15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Organik Yatağın Özellikleri ve Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Omuz Ağrısı Yaşayanlar İçin Hangi Yataklar Tercih Edilmeli?

İyi bir uyku kalitesi için vücudun dinlenmesi ve herhangi bir ağrı duymaması gerekmektedir. Ancak çoğu kimse gece uykusundan sonra sabah yataktan kalması ile birlikte çeşitli ağrılarından mustarip olmaktadırlar. Bu ağrıların yaygın görülenlerinin başında ise omuz ağrıları gelmektedir. Omuz ağrısı tüm uyku kalitesini düşürdüğü gibi aynı zamanda da daha başka sorunlara da yol açabilen bir rahatsızlık olabileceğinden omuz ağrısı yaşayanlara uygun yataklar seçilmelidir. WellMatt tarafından üretilen yatak modelleri omuz ağrılarının yanında aynı zamanda diğer rahatsızlıkların da önüne geçmektedirler.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Omuz Ağrısına Neden Olan Yataklar

Gün boyunca yıpranan kas yapısının yenilenmesi ve dinlenmesi için sağlıklı bir uyku kalitesinin insan yaşamında büyük önemi bulunmaktadır. İnsan yaşamının üçte birinin uykuda geçtiği göz önünde tutulduğunda iyi yataklarda uyumanın önemi daha rahat anlaşılabilecektir. Yatak konusunda yeterince dikkatli davranılmadığı durumlarda sağlıklı bir şekilde uyumak mümkün olmadığı gibi aynı zamanda da çeşitli ağrıların baş göstermesi mümkündür. Eğer uyandıktan sonra kollarınızı yukarıya kaldırmakta zorluk çekiyorsanız, adeta bir tür keskin ağrı oluşuyorsa, gün içinde yer yer hafif eşyaları bile kaldırırken kollarınız zorlanıyorsa, saçınızı tarama sırasında kolunuz hemen yoruluyorsa, giyinirken ya da soyunurken kolunuzu geriye atamıyorsanız uyku sonrası omuz ağrısı yaşıyorsunuz demektir.

Yataktan kaynaklı ağrıların önde gelenlerinden olan omuz ağrısı günlük yaşam kalitenizi düşürdüğü gibi çoğu zaman katlanılmaz acılara da yol açabilmektedir. Çoğu durumlarda uykuyu bölecek kadar şiddetli bir şekilde kendisini gösterir ve bu durum, başka ciddi rahatsızlıklara da yol açabilmektedir. Omuz ağrısı eğer başka bir nedene bağlı değilse, genelde yanlış yataklarda uyumaktan kaynaklanmaktadır. Özellikle geleneksel yaylı yataklar vücut ağırlığının eşit şekilde dağılımını sağlamadıkları için uyku sırasında belirli bölgelere baskı yapmaktadırlar. Bu baskı sonucunda ise kas yıpranması ve ağrılar oluşmaktadır.

Omuz bölgesi kaslardan örülü bir bölge olduğu için özellikle uyku sırasında yan yatma pozisyonunu tercih ediyorsanız, yatağın vücut ağırlığını dengelemesi oldukça önemlidir. Aksi halde omuz bölgesine özellikle yan yatma pozisyonda tüm vücudun ağırlığı binecek, bu bölgede bulunan kaslar uyku boyunca baskı yüzünden sürekli çalışacakları için çeşitli sancıların olmasına neden olacaklardır. Yaylı yataklar ağırlığı dengeleyemedikleri gibi aynı zamanda da yapıları gereği daha da direnç göstermelerinden kaynaklı olarak omuz bölgesinin daha da baskı görmesine neden olurlar.

Omuz bölgesi ağrıları ciddiye alınmadığı durumlarda kalbinde sıkışmasına neden olacağı için omuz ağrısı yaşayanların doğru yataklarda uyumaları gerekmektedir.

Konforlu ve Rahatlatıcı Lateks Yataklar

Lateks yatakların ana malzemesi olan lateks, kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının ismidir. Bu sıvı, zahmetli uğraşların ardından özel yöntemler ile blok haline getirilir ve yataklarda kullanılır. Lateks maddesi bir yatak malzemesi olarak harika sonuçlar verir. Binlerce hava kanalı sayesinde sürekli hava alan bir yapıda olan lateks yataklar aynı zamanda vücut ağırlığının eşit şekilde dağılmasını sağladıkları için de uyku boyunca hiçbir bölge üzerine ağırlık binmesinin önüne geçerler. Yüksek yoğunluklu yapıda olan lateks yataklar, daha az terlemeye neden oldukları gibi hareket yalıtımını da ortalamanın üzerinde tutarak tüm hareketlerinizde en iyi konforu sunuyorlar.

Eşit şekilde vücut ağırlığını dağıtmaları ve dengelemeleri ile birlikte hangi pozisyon olursa olsun vücut bölgelerinize ekstra yük binmez ve böylece tüm kan dolaşımı ile kasların yenilenmesi en iyi şekilde sağlanır. Bunun yanında lateks yataklar uzun süreli kullanıma da uygun oldukları için lateks malzemeye sahip yataklar omuz ağrılarınızı giderecek yataklar öne çıkmaktadır. Ancak piyasa koşullarında ucuz üretim isteği gereğiyle sentetik lateks kullanılan yataklardan uzak durmanız gerekir. Tamamen fabrika koşullarında üretilen sentetik lateks, iyi bir uyku kalitesi sunmadığı gibi aynı zamanda çeşitli rahatsızlıklara da yol açabilmektedir. Özellikle dengeli vücut ağırlığını sağlayamaması sebebiyle başta omuz ağrıları olmak üzere pek çok bölgede ağrılar görülebilmektedir. Bu bakımdan üretici sertifikasını kontrol ederek lateks yatak tercihinde bulunabilirsiniz. WellMatt tarafından üretilen lateks yataklar, en doğal içeriğe sahip oldukları için sağladıkları yararları doğru olarak kullanıcılara sunmaktadırlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatağın Faydaları Ve Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Vücudu Destekleyen Visco Yataklar

Visco yataklar, NASA tarafından geliştirilen visco elastik malzemesinden yapılan, akıllı yataklar da olarak bilinen, günümüzün rahat ve konforlu uyku isteyenleri tarafından sık tercih edilen yatak modelleridir. Üzerindeki ağırlığın şeklini alan ve böylece uyku sırasında vücudu saran yapısı ile birlikte destekleyici bir uyku deneyimi yaşamanıza olanak tanırlar. Visco yataklar, vücudu sarmaları ile birlikte ağırlığın yatağa eşit şekilde dağılmasına neden oldukları gibi, böylece hiçbir bölge üzerine yük binmemesini sağlarlar. Bu durum ise tüm vücut yapısının rahatlamasını sağladığı gibi aynı zamanda da özellikle omuz bölgesinin rahat bir şekilde yenilenmesini ve kasların dinlenmesini sağlar. Visco yataklar WellMatt tarafından ViscoJel kullanılarak üretildiği için aynı zamanda terleme gibi durumlara da yol açmazlar ve bu özellikleri ile birlikte serin uyku sunarlar, destekleyici ve güçlü kenar destekleri ile birlikte uzun süreli kullanım için ideal ürünler olarak öne çıkarlar.

Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” Yazımızı Okuyarak Detaylı Bilgi Edinebilirsiniz.

Doğallığın Şifasını Sunan Organik Yataklar

Doğal ya da organik yataklar tamamen doğal ürünlerden; lateks, at kılı, Hindistan cevizi lifi gibi malzemelerden yapıldıkları için vücut dengesinin en iyi şekilde sağlanması için geliştirilmiş yataklardır. Özellikle Hindistan cevizi lifi ve at kılı gibi malzemeler ile farklı bir deneyim yaşanmasını sağlayan doğal yataklar, bu malzemelerin çok yüksek basınçlara bile rahatlıkla dengeleyici özellik göstermeleri sayesinde vücut ağırlığının dengelenmesine, vücudun doğal pozisyonunu almasına ve aynı zamanda da eşsiz bir konfor duyulmasına neden olurlar. Ayrıca sürekli hava alan yapıları nedeniyle aşırı ısınma gibi sorunların da önüne geçen doğal yataklar, vücudu rahatlatan yapıları ile her yaş aralığından kimselerin kullanacakları özellikler gösterirler. Güçlü yapıları ve kenar destekleri ile birlikte çok uzun süreler boyunca formlarını koruyan doğal yataklar, omuz bölgesi ve diğer destek bölgelerinin üzerinde ağırlık olmamasını sağlayarak eşsiz bir konfor sunuyorlar.

Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Vücut Ağırlığını Dengeleyen Japon Yer Yatakları

Japon yer yatakları ya da futon’lar, geleneksel yöntemler ile günümüz yatak teknolojilerinin bir araya gelmesinden üretilmiş, eşsiz harmana sahip konforlu ve otantik yatak modelleridir. Yere yakın ya da yerde kullanılmaları ile birlikte harika bir destek sunarlar ve uyku boyunca vücudun doğru ve doğal pozisyonunu almasına yardımcı olarak, vücudun ihtiyaç duyduğu rahatlamayı sağlarlar. Japon yer yatakları, yerde kullanıldıklarında daha destekli bir yapıya kavuşurlar ve böylece omuz bölgesinin üzerine ağırlık binmesinin önüne geçerek, uyku boyunca bu bölgede basınç oluşmasını engellerler. Omuz bölgesinde ister yan pozisyonda ister sırt üstü pozisyonda, basınç oluşmadığında ise kas yapısı dinlenir ve yenilerek yeni güne başlar. Aynı zamanda hava alan yapıları sebebiyle omuz ağrılarını tetikleyebilen aşırı ısınmaların da önüne geçen Japon yer yatakları, bu bakımdan harika bir uyku konforu sunmaktadırlar.

Tüm WellMatt yatak modelleri özenli ve yüksek kalite malzemelerden üretildikleri için omuz ağrıları için oldukları kadar tüm yataktan kaynaklı ağrılar için en iyi çözümü sunmaktadırlar. WellMatt uyku danışmanı ile yapacağınız görüşme sonrasında kendiniz için doğru yatağı kolayca seçebilirsiniz.

Japon Yataklar Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” Yazımızı İnceleyebilirsiniz.

” Ağrılara Göre Yatak Seçimi ” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Lateks Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Organik Yatağın Özellikleri ve Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz