15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco mu yoksa Lateks Yatak mı Tercih Edilmeli?
Sonraki Yazı
Visco Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Visco Yatağın Özellikleri Neler?

Visco yataklar son zamanlarda artan popülerliğe sahip yatak türleridir. Ancak haklarında çok fazla bilginin olmaması sebebiyle, visco yatakların özellikleri tam olarak bilinmemektedir. Bu durumda ise ne tür bir visco yatak tercihi yapılacağı bilinmemektedir. 

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Nedir? 

Visco ya da viscoelastik malzeme, astronotların uzay yolculukları sırasında maruz kaldıkları basıncı azaltmak amacıyla NASA tarafından geliştirilmiştir. Açık hücreli ve kişiye özel uyum gösteren yapısı sayesinde oldukça akıllı bir malzeme olma özelliği taşımaktadır. Visco üretimi oldukça zor ve teknik donanım gerektiren bir alandır. İçinde bulunan hafıza hücreleri sayesinde vücut ile temas halinde ısı ve ağırlığa bağlı olarak hareket yaşanmaktadır. Bu sayede vücudun şekli alınır ve ergonomik hale gelesiye kadar şekil alma süreci devam eder. Visco malzemesinin bu özelliği ile visco yatak rahat bir uyku uyumak isteyenlerin ilk tercihi olmaktadır.

Visco Yatak Nedir?

Visco malzemesinin temel alınması ile yapılan yataklar ise visco yatak olarak adlandırılmaktadır. Özel yapım sünger malzemenin üzerine visco katman yerleştirilerek visco yatak üretilmektedir. Burada önemli olan bir nokta, visco katmanının sünger üzerine yerleştirilmesidir. Piyasada yaylı yatakların üzerine visco katmanı da yerleştirilmektedir. Bu durumda visco özelliğini tam olarak yerine getiremez ve yaylardan ötürü ileride deforme oluşması muhtemeldir. Süngerin üzerine koyulan visco katmanının boyutuna da dikkat edilmelidir. 2 cm’nin altında olan visco katmanları, malzemenin özelliği nedeniyle işlevlerini tam olarak yerine getiremeyeceklerdir. Bu durumda visco yatağın özelliklerinden yararlanamazsınız.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Visco yataklarda temel olarak bulunan özellikler şu şekilde sıralanabilir;

  • Visco katmanı vücut şeklini alarak, visco yatak tercih edenlerin önceliği olan rahat bir uykunun teminini sunmaktadır. Elastik malzeme hareketli bir yapıda olması yüzünden kişiye göre tepki vermektedir. Bu sayede özellikle uzun süreli kullanımlarda visco yatak tercih edenler büyük bir memnuniyete kavuşmaktadır. Üzerinde yatan kişinin şeklini aldığı için visco yataklar tüm vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağılmasına neden olurlar. Böylece rahat uyku için ilk şart olan uzuv ağırlıklarının dengelenmesi başarıyla yerine getirilir.
  • Eklem ağrıları için iyi gelici özelliği bulunmaktadır. Özel yapısı sayesinde kas yapısının gevşemesine sebep olmasından ötürü kas ve eklem ağrılarının azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
  • Nefes alan yapısı sayesinde ısıyı dengede tutar ve böylece ısının rahatsızlık vermesini engeller. İyi bir uyku için ısının ayarlanması gerektiğinden, visco yataklar bu özelliği fazlasıyla yerine getirirler.
  • Visco yataklarda bulunan özel yapı sayesinde antibakteriyel özellikler bulunmaktadır. Bu durum da başta kötü kokular olmak üzere küf, mantar vb. oluşumunun önüne geçilmektedir. Aynı şekilde hava alan yapısı sayesinde yatağınız her zaman ferah olmaktadır.
  • Omuriliğin doğal yapısının korunması için ideal uyku pozisyonunu sunarlar. Bilindiği üzere iyi bir uyku için omuz ve kalça bölgesine ağırlık binmemelidir. Ancak çoğunlukla yanlış yatak tercihi yüzünden omuz ya da kalça bölgelerine yatma sırasında ağırlık bindiği için vücudun dinlenmiş bir halde uyanması mümkün olmamaktadır. Bu durumda visco yatak gibi vücut şeklini alan yatakların tercih edilmesi gerekmektedir. Aksi halde vücut sabahları yorgun bir şekilde uyanacaktır.
  • Herhangi bir çökme yaşanmaz. Yataklarda sık karşılaşılan hatalardan birisi çökme olmasıdır. Visco yataklar yapıları gereği uzun ömürlü kullanıma sahiptir ve herhangi bir çökme durumu oluşmaz. Aynı zamanda visco yataklar çabuk temizlenebilmektedir. Bu durum da hijyen açısından oldukça önemlidir. Biraz su ve temiz bir parça bez ile yatağın temizliği kolayca yapılabilmektedir.
  • Visco yataklar uzun ömürlü kullanıma sahiptir. Yapıları ve malzeme kaliteleri sayesinde uzun yıllar deforme olmadan visco yatakları kullanabilirsiniz.

Visco Yatağın Özellikleri Neler?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşın.

Visco Yatakların Özelliklerinden Tam Olarak Faydalanmanız İçin Tavsiyeler

Visco yatağın bahsedilen özelliklerinden tam olarak yararlanabilmeniz için şu tavsiyelere dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu tavsiyeler uygulandığı halde iyi bir uykuya kavuşabilirsiniz;

  • Her gün aynı saatlerde yatmaya ve kalkmaya özen gösterin; iyi bir uykuyu sağlayacak olan uykunun alışkanlığa dönüşmedir. Bir başka deyişle, düzensiz uykuya saatlerine sahip kişiler rahat bir uyku uyuyamamakta ya da yataktan yorgun olarak kalkmaktadır. Eğer uyku saatlerinizi alışkanlık haline getirirseniz, vücudunuz kendini düzenlemek için her gün aynı saatlerde harekete geçecek ve uykunuz gelecektir.
  • Odanızdaki ışıkları söndürün; vücut biyoritminin düzenlenmesi için melatonin hormonuna ihtiyaç duyulmaktadır. Bu hormon ise ancak karanlık ortamda salgılanmaktadır. İyi bir uyku sonrasında dinç kalkılmasının en büyük sebeplerinden birisi melatonin hormonunun iyi bir şekilde salgılanması oluşturmaktadır. Visco yatağınızı bu hormonun salgılanması için ideal pozisyonu alabilmeniz için tasarlanmıştır. Ancak karanlığa ihtiyaç duyan bu hormon için yatak odanızdaki ışıkları kapatmanız gerekir. Aynı zamanda söz konusu hormon mavi ışıktan da etkilendiği için uyuman yaklaşık 1 saat önce elektronik cihazlarınızı kullanmayı bırakmalısınız.
  • İdeal uyuma sıcaklığını muhafaza edin; iyi bir uyku için gereken önemli bir gereklilik de uykunun serin bir alanda gerçekleşmesidir. Bilindiği üzere yataklar, vücut ısısı yüzünden ısınmaktadır ve bu durum iyi bir uykunun engellenmesi anlamına gelmektedir. Fakat Wellmatt tarafından sunulan visco yataklarda bulunan viscojel sayesinde hava dolaşımı sürekli bir şekilde yapılır ve bu sayede vücut ısı dengelenerek, aşırı ısınmaların ya da soğumaların önüne geçilir. Üstelik visco yataklar, diğer yataklara göre vücut ısısını daha stabil tuttukları için bu konuda eşsiz bir deneyim sunarlar.
  • Yatağın bakımının iyi yapılması gerekir; iyi bir uykuya giden yollardan birisi de yatağın bakımlarının düzenli olarak yapılmasından geçer. Her ne kadar visco yataklar özel olarak hava kanalları sayesinde hava almaya elverişli olsalar da yatağınızı havalandırmak, hijyenine dikkat etmeniz iyi bir şekilde uyumanız için  önemli bir ölçüttür.
  • Kafein barındıran uyarıcılardan kaçının; yüksek miktarlarda alacağınız kafein, tein gibi sinir sistemini uyaran maddeler iyi bir uyku uyumanız için engel oluşturmaktadır. İyi bir uyku için en az 5 saat önceden bu maddelerin alınması bırakılmalıdır. Yanlış bilinen kanının aksine kafein tüketimi uykusuz bırakmaz. Sadece iyi bir şekilde uyumanızı engeller. Bu sebeple kafein tüketiminizi azaltmanız iyi bir uyku için önemlidir. Aynı şekilde alkol tüketimini de azaltmanız iyi uyumanızı sağlayacaktır. Yüksek miktarda alkol tüketimi, iyi bir uykunun önünde engeldir. Yaygın kanı alkolün iyi bir uyku sağlayacağı olsa da kandaki yüksek miktardaki alkol oranı sayesinde vücut dinlenmesini sağlayamaz ve bu yüzden sabahları yorgun bir şekilde uyanılır.
  • Yatağınızla birlikte diğer uyku gereçlerini kontrol edin; iyi bir uyku için gereken şartlardan birisi yatak kadar diğer kullandığınız ekipmanlardır. Yastık, kılıf, nevresim, yorgan gibi eşyalara da sizin için en uyumlu olacak şekilde karar vermeniz gerekir.

Bu tavsiyelere dikkat edildiği takdirde WellMatt tarafından sunulan visco yataklar mükemmel bir uyku deneyimi sunmaktadır. Ayrıca yatağınızda herhangi bir sorun olması ya da alışamamanız durumunda WellMatt, 120 günü bulan değişim ve iade süresi hakkı tanımaktadır. Bu süre içerisinde yatağınızı iade edebilir ya da değiştirebilirsiniz. Visco yatağınızı seçerken ise müşteri temsilcisinden destek almanız, doğru yatağı seçmeniz için kolaylık sağlayacaktır.

Visco yatağınızı seçmeden önce şu yazımızı okuyabilirsiniz: ”En Uygun Visco Yatak Nasıl Seçilir?

Paylaş:
Kategori:Genel, Visco Yatak
Önceki Yazı
Visco mu yoksa Lateks Yatak mı Tercih Edilmeli?
Sonraki Yazı
Visco Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

0 Yorum

Yorum Yaz