15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco ve Lateks Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?
Sonraki Yazı
Omuz Ağrısı Yaşayanlar İçin Hangi Yataklar Tercih Edilmeli?

Lateks Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?

Son zamanlarda iyi bir uyku deneyimi için geniş kesimler tarafından tercih edilen lateks yataklar, dayanıklı yapıları, sundukları harika vücut desteği ve doğal özellikleri ile birlikte öne çıkan, yatak konusunda herkes için en iyi deneyimi yaşamalarını olanaklı kılan yataklardır. Lateks yataklarda kullanılan malzemeler bu model yatakların çok uzun süreli kullanımına imkân verdiği gibi aynı zamanda da eşsiz bir uyku deneyimi sunmak için geliştirilmişlerdir.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları

Lateks Yatak Malzemeleri ve Özellikleri Nelerdir?

Lateks yatakların temel malzemesi tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen lateks sıvısıdır. Lateks sıvısı havayla teması halinde donuk hale gelir ve bu haliyle pek çok alanda kullanılabilmektedir. Yataklarda kullanılması için ise blok haline getirilmesi gerekir ve blok haline getirilen lateks malzemesi yataklar için harika bir destek sunan yapıya kavuşurlar. İyi bir uykunun insan genel sağlığı üzerinde pek çok yararı bulunduğu için çeşitli uyku ya da sağlık sorunları yaşayanlar için lateks yataklar, dinlendirici, konforlu, hijyenik ve rahatlatıcı uykuyu temin ederler. Bu bakımdan lateks yatakların özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

Lateks Yatağın Faydaları Ve Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

  • Lateks malzemesi elastik özellikler gösterdiği için aşırı ağırlıklarda bile en iyi şekilde tepki vermektedir. Esnekliğinden kaynaklanan nedenlerden ötürü vücut ağırlığını dengeli bir şekilde karşılar ve vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılarak herhangi bir nokta üzerinde fazla basınç oluşmasının önüne geçer. Özellikle bonel yaylı yataklarda sık görülen bir nokta üzerinde fazla basınç oluşması çeşitli eklem ve kas sorunlarına yol açabilmektedir. Bunların başında, uyku boyunca basınca maruz kalan bölgenin dinlenememesi ve uyku sırasında da sürekli olarak baskı görerek yenilenmesinin önüne geçilmesidir. Bu durum ise uyku sonrasında bel ve sırt bölgeleri başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara yol açmakta, yaşam kalitesini düşürmektedir. Lateks yataklar, bu durum oluşmasını engellemek için sağlam yapıları ile birlikte her zaman en iyi performansı sunarlar.
  • Lateks yatakların diğer bir önemli özelliği doğal olarak sahip oldukları hava kanallarıdır. Bu hava kanalları sayesinde yatak vücut ısısını hapsetmez ve böylece terleme gibi rahatsızlıkların önüne geçer. Aynı zamanda hava alan yapıda olmaları bakteri, toz, mantar, küf gibi akarların da oluşmasını engelleyerek alerjen reaksiyonlardan uzak, daha sağlıklı bir şekilde uyumaya yardım ederler. Hava alan yapıları kötü koku da barındırmadığı için yatağın herkes için daha sağlıklı olmasına neden olur.
  • Lateks yatakların bakımları oldukça kolay olup temizliği en çabuk şekilde yapılmak üzere tasarlanmışlardır. Kolay kir tutmayan yüzeyleri, herhangi bir kir durumunda dahi zahmetsiz şekilde temizlenebilmektedir.
  • Yay barındırmadığı için yaylardan kaynaklı olabilecek pek çok rahatsızlık verici duruma karşı korunaklıdırlar ve eklem ya da kas ağrılarının oluşmasını engellerler.

Lateks Yatak Malzeme Özellikleri

Lateks yataklarda kullanılan malzemeler üstün bir uyku deneyimi sunmak için özenli şekilde WellMatt tarafından hazırlanmaktadır. Bu sayede her zaman en iyi uyku deneyimi yaşamanız olanaklı hale gelmektedir;

  • Doğal lateks; WellMatt lateks modellerinde tamamen doğal lateks kullanmaktadır. Piyasa koşullarında maliyeti düşürmek için sentetik lateks yani kimyasal içeren lateksler kullanılmakta, bu durum ise hem alerjen tepkilere neden olduğu gibi latekslerin kalitesini de tam olarak sunamamaktadır. Doğal lateks, dengeli yapısı, sağlam özellikleri ve uyku konforu için sunmuş olduğu en iyi deneyim ile birlikte daha iyi bir şekilde uyumanıza yardımcı olur. Aynı zamanda doğal latekslerde bulunan hava kanalları ferahlığı sağlayarak, aşırı terleme ya da üşüme gibi durumların önüne mevsim koşullarından bağımsız olarak en iyi şekilde geçtiği için, doğal bir uyku konforu oluşturmaktadır. Ayrıca sadece kullanılan malzeme olarak değil, lateks yataklar üretim aşamasında da su bazlı, kimyasal olmayan yapıştırıcılar ile üretildiği için her alanda doğal özelliklerini kullanmaktadırlar.

Ayrıntılı Bilgi İçin ”Doğal Lateks Yatak Nedir? Doğal Olmasının Avantajları Neler?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

  • Özel kumaşı, yıkanabilir ve kolay leke tutmayan yüzeyi ise fermuarlı özelliği ile birlikte temizliği çok daha kolay hale getiriyor. Özellikle hava alan kanalları ile birlikte yüzeyin terlemesinin ve nemlenmesinin önüne geçmesi ile birlikte lateks yatak yüzey kumaşları sağlığınız için de en iyi koşulları sunuyor.
  • Bazı lateks modellerinde daha üstün bir doğallık ve kalite sağlanması açısından Hindistan cevizi lifi kullanılmaktadır. Yapısında sahip olduğu hava kanalları ve destekleyici yapısı ile birlikte lateks yatakların konforunun daha fazla olmasına yardımcı olan Hindistan cevizi lifi, aynı zamanda yazın serin kışın ise sıcak tutma özelliği ile birlikte uyku konforunun artmasına yardımcı olmaktadır. Esnek yapısı ise çok yüksek ağırlıkları bile en iyi şekilde karşılamaya yardımcı olduğundan, yatağın biçiminin korunmasına ve güçlü destek sunmasına da katkı sağlamaktadır.

Bu malzemeler ile birlikte lateks yataklar, iyi bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler için öne çıkan yataklar olmaktadırlar. Uyku sırasında özellikle bel ve vücut desteğini sunmaları, kas ve eklem ağrılarını önlemeleri, eşsiz bir basınç tahliyesi sunarak ağırlığın bir bölge üzerinde değil, yatağın tümüne eşit dağılmasına yardımcı olarak lateks yataklar, herkes için en iyi uyku konforunun yaşanmasına katkı sunmaktadır.

Lateks Yataklarda Kullanılan Malzemelerin Uyku Kalitesine Etkisi

İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçtiği için zihinsel ve fiziksel sağlık açısından dinlendirici, kesintisiz ve kaliteli bir şekilde uyumak oldukça önemlidir. Ancak uyku insan yaşamı üzerinde bu kadar etkiye sahipken, yatak seçiminde özenli davranılmadığı için yataktan kaynaklı pek çok sorun yaşanmaktadır. Lateks yataklar ise bu sorunların üstesinden gelmek için yüksek kalite malzemeden üretildikleri için uyku konforu açısından oldukça iyi bir deneyim sunmaktadırlar.

Lateks Yatak Nedir ?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Lateks yataklarda kullanılan doğal lateks malzemesi her şeyden önce vücut ağırlığının dengeli bir şekilde yatağın geneline yayılmasını sağladığı için bir nokta üzerinde basınç oluşmasının önüne geçer. Yaylı yataklar ya da başka yataklarda sık olarak görülen bir nokta üzerine basınç yapılması, o bölgenin uyku boyunca çalışmasına ve haliyle dinlenmesinin önüne geçtiği için uyku sonrasında sıklıkla rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Bu durum ayrıca omurganın doğal pozisyonunu da almasını engellediği ve omurganın uyku pozisyonunda dik kalmasının önüne geçerek ekstra bir yük bindirmesinden dolayı, doğal vücut pozisyonun da bozulmasına kaynaklık edebilmektedir. Uzun vadede ise eklem ve kas ağrılarına yol açan bu durumlar, ortopedik özellikler taşıyan yani sağlığınız için uygun koşullara sahip olan lateks yataklarda görülmemektedir. Uyku sırasında vücudunuz en doğal pozisyonu alarak tüm kan dolaşımı en rahat şekilde olarak, özellikle gün içerisinde yıpranan kas yapıları daha iyi bir şekilde yenilenir. Böylece lateks yatakta uyuma sonrasında her zaman dinç, sağlıklı ve enerjik bir şekilde yataktan kalkılır ve daha yaşam kalitesi artmış olur.

Lateks yataklar çiftler için de hareket yalıtımı sundukları için daha kesintisiz bir şekilde uyumalarına yardımcı olurlar. Özellikle bonel yaylı yataklarda, yapılarının gereği dalgalanma çok sık görülmektedir. Lateks yataklar ise hareket yalıtım özellikleri ile hareketlere bağlı olarak yatağın dengesinin bozulmasının önüne geçerek, eşlerin hareketlerinden birbirlerinin rahatsız olmalarının önüne geçerler. Lateks yataklar dayanıklı yapıları ve güçlü kenar destekleri sayesinde de çok uzun süreler kullanım için uygun olup her zaman ilk günkü performansı alabilmeniz için tasarlanmış, uyku ihtiyacınızı doğru şekilde gideren yataklar olarak öne çıkmaktadır.

Lateks Yatak Modelleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?” Yazımızı Hemen İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Lateks Yatak
Önceki Yazı
Visco ve Lateks Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?
Sonraki Yazı
Omuz Ağrısı Yaşayanlar İçin Hangi Yataklar Tercih Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz