya bakılmadan dinlendirici bir şekilde uyumayı sağlamaktadır.
  • Aynı zamanda vücudun gevşemesi için en ideal uyku pozisyonunu sunması bakımından horlama gibi rahatsızlıkların da önüne geçmektedir. Horlama uyku esnasında genelde düzgün bir şekilde nefes alamamaktan kaynaklanmaktadır. Düzgün nefes alamamayı ise tetikleyen en önemli özellik vücudun yatma şeklinde rahat olamamasıdır. Bu durumun önüne geçmek için visco yataklar gereken tüm rahatlığı ve ideal uyku pozisyonun alınması sağlarlar, bu sebeple horlama gibi rahatsızlıklar engellenmektedir.
  • Visco yataklar kokusuzbir yapıya sahiptir. Piyasada bulunan düşük kalite visco yatakları kullananların yaygın olarak şikayetçi oldukları konuların başında visco yatakların koku yapması gelmektedir. Ancak bu koku yeterli açık yapıya sahip olmayan visco yataklarda görülmektedir. Kullandığımız ViscoJel ve açık hücreli yapısı sayesinde satışa sunduğumuz visco modellerinde hiçbir şekilde koku sorunu olmamaktadır.
  • Visco yatakların en büyük özelliklerinin başında uzun süreli kullanıma imkân vermeleri gelmektedir. Özellikle yaylı yataklarda sık olarak görülen çökme ve yatağın deforme olması visco yataklarda görülmemektedir. Visco malzemesi temel olarak üzerindeki ağırlığın şeklini almaya dayalı bir yapıdadır. Üzerindeki ağırlık kalktıktan sonra ise tekrar eski haline dönmektedir. Bu yüzden visco yataklar akıllı yataklar olarak da adlandırılmaktadır. Ne kadar kullanılırsa kullanılsın visco yataklar tekrar eski hallerine bu özellikleri bakımından dönebilmektedirler. 
  • Akıllı yatak olmalarını aynı zamanda yatağı kullanan kişinin uyku tarzına göre ayarlamalarına da borçludurlar. Kişinin uyku pozisyonu, hareketleri bir süre sonra yatak tarafından hatırlanır ve kişinin daha rahat bir şekilde uyumasına olanak verir.

Tüm bu özellikleri ile öne çıkan visco yataklar, eşsiz bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin her geçen gün artarak tercih etmelerine neden olmaktadır. 

Visco Yatakta Kullanılan Malzemeler Nedir?

Visco yatakta kullanılan malzemeler ana olarak visco elastik malzemesi ve destekleyici süngerdir. Bahsedildiği gibi visco vücut şeklini alan bir yapıda olduğu için tamamen visco malzemesi kullanılarak bir yatak üretilmemektedir. Ancak sünger ile harika bir uyum sağlamaktadır. Aynı zamanda lateks malzemesi ile satışa sunulan ürünlerde de eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadır. Lateks malzemesi, kauçuk ağacının gövdesinden üretilen ve özel yöntemler ile blok haline getirilmiş bir malzemedir. Doğallığı, hava gözeneklerine sahip yapısı ve destekleyici özellikleri ile öne çıkmaktadır. Visco ile birleştiğinde son derece korunaklı, ideal, eşsiz bir uyku deneyimi sağlamaktadır.

Bu koşullar altında visco yataklarda kullanılan malzemeler;

  • Ferahlatıcı yapı sağlayan ViscoJel, visco elastik malzemesi,
  • Dolgu malzemesi olarak yüksek basınçlara bile özelliğini kaybetmeyen sünger,
  • Doğal özelliği ile öne çıkan ve vücudu destekleme özelliğine sahip lateks malzemesi,

Kullanılmaktadır. WellMatt olarak kaliteli ve sağlıklı bir şekilde uyumanız için özen gösteriyor, sizlere ideal uykunun kolaylıklarını sunuyoruz. Yaş ve kilo özellikleriniz temel alınarak seçilecek visco yatak modelleriiçin WellMatt uyku danışmanından istediğiniz her an destek alabilirsiniz.

En İyi Visco Yatak Nasıl Seçilir? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” yazımızı mutlaka incele.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Visco Yatak Hakkındaki Yorumlar Neler?
Sonraki Yazı
En iyi Visco Yatak Nasıl Seçilir? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz