15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Doğal Yatakta Hangi Malzemeler Kullanılır?

Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Kimyasal malzemelerden oluşturulmaması bakımından sağlıklı bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin tercihi olan doğal yataklar, her geçen gün daha fazla kesimlerce talep ediliyor. Alışılmış yataklardan hem konfor hem de sağlık açısından bir hayli farklı olan doğal yataklar sağlıklı yapıları ile birlikte aradığınız rahatlığı ve konforu kolayca bulabileceğiniz yataklardır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Doğal Yatak Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Tamamen doğal içeriğe sahip olan ve sağlığınız için en doğal malzemeden üretilmiş olan doğal yataklar; at kılı, doğal lateks, Hindistan cevizi lifi, pamuk, yün gibi farklı materyaller kullanılarak üretilmektedir. Bu bakımdan son derece özel bir uyku deneyimi sunan doğal yatakların, alışılmış yataklara göre en büyük farkı kullanılan malzeme ile sağlık açısından sunduğu özelliklerdir. Bu özellikler fiziksel ve psikolojik sağlığınız için olumlu katkılar sunmakta olup çeşitli rahatsızlıklarınızın oluşmasını engellediği gibi aynı zamanda da dinlendirici bir şekilde uyumanızı sağlamaktadır.

Sağlıklı Bir Uykuya Niçin İhtiyacınız Var?

İyi bir uyku aynı zamanda bazal metabolizmanızında desteklenmesi anlamına gelmektedir. Uyku, insan yaşamının üçte bir kısmına karşılık geldiği için azımsanmayacak bir karşılığı bulunmaktadır. Tüm canlılar gibi insanlar da fiziksel ve psikolojik gelişimlerini gün içerisinde değil, uyku esnasında yaparlar. Uyku bu yüzden, vücudun gelişmesi ve kendisini yenilemesi olarak gereklidir. Yorgunluk olarak adlandırılan kasların yıpranması ve tükenmesi durumunda, kasların yenilenmeleri için uyku gerekmektedir çünkü uyku sırasında enerji kasa dönüşür ve bu sayede vücut kendisini yeniler. Aynı zamanda çocuklardan başlayarak tüm insanlar için uyku, gün içerisinde öğrendiklerini pekiştirmeyi sağlamaktadır. Başka bir deyişle motor beceriler, uyku esnasında gelişim gösterirler, öğrenilenler beyin kanalına özellikle aktif uyku olarak adlandırılan REM evresinde aktarılırlar. Bu sayede iyi bir uyku hem fiziksel hem de psikolojik gelişim açısından büyük önem taşımaktadır. Fakat iyi bir uyku için en önemli nokta doğru yatak tercihinde bulunmaktır. Yanlış yatak tercihleri ile birlikte iyi olarak adlandırılacak kesintisiz, rahat ve konforlu bir şekilde uyuyamazsınız. Bu durumun önüne geçmek adına yatak tercihinde bulunurken yatağın özelliklerine ve malzemesine çok dikkat edilmelidir. Yanlış yataklar ile aynı zamanda yaygın olarak kas ve eklem ağrıları da sık görülmekte, bu ağrılar zamanla kronik bir hale gelmektedir.

Doğal Yatakların Sağlığa Etkisi Nedir?

Uyku insan yaşamı için çok önemlidir. Kaliteli bir şekilde uyumak için doğal yatakları tercih edebilirsiniz. Çünkü doğal yatakların sağlığa etkisi çok fazla olup konforlu, dinlendirici ve rahatlatıcı uykuyu sağlamaktadırlar.

  • Vücudun Doğru Pozisyonu Alması; Doğal yatakların en büyük özelliği, vücudun uyku esnasında doğru pozisyon almasını sağlamasıdır. Her uyuyan, rahat ve geliştirici bir şekilde uyumak için vücudunun doğru pozisyonda olmasına ihtiyaç duymaktadır. Doğru pozisyon ise bir tür S pozisyonu olup belin desteklendiği ve aynı zamanda da omurilik sisteminin sorun yaratacak yanlış durumlarda yer almamasını içermektedir. Bu durumun önüne geçmek adına doğal yataklar, en ergonomik tasarımı sunarlar ve bu sayede uyku esnasında vücudun yanlış pozisyon almasının önüne geçerler. Yanlış pozisyonun olmaması ile birlikte başta eklem ve kas bölgeleri olmak üzere vücudun genelinde büyük bir rahatlama söz konusu olmaktadır.
  • Ağırlığın Eşit Olarak Dağıtılması; doğal yatakların bir diğer öne çıkan özelliği ise vücut ağırlığının eşit olarak dağıtılmalarını sağlamalarıdır. Eşit şekilde vücut ağırlığının dağıtılması ise tüm vücudun dinlendirici bir pozisyona kavuşması anlamına gelmektedir. Başka bir deyişle, uyku esnasında hiçbir bölge üzerine fazladan ağırlık yüklenmemektedir. Genelde ergonomik tasarıma sahip olmayan yataklar, vücudun doğru pozisyonda olmasını sağlamadıkları için özellikle omuz, kalça ve boyun bölgesine uyku esnasında tüm vücut ağırlığının binmesine neden olurlar. Bu durumda ise bu bölgeler uyku esnasında sürekli çalışırlar ve kas – eklem ağrılarına neden olur. Uyandıktan sonra ise aşırı bir yorgunluk ya da tutulma olarak adlandırılan rahatsızlıklar meydana gelir. Bu bakımdan doğal yataklar, vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtırlar ve kas, eklem gibi rahatsızlıklar başta olmak üzere pek çok rahatsızlığın önlenmesini sağlarlar. Bu sebeple özellikle bel, sırt, omurilik gibi ağrıları olan kimseler için doğal yatak kullanmak büyük yararlar sunmaktadır.
  • Ortopedik Özellikler Taşımaları; ortopedik kavramı esasında bir yatak modelini tanımlamak için değil bel ve sırt bölgeleri başta olmak üzere tüm vücudu destekleyen ve sağlık açısından uygun olan yataklar için kullanılmaktadır. Bu bakımdan içerikleri ve yapım yöntemleri açısından doğal yataklar ortopedik özellikler gösterirler ve özellikle eklem – kas ağrısı çeken kimselerin ağrılarını gidermeye, yeni rahatsızlıkların oluşmamasına ciddi katkı sunarlar. Ortopedik özellikler gösteren doğal yataklar ile birlikte mevcut ağrılarınızı da aza indirgeyebilir ve rahat bir şekilde uyuyabilirisiniz.
  • Isı Dengesi; doğal yataklarda kullanılan doğal malzemelerin hepsi gözenekli ve hava alan yapıya sahiptirler. Lateks, at kılı ya da Hindistan cevizi lifi olsun, bu malzemeler sürekli hava alırlar ve bu sayede yatakta küf, bakteri, mantar, kötü koku gibi oluşumların önüne geçerler. En büyük etmenleri ise mevsim koşullarından bağımsız olarak ısı dengesinin sabit olmasını sağlamaları, böylece yazları serin, kışları ise sıcak bir yatak ortamı sunmalarıdır. Doğal klima özelliği taşımaları ile birlikte aşırı terleme ya da üşüme gibi sorunların önüne geçerler. Başta uyku esnasında çok fazla terleyen ve buna bağlı olarak uykusundan uyanan, hasta olan kimselere yönelik doğal yataklar eşsiz bir uyuma deneyimi sunarlar. 
  • Ferah ve Hava Alan Yapı; cilt sorunlarına karşı doğal yataklar hava alan yapıları sayesinde etkin bir koruma sağlarlar. Çoğu alışılmış yatak sentetik malzemeden üretilmektedir ve sentetik yataklar bilindiği üzere fabrika ortamında üretilen malzemeler oldukları için kimyasal bileşen içermektedirler. Bu kimyasallar ise pek çok kimse için zararlı sonuçlar doğurabilmektedir. Çeşitli cilt sorunları, alerjik reaksiyonlar gibi durumlar sentetik malzeme sebebiyle oluşabilmektedir. Gerek hassas gerekse tüm ciltler için en uygun yüzeyi sunan doğal yataklar, doğal içerikleri sayesinde bu türden sorunların önüne geçerek cildinizin zarar görmemesine neden olurlar. Aynı zamanda hava alan yapıları sayesinde herkes tarafından rahatlıkla tercih edilebilirler.

Her Kesim Tarafından Tercih Edilmeleri; Doğal yataklar her yaştan insan için en uygun uyku zeminini sunmaktadırlar. İster çocuk ister yaşlı olsun, belirli uyuma alışkanlıkları bulunmaktadır. Bu uyuma alışkanlıkları yaşlara göre farklılık gösteriyor olsa da temelde vücudu desteklemesi, rahat hareket etmesine izin vermesi, konforlu bir şekilde uyumasını sağlaması gibi temel noktalardan oluşmaktadır. Doğal yataklar özellikle gelişimleri için doğru yataklarda yatması gereken çocuklara ideal olan yatağı sağlamaktadırlar. Çocukların ağrı olmadan ve herhangi bir gelişim sorunu yaşamadan gelişimlerinin sağlanacağı destekli yüzeyi doğal yataklar destekleyici yapıları sayesinde sunarlar. Aynı şekilde kas ve eklem sorunlarını önleyen yapıları sayesinde de başta yaşlılar olmak üzere tercih edilmektedirler. Tamamen doğal içeriğe ve yapıya sahip olan doğal yataklar ile dileyen herkes dinlendirici, rahat ve sağlıklı uykuya kavuşabilmektedir. Ancak yatağı seçerken fiziksel özellikleriniz ve uyuma alışkanlıklarınız önemli olduğu için WellMatt uyku danışmanından destek alabilir, 120 güne kadar varan ücretsiz iade hakkından yararlanarak yatağınızı kolayca seçebilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Doğal Yatakta Hangi Malzemeler Kullanılır?

0 Yorum

Yorum Yaz