15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku ve Yaşamınız için Önemi
Sonraki Yazı
Gece Uyanmadan Deliksiz Uyku İçin Yatak Tavsiyeleri Neler?

Arasında Kilo Farkı Olan Çiftler İçin Doğru Yatak Seçimi Nasıldır?

İyi bir uyku kalitesi yatakta kullanılan malzemelerden kaynaklandığı kadar aynı zamanda çift kişilik yataklarda, yani eşlerin birlikte uyudukları durumda da önemli olmaktadır. Gece boyunca konforlu ve kesintisiz bir şekilde uyumak isteyen çiftler, yatak tercihinde bulunurken mutlaka belirli noktaları göz önünde tutmaları gerekmektedir. Bu noktaların başında ise eşler arasında kilo farkı varsa nasıl bir yatak tercih edilmeli sorusu gelmektedir. Kilo, yatak kalitenizi ve uyku konforunuzu doğrudan etkilediği için tek kişilik yatak seçiminde dahi önemli olurken, çift kişilik yataklarda daha büyük önem taşımaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Kilonun Yatak Üzerindeki Etkisi Nedir?

İyi bir yatak vücudu destekleyen, kesintisiz uyku sağlayan, omurganın doğal pozisyonunda olmasını sağlayan, eklem ve kas bölgeleri üzerinde ağırlık yaratmayan ve en önemlisi vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtabilen yataklara denilmektedir. Özellikle vücut ağırlığının yatağın geneline eşit şekilde dağıtılmaması, çeşitli eklem ve kas ağrılarına neden olduğu gibi tek bir bölge üzerinde ağırlığın toplanması ile birlikte kesintisiz uykunun da önüne geçebilmektedir. Bu bakımdan, kilo yatak seçiminde hayati öneme sahip bir kavram olarak öne çıkmaktadır.

Rahat edeceğiniz ve kesintisiz bir uyku istediğiniz yatak seçiminde kilonun, vücut ağırlığını normal şekilde dengeleyip dengelemediği önem taşımaktadır. Başka bir deyişle, eğer kilonuz için uygun yatak seçmediğinizde, yani yatağın yapısı gereği kilonuz ile orantılı değilse, bu durumda çökme, dalgalanma ya da yapısal başka bozukluklar oluşacaktır. Çiftler için de yatak seçiminde kilo oldukça önemli olmaktadır çünkü yatak hareket kabiliyeti ve ağırlığı doğru olarak dengeleyemediği durumlarda, çiftlerin ikisi ya da en az birisi bu durumdan rahatsız olmakta, böyle bir durum ise pek çok rahatsızlığı beraberinde getirmektedir.

Uykunun bölünmesine en sık sebep olan nedenlerin başında yatağın dalgalanması gelmektedir. Çiftler arasında kilo farkı olduğunda, daha kilolu olan kişi uykusunda hareket ettikçe yatak dalgalanır ve bu dalgalanma diğer çiftin uyumasına, yatağın da dengesiz bir yapıda olmasına yol açmaktadır. Yatağın dalgalanmasını engelleyen, hareket etkilerini azaltan ve böylece çiftlerden ikisinin de daha rahat uyumasını sağlayan yatakların seçilmesi bu bakımdan büyük önem taşımaktadır.

Eşler arasında kilo farkı olduğunda şu noktalara dikkat edilmelidir;

  • Hareket izolasyonu; yataklar söz konusu olduğunda hareket izolasyonun büyük önemi bulunur. Çiftler her uyku pozisyonlarını değiştirdiklerinde, yatağa girdiklerinde ya da yataktan kalktıklarında hareketlerin yatak tarafından izole edilmesi, başka bir deyişle uyumakta olan tarafın hareketten etkilenmemesi gerekir. Geleneksel yaylı yataklar özellikle bu konuda oldukça yetersizdir ve bonel yaylı yatak kullanan çiftlerde sıklıkla uyku bölünmesi görülmektedir. Hareket transferini sağlayan pocket yaylı yatakların seçilmesi gerekmektedir.
  • Gürültü yalıtımı; kiloya bağlı olarak çiftler arasında yaygın olarak görülen yatak rahatsızlıkları arasında gürültü çıkması gelmektedir. Standart yaylı yataklar hareketlere bağlı olarak yayların yapısından dolayı ses çıkarırlar ve bu sesler, uyuyan kişiyi, özellikle uykusu hafifse çabuk bir şekilde uykusundan uyandırarak, rahatını bozar.
  • Yatak sertliği; kilo söz konusu olduğunda yatak sertliğinin büyük önemi bulunmaktadır. Yataklar yumuşak, orta sert, sert olarak tasnif edilen sertlik oranlarına sahiptirler ve kilolu kimselerin özellikle yatak sertliğine çok dikkat etmeleri gerekir. Örneğin çift, yumuşak bir yatak seçtiğinde kilolu olan taraf, bu yatakta rahat edemeyecek ve yatağın da bir tarafa doğru daha fazla eğim göstermesine neden olarak eşini de rahatsız edecektir. Çift kişilik yataklarda toplam kilonun oranı alınarak yatak sertliği tercihinde bulunulmalıdır.

Kiloya Göre Ortopedik Yatak” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Lateks Yataklar

Kilo farkı bulunan çiftler için lateks yataklar ilk öne çıkan yatak modelleri olmaktadır. Lateks, kauçuk ağacının gövdesinden üretilen sıvının ismidir ve özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilerek yataklarda kullanılmaktadır. Doğal özellikleri ve hava kanalları sayesinde konforlu, destekli ve yapıcı bir yatak deneyimi isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

En büyük özelliği ise harika bir hareket yalıtımına sahip olmasıdır. Lateks yataklar, yapıları gereği dalgalanma göstermezler ve buna bağlı olarak çiftlerden birisi hareket ettiğinde hareketin diğer eş tarafından hissedilmesinin önüne geçerler. Aynı zamanda uyuyan kişinin de daha rahat hareket etmesini sağlayan bu özellikleri, uyku bölünmelerinin önüne geçerek, ihtiyaç duyulan dinlendirici ve rahatlatıcı uykunun kolay bir şekilde çiftler tarafından elde edilmesini sağlar.

Bir diğer lateks yatak özelliği ise vücut ağırlığını eşit şekilde yatağın geneline dağıtmaları sayesinde yatağın bir kısmında çökme ya da form bozukluğu oluşturmamasıdır. Bu durumda yatağın geneli aynı seviyede kalarak çiftin, dengeli, bir tarafa doğru eğim göstermeyeceği şekilde uyumasını sağlar. Ağırlığı dengelemesi aynı zamanda vücudun da desteklenmesi anlamına geldiği için lateks yataklar, vücut yapısı üzerinde, özellikle kas ve eklem ağrıları gibi rahatsızlıkların önüne geçmek açısından da üstün performans göstermektedirler. WellMatt tarafından sunulan lateks yataklar tamamen doğal içeriğe sahip oldukları için bu bakımdan da alerjen gibi reaksiyonların oluşmasını engellerler.

Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?”Yazımızı Okuyarak Daha Detaylı Bilgiler Öğrenebilirsiniz.

Visco Yataklar

Visco yataklar, üzerindeki ağırlığın şeklini alan ve böylece vücudu saran akıllı yataklardır. NASA tarafından geliştirilen visco elastik malzemeden üretilen visco yataklar, vücudu tam saran yapıları ile birlikte kilo ne kadar çok olursa olsun muazzam bir destek sağlayarak, kişinin kendisinin ve eşinin rahat bir şekilde uyumasına yardımcı olur. Visco yataklar aynı zamanda, ViscoJel kullanıldığı için nefes alan yapıdadırlar ve böylece daha ferah bir şekilde uyumayı sağlarlar, kilolu kimselerde sık görülen aşırı terleme gibi durumların da önüne geçerler.

Visco yatakların temel yapısı, tüm ağırlığı en iyi şekilde karşılamak üzere geliştirildiği için eşler arasında kilo farkı ne kadar büyük olursa olsun en iyi şekilde uyumalarını sağlamaktadır. Kiloyu yatağın geneline dağıtır ve böylece bir bölge üzerinde çökme ya da dengesizlik gibi bir durumun oluşmasının önüne geçer. Aynı zamanda, visco yataklarda yüksek kalite malzeme kullanıldığı için çok uzun süreli kullanımlar için de uygun olmaktadır. Visco yataklarda görülen bir diğer özellik ise vücudu sarmaları sayesinde çok sık hareket eden kimselerde hareketin de daha konforlu olmasına neden olarak hareket özgürlüğü sunmalarıdır.

Visco Yatağın Özellikleri Neler?” Yazımızı Okuyarak Daha Detaylı Bilgiler Öğrenebilirsiniz.

Doğal Yataklar ve Japon Yer Yatakları

Son zamanlarda gelişen yatak teknolojileri bakımdan geniş kesimler tarafından tercih edilmeye başlayan doğal yataklar ve Japon yer yatakları kilo farkı olan eşler arasında da harika bir uyku deneyimi sunmaktadırlar.

Doğal yataklar tamamen doğal olan at kılı, Hindistan cevizi lifi, pamuk, yün, lateks gibi malzemelerden üretilmektedir ve güçlü kenar destekleri, yüksek kalite malzemeleri, aynı zamanda da çok uzun süreli kullanım imkânı vermeleri bakımından harika bir yatak modeli olarak öne çıkmaktadırlar. Kişinin kilosunu yalıtım sağlayarak, tüm yatak geneline yayarlar, aynı zamanda da hareket etmesine bağlı olarak görülecek titreşimleri önlerler. Böylece doğal yataklar, kilo durumunu elimine etmeleri bakımından konforlu uyku isteyenlerin tercihi olmaktadırlar.

Doğal Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Japon yer yatakları ise doğal yataklara yakın kullanılan malzeme kalitesi ve aynı zamanda yerde kullanılmaları ile birlikte hareket serbestliği sundukları gibi, yatağın dengesinin bozulmasını, dalgalanmasının da önüne geçerek, kilo farkını ortadan kaldırarak uzun ömürlü, dayanıklılık süresi daha uzun bir yatak deneyimi elde edilmesine olanak verirler.

”Japon Yer Yatağı Nedir, Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Daha Detaylı bilgi İçin ”Kilolu Kişiler Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?” Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku ve Yaşamınız için Önemi
Sonraki Yazı
Gece Uyanmadan Deliksiz Uyku İçin Yatak Tavsiyeleri Neler?

0 Yorum

Yorum Yaz