15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Organik Yatağın Özellikleri ve Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Sonraki Yazı
Yatak Ömrünü Etkileyen Faktörler ve İdeal Yatak Kullanım Süresi

Orta Yaşlılar İçin Yatak Seçiminin Önemi ve Yatak Tavsiyeleri

İyi bir uyku deneyimi için en büyük etmen olan doğru yatak seçimi için orta yaş grubu için de büyük önem taşımaktadır. Çünkü 35 – 55 yaş aralığı artık gençliği geride bırakmış ve vücut yapıları da hem fiziksel hem de zihinsel olarak buna göre şekillenmiş bir durumdadır. Özellikle genelde iş yoğunluğu ile geçen yaş aralığı olduğu için orta yaşlılar için yatak önerileri dinlenebilmeleri ve sabahları enerjik, dinç ve herhangi bir ağrı duymadan kalkabilmeleri için oldukça büyük önem taşımaktadır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Orta Yaşlılar İçin Yatak Seçimin Önemi, Hangi Yatak Seçilmeli?

Orta yaş grubu olarak adlandırılan yaş aralığı, hastalıklara karşı vücudun daha açık olduğu, bir taraftan da iş yaşamı yüzünden daha fazla efor sarf edilen dönemi olarak öne çıkmaktadır. Orta yaş gruplarında sıklıkla kas ve eklem ağrıları görülmekte, artan kiloların da etkisi ile birlikte vücudun genelinde geçen yıllara kıyasla zorlanmalar görülmektedir. Kilo, eklem ve kas ağrıları gibi durumların oluşmasını engellemek ve mevcut sancıları gidermek için ise uygun yatakların tercih edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Geleneksel yaylı yataklar sık olarak tercih edilmelerine rağmen, yapısal olarak iyi bir uyku kalitesi sunmadıkları için özellikle bu yaş aralığı için tehlikeli ve riski durumlar oluşturabilmektedir. Kas ve eklem ağrıları hem iş yoğunluğu hem de vücudun yenilenmesinin yavaşlaması gibi etmenlere bağlı olarak artmakta, bunu azaltmak yerine pekiştiren yataklarda ise daha kötü sonuçların oluşmasına yol açmaktadır. Yaylı yataklar, yapıları gereği vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtamazlar ve kullanılan yüzey üzerinde ağırlığın birikmesine neden olarak, zamana bağlı olarak kas ağrılarının oluşumunu tetiklerler. Çünkü yoğun iş temposunda kaslar, gün içinde sürekli olarak yıpranırlar ve yenilenmeleri için uykuya ihtiyaç duyarlar. Eğer uyku sırasında herhangi bir bölge üzerine ağırlık biniyor ve vücut ağırlığı dengeli bir şekilde dağılım göstermiyorsa, bu durum o bölgedeki kasların yenilenmesinin önüne geçeceği için ağrı ve sancılara yol açacaktır. Bu ağrılar ise her güne yorgun şekilde başlamaya neden olacak ve aynı zamanda da sürekli tekrar ettiği için kronik bir hal almasına neden olabilecektir.

Ayrıca bu yaş aralığında kadın ve erkeklerde aşırı terleme durumları daha fazla görülmektedir. Mevsim ya da sağlık nedenlerine bağlı olarak görülen bu durum yatağın vücut ısısını dışarıya aktaramamasından kaynaklanmakta, vücut ısısı yatağın içinde kaldığında ise kişinin terlemesine yol açmaktadır. Böylesi durumların önüne geçmek için yatağın hava alan bir yapıda olması da büyük önem taşır ve aynı zamanda da yatağın hava alması bakteri, küf, mantar ya da toz gibi akarların da oluşmasının önüne geçer.

Bu noktalar doğrultusunda orta yaş grubu yatak seçimi için özenli ve dikkatli davranmalı, bu sayede dinlendirici bir şekilde uyuma imkânına kavuşmalıdırlar.

Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku Ve Yaşamınız İçin Önemi.” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Orta Yaş İçin Yatak Tavsiyeleri

Orta yaş grubundakilerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan WellMatt yatakları onların gerek fiziksel gerekse zihinsel uyku gereksinimlerini en iyi şekilde karşılar. Farklı modeller arasında tek ya da çift kullanımlar için orta yaş için yatak önerileri en uygun modellerden oluşmaktadır.

Lateks Yataklar

Lateks yataklar, kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvından yapılan, son derece konforlu ve rahatlatıcı yatak modelleridir. Lateks yataklar, vücuda uyku sırasında harika bir destek sunarlar ve bir bölge üzerinde ağırlığın toplanmasının eşit ağırlık dağılımları sayesinde önüne geçerler. Lateks yataklar bu özellikleri ile birlikte gün içerisinde yıpranan kaslarınızı yani yorgunluğunuzu en iyi giderecek yatak modelleri olarak öne çıkmaktadırlar. Hiçbir bölge üzerinde fazladan ağırlık oluşmamasını sağlayan lateks yataklar, vücudun uyku sırasında doğal pozisyonunu da almasını sağlayarak, omurilik başta olmak üzere tüm iskelet sisteminin de rahat etmesine yardımcı olmaktadırlar. Aynı zamanda 50’li yaşlara doğru kemik yapısı daha hassas bir hal aldığı için de temel iskelet sisteminin korunmasına da yardımcı olan lateks yataklar, romatizma, sırt, bel ağrıları gibi bu yaşlarda sık görülen rahatsızlıkları da önleyerek çok daha konforlu bir şekilde uyumak isteyenler için en iyi deneyimi temin ederler. Lateks yataklar hareket açısından da üstün özgürlük sundukları için çift halinde uyuyanların birbirlerinden rahatsız olmadan uyumalarına yardımcı olarak hareketlerinden rahatsız olmalarının önüne geçerler. Sürekli hava alan yapıları ise daha ferah ve çeşitli akarlardan uzak şekilde uyumayı temin eder.

Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatağın Faydaları Ve Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Visco Yataklar

Visco elastik malzemesinden üretilen visco yatakların en büyük özelliği üzerindeki ağırlığın şeklini alması, başka bir deyişle vücudun şeklini alarak vücudu tam olarak kavramasıdır. Bu vücut için eşsiz bir destek sunarak, vücudun daha dinlendirici bir şekilde uyumasına yol açtığı gibi aynı zamanda tüm ağırlığın da eşit şekilde yatağın geneline yayılmasına yardımcı olur. Vücut ağırlığının eşit şekilde dağılması hiçbir bölge üzerinde ağırlık oluşturmayarak daha konforlu ve özellikle eklem – iskelet ağrılarından uzak bir şekilde uyumayı sunar. Visco yataklar, WellMatt tarafından viscojel teknolojisi kullanılarak yapıldıkları için aynı zamanda oluşacak terleme gibi rahatsızlıkların önüne geçerek, daha ferah bir ortam temin ederler. Visco yataklar ağırlıklara karşı çok iyi hareket serbestliği de sundukları için çok uzun süreli kullanımlar için uygun olan yataklar olarak öne çıkmaktadırlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Doğal Yataklar

Doğal yataklar, tamamen doğal malzemeden; at kılı, Hindistan cevizi lifi ve lateks, yün, pamuk gibi malzemeler kullanılarak yapılırlar. Orta yaş grubu için son derece ferah ve bu dönemde görülen pek çok rahatsızlığı gidermek için ideal yataklar olarak öne çıkarlar. Kullanılan doğal malzemeleri yatak içerisinde herhangi bir kötü kokunun ya da benzeri akarların oluşmasını engellediği gibi aynı zamanda da vücudun doğal pozisyonunu alması için harika bir destek sunarlar. Böylece tüm eklem ve kas yapıları rahatlayarak doğal yataklarda, konforlu bir uyku deneyimi yaşanır. Doğal yataklar ayrıca deforme olma gibi durumlara karşı da dayanıklı oldukları için çok uzun süreler rahatlıkla kullanmak için uygun olup sıklıkla yatak değiştirme gibi durumlar yaratmazlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Japon Yer Yatakları

Son zamanlarda hem farklı bir yatak deneyimi hem de daha kaliteli uyku isteyenler tarafından tercih edilen Japon yer yatakları, yere yakın ya da yerde kullanılmaları ile özellikle eklem ağrıları olan kimselerin yatağa daha kolay şekilde girip çıkmalarını sağlamaktadırlar. Kullanılan malzeme bakımından da sağlıklı bir uyku isteyenler için gelişmiş özellikler gösteren yer yatakları, vücudun doğal pozisyonu almasını sağladıkları gibi hava alan yapıları ile birlikte aşırı ısınma ya da terleme gibi durumlara da koruma sağlarlar. Yer yatakları aynı zamanda, bu yaş aralığında sık görülen idrar sorunları gibi durumlar için de iyi bir alternatif olmaktadır. İdrar kesesine yapılan baskıdan kaynaklı bu rahatsızlık, uykunun sık bölünmesine ve daha sonra da uyumakta güçlüğe neden olabilmektedir. Yer yatakları sundukları konfor ile çok rahat şekilde tekrar uykuya dalabilmeyi sağlarlar. Aynı zamanda dalgalanma gibi durumlar görülmediğinden eşlerin de rahatça hareket etmelerine imkân vererek çiftlerin birbirinden bağımsız olarak hareketlerini olanaklı hale getirirler. Yer yatakları aynı zamanda  yer açısından da daha kullanışlı olmaları bakımından bu yaş aralığı için evlerini daha ergonomik şekilde tasarlamalarına olanak verir.

Japon Yer Yatakları Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Organik Yatağın Özellikleri ve Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Sonraki Yazı
Yatak Ömrünü Etkileyen Faktörler ve İdeal Yatak Kullanım Süresi

0 Yorum

Yorum Yaz