15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Dikkat! Yanlış Pozisyonda Uyuyor Olabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Skolyoz Hastaları Hangi Yatakları Tercih Etmeli?

Ankilozan Spondilit Hastaları Hangi Yatağı Tercih Etmeli?

Omurga ya da bel romatizması olarak da bilinen Ankilozan Spondilit rahatsızlığı genç yaşlarda ortaya çıkmakta ve omur ile kalça kemiği arasındaki bölgeyi etkisi altına alan, iltihaplı bir romatizma türüdür. Eğer bu hastalık ilerlerse, iki kemik zamanla birleşerek tek kemik haline gelecektir. Ayrıca bu şekilde kalmayıp zamanla tüm omurgayı etkisi altına alacak ve bel bölgesi, kalça, omurga, diz ve ayak bileği gibi bölgelerde etkilerini gösterecektir. Çeşitli ağrılara neden olan Ankilozan Spondilit bu bakımdan ciddi bir rahatsızlıktır ve bu hastalığı yaşayan kimseler ağrılar yüzünden rahat bir şekilde uyuyamamaktadırlar. Rahat bir şekilde uyumak için Ankilozan Spondilit hastalarının tercih edeceği yatak modelleri önem taşımaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Ankilozan Spondilit Nedir?

Ankilozan Spondilit ya da bel romatizması olarak bilinen bu hastalık, kişiler üzerinde ciddi sonuçlara neden olabilmektedir. Bel ve kemik kemiği arasındaki eklemin iltihaplanmasını ifade eden Ankilozan Spondilit, kronik bir hastalık olup bir kere gelişmeye bağlı olarak sürekli kendisini gösteren bir hastalıktır.

Özellikle bel bölgesi başta olmak üzere vücudun pek çok bölgesinde hareket kısıtlılığına neden olmaktadır. Sadece bel kısmında kalmayıp kalça, ayak ya da diz kısmına yayılabilmektedir. Her ne kadar sık olarak karşılaşılan bir hastalık olmasa da yaygın olarak genç erkeklerde görülmektedir. Yaşandığında ise yaşam kalitesini ciddi oranlarda düşürmektedir. Her ne kadar şiddeti kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor olsa da yine sancılı bir hastalıktır. Gerekli müdahalelerin yapılmadığı ve hastalığın çok ilerlediği durumlarda vücut hareketi bütünüyle kısıtlanabilir, kişinin rahat bir şekilde hareket edememesine neden olabilir. Her ne kadar benzerlik olarak kireçlenmeyi andırıyor olsa da temelde bu rahatsızlığı kireçlenmeden ayırmak gerekmektedir. Kireçlenme genelde omurganın yıllara bağlı olarak aşınması ile oluşurken Ankilozan Spondilit yaygın olarak genç insanlarda, yanlış kemik kaynaşması sonucunda görülmektedir.

Ağrılı bir hastalık olması bakımından Ankilozan Spondilit rahatsızlığı yaşayan kimselerin, ağrılarını dindirmek ya da en azından kesintisiz bir şekilde uyumalarını sağlamak için doğru yatak tercihi oldukça önemlidir.

Ankilozan Spondilit ile Uyku Arasındaki İlişki Nedir?

Ankilozan Spondilit hastalığından muzdarip olan kimseler, ciddi boyutlara varan uyku sorunları yaşamaktadırlar. Doğrudan bel, omurga ve kalça bölgesinde gelişen bir rahatsızlık olduğu için Ankilozan Spondilit, rahat bir şekilde uyumanın önünde ciddi sorunlar yaratabilmektedir. Sıklıkla yaşanan ağrılar ile uykudan kalkan ya da uykuya dalmakta zorluk çeken kimseler büyük oranlarda uyku sorunlarından şikayetçi olurlar. Bu bakımdan Ankilozan Spondilit hastalarının rahat bir şekilde uyumalarını sağlayacak ve aynı zamanda da ağrılarını azaltacak yatak seçimi oldukça önemlidir.

Ankilozan Spondilit Belirtileri Nelerdir?

Bazı bel ağrıları ya da omurga kısmında görülen ağrılar Ankilozan Spondilit olarak adlandırılabilmektedir ancak Ankilozan Spondilit belirtileri daha farklı özellikler taşıyabilmektedir. Bu bakımdan, bu hastalığın ilk işareti bel ve omur ağrısı olmaktadır. Genelde hafif şiddetli olan bu ağrılar zamanla artış göstermektedirler. Boyun, omuz, sırt ve kalçalarda hissedilen bu ağrılar özellikle dinlenme esnasında artar, hareket halinde azalır. Bu bakımdan doğru yatak seçimi, bu ağrıların azaltılması için önem taşımaktadır.

Kişinin yanlış yatak seçimi ile beraber Ankilozan Spondilit hastalığı ile uyandıktan sonra en az yarım saat boyunca vücudunun çeşitli bölgelerinde tutulmalar hisseder. Özellikle topuk kısmını hissetmeme ve ayak kısımlarında görülen rahatsızlıklar Ankilozan Spondilit hastalığının önemli belirtileridir. Zamanla ağrılar bütün vücuda yayılan bir özelliğe bürünürler. Bel ve kalça bölgesinden göğüs ile omuz bölgesine kadar şiddetli ağrılar görülebilir. Bu kısımlardan da boyun bölgesine etki eden hastalık, kişinin fiziksel görünüşünü de gittikçe bozmaya başlamaktadır. Eğer yaşınız 20 ile 40 arasındaysa, uyku esnasında bel ve omurga bölgesinde kronik ağrılar hissediyorsanız, eklemlerinizde rahatsızlık hissi varsa, hareketlerinizi rahat bir şekilde yapamıyor ve omurganızda öne doğru eğilme görülüyorsa Ankilozan Spondilit teşhisi için doktor yardımı almanız gerekebilir. Bu özellikler ile birlikte Ankilozan Spondilit hastaları en çok uyuyamamaktan şikayet ederler ki eklem ve kemik ağrıları özellikle yanlış yatak ile birleşince katlanması güç rahatsızlıklar oluşmaktadır.

Ankilozan Spondilit Hastaları İçin Uygun Yatak Nedir?

Ankilozan Spondilit hastaları için uygun olan yataklar onların ağrılarını azaltacak ve omurga, kalça, bel bölgeleri başta olmak üzere vücut ağırlıklarını yatağa eşit olarak dağıtacak yataklardır. Bu bakımdan malzeme kalitesi ile öne çıkan visco ve lateks yataklar ile Ankilozan Spondilit hastaları rahat bir uyku imkânına kavuşabilirler.

Yatak modelleri hakkında daha detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz:”Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?”.

Ankilozan Spondilit İçin Visco Yataklar

Visco yataklar, NASA tarafından geliştirilmiş, özel malzeme olan visco elastik malzemeden yapılmaktadırlar. Bu malzemenin en büyük özelliği ağırlığın formunu almasıdır. Bir başka deyişle, visco yataklar vücudu saran bir yapıya sahiptirler. Bu durum da özellikle rahat hareket imkânı ve vücudun yatak tarafından desteklenmesi açısından önem taşımaktadır. Desteklenen vücut uyku esnasında rahatlayacak ve çeşitli eklem ile kas ağrıları geçecektir. Yanlış yatak seçimi ile kas ve eklem ağrıları artmaktadır. Çünkü yanlış yataklar, örneğin yaylı yataklar gibi, vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtamadıkları için vücudun çeşitli bölgelerinin üzerine yük binmesine neden olurlar. Uyku esnasında ağırlık binen bölge sürekli çalıştığı ve rahat bir şekilde kan akışı sağlanmadığından ötürü yenilenmesini ve rahatlamasını yapamaz, bu durum da çeşitli ağrılara neden olur. Ankilozan Spondilit ise zaten ağrılı bir durum olduğu için yanlış yatak mevcut ağrıların daha da artmasına neden olacaktır.

Vücudu dinlendirici, yatan kişiyi saran yapısı ile visco yataklar oldukça konforlu bir uyku sunmaktadırlar. Özellikle Ankilozan Spondilit hastaları için sık görülen omurga ve kalça bölgelerinin rahatlaması adına visco yataklar, son derece uygun yataklar olarak öne çıkmaktadırlar. Ayrıca Ankilozan Spondilit hastalarında görülen terleme gibi durumlar da WellMatt olarak visco yataklarda kullandığımız ViscoJel sayesinde önlenmekte, son derece konforlu ve kolay bir uyuma deneyimi sunulmaktadır.

Visco Yatağın Özellikleri Neler?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşın.

Ankilozan Spondilit İçin Lateks Yataklar

Lateks yataklar sundukları konfor ve doğal içeriği sayesinde Ankilozan Spondilit hastaları için son derece rahat bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Dayanıklı yapısı ve vücudu destekleyen yapısı sayesinde lateks yataklar, vücut ağırlığının eşit şekilde dağılmasına, rahat hareket imkânına ve aynı zamanda da kolay bir şekilde uyumayı sağlamaktadır. Özellikle hava gözenekleri sayesinde ısı dengesini de muazzam bir şekilde sağlayan lateks yataklar, Ankilozan Spondilit hastalarında görülen ve aşırı terleme durumlarının da önüne geçebilmektedirler. Böylece lateks yataklar, bu hastalığı taşıyan kimseler için omurga, bel ve kalça bölgeleri başta olmak üzere muazzam bir destek verip kolay uyanmalarının önüne geçmektedir.

”Yaylı Yatak Mı Lateks Yatak Mı Tercih Etmelisiniz?” yazımızı hemen incele.

Bu koşullar göz önünde tutularak, Ankilozan Spondilit hastaları visco ve lateks yatakları tercih edebilmektedirler. WellMatt olarak hem içerik hem de üretim açısından son derece kaliteli bir şekilde sunduğumuz bu yataklarda uyumak için kişisel özellikler de etkili olmaktadır. Kişisel özelliklerinize uygun yatağı bulmak için uyku danışmanı ile iletişim kurabilir, onun yönlendirmesi ile doğru olan yatağı tercih edebilirsiniz. Bu sayede Ankilozan Spondilit ile görülen rahatsızlıklarınızın önüne geçebilirsiniz. Aksi halde çok ağrılı bir rahatsızlık olan Ankilozan Spondilit için yanlış yataklar sonucunda daha fazla ağrılar yaşayabilirsiniz.

Yatağınızı seçmeden önce mutlaka bu yazımıza göz atın:”En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?”.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Dikkat! Yanlış Pozisyonda Uyuyor Olabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Skolyoz Hastaları Hangi Yatakları Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz