15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Orta Yaşlılar İçin Yatak Seçiminin Önemi ve Yatak Tavsiyeleri
Sonraki Yazı
Ortopedik Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri.

Yatak Ömrünü Etkileyen Faktörler ve İdeal Yatak Kullanım Süresi

Kaliteli bir uyku hem genel sağlığınız hem de uyku konforunuz için çok önemli olduğu için bunu sağlayacak en önemli araç ise şüphesiz yataklardır. Ancak eksik bilgi ya da yanlış yatak tercihleri bakımından iyi bir uyku için gereken sağlıklı uyku kalitesini elde edemeyenlerin sayısı oldukça fazladır. Böylesi durumlar için pek çok etmen olmakla birlikte öne çıkan önemli bir nokta ortalama yatak kullanım süresi olmaktadır. Ortalama yatak kullanım süresi, her yatak için değişkenlik göstermekle birlikte yüksek kalite malzemeden üretilen yataklarda daha uzun ömürlü kullanım sunmaktadır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Yatağın Ömrüne Etki Eden Durumlar Nelerdir?

Yatak kullanım süresi için pek çok belirleyici etmen bulunmaktadır. Bu noktaların başında ise yüksek kalite malzeme kullanımı gelmektedir. Her ne kadar insan yaşamının üçte biri uykuda geçiyor olsa da maddi gerekçeler bakımından yatak tercihinde yeteri kadar dikkatli davranılmamaktadır. Her yatak, herkes için uygun değildir ve yatak tercihinde fiyatından çok uyku ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayıp karşılamadığına bakılması gerekmektedir. Herkesin uyku alışkanlıkları, kilosu ve yatakta aradığı özellikler değiştiği için yatakların malzeme kalitesi de buna göre değişim göstermekte, bu durum ise doğrudan yatak kullanım süresi üzerinde etkili olmaktadır.

Düşük kalite malzemeden üretilen yataklar fiyat konusunda diğer modellere göre düşük fiyatlara sahip olsalar da çok kısa sürelerde yapısal özelliklerini kaybederler ve iyi bir uyku sunmadıkları gibi aynı zamanda kas ve eklem rahatsızlıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara da yol açarak, bu durumda iyi bir uykuyu oldukça güç hale getirirler. Düşük kalite malzeme bunların yanında aynı zamanda terletme, kötü koku gibi çeşitli rahatsızlıkları da beraberinde getirdiği için ortalama olan yatak kullanım süresinin bile altında zaman sağlayarak, çok kısa süre içerisinde yatağınızı yenilemenizi gerektirir.

Yataklar Ne Kadar Süre Kullanılmalı, Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Bir diğer özellik kullanım süresi için yatakların vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtmamalarından kaynaklanmaktadır. Yatağınız ağırlığınızı dengeli şekilde yatağın geneline yaymadığı durumlarda kısa süreler içerisinde yapısal bozukluklar baş gösterecek ve sık olarak kullandığınız taraf çökme yaşayarak, yatağınızın tüm özelliklerini elimine edecektir. Özellikle bu durumlar, geleneksel yaylı yataklarda sık olarak görülmekte ve bonel yaylı yataklar yapıları gereği çok daha az ömürlü kullanım sunmaktadırlar. Çünkü bonel yaylı yataklar, yapıları gereği ağırlığı eşit şekilde dağıtmazlar, bir bölge üzerinde ağırlığın daha fazla olmasını sağlarlar ve aynı zamanda da kullanıma bağlı olarak diri yapılarını kaybederek biçimin değişmesine neden olurlar. Böylesi bir durumda kullanım süresi oldukça azalmaktadır.

Hava almayan yataklar da yatağın ortalama kullanım süresini aza indirgeyen özellik taşırlar. Yine doğal malzeme içermeyen yaylı yatak gibi modeller, yapıları gereği temizlemeye ve hava almaya elverişli olmadıklarından kullanıma bağlı olarak kısa süreler içerisinde yatağın içinde kir, bakteri, mantar, küf gibi zararlı akarların oluşmasına, haliyle alerjen reaksiyonların da gelişmesine neden olurlar. Hava almayan yataklar, aşırı terleme gibi rahatsızlıklara da sebep oldukları için uyku kalitesinin düşmesine ve kullanım süresine aynı zamanda yine etki ederler.

Bu özellikler bakımından ortalama yatak kullanım süresi kısalmakta ve uzun ömürlü yatak seçmek için belirli modellere ağırlık verilmelidir.

Ortalama Yatak Kullanım Süresi

Ortalama yatak kullanım süresi en düşük 8 yıl, en fazla ise 12 yıl olarak belirlenmektedir. Elbette bakımlarının titiz ve düzenli olarak yapılması karşılığında yüksek kalite malzemeden üretilmiş yataklar için daha fazla kullanım süreleri göz önünde tutulabilmektedir. Ancak geleneksel yatağınızı çok uzun süreler kullanıyorsanız bu durumda yatağınızı değiştirme zamanınız çoktan gelmiştir.

Detaylı Bilgi İçin ”Yatak Kullanım Süreleri Nasıl Olmalı” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Ortalama ya da Ortalamanın Üzerinde Kullanım Süresi Bulunan Yatak Modelleri Nelerdir?

Uzun süreli kullanım sunan yatak modelleri WellMatt tarafından müşterilerine en iyi kaliteye sahip yataklar olarak sunulmaktadır. Bu yatak modelleri ile birlikte en az 10 – 12 sene en iyi performansı almanız mümkün olduğu gibi çok daha uzun süreler de doğru kullanım ve bakım ile birlikte süreyi uzatabilirsiniz.

Lateks Yataklar

Kullanım süresi olarak dayanıklı yapısı, güçlü kenar destekleri ve hava almasını sağlayan kanalları ile öne çıkan lateks yataklar, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının yılın belirli zamanlarında elde edilen sıvıdan üretilmektedirler. Lateks yataklar, harika bir vücut desteği sunarlar ve uyku konforu bakımından idealdirler. Vücudun doğal pozisyonunu almasına yardımcı oldukları gibi hiçbir bölge üzerinde baskı oluşturmayarak vücudun rahatlamasını ve gevşemesine neden olurlar, bu durum ise sabahları dinç ve dinlenmiş şekilde yataktan kalkmayı sağlamaktadır. Aynı zamanda lateks yataklar, kendiliğinden sahip oldukları hava gözenekleri ile birlikte sürekli hava alırlar ve vücut ısısının yatakta toplanmasının önüne geçerler. Böylece alerjik durumlar oluşmadan ve terleme gibi rahatsızlıklar da görülmeden dinlendirici bir uyku isteyenler için en iyi yatak modelleri arasında öne çıkarlar. Dayanıklı yapıları da çok yüksek ağırlıklarda bile formlarını kaybetmelerinin önüne geçerek, sarkma, esneme ya da benzeri durumların oluşumunu engeller.

Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Visco Yataklar

Visco elastik malzemesinden üretilen visco yataklar, ortalama yatak kullanım süresi bakımından en ideal yataklar arasındadır. Visco malzemesi çok dayanıklı bir malzeme olup üzerindeki ağırlığın şeklini alır ve böylece vücudu saran yapısı ile birlikte doğru destek sunarak, vücudun rahatlamasına yardımcı olduğu gibi aynı zamanda çok yüksek basınçlarda bile yapısal özelliklerini kaybetmeyerek formunu her durumda korur. Akıllı yatak olarak da bilinen visco yataklar, vücudun şeklini almalarına rağmen ağırlık üzerinden kalktığında hemen eski haline gelirler ve vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtan özellikleri bir bölge üzerinde çökme gibi durumların oluşmasının önüne geçer. Aynı zamanda WellMatt visco yatak modelleri ViscoJel kullanılarak üretildiği için de terleme ya da aşırı üşüme gibi durumları engellemek için geliştirilmiştir.

Detaylı Bilgi İçin ”Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Doğal Yataklar

Tamamen doğal içerik kullanılarak üretilen doğal yataklar, doğanın dayanıklılığını evinize getirir. At kılı, Hindistan cevizi lifi gibi seçkin malzemeler kullanılarak üretilen doğal yataklar, çok yüksek ağırlıklarda bile mükemmel esneklik gösterirler ve böylece ağırlığın yatağın geneline çok kolay şekilde dağılmasını sağlayarak, çökme ya da deforme olma gibi durumların rahatlıkla önüne geçerler. Doğal yataklar, bu bakımdan güçlü kenar destekleri, uzun ömürlü kullanım süresine sahip olmaları ve aynı zamanda da hava alan yapıları ile birlikte konforlu uyku isteyenlere en az 10 – 12 yıl olmak üzere yatak deneyimi yaşamalarına yardımcı olurlar.

Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Japon Yer Yatakları

Japon yer yatakları ya da futon’lar, geleneksel yer yatağı yöntemlerinin günümüz yatak imkânları ile bir araya gelmesinden, yere yakın ya da yerde kullanılan, malzeme açısından son derece dayanıklı yatak modelleridir. Kullanılan malzemeler Japon yer yataklarını dayanıklı kılar; sarkma, çökme, deforme olma gibi durumların oluşmasını engeller. Yer yataklarında aynı zamanda daha sağlam bir profil olduğu için aşırı kilolu kimselerin bile yerden tam destek sağlanması ile çok konforlu bir şekilde uyumalarına yardımcı olurlar. Yer yatakları hava alan yapıda oldukları için de içlerinde akarlar toplanmaz ve böylece rahatsız edici kötü kokular oluşmaz. Bu durum da yer yataklarını yine çok uzun süreli kullanmanız için uygun olup sıklıkla yatak değiştirmekten sizi uzak tutar.

Japon Yatakları Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir, Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Orta Yaşlılar İçin Yatak Seçiminin Önemi ve Yatak Tavsiyeleri
Sonraki Yazı
Ortopedik Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri.

0 Yorum

Yorum Yaz