15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Her Ortopedik Yatak Sağlık İçin Uygun mu?
Sonraki Yazı
Lateks Bebek Yatağı Yorumları Nelerdir?

Japon Yer Yatağı nedir, kimler tercih etmeli?

Son zamanlarda artan bir ilgiye layık olan Japon yer yatakları ya da futonlar, farklı ama bir o kadar da rahat uyumak isteyenler için öne çıkan alternatif yatakları oluşturmaktadır. Japon yer yatağının sunmuş olduğu avantajlar ise çoğunluk tarafından bilinmemektedir. Halbuki Japon yer yataklarının yere yakın olması sadece bir tasarım özelliği olmayıp uyku süresini de uzatan özellikler taşımaktadır.

Japon Yer Yatağı Modellerimizi inceleyin. Japon Yer Yatakları ve Fiyatları 

Japon Yer Yatağı Nedir?

Japonya, kadim uygarlıkların başında gelen, kendisine özgü kültürü ile öne çıkan bir ülkedir. Yatak konusunda da Japonların geleneksel olarak kullandığı futon’lar yani yer yatakları bulunmaktadır. Japon kültüründe çok uzun süreler uyumak hoş karşılanmadığı için geleneksel anlamda az uyku uyamaya çalışmaktadırlar. Ancak bu az uykularının da oldukça iyi geçmesine önem vermektedirler aksi halde insan yaşamında uykunun tuttuğu konum göz önünde bulundurulursa, az uyumak fiziksel ve psikolojik olarak çok fazla zarara sebep verebilecektir. Bu durumun farkında olan Japonlar, yere yakın yataklarını tercih etmekte ve böylece dinlendirici ve aynı zamanda pratik yataklarından faydalanmaktadırlar. Japon yer yatağı, Japonya bir deprem bölgesi olduğu için sarsıntılar neticesinde yere düşmemek adına güvenlik tedbiri amacıyla kullanılıyor olsa da yere yakın yataklarda uyumak derin uyku evresini de arttırmaktadır. Derin uyku ise, uykunun en önemli evresidir çünkü bu aşamada gün boyunca öğrenilenler beyne işlenir ve bunun sonucunda beynin tamamlamış olduğuna ikna olduğu görevler sonucunda, ertesi gün için öğrenilmiş bilgiler kullanıma hazır hale getirilir. Bu yüzden derin uyku evresi, iyi bir uykunun en gerekli koşullarından birisini oluşturmaktadır. 

Japon Yer Yatağı Özellikleri Nedir?

Japon yer yatağı ya da futonlar organik pamuk, yün, at kılı, viscojel ya da lateks gibi malzeme katmanlarından oluşturulur. Bu katmanlar hem sağlık ve konfor açısından hem de uzun ömürlü olmaları sayesinde Japon yer yatakları için en ideal malzeme konumdadırlar. Doğallığı ve geleneksel yapısı korunması için Japon yer yataklarında hiçbir yapıştırıcı kullanılmamaktadır. Tamamen teğelleme denilen iç içe geçme yöntemi kullanılarak üretilen WellMatt Japon yer yatakları vücut için en konforlu uykuyu sunmaktadır. Japon yer yatakları şu malzemelerden üretilmektedir;

  • Açık hücreli ve sürekli hava almayı sağlayacak yapısı nedeniyle Japon yer yataklarında viscojel kullanılmaktadır. Serinletici jel sayesinde, uyuma esnasında oluşacak terlenmelerin de önüne geçilmekte, vücudunuzun şeklini alması sayesinde omurga eğrinizin dik kalmasına neden olmaktadır. İyi bir uyku ve doğru bir yatak için ilk koşul olan omurganın doğru konumda olması, Japon yer yataklarında viscojel sayesinde özenli bir şekilde sağlanmaktadır. Eğer omurga doğru pozisyonunda olmazsa, fiziksel rahatsızlıklar baş gösterecek ve uzun vadede eklemleriniz ağrımaya başlayacaktır.
  • Özel teknikler ile kauçuk ağacının özütünden elde edilen lateks malzeme de Japon yer yatakları için en ideal malzeme konumdadır. WellMatt Japon yer yatakları ürünlerinde kullanılan lateks, yapısı sebebiyle vücut ağırlığının dengelenmesini sağlar ve bu sayede kas gevşemesi ile kan dolaşımını rahat olur. Özellikle kas gevşemesi ve kan dolaşımının rahat bir şekilde yapılması sabahları dinç uyanmak adına önemlidir. Lateks, üstün özellikleri sayesinde bu konforu kullanıcılara sunmaktadır.
  • WellMatt ürünlerinde %100 Hollanda yünü kullanmaktadır. Hollanda yününün en bilinen özelliği ise bakteri oluşumlarını engellemek ve doğal bir klima görevi görmesidir. Bu sayede kullanıma bağlı olarak gelişecek kötü kokuların önüne geçildiği gibi rahatsız edici ve istenmeyen bakteriler de yatakta yuvalanmaz.
  • Yumuşaklığını ithal edilen pamuklardan sağlayan WellMatt Japon yer yataklarında, istediğiniz yumuşaklık sizin için özel olarak sunulmaktadır. Pamuğun yumuşaklığı ve aynı zamanda doğal özelliği sayesinde, Japon yer yatağı ile ustaca birleştirilmesinden elde edilen harman oldukça güzel ve konforlu sonuçlar yaratmaktadır.
  • WellMatt Japon yer yataklarında at kılı da kullanmaktadır. At kılını Dünyanın en konforlu yatak malzemesi olarak bilinir, mükemmel klima konforu sunar ve hiçbir zaman esnek yapısında bir bozulma oluşmaz.

Böylece Japon yer yatakları, birbirinden üstün farklı malzemelerin kullanılması ile en rahat yatakların başında gelmektedir. Hem otantik bir görünüm hem de her şeyden önemlisi rahat uyumanız için Japon yer yataklarını tercih edebilirsiniz.

Japon Yer Yatağı Tercihinde Dikkat Edilecekler

Japon yer yatağı tercihinde yani almaya karar verdiyseniz, öncelikli olarak kişisel özelliklerinizi dikkate alarak, kendi özelliklerinize uyum sağlayacak en doğru yatağı seçmeniz gerekmektedir. Wellmatt tarafından kişisel özelliklere uygunluk açısından dört çeşit Japon yer yatağı sunulmaktadır. Bu kapsamda;

  • Wocoja; pamuk ve yünün müthiş harmanından oluşmakta ve orta sertlikte bir yumuşaklığa sahiptir.
  • Lataja; Pamuk, yün ve lateksin eşsiz bir araya gelmesinden oluşup harika bir dengede yumuşaklık sunmaktadır. Özellikle uyku esnasında sık hareket edenler için idealdir.
  • Lavija; Lateks ve visco malzemesinin harmanından oluşup iki malzemenin sunmuş olduğu benzersiz deneyimi taşımaktadır. Bu yatak ile hem vücudunuzun şeklini alan hem de vücudunuza baskı uygulan bir yatağa kavuşursunuz.
  • Atija; at kılı ve lateks karışımından oluşmaktadır. Bilindiği üzere at kılı tamamen doğal özellikler gösterir ve yatakta kullanıldığında mükemmele yakın sonuçlar verir. At kılı yapısındaki özellikler nedeniyle doğal bir havalandırma görevi görür. Aynı zamanda bir başka doğal malzeme olan lateksin de bu yatakta kullanılması sonucu ortaya tamamen doğal özelliklere sahip, ayrıcalıklı bir Japon yer yatağı çıkmıştır.

Japon Yer Yatağını Kimler Tercih Etmeli?

Japon yer yatağı istiyorsanız ama bir türlü karar veremiyorsanız, Japon yer yatağının kimler için uygun olduğu için şu tavsiyelere dikkat edebilirsiniz;

1. Sağlıklı ve Doğal Uyku İsteyenler

Japon yer yatakları, barındırdıkları malzeme nedeniyle doğal içeriğe sahiptirler ve uyku için en ideal konforu sunarlar. Eğer uyku sorunlarınız varsa ya da dinlendirici şekilde uyuyamıyorsanız, WellMatt tarafından sunulan Japon yer yatağı modellerine mutlaka göz atmalısınız!

Yatağınızın sağlıklı olması için nelere dikkat etmelisiniz bu yazımızdan ulaşabilirsiniz: ”En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?

2. Vücut Ağrıları Çekenler

Japon yer yatakları, yere yakın olmaları sebebiyle derin uykunun daha uzun olmasını sağlamaktadırlar. Çünkü vücut düşme korkusundan uzaklaşmakta ve kendisini rahat bırakabilmektedir. Böyle olduğunda ise derin uyku sırasında hem günlük öğrenilenler pekişirken bir taraftan da kasların gevşemesi mümkün olmaktadır. Kasların gevşemesi ile birlikte kan dolaşımı hızlanmakta, bu sayede dinlendirici bir uyku mümkün olmaktadır. Sabahları dinç kalkmak, zinde hissetmek adına Japon yer yataklarının bu özellikleri oldukça önemlidir. Vücudun doğru pozisyon almasını sağlayarak, ağırlığını eşit bir şekilde dağıtması sayesinde tüm vücut kısımları uyku esnasında yenilenmektedir.

Eğer sırt ağrısı çekiyorsanız bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Sırt Ağrısı Olanlar Hangi Yatağı Tercih Etmeli?”.

3. Her Zamanki Yataklardan Sıkılanlar

Japon yer yatakları diğer yataklara göre bariz farklılıklar gösterirler. Tamamen yerde ya da daha az yüksek bir baza üzerinde kullanılabilirler. Bu durum düşme korkusunu engellediği için uyumaya yardımcı olsa da dekoratif açıdan da güzel gözükmektedir. Bu açıdan farklı bir yatak isteyenler için Japon yer yatakları oldukça iyi bir alternatif oluşturmaktadır.

4. Uzun Ömürlü Kullanım İsteyenler

Kullanılan malzeme nedeniyle Japon yer yatakları, uzun ömürlü kullanıma sahiptir. Doğal malzemeler en dayanıklı malzemelerdir ve Japon yer yatakları da bu sayede oldukça fazla sürelerde rahat bir şekilde kullanılabilmektedir. Üstelik yapısı sayesinde kolayca temizlenebilmekte ve kir tutmamaktadır. Havalandırma sistemi sayesinde sürekli hava almakta, bu durumda da yatağın içinde oluşacak istenmeyen bakterilerin önüne geçmektedir. 

WellMatt tarafından sunulan Japon yer yatakları için Uyku Danışmanlarımızdan destek alabilir, sizin için hazırlanacak doğru yatağı bulabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Her Ortopedik Yatak Sağlık İçin Uygun mu?
Sonraki Yazı
Lateks Bebek Yatağı Yorumları Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz