15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Hamileler İçin Uyuyama Sorunu Ve Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
55 Yaş ve Üzerindekiler İçin Yatak Tavsiyeleri ve Öneriler.

Kronik Bel ve Sırt Hastalıkları Olanlar İçin Yatak Seçimi Rehberi.

Dinlendirici bir uyku özellikle hastalar için çok gerekli olmaktadır çünkü mevcut rahatsızlıkları yanlış yatak tercihi ile daha da üst düzey bir sorun haline gelebilmektedir. Bu durumların önüne geçmek için hastalıklara göre yatak seçimi yapmak gerekmektedir. Yanlış yataklar hastalıkların daha fazla artmasına neden olduğu gibi doğru yatak tercihi de mevcut ağrıların azalmasına yardımcı olacak ve hasta kişinin daha konforlu, dinlendirici ve sağlıklı bir şekilde uyumasına yol açacaktır. Böylece WellMatt tarafından sunulan yatak çeşitleri farklı hastalıkların etkin bir şekilde giderilmesi için yüksek performans temel alınarak üretilmektedir.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Hasta Kimselerde Yatak Seçiminin Rolü

Hastalıklar her ne kadar istenmeyen durumlar olsa da insan canlı bir organizma olduğu için pek çok sebebe bağlı olarak çeşitli hastalıklar ile yüz yüze gelebilmektedir. Bu hastalıkların içeriği birbirinden farklı olsa da çoğu hastalık, özellikle eklem ve kas hastalıkları için yatak seçimi büyük önem taşır. Yaygın olarak görülen kas ve eklem hastalıklarının genel yapılarına bakıldığında kas ve eklemlerin rahatlamaya ihtiyaçları oldukları görülmektedir. Bu durumun başka bir ifadesi ise kas ve eklem hastalıkları bulunan kimselerin ihtiyaç duyduğu yataklar onların daha rahat uyumalarını sağlayacak şekilde tasarlanmış yataklardan oluşmaktadır. Çünkü her insan için önemli olduğu kadar özellikle kronik eklem ve kas hastalığı bulunan kimseler için daha da önemli olan yatak tercihi bu durumda ağrıları azaltarak ya da başka ağrıların oluşmasını engelleyerek büyük bir kolaylık imkânı sunmaktadır.

Fibromiyalji Hastaları İçin Yatak Tercihi

Herhangi bir sebebe bağlı ya da genelde sebepsiz olarak gelişen ancak kronik hale gelmiş kas ağrılarına Fibromiyalji hastalığı denilmektedir. Erkek ve kadın ayrımı olmadan tüm insanlarda her yaşta görülen bu hastalık, kas yapısı üzerinde bozulmaya neden olmakta ve farklı şiddet seviyelerinde ağrılara neden olmaktadır. Genelde ise şiddetli ağrıları ile birlikte görülmektedir. Beyin ağrıları da bu hastalığın tetiklediği yan rahatsızlıklar olarak görülebilmektedir. İyi ve dinlendirici bir şekilde uyumayı engellediği gibi odaklanamama, sürekli huzursuz olma, rahatsızlık duymak gibi gün içinde de çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Kas ve kemik yapılarında görülmekte, diğer ağrılardan farklı olarak ağrılar tek bir bölgede değil, özellikle bel kısmında yaygın olarak görülmektedir. Bu bakımdan çoğu kimse Fibromiyalji rahatsızlığını bel ağrıları ile karıştırmakta ve yanlış tedavi uygulayabilmektedir. Hastalığın en belirgin özelliği ağrıların yanında kas seğirmeleri ve yanmaların da görülmesidir. Bunun yanında uyku esnasında kişinin sürekli uyanmasına neden olduğu için yataktan yorgun bir şekilde kalkılmasına da sebep olmaktadır.

Ayrıca Fibromiyalji başka rahatsızlıkları da beraberinde getirebilmektedir. Bu hastalıkların başında ise uyku apnesi gelmektedir. Uyku apnesi solunum uyku esnasında birden kesilmesine yol açmaktadır ve böylece kişinin hayati riske girmesine neden olmaktadır. Tüm bu koşullar altında Fibromiyalji hastalığı dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır ve bu hastalığı taşıyan kimselerin yatak tercihleri de uyku kalitesi açısından önem taşımaktadır. Fibromiyalji hastaları için yatak tercihi belirli noktalara dikkat edilerek seçilmelidir. Bu noktaların başında ise basınç ve ağrı tahliyesi sağlayan lateks ve visco gibi yataklar gelmektedir. Kas ve eklem ağrısı olduğu için Fibromiyalji rahatsızlığının en aza indirgenmesi için vücudu destekleyen, rahat hareket etmeye imkân veren, vücut üzerinde basınç yaratmayan lateks ve visco yatakların tercih edilmesi büyük bir rahatlama sağlayacaktır. Aynı zamanda orta sertliğe sahip yataklar da daha rahat uyunmasını sağlayacaklardır.

Ayrıntılı Bilgi İçin ”Fibromiyalji Hastalığı Olanlar Hangi Yatağı Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Skolyoz Hastaları İçin Yatak Tercihi

Omurga eğriliği olarak bilinen Skolyoz hastalığı bel ve göğüs bölgelerinde sıklıkla görülmektedir. Herhangi bir sebebe bağlı olmadan da görülebilmesinin yanında kamburluk gibi bir durum sonucunda da oluşmaktadır. Normal bir omurgada yukarıdan aşağıya doğru iniş gösteren omurga kemikleri, Skolyoz hastalarında bu yönlerinin aksine sola ya da sağa yönelim göstererek duruş bozukluğuna sebep olurlar. Kız çocuklarında daha sık görüldüğü tespit edilen Skolyoz hastalığının oluşumu için tek bir belirti söylenmemektedir. Doğuştan gelebileceği gibi birden, düz bir omurgada da belirebildiği için son derece dikkatli olunması gerekmektedir. Skolyoz hastalığına yakalanmamak için ise yatak seçimi de önem taşımaktadır çünkü omurganın sürekli yanlış pozisyon aldığı yataklar Skolyoz’a neden olabilmekte ya da bu hastalığın görülme riskini arttırabilmektedir.

Skolyoz hastaları için yatak tercihi omurgayı destekleyen, doğal pozisyonda olmasını sağlayan yataklardan oluşmaktadır. Genelde kız çocuklarında daha sık görüldüğü için çocuklar için de uygun olan lateks yatakları kullanmak Skolyoz hastalığı için önleyici olacaktır. Lateks, yapısı gereği vücudu destekler ve en rahat edeceği doğal pozisyonu almasına yardımcı olur. Omurganın doğru pozisyonda olmasını sağlayarak, yatağın içine gömülme gibi durumların önüne geçerler, rahat hareket etme imkânı verirler ve eşit ağırlık dağılımı ile herhangi bir bölgenin üzerine aşırı yük binmesinin önüne geçerler. Skolyoz hastaları için lateks yatakların yanında doğal yatakları da tercih edebilirsiniz. Aşırı terleme gibi Skolyoz’a bağlı olarak görülen durumlardan mevsim koşullarından bağımsız olarak doğal yatakların sunduğu ferahlık ile kurtulabilirsiniz. Sadece ferahlık açısından değil doğal pozisyon alınmasını sağlayarak etkili bir rahatlama da sunan doğal yataklar mevcut rahatsızlıklarınızın azalması gibi aynı zamanda da Skolyoz’un oluşumunu engelleyecektir.

Daha Detaylı Bilgiler İçin ”Skolyoz Hastalarının Tercih Etmesi Gerektiği Yataklar Hangileri?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Ankilozan Spondilit Hastaları İçin Yatak Tercihi

Bel romatizması olarak da bilinen Ankilodan Spondilit rahatsızlığı özellikle genç yaşlarda ortaya çıkmakta ve iltihaplı bir romatizma türü olduğu için oldukça sancılı geçen bir rahatsızlıktır. İlerlemesi halinde tüm omurgayı etkisine alabilmektedir ve omurgaya bağlı yan eklemlerin de bu durumdan rahatsız olmasına neden olacaktır. Son derece hassas bir rahatsızlık olduğu için Ankilodan Spondilit yatak seçimi için özenli davranılması gerekmektedir. Ağrılı ve yüksek rahatsızlık seyreden bu hastalık için ağrıları azaltmaya yardımcı olacak visco ve lateks yataklarda tercih edilebilmektedir. Özellikle visco yataklar vücudu saran yapıları ile birlikte bu hastalın baskı kurduğu omurga bölgesinin hafiflemesine yardımcı olacaklardır. Diğer yandan lateks yataklar da vücut ağırlığını dengeleyen özellikleri ile ağırlığın doğru bir şekilde dağılmasını sağlayarak ağrıların oluşumunun önüne geçecek ya da daha konforlu bir şekilde uyunmasını sağlayacaklardır. Lateks yataklar aynı zamanda Ankilodan Spondilit rahatsızlığında sık görülen aşırı terleme gibi rahatsızlıklar için de hava gözenekleri sayesinde daha konforlu bir şekilde uyunmasını sağlayacaklardır.

Daha Detaylı Bilgi İçin ”Ankilozan Spondilit Hastaları Hangi Yatağı Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Artrit Hastaları İçin Yatak Tercihi

Artrit ağrıları için yatak tercihi son zamanlarda sık olarak bu hastalığın görülmesine bağlı olarak, rahat edecekleri en iyi yatağı seçmelerini zorunlu kılmaktadır. Genel tanımı itibariyle pek çok tanıma uygun olan Artrit rahatsızlığı eklem iltihaplanması olarak bilinmektedir. Bu bakımdan omurga destekleyici yatak tercihi yapılmalıdır. Özellikle vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtmayı sağlayacak lateks ve visco yataklar bu bakımdan tercihiniz olmalıdır. Artrit hastalığında eklemlerin rahatlaması gerektiği için visco ve lateks yataklar özel yapıları sayesinde aradığınız rahatlığı kolay bir şekilde size sunacaklardır. Bunun yanında vücudun herhangi bir bölgesine fazladan yük binmesini de engelleyecekleri için kasların rahatlamasına ve gevşemesine neden olabileceklerdir. Sundukları bu rahatlık Artrit rahatsızlığı olanlar için daha ağrısız şekilde uyumalarına neden olacaktır.

Daha Detaylı Bilgi İçin ”Artrit Hastaları Hangi Yatağı Tercih Etmeli?.” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Detaylı Bilgi İçin ”Ortopedik Hasta Yatakları Nasıl Olmalı” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Hamileler İçin Uyuyama Sorunu Ve Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
55 Yaş ve Üzerindekiler İçin Yatak Tavsiyeleri ve Öneriler.

0 Yorum

Yorum Yaz