15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Sabahları Yorgun, Ağrı ile Ya Da Mutsuz Uyananlar İçin Öneriler
Sonraki Yazı
Visco Yatak Zararları Neler? Visco Yatak Şikayetleri Nelerdir?

Sabah Yorgun Uyananlar İçin Yatak Seçimi

Sabah Yorgun Uyananlar İçin Yatak Seçimi

Sabahları yataktan yorgun kalkmak ya da dinlenmiş bir şekilde uyanamamak günümüzde en çok karşılaşılan uyku sorunları arasında yer almaktadır. Bu tür uyku sorunları yaşayanlar sabahları sanki hiç uyumamış gibi hissettiklerini belirtmekte ve bunu söyleyenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Eğer sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyor veya hiç uyumamış gibi hissediyorsanız yatağınızı değiştirmeyi gündeminize almalı ve kendinize uygun, dinlendiren bir yatak bulmalısınız. Çünkü bu tür sorunların büyük çoğunluğu yanlış yatak seçiminden ve yanlış yatakta uyumaktan kaynaklanmaktadır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Dinlenmiş Uyanamamak ve Doğru Yatak Seçimi

Uykusuz uyanma olarak ifade edilen yorgun uyanma ya da uyanmakta güçlük çekme, her geçen gün daha fazla kimseyi rahatsız eden, uyku kalitesini düşüren ve daha zor uyanılmasına sebep olan bir rahatsızlıktır. Uyku düzeninden çeşitli vücut ağrılarına kadar pek çok nedene bağlı olan bu sorun genel olarak yanlış yatak seçiminden kaynaklanmaktadır. Yanlış yatakta uyumak kişinin yorgun uyanmasına, dolayısıyla yaşam kalitesinin düşmesine neden olur. İnsan, yaşamının üçte birini uykuda geçirir ve uyuduğu yatağın kalitesine gereken özeni göstermezse dinlenmiş ve dinç bir şekilde uyanması güçleşir. Bu durumun önüne geçmek için kişinin fiziksel özelliklerine ve uyku alışkanlıklarına uygun bir yatakta uyuması büyük önem taşır.

Gece Uyanmadan Deliksiz Uyku İçin Yatak Tavsiyeleri Neler?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

İyi şekilde uyumanızı yani dinlenmenizi sağlayan yataklar, kaliteli malzemelerden üretilen ve uyku sırasında vücudunuzu destekleyerek rahatlamanızı sağlayan yataklardır. Fakat, piyasa koşullarında çoğu yatak modeli bu şartları yerine getiremediği için yeterli sürede uyumanıza rağmen yataktan yorgun veya dinlenmiş bir şekilde kalkmak mümkün olmamaktadır.

Sabahları sanki hiç uyumamış gibi uyanmak ya da yataktan yorgun uyanmak yanlış yatak seçiminin en belirgin sonucudur. Özellikle geleneksel yaylı yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtamaz ve vücudun rahat edeceği pozisyonu almasını önler. İnsan vücudu gün içinde yaptığı eylemlere bağlı olarak yorgun düşer ve bedenin dinlenerek yenilenmesi uyku sırasında gerçekleşir. Yaylı yatak modelleri vücudun belirli bölgelerine daha fazla basınç uygulayarak kasların yenilenmesinin ve dinlenmesinin önüne geçer. Bu durum hem kas ve eklem ağrılarının oluşmasına hem de dinlenmek için çok önemli olan aktif uyku evresi yani REM evresinin bölünmesine neden olur.

Fiziksel ve zihinsel olarak yenilenmek için dinlendiren bir yatakta uyumak oldukça önem taşır. Dinlendirici bir uyku, kas yapısının yenilenmesine katkı sağlarken aktif uyku evresinde gerçekleşen bilişsel gelişimin pekişmesine de olanak tanır. REM evresi, uykunun en verimli geçtiği evredir, ancak herhangi bir ses ya da yataktan kaynaklı rahatsızlık sonucunda çabucak bozulabilir. Bu koşullar altında iyi ve dinlendirici bir uyku deneyimi için doğru yatak seçimi oldukça önemlidir.

Sabahları Yorgun, Ağrı Ile Ya Da Mutsuz Uyananlar İçin Öneriler.” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Dinlendiren Yataklar

Vücudu Saran Visco Yataklar

Visco yataklar, NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarında rahat etmeleri için geliştirilen visco elastik malzemeden üretilir. Visconun en büyük özelliği üzerindeki ağırlığın şeklini alması, başka bir ifadeyle vücudu tam olarak sarmasıdır. Bu sayede tüm vücut ağırlığı yatağın geneline yayılır. Omurga doğal pozisyonunu alır ve iskelet sisteminde görülebilecek rahatsızlıklar engellenir. Herhangi bir bölge üzerine ek yük binmez ve kaslar uyku sırasında dinlenebilir. Dinlenen kaslar kişiyi rahatlatır ve sabahları daha enerjik, dinç bir şekilde uyanmasını sağlar. Uyku süresinin de doğru ayarlanması ile birlikte visco yataklar destekleyici ve uzun ömürlü kullanım sunan yapıları ile birlikte rahat şekilde uyumak ve sabah dinç uyanmak isteyenler için öne çıkmaktadır. WellMatt, visconun bu özel yapısına ek olarak, ürettiği visco yatak modellerinde açık hücreli ve nefes alan viscojel malzemeler kullanmaktadır. Viscojel, visco yataklarda sık görülen terlemenin önüne geçmekte ve ferah bir uyku deneyimi sunmaktadır.

Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” Yazımızı Okuyarak Visco Yataklar Hakkında Detaylı Bilgiler Edinebilirsiniz.

Konforlu Lateks Yataklar

Lateks yataklar, kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemlerle elde edilen lateksten üretilmektedir. Son derece dayanıklı bir malzeme olan lateks doğal hava gözeneklerine sahiptir. Lateksten üretilen yataklar ferah bir yapıdadır ve vücut ağırlığını dengeli şekilde dağıtarak vücudun desteklenmesini sağlar.

Sabah dinç uyanmak için vücudun uyku boyunca yenilenmesi, kan akışının düzenli olması, kasların dinlenmesi ve iskelet sisteminin doğal pozisyonda olması gerekir. Lateks yataklar tüm bu özellikleri en iyi şekilde karşılayarak oldukça kaliteli bir uyku deneyimi sunar. Dayanıklı olması çok uzun süre en iyi performansta kullanılmasına olanak verir. Özel hava gözenekleri terlemenin önüne geçerek uyku kalitesinin daha da artmasına yardımcı olur. Lateks yataklar aynı zamanda çok yüksek ağırlıklarda bile ideal desteği sunabilir. Bu özellikleriyle aşırı kilolu kimselerin de rahatlıkla kullanabileceği yataklardır. Sentetik olmayan, tamamen doğal içeriğe sahip olan WellMatt lateks yatak modelleri ile kesintisiz ve dinlendirici bir uyku deneyimi yaşayabilir ve sabahları dinç bir şekilde uyanabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatağın Faydaları Ve Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Sağlıklı Doğal Yataklar

Doğal yataklar, tamamen doğal içerikleri ile kesintisiz uyku ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılamak için tasarlanmıştır. Doğal ve organik malzemelerle kusursuz bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler için özel olarak üretilen doğal yatakların içerisinde pamuk, yün, Hindistan cevizi lifi, at kılı gibi organik malzemeler kullanılır. Bu malzemeler vücut ağırlığının en iyi şekilde dengelenmesini, omuriliğin doğal pozisyonunu almasını sağlar ve ferah bir uyku ortamı sunar. Kaliteli ve sağlıklı bir uyku konforu yaşamak isteyenlerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt verir. Vücudu destekleyen yapıları herhangi bir bölge üzerinde yük oluşmasını engellediği gibi aktif uyku evresine (REM) geçişi de kolaylaştırır. Doğal yataklar, kesintisiz uyku sunan yapıları ile uyku sırasında hem fiziksel dinlenmeye hem de bilişsel gelişime en iyi şekilde yanıt verir ve uzun süreli kullanım için uygundur. Doğal yataklar, sabahları uyanamama sorunu yaşayanlar için doğal bir uyku konforu sunar.

Detaylı Bilgi İçin ”Organik Yatağın Özellikleri Ve Kullanılan Malzemeler Nelerdir?’‘ Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Otantik Japon Yer Yatakları

Japon yer yatakları, geleneksel yatak üretim yöntemlerinin günümüz yatak teknolojisi ile buluşmasıyla üretilir. Yere yakın ya da yerde kullanıldıkları için vücuda harika bir destek sunarak tüm vücut ağırlığının dengeli bir şekilde dağılmasını sağlar. Bu durum herhangi bir bölge üzerinde fazladan yük oluşmasını engellediği için rahatlamanıza, konfor bulmanıza ve kesintisiz şekilde uyumanıza yardımcı olur. Yer yatakları aynı zamanda yere yakın olmaları bakımından kişinin bilinçaltına daha güvenli bir zeminde uyuduğu izlenimi vererek uykuya geçişi kolaylaştırır. Sabahları yorgun uyananlar Japon yer yataklarında uyuduğunda her sabah enerjik, dinç, uykusunu almış bir şekilde yataktan kalkabilir.

Sabahları uyanamama ya da yorgun uyanma sorunu yaşayanlar dinlendiren yatak seçimi yaparken uyku alışkanlıklarını, uyku sürelerini ve kilo gibi kişisel özelliklerini ve mevcut sağlık sorunlarını da göz önünde bulundurmalıdır. Bu önerileri de dikkate alarak doğru yatak seçimi yapanlar sabahları yataktan uykusunu almış bir şekilde uyanacaktır.

Japon Yer Yatakları Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Sabahları Yorgun, Ağrı ile Ya Da Mutsuz Uyananlar İçin Öneriler
Sonraki Yazı
Visco Yatak Zararları Neler? Visco Yatak Şikayetleri Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz