15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Gece Uyurken Terleme Sorunu Yaşayanlar İçin Uygun Yataklar
Sonraki Yazı
Sabah Yorgun Uyananlar İçin Yatak Seçimi

Sabahları Yorgun, Ağrı ile Ya Da Mutsuz Uyananlar İçin Öneriler

İyi bir uyku kalitesi, günlük yaşamın da kaliteli olduğunu sağlaması açısından büyük önem taşımaktadır. Ancak yanlış yatak seçimi ile birlikte uyandıktan sonra ağrılar baş gösterebilmektedir. Uyku temelde insanın dinlenmesi, vücudun yenilenmesi, eklem ve kas gruplarının tazelenmesi gibi anlamlara geldiği için iyi ve dinlendirici bir şekilde uyumanın önemi oldukça büyüktür. Ancak yanlış yatak tercihleri uyandıktan sonra pek çok ağrıyı beraberinde getirmekte ve böylece günlük yaşamın da büyük bir kısmının sancılı geçmesine neden olmakta, daha da ileride kronik rahatsızlıklara sebebiyet verebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için uyandığınızda yaşadığınız sorunlara göre yatak seçimi yapabilirsiniz.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Vücut Ağrılarını Oluşmasında Yatak Faktörü

Vücut ağrılarını oluşturan yataklar en genel ifade ile vücudunuz için elverişli olmayan, ergonomik ve ortopedik bir tasarıma sahip olmayan yataklardır. İnsan yaşamının büyük bir kısmı uykuda geçtiği için yatağın uyku ve genel sağlık üzerindeki etkisi azımsanmayacak kadar büyüktür. Yatağın kaliteli bir uyku sunmadığı durumlarda psikolojik ve fizyolojik olarak çeşitli ağrılar baş göstermektedir. Bu türden durumların önüne geçmek için ise yatak seçiminde dikkatli olmalı, baş gösteren ağrılara göre yatak seçimi yaparak bu ağrıların önüne geçilmek mümkün hale gelmektedir.

Ağrılara sebep olan yataklar temelde vücut ağırlığını eşit dağıtmayan, hava almayan, sertlik oranı yanlış seçilmiş, vücudu kavramayan, omurganın doğal pozisyonunu almasını engelleyen yataklar olmaktadır. Bu türden yataklarda uyunması halinde uyku kalitesi kadar yaşam kalitesi de düşmektedir çünkü vücudun ihtiyaç duyduğu uykuyu sağlayamayan bu yataklar, pek çok rahatsızlığı beraberinde getirmektedir.

Yatağa bağlı olarak görülen sorunların çoğunun geleneksel bonel yaylı yataklardan kaynaklandığı görülmektedir. Sık olarak kullanılmalarına karşılık yaylı yataklar uyku kalitesi açısından oldukça düşüktürler. Yapıları gereği vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtmazlar, hava almazlar, iç yapılarında çeşitli akarların birikmesine neden olurlar ve böylece iyi bir uyku için gereken temel etmenleri bir arada barındırmaz olurlar. Bu koşullar altında bonel yaylı yataklar yerine sorunlara karşı önleyiciyi ve onarıcı yatakların tercih edilmesi büyük kolaylık sağlayarak iyi bir uyku sunduğu kadar vücudun da rahat etmesini sağlayacaktır.

” Ağrılara Göre Yatak Seçimi ” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Terleme

Uykuda görülen en sık rahatsızlıklar arasında terleme gelmektedir. Gece terlemesi olarak da bilinen bu durum, normal terlemeye kıyasla çok daha fazla olmakta ve kişinin uyanmasını sağladığı gibi aynı zamanda rahat bir şekilde uyanmasının da önüne geçmektedir. Ayrıca terleme başka hastalıklara da neden olabilmektedir. Terleme sorunu bazı durumlarda fizyolojik rahatsızlıklardan meydana geliyor olsa da genelde yataktan kaynaklı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür sorunlar, başka rahatsızlıklardan meydana geliyor olsa bile terlemeyi önleyici ya da ferah bir ortam sunmayan yataklarda çok daha şiddetli bir şekilde geçmektedir. Hava kanallarına sahip, sürekli hava alan ve ısı dengesi sağlayan yataklarda hangi sebepten olursa olsun terleme gibi durumların önüne geçmek olanaklıdır.

Bu durumun önüne geçmek için lateks ve doğal yataklar sayısız hava kanalları ile öne çıkarlar. Lateks malzemesi yapısı gereği pek çok hava gözeneğine sahiptir ve uyku esnasında doğal bir klima görevi görerek yatağın hava almasını sağlar. Hava giriş çıkışı düzenli bir şekilde işlediği için aşırı terlemelerin ya da üşümelerin önüne geçilir ve böylece rahat bir şekilde uyanması sağlanır. Aynı şekilde doğal yataklarda kullanılan at kılı ya da Hindistan cevizi lifi de doğal klima görevi görmeye uygun yapıdadırlar. Gözenekli yapıları yatağın sürekli hava almasını sağlar, yatak yüzeyinin ferah olmasını sağlayarak terleme gibi sorunların önüne geçer.

Bir diğer terleme sorunu ise piyasada düşük kalite malzemeden üretilmiş visco yataklarda görülmektedir. Visco malzemesi düşük kalitede olduğunda terleme sorunlarına yol açabilmektedir ancak WellMatt tarafından üretilen visco yataklarda özel ViscoJel malzemesi kullanıldığı için terleme gibi rahatsızlıkların önüne geçilir, yatak sürekli hava alarak hiçbir ısı yükselmesi gibi sorunlar yaşanmayarak rahat ve havadar bir yatakta uyumak sağlanır.

Detaylı Bilgi İçin ”Gece Uyurken Terleme Sorunu Yaşayanlar İçin Uygun Yataklar.” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Omuz Ağrısı

Omuz ağrısı pek çok sebebe bağlı olarak görülebilmektedir. Ancak yataktan kaynaklı omuz ağrısı bu sebeplerin en sık görülenleri arasında yer almaktadır. Omuzdaki kas yapısının zedelenmesi ya da bu bölgedeki kasların üst üste binmesinden kaynaklı omuz ağrıları, uyandıktan sonra gün içinde çok uzun bir süre etkilerini göstermekte ve hareket kısıtlılığına neden olmaktadırlar. Bu durumda rahatlatıcı bir yatak tercihinde bulunmak büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Lateks ve visco yataklar vücut ağırlığını dengeleyici yapıları sayesinde kasların uyku boyunca rahatlamasına, kan akışının ise normal bir şekilde olmasına yol açarlar. Gün boyunca yıpranan ve yenilenmesi için uykuya ihtiyaç duyan kaslar bu sayede uyku boyunca yenilenir ve uyku sonrasında dinlenilmiş bir halde uyanmayı sağlarlar. Lateks ve visco yataklar bu bakımdan hiçbir bölge üzerine fazladan yük binmemesine neden olarak dinlendirici bir şekilde uyumayı temin ederler.

Detaylı Bilgi İçin ”Omuz Ağrısı Yaşanlar İçin Hangi Yataklar Tercih Edilmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Sırt Ağrısı

Sırt ağrısının en yaygın nedenlerden birisi uyku esnasında omurganın yanlış pozisyonu almasıdır. Doğal pozisyonunda olmayan omurga, disklerin azalmasına ya da çoğalmasına neden olarak uyku sonrasında şiddetli ağrılara ya da tutulmalara neden olmaktadır. Lateks, visco ve doğal yataklar ile omurganızın en rahat hali olan doğal pozisyonunda olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yataklar, yapıları gereği doğal omurga pozisyonunun alınmasını sağlarlar ve böylece rahat bir şekilde uyumayı mümkün hale getirirler. Omurganın üzerine yük binmemesini sağlayarak aynı zamanda eşit vücut ağırlığı da sunarak konforlu bir şekilde sırt ağrılarını giderirler.

Detaylı Bilgi İçin ”Sırt Ağrısı İçin Yatak Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Uyanmakta Güçlük, Uykusuz Uyanma

Uykusuz uyanma olarak tabir edilen durum, dinlendirici ve kesintisiz bir şekilde uyunmadığı durumlarda görülmektedir. Uyku süresi uzun olsa bile uyandıktan sonra kendinizi yorgun ve neredeyse hiç uyumamış gibi hissediyor, yataktan kalkmakta zorlanıyorsanız yatağın konfor sunmamasından bu durum kaynaklanmaktadır. Özellikle doğal yataklar harika bir konfor sunarak, tüm vücudunuzun dinlenmesini, rahat etmenizi sağlarlar. Doğal yatakların yanında lateks ve visco yataklar da tüm kas ve eklem yapınızın uyku boyunca dinlenmelerini sağladıkları için daha dinç bir şekilde uyanmanızı sağlayacaklardır.

Stresli Uyanma

Stresli uyanma ya da gergin şekilde uyunma özellikle aktif uyku evresi olan REM evresinin tam anlamıyla oluşmadığı durumlarda görülmektedir. Bu durumlara ise yatağın doğru ve rahatlatıcı pozisyonu almanızı engellemesi neden olmaktadır. Lateks ve visco yataklar vücudunuzu destekleyen, sıcaklık bakımından ideal sıcaklık değerleri, ferah bir yüzey sundukları için stresli uyanma sorunlarınızı ortadan kaldırırlar.

Gece Sürekli Uyanarak Uykunun Bölünmesi

Uykunun bölünmesi için yataktan kaynaklı pek çok sorun bulunmaktadır. Yatak hava almıyor ve terleme yapıyorsa, vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtmayıp bir bölge üzerinde baskıya neden oluyorsa, omurganın doğal pozisyonunu desteklemiyorsa, yapınız için uygun sertlikte değilse uyku sıklıkla bölünecektir. Bu konuda visco ve lateks yataklar ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde giderecektir. Özellikle visco yataklar vücudu saran yapıları sayesinde vücudun aradığı rahat zemini temin ederler. Eğer çok sık hareket etmeye bağlı olarak uykunuz bölünüyorsa bu durumda da lateks yataklar diğer özelliklerinin yanında çok rahat hareket etmenize de olanak verdikleri için bu durumun önüne geçerek kesintisiz, sağlıklı ve dinlendirici bir şekilde uyumanızı olanaklı hale getirerek harika uyku konforu sunarlar.

Uyku Ve Siz” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Gece Uyurken Terleme Sorunu Yaşayanlar İçin Uygun Yataklar
Sonraki Yazı
Sabah Yorgun Uyananlar İçin Yatak Seçimi

0 Yorum

Yorum Yaz