15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Şikayetleri Neler Oluyor?
Sonraki Yazı
Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

Kilolu Kişiler Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeli ?

Herkes için iyi bir uyku son derece önemlidir. Bebeklerden yaşlılara kadar kaliteli bir uyku, vücudun temel ihtiyaçlarını karşıladığı ve gelişimi sağladığı için önemli bir gereksinimdir. Ancak herkesin uyku alışkanlıkları ve fiziksel özellikleri değişim gösterdiği için kişilerin kendi özelliklerine göre yatak seçiminde bulunması gerekmektedir. Özellikle kilolu kişilerin yatak seçerken dikkat edecekleri rahat, sağlıklı ve konforlu bir uyku deneyimi yaşamaları için önemlidir.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yatak Seçimi Niçin Önemlidir?

Yatak seçiminin önemi vücudunuz için destekleyici ve geliştirici bir yatağı seçmenizden kaynaklanmaktadır. İnsan yaşamının üçte bir bölümü uykuda geçtiği için yatağı doğru seçmek oldukça önemlidir. Yanlış yatak seçimi ile birlikte çeşitli ağrı, sancı ya da kronik rahatsızlıklar ortaya çıktığı gibi pek çok durumda da sabahları yataktan yorgun bir şekilde kalkmaya neden olmaktadır.

İyi bir yatak seçimi yapmak, dinlenmek ve vücudun temel ihtiyaçlarının giderilmesi adına bu bakımdan önem taşır. Yataklar sadece görünüşleri için değil, kullanılan malzeme ve içerikleri ile tercih edilmeli, bu bakımdan üst düzey bir uyuma deneyimi sunmalıdırlar. Yanlış yatak tercihleri ile gün içerisinde yorgun olur, çeşitli fiziksel rahatsızlıklar duyabilir, sıklıkla uykunuz gelebilir ve her şeyden önemlisi vücudunuzun genel yapısında bozulmalar yaşayabilirsiniz.

İnternetten Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kilolu Kişilerin Yatak Tercihi Nasıl Olmalı?

Herkes kadar olduğu kadar özellikle kilolu kişilerin yatak tercihi daha dikkatli olmalıdır. Çünkü bu tür kimselerde kilolar yüzünden vücutlarında daha fazla basınç oluşmakta, basınç ise doğru şekilde kanalize edilmediğinde uyku esnasında iskelet yapısı başta olmak üzere çeşitli bölgelere zarar vermektedir. Temelde en yaygın görülen yataktan kaynaklanan rahatsızlıklar bel ağrısıdır. Bel ağrısının oluşumu için ise farklı nedenler bulunmaktadır. Yaygın olarak görülen ağrı ise uyku esnasında vücudun doğru pozisyonu almaması ve omurganın yanlış pozisyonda kalarak dinlenmesinin ve yenilenmesinin önüne geçilmesidir. Kilolu kimselerde omurgaya binen her kilo, disk ve bağ dokusunun zamanından önce yıpranmasına neden olarak daha fazla ağrı duyulmasına neden olmaktadır. Bu nokta göz önünde tutularak kilolu kimseler yatak tercihlerinde şu noktalara dikkat etmelidir;

Vücudunuza Doğru Destek Verecek Yataklar Seçilmelidir

En büyük yataktan kaynaklanan sağlık sorunları bel ve sırt ağrılarıdır. Bu türden ağrılar yanlış yatak seçiminden kaynaklanmakta ve bel yapısının bozulmasından, başka bir deyişle uyku esnasında iskelet sisteminin doğru pozisyonu almamasından kaynaklanmaktadır. Vücudun dinlenmesi ve rahatlaması için hiçbir bölgesinin uyku esnasında ağırlığa maruz kalmaması ve ağırlığın eşit şekilde yatağa dağıtılması gerekmektedir. Bu özelliği sağlayamayan yataklar ise çeşitli rahatsızlıkların yaşanmasına neden olacaklardır. Kilolu kimseler ise bu tür rahatsızlıklardan daha çabuk etkilenirler. Çünkü omurga kısımlarına fazladan binen her kilo, disk ve bağ dokusunun daha çabuk yıpranmasına neden olmaktadır. Ayrıca kemik üstüne binen yük yüzünden çeşitli eklem ve kas rahatsızlıkları da oluşmaktadır. Yatağa uygulanan basıncın doğru şekilde karşılanması ve benzeri sebeplerden ötürü kilolu kimseler mutlaka vücut ağırlıklarını doğru dengeleyecek ve iskelet sistemlerinde rahatlamaya neden olacak yatakları seçmeleri gerekmektedir.

Yaysız Yataklar Tercih Edilmeli

Standart yaylı yataklar kilolu kimseler için son derece büyük zararlara neden olabilmektedir. Yaylı yataklar ilk çıktıklarında her ne kadar geniş kesimler tarafından tercih edilmiş ve bu popülerliklerini günümüze kadar sürdürmüş olsalar da yapılan araştırmalar sonucunda sağlık için oldukça elverişsiz koşullar taşıdıkları görülmüştür. Yayların yapıları gereği sürekli basınç yapan bir yapıdadırlar ve bu basınç ile birlikte uyku esnasında vücut daimi bir itme kuvvetine maruz kaldığı için vücudun doğal pozisyonu bozulmaktadır. Pozisyonun değişmesi ile birlikte çeşitli rahatsızlıklar oluşmakta, özellikle eklem sorunları görülmektedir. Yaylı yataklar aynı zamanda çabuk deforme olan bir yapıda oldukları için kullanıma bağlı olarak çökme, sarkma ya da dalgalanma göstermektedirler. Kilolu kimselerde ise yaylar daha fazla gerilmekte ve yatağın çok kısa süreler içerisinde özelliklerini kaybetmesi durumu oluşmaktadır. Bu bakımdan ortopedik özelliklere sahip yaysız yataklar tercih edilmeli ve özellikle vücut ağırlığını konforlu bir şekilde karşılayan visco ya da lateks modelleri kullanılmalıdır.

Hava Alan Yapıda Yataklar Seçilmeli

Kilolu kimselerde yaygın olarak uyku esnasında terleme sorunları görülebilmektedir. Terleme sorunları hava koşullarına bağlı olabileceği gibi bu koşullardan bağımsız olarak da görülebilmektedir. Böylesi durumlar ise uykudan uyanmaya ya da daha başka sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu durumları engellemek adına hava alan yapıda yatakların seçilmesi gerekmektedir. Özellikle lateks, visco ve doğal yataklar malzemeleri nedeniyle sürekli hava alan yapıdadırlar ve mevsim koşullarından bağımsız olarak her zaman ideal ısı değerlerinin korunmasını sağlamaktadırlar. Ayrıca hava alan yapıları ile birlikte sadece ısı değerleri değil, kullanıma bağlı olarak küf, bakteri, mantar gibi oluşumların da önüne geçilmektedir. Kilolu kimseler bu yüzden mutlaka yataklarının hava alan malzemelerden yapıldığından emin olmalıdırlar. Hangi malzemelerin hangi oranda kullanıldığını ise üretim sertifikasına bakarak öğrenebilirsiniz.

Doğru Sertlik Seçilmelidir

Kilolu kimseler için önemli noktaların başında doğru sertlik oranının seçilmesi gelmektedir. Yanlış bir yaygın kanıya göre kilolu kimselerin yumuşak yataklarda yatmaları düşünülmektedir ancak yumuşak yataklar kilolu kimseler için vücutlarının doğru pozisyonu almasını engelleyecektir. Kilolar yüzünden çok fazla basınç uygulandığından kas ve iskelet sisteminin rahatlamasına gereksinim duyulmaktadır. Bu rahatlama ise yatağın sertliği ile doğru orantılıdır. Hatalı bir şekilde çok sert yatakların en ortopedik özellikler gösteren yataklar olduğu karşılık bulmaktadır. Ancak yatağın sertliği sadece fiziksel özelliklere göre ortopedik özellikler göstermektedir. Bu bakımdan kilonuzu boy ile orantı yaparak yatağınızı seçmeniz yararlı olacaktır.

Uzun Süreli Kullanıma Olanak Veren Yataklara Dikkat Edilmeli

Kilolu kimseler yatakların daha fazla çalışmasına, yatak özelliklerinin daha çok yıpranmasına neden olurlar. Ortopedik açıdan yaylı yatak seçimi yanlış olmasına rağmen yine de yaylı yatak tercih edilmişse kilolar yüzünden yatak çok kısa sürelerde deforme olacaktır. Özellikle göçme ve sarkma kilolu kimselerin kullandıkları yataklarda sık olarak görülmektedir. Bu durumun önüne geçmek için ise yüksek kalitede malzeme kullanılmış yatakları tercih etmeniz yararlı olacaktır. Hem omurga başta olmak üzere iskelet yapısında rahatlamaya neden olan bu yataklar aynı zamanda da kullanılan malzemenin kalitesi ile öne çıkmaktadırlar. Genelde doğal malzeme kullanılarak üretilen bu özel yataklar, işçilik ve malzemenin kalitesi açısından çok uzun süreler kullanıma olanak tanımaktadırlar. Bu sayede sıklıkla yatak değiştirmek gibi durumlardan kurtulabilir, aradığınız konforu kolaylıkla bulabilirsiniz.

Her Zaman Müşteri Desteği Sağlanmalı

Yatak seçiminde bulunurken destek alabilmeniz oldukça önemlidir çünkü yataklar pek çok malzemeden üretilmekte ve farklı modellerde bulunmaktadır. Özellikle yatak sertlik oranları değişkenlik göstermekte, aynı şekilde ölçüleri de farklı ebatlarda olmaktadır. Kilo ve diğer fiziksel özelliklerinizi göz önünde tutarak yatak seçiminde bulunmanız çok önemli olduğu için yatak firmasının istediğiniz her an destek verebilmesi dikkat etmeniz gereken önemli bir noktadır. WellMatt uyku danışmanına istediğiniz zaman ulaşabilir ve eşsiz bir rahatlık sağlayacak yatağınıza kısa süreler içerisinde kavuşabilirsiniz. Aynı zamanda 120 güne varan iade süresi ile birlikte memnun kalmadığınız yatakları ücretsiz şekilde iade edebilir, kesintisiz, destekleyici, sağlıklı bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?” yazımızı hemen incele.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Visco Yatak Şikayetleri Neler Oluyor?
Sonraki Yazı
Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz