15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Sabah Yorgun Uyananlar İçin Yatak Seçimi
Sonraki Yazı
Visco Yatakta Kullanılan Malzemeler Ve Özellikleri Nelerdir?

Visco Yatak Zararları Neler? Visco Yatak Şikayetleri Nelerdir?

Rahat bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin son zamanlarda tercihi olan visco yataklar için belirli konularda zararlar gündeme gelmektedir. Fakat doğru visco yatak tercihi yapıldığında visco yatak zararları önlenmektedir. Bu konuda doğru malzeme kadar kişisel özellikleri de ön planda tutmak gerekmektedir.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları

Visco Yatak Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Visco yatak modelleri, özel olarak NASA tarafından geliştirilen visco elastik malzemesinden üretilmektedir. Visco elastik malzemesi temel olarak astronotların uzay yolcuklarını rahat ve konforlu bir şekilde geçirmeleri için tasarlanmıştır. Üzerindeki ağırlığın şeklini alan yapısı sayesinde visco malzemesi eşsiz bir konfor sunmaktadır. Astronotlar için olumlu sonuçlar vermesinin ardından çok kısa süre içerisinde yataklarda da kullanılmaya başlanmıştır. Visco yatak özellikleri şu şekildedir;

  • Visco yataklar vücut şeklini alan yapıları sayesinde harika bir uyku deneyimi sunarlar. Özellikle vücudun desteklenmesi için ihtiyaç duyulan destek sağlanır ve uyku esnasında vücudun rahat edeceği doğal pozisyonun bulunması sağlanır. Aynı şekilde visco yataklar, vücudu destekleyen yapıları sayesinde çeşitli kas ve eklem ağrılarına karşı da iyi gelmekte, özellikle sırt ağrısı olanlar için ortopedik özellikleri sayesinde dinlendirici bir uykunun yolunu açmaktadırlar. Vücut şeklini alan yapıları sayesinde harika bir konfor ve kolaylık sunmak açısından öne çıkan visco yataklar, bu özelliklerini visco malzemesinin yapısından almaktadırlar.
  • Visco yataklar akıllı hücre teknolojisine sahip yataklardır. Bir başka deyişle kullanıcının yatma özelliklerini hatırlayarak uyku esnasında onun en rahat edeceği şekilde olmasına olanak tanırlar. Böylece dinlendirici, rahatlık verici bir şekilde uyumak visco yataklar ile olanaklı hale gelmektedir.
  • Visco yataklar açık hücreli yapıları sayesinde yatağın sürekli hava almasını ve böylece aşırı terleme ya da üşüme gibi durumların oluşmasını engellerler. Buna bağlı olarak bakteri, mantar, küf, kötü koku gibi oluşumların da önüne geçilir.
  • Malzemenin kaliteli olması bakımından çok uzun süreler visco yataklar kullanıma imkân verirler.

Bu özellikleri ile visco yataklar öne çıkmakta ve iyi bir uyku isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Detaylı Bilgi İçin ”Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Visco Yatak Zararları Nedir?

Visco yatak zararları düşük kalite malzeme kullanımından ya da yaş aralığından kaynaklanan, çoğu zaman ise yanlış kanılardan kaynaklanan zararlardır. Bu zararlar listelenecek olursa;

Yumuşak Yüzey

Visco elastik malzemesi yapısı gereği üzerindeki ağırlığın şeklini alan bir yapıya sahiptir. Bu yüzden tamamen visco malzemesinden yapılmış bir yatakta uyumak mümkün değildir çünkü böylesi bir yatakta uyunması halinde kişi yatağın içine düşecektir. Bu yüzden visco yataklar yumuşak bir yüzey sunmalarına rağmen başka dolgu malzemeleri ile desteklenirler ve tamamen visco yatak altında satılan yataklar doğruyu bu açıdan yansıtmazlar. Eğer tamamen visco yatak olarak tercih edilmiş bir ürün bulunuyorsa, bu ürünün içeriğine mutlaka göz atılmalıdır.

Koku Yapan Yüzeyler

Piyasada düşük kalitede satılan visco yatakları tercih ettiğinizde koku sorunları ile karşılaşabilirsiniz. WellMatt olarak satışa sunulan visco yatak modelleri viscojel kullanılarak üretilmektedir. Viscojel içinde barındırdığı özel hava gözenekleri sayesinde yatağın sürekli hava almasını ve böylece koku yapmasının önüne geçmektedir. Fakat koku duygusu çok hassas olan kimseler için visco yataklar kullanım öncesinde paketten kaynaklı rahatsızlık verebilir. Bu durumda paketin yeni açılmasına takiben havalandırma yapılması gerekmektedir. Kısa bir süre yapılacak havalandırma sonrasında paket kokusu ortadan hızlıca kaybolacaktır.

Ağrılar Yapması

Visco yataklar ağrı yapmayacak şekilde tasarlanmışlardır. Uykuya bağlı olarak gelişen ağrılar vücudun yanlış yataklarda ve kişisel özelliklere uygun olmayan yataklarda uyumasından kaynaklanmaktadır. Bu tür yataklar vücudun yanlış pozisyonda olmasını sağlayan, uyku boyunca vücudun ağırlığını eşit bir şekilde dağılmasını sağlamadıkları için çeşitli rahatsızlıkların oluşmasına neden olan yataklardır. Visco yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtırlar. Başka bir deyişle, hiçbir bölge üzerine fazladan yük binmemesini sağlayarak, kan dolaşımını ve kasları rahatlatır, aynı zamanda da kasların yenilenmesine neden olurlar. Ancak piyasada düşük visco malzeme kullanılarak üretilerek yapılan visco yataklar yeterli malzeme kalınlığını sağlayamadıkları için çeşitli kas ve eklem ağrılarına neden olabilmektedirler. Böylesi durumların önüne geçmek için mutlaka visco kalınlığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Terletme Yapması

Visco yataklar için yaygın olarak görülen durumlardan birisi visco yatakların terlemesi durumudur. Bu durum düşük kalite visco malzemesi kullanan yataklarda görülmektedir. WellMatt tarafından satışa sunulan visco yataklar, özel olarak tasarlanmakta ve havayı dışarıda tutma özellikleri ile tasarlanmışlardır. Viscojel hava alan bir yapıya sahiptir ve bu sayede ısı dışarıya verilerek, herhangi bir terleme durumunun oluşmasının önüne geçilmektedir. Bu durum aynı zamanda visco yatakların mevsim koşullarından bağımsız olarak uyku için ideal ısı dengesinin de sağlanmasına yol açmaktadır. Böylece yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak bir zemin visco yataklarda olmakta, bu durum da çeşitli rahatsızlıkların önüne geçmektedir. Ancak viscojel kullanılmadığı visco yatakların terletme yapması yaygın bir durum olduğu için kullanılan malzeme kalınlığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yatağın Çökmesi

Visco yapısı gereği sarkmalara, çökmelere ya da çeşitli deforme olma durumlarına karşı dayanıklıdır. Ancak maliyeti düşük tutmak adına kalitesi düşük visco yataklar ideal olan uyku pozisyonunun alınmasını sağlayacak durumu değiştirmekte, bu durum ise çeşitli rahatsızlıklara, uyku esnasında bir bölümün içeriye çökerek vücudun yanlış pozisyonları almasına neden olabilmektedir. Yüksek kalite malzemeden yapılan visco yataklar çok uzun süreli kullanımlara elverişlidir ve çok yüksek ağırlıklara bile karşı koyabilir, formlarını bozmadan koruyabilirler.

Alerjik Reaksiyonlar

Visco yataklar nadir de olsa malzemesi yüzünden alerji durumlarına karşı çok hassas olan kimselerde çeşitli cilt sorunlarına yol açabilmektedir. Böylesi durumların önüne geçmek adına viscojel kullanılmış modelleri tercih etmeniz yararlı olacaktır. Viscojel sürekli bir hava dolaşımının olmasını sağladığı için rahatsızlıkların önüne geçer ve özellikle cilt sorunu olanlar için ideal uyku zemini sunar.

Yaş ve Fiziksel Özellikler

Visco yataklar malzeme kalitesi ne olursa olsun bebekler ve gelişim çağındaki çocuklar için tavsiye edilmemektedir. Çünkü bebekler henüz omurilik gelişimleri tamamlanmadan dünyaya gelmektedirler. İskelet sistemlerinin doğru olarak gelişmesi için ise yatağın kendilerine destek vermesi gerekmektedir. Visco yataklar her ne kadar destekleyici bir yapıda olsalar da aynı zamanda vücudu saran bir yapıda oldukları için bebek ve gelişim çağındaki çocukların iskelet gelişimleri üzerinde olumsuz etkilerde bulunabilirler. Bu yüzden bebek ve çocukların gelişimleri açısından visco yatak tercih edilmemelidir.

Sağlıklı Yaşamın Tercihi Visco Yataklar

Visco yataklar özel malzemeleri sayesinde geniş kesimler tarafından tercih ediliyor olsalar da belirli durumlarda şikayetlere ya da rahatsızlıklara neden olabilmektedirler. Esasında bu durum tüm yatak modelleri için geçerlidir çünkü herkesin uyuma alışkanlıkları ve yataktan beklentileri farklılık gösterebilmektedir. Böylesi durumların önüne geçmek adına kendi kişisel ihtiyaçlarınızı en doğru karşılayacak visco yatağa kadar vermek son derece önemlidir. Visco yataklar sunmuş oldukları konforlu uyku sayesinde rahat uyumanızı sağlarken aynı zamanda çeşitli eklem ve kas ağrılarınızın da giderilmesine yardımcı olacaklardır. Doğru ve zarar vermeyecek yatağı seçmek için WellMatt uyku danışmanından istediğiniz zaman destek alabilir, kendiniz için en doğru, sağlıklı ve uzun ömürlü kullanım sunacak yatağa kolaca kavuşabilirsiniz.

Visco Yatak Şikayetleri Neler Oluyor?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Visco Yatak Tavsiyelerimiz İçin ”Visco Yatak Tavsiyeleri” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Sabah Yorgun Uyananlar İçin Yatak Seçimi
Sonraki Yazı
Visco Yatakta Kullanılan Malzemeler Ve Özellikleri Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz