15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Omuz Ağrısı Yaşayanlar İçin Hangi Yataklar Tercih Edilmeli?
Sonraki Yazı
Orta Yaşlılar İçin Yatak Seçiminin Önemi ve Yatak Tavsiyeleri

Organik Yatağın Özellikleri ve Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Doğal uyku kalitesi isteyenler için son derece gelişmiş özellikler taşıyan organik yataklar, sağlıklı bir uyku deneyimi sundukları gibi aynı zamanda da çok uzun süreli kullanım süreleri ile birlikte öne çıkan yatak modelleridir. Organik yatakta kullanılan malzemeler yüksek kaliteleri ile daha önceki yatak deneyimlerinizden bambaşka bir rahatlık ve sağlık sunmaktadırlar.

Organik ve Doğal Yatak Modellerimizi inceleyin. Organik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Organik Yatak Özellikleri Nelerdir?

İyi bir uyku deneyimi yaşamak, zihinsel ve fiziksel yenilenmenin öncüsü olduğu kadar her sabah yataktan daha enerjik, dinç ve sağlıklı bir şekilde çıkmak anlamına gelmektedir. İnsan yaşamı için uyku çok önemli olduğu için uyku kalitesini en yüksek noktalarda tutmak için organik yataklar tercih edilmektedir. Organik yataklar, özenli el işçilikleri ve dayanıklı malzemeleri ile özel olarak hazırlanmaktadırlar.

Organik yatak özellikleri ilk olarak tamamen doğal içeriğe sahip olmaları ile öne çıkarlar. Özenli şekilde kullanılan malzemeleri ile birlikte doğal içeriğe sahip olmaları hem uyku konforu hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Çoğu yatak, kimyasal içeriğe sahip olduğu için uyku sırasında terlemeye neden olduğu gibi aynı zamanda cilt sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler taşırlar. Organik yataklar ise cildinizin kimyasal bileşenler ile temasını önlediği için cildinizi en iyi şekilde muhafaza eder. Kimyasal solumadığınız için de daha rahat şekilde nefes alıp vermeye de imkân tanıyan organik yataklar, sadece bu konularda değil aynı zamanda vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasını da sağlayarak, daha konforlu bir deneyim yaşatırlar. Uyku sırasında elverişsiz yataklarda, sıklıkla omurga yanlış pozisyon almakta, bu durum ise bölgeler üzerine aşırı yük bindirdiği için rahatlamalarının önüne geçmektedir. Böylesi bir durumda ise sırt ve bel ağrıları başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklar oluşmaktadır. Ancak organik yataklar vücut ağırlığını dengeleyen ve vücudu destekleyen yapıları ile birlikte belirli noktalar üzerinde basınç oluşmasının önüne geçtikleri gibi böylelikle kas yapısının rahatlamasına neden olurlar. Kasların gevşemesine olanak veren yapıları gün içinde yıpranan kasların kısa sürelerde yenilenmesini mümkün kılarak daha enerjik bir şekilde yataktan kalkmanıza yardımcı olurlar.

Aynı zamanda organik yataklar harika bir hareket yalıtımına sahiptirler ve bu özellikleri, özellikle çift halinde uyuyan kimselerde çiftlerin birbirlerini rahatsız etmeden hareket etmelerine olanak verir. Uyku sırasında sık hareket ediyor ve uyku pozisyonunuzu değiştiriyorsanız organik yatakların rahat hareket etmeye izin veren yapıları, uykunuzun bölünmesine izin vermeden hareket etmenizi mümkün hale getirecek ve böylelikle hem kendiniz hem de eşiniz rahatsız olmayacaktır.

Organik yataklar, bir taraftan doğal hava kanallarına sahip oldukları için de yaz ve kış koşullarından bağımsız olarak yatağın sürekli ideal ısı değerlerinde olmasına yol açarlar. Böylece yazları daha serin kışları ise daha sıcak bir yatak yüzeyi oluşur, bu durum ise terleme ya da üşüme gibi durumların önüne geçerek daha sağlıklı bir uyku deneyimi elde etmek için yararlı olmaktadır.

Tüm bu özelliklerinin yanında organik yataklar doğaya tamamen uygun oldukları için de çevre hassasiyeti olan kimseler tarafından kullanılan ve bu bakımdan çevre dostu yataklar olarak öne çıkmaktadırlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Organik Yatakta Kullanılan Malzememeler Nelerdir?

Organik yatakta kullanılan malzemeler özenle bir araya getirilen ve üstün uyku konforu sunan malzemelerden oluşmaktadır;

  • At Kılı;  organik yataklar için öne çıkan bir malzeme olan at kılı, hem esnek hem de doğal havalandırma özellikleri ile öne çıkar. Esnek yapısı çok yüksek ağırlıkları bile en iyi şekilde karşılamak üzerine kuruludur. Liflerinin arası boş kaldığı için sürekli olarak yatak hava alır ve vücut ısısının dengelenmesine de  yardımcı olur. Ayrıca binlerce kıldan meydana gelen yapısı çok yüksek ağırlıkları bile en iyi şekilde dengeleyerek, yatağın formunun bozulmasının önüne geçerek vücudun doğal uyku pozisyonunu almasına yardımcı olur. At kılı, destekli yapısı ile birlikte bedeni rahatlatacak pozisyonların alınmasına yönlendirir ve bu sayede eklem – kas ağrılarının oluşmasının önüne geçildiği gibi aynı zamanda da daha rahat şekilde hareket edilebilmektedir. At kılının bir diğer özelliği ise çok uzun süreler kullanım için uygun olup yıllar geçse bile yatağın yapısının bozulmasının önüne geçmektedir.
  • Hindistan Cevizi Lifi; hem koku hem de kullanış açısından öne çıkan bir malzeme olan Hindistan cevizi lifi, dayanıklı yapısı ve özenli ayrışması sayesinde de hava alan özellikleri ile öne çıkmaktadır. Çok yüksek ağırlıklara bile dayanıklıdır ve içe göçme gibi durumlar yaşatmaz. Esneklik göstermesine rağmen yatağın tok görünümünü gidermez ve böylece yumuşaklık vermesine rağmen güçlü kenar desteği sunmaya devam eder. Liflerin kendi doğal kokuları aynı zamanda özel bir ferahlık sağlamakta ve böylece kötü kokuların da oluşumunu engellemektedir. Dirençli, esnek ve özellikli yapısı ile birlikte sürekli hava alan yapıda olan Hindistan cevizi lifi, terleme gibi durumları da engelleyerek daha iyi bir şekilde uyumayı her zaman özenle sunmaktadır.

Organik Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

  • Doğal Lateks; kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısının blok haline getirilmesinden elde edilen lateks yataklar, vücut ağırlığını dengeli şekilde yatağın geneline yayarlar. Bu durum çökme ya da ağırlığın bir nokta üzerinde toplanmasını önlediği gibi aynı zamanda da yatağın dalgalanmasının önüne geçer. Lateks çok dayanıklı bir malzeme olup yüksek ağırlıklarda bile en iyi performansı gösterir. Ayrıca lateksin yapısında kaynaklı doğal hava gözenekleri ile yatak sürekli hava alan bir yapıdadır ve böylece küf, bakteri, mantar, toz gibi akarların yatağın yapısında birikmesinin de önüne geçilir. WellMatt tarafından lateks malzemesi tamamen doğal yapıda kullanıldığında için organik yatakları tamamlayıcı bir malzeme olarak öne çıkmaktadır. Piyasa koşullarında maliyeti düşürmek adına sentetik lateks kullanılmasına rağmen sadece içerik olarak değil, üretim aşamasında da su bazlı yapıştırıcılar kullanılarak kimyasal bileşenlerden uzak durulmakta, böylece doğal lateksin konforu sunulmaktadır.
  • Doğal Yün – Pamuk: Yüzde yüz Hollanda yünü doğal bir klima oluşturduğu gibi hem de yatağın bakterilerden uzak olmasını, aynı zamanda da sürekli hava alarak yaşayan bir yapıda olmasına yardımcı olur. Doğal pamuk ise her mevsim en iyi konforu sunarak organik yatakların yapısal özelliklerin daha üst düzeyde olmasına yardımcı olmaktadır.

Neden Organik Yatağı Tercih Etmek Bu Kadar Önemli?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Bu özellikleri ile birlikte çok uzun süreler kullanım imkânı veren organik yataklarda, çökme, deforme olma, sarkma gibi durumlar görülmemektedir. Özellikle çift taraflı kullanıma da olanak veren yapıları, böylece istediğiniz sertlik düzeyinde uyumanızı mümkün hale getirirken, tamamen sizin nasıl rahat edeceğiniz üzerine tasarlanmıştır. Alerjen hassasiyeti olan kimseler başta olmak üzere iyi bir uyku deneyimi yaşamak isteyen herkes için öne çıkan organik yataklar, sağlıklı olmaları kadar aynı zamanda kısa süreler içinde yatağınızı değiştirmekten uzak tuttukları için de maddi anlamda daha iyi bir yatak kullanmanızı sağlarlar. Doğal yaşam özleminin her geçen gün daha fazla arttığı ve aynı zamanda her şeyden kimyasallara maruz kalarak zihinsel ya da fiziksel zorluklar yaşanan günümüzde, organik yatakların eşsiz konforu, en iyi uyku deneyimi yaşamanıza olanak verecektir.

Organik Yatak Modelleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Organik Yatak Fiyatları Nedir Ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Organik Yatak
Önceki Yazı
Omuz Ağrısı Yaşayanlar İçin Hangi Yataklar Tercih Edilmeli?
Sonraki Yazı
Orta Yaşlılar İçin Yatak Seçiminin Önemi ve Yatak Tavsiyeleri

0 Yorum

Yorum Yaz