15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yeni Doğan Bebekler İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Lateks Yataklarla İlgili Şikayetler Nelerdir?

Artrit Hastaları Hangi Yatağı Tercih Etmeli?

Son zamanlarda yaygın olarak görülen artrit hastalığı kendi içerisinde yaklaşık 100 çeşit farklı tanıma sahiptir. Genelde bazen enfeksiyondan genelde yaralanmalardan bazen de başka hastalıkların sebep olduğu artrit ya da daha bilindik adıyla eklem iltihaplanması, genetik kalıtım olarak da kişiler de görülebilmektedir. Artrit ile kişinin günlük işlerinde aksama yaşandığı gibi aynı zamanda da ciddi uyku sorunları oluşabilmektedir. Bu bakımdan artrit hastalarının tercih edeceği yatak konusu önem kazanmaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Artrit Hastalığı ve Belirtileri Nedir?

Artrit ya da bilinen adı ile eklem iltihaplanması sıklıkla görülen hastalıklar arasındadır. Genelde başka rahatsızlıklara bağlı olarak gelişmesine karşılık, bazı durumlarda kendi başına da meydana gelebilmektedir. Artrit hastalığına neden olan sebepler sıralanacak olursa;

  • Genetik etmenler; artrit rahatsızlığının bir kısmı, genelde aile üyelerinden kişilere genetik yokluyla geçmektedir. Özellikle anne ve babada bulunan artrit rahatsızlığının çocuklarda görülme ihtimali oldukça yüksektir.
  • Yaş; yaşlılık ile birlikte artrit olma olasılığı da yükselmektedir. Yaşın ilerlemesi birlikte eklem, kemik ya da kas yapılarında görülen aşınma ve bozulmalar, kişilerde şiddetli eklem ve kas ağrılarını beraberinde getirmektedir. Bu durumda hücrelerin yenilenmemesi ve aynı zamanda da yaşlılığa bağlı olarak gelişen diğer semptomlar artrit riskini arttırmaktadır.
  • Kilo; aşırı kilo artışı diz, kalça ve omurganın yükünü arttırdığından ötürü kiloya bağlı olarak artrit riski de artış göstermektedir.
  • Yaralanma; eklem yaralanması yaşamış kişilerde sık olarak artrit olma ihtimali yükselmektedir.
  • Cinsiyet; artrit çok çeşitli rahatsızlıkların genel adı olduğu için bazı artrit türleri kadınları bazıları ise erkekleri daha fazla etkilemektedir. Bu bakımdan erkek ya da kadın olmak, artrit riskini belirleyebilmektedir.

Bu koşullar altında, görülme riski pek çok sebebe bağlı olan artrit hastalığı, kişinin sancılı bir yaşam sürmesine ve aynı zamanda da yaşam kalitesini düşürdüğü için ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. En büyük etkilerinden birisi ise uyku üzerinde görülmektedir.

Artrit Hastalığının Uykuya Etkisi Nedir?

Kronik hale gelen eklem ağrıları nedeniyle uyku düzeninin bozulması arasında doğrudan bir ilişki mevcuttur. Ağrılar yüzünden uykuya dalmakta, kesintisiz bir şekilde uyumakta zorlanan kimseler kendilerini gün boyunca yorgun, enerjisi düşük, halsiz hissetmektedirler. Bu durum onların ruhsal yapılarına da etki etmekte ve aynı zamanda odaklanamama gibi sorunların oluşmasına neden olmaktadırlar.

Böylece artrit hastalığına sahip kimseler için vücut ağrılarını azaltmaya yardımcı olacak, basınç noktalarını hafifleten, vücudu saran ve destek veren yapıda olan yataklarda uyumaları gerekmektedir. Artrit hastalığının yaygın görülen türlerinden olan enfeksiyöz artrit gibi rahatsızlıklarda özellikle uykuya dalmak son derece güç olmaktadır. Bu durumda sıcaklık artışı, aşırı terleme ya da aşırı üşüme gibi durumlar da görüldüğü için ısı dengesini iyi sağlayan bir yatak tercih etmeleri gerekmektedir.

Artrit Hastaları İçin Hangi Yatak?

Artrit hastalığının pek çok türü olmasına rağmen artrit hastalığından muzdarip kimselerin adeta ortak noktası sağlıklı bir şekilde uyuyamamaları ve uykularının sıkça bölünmesidir. Bu bakımdan ağrıları azaltmak ya da daha rahat uyumasını sağlayacak yatak seçiminde bulunmak oldukça önemlidir. Böylece artrit hastaları için yatak alırken şu noktalara dikkat etmeleri gerekir;

  • Omurga destekleyici yatak olmalıdır; omurgayı destekleyen yataklar, vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtan ve tek bir noktada ağırlığı toplamayan yataklardır. Bu sayede vücudun herhangi bir noktasına ağırlık binmemiş olur ve böylece özellikle eklem kısımlarında rahatlama sağlanır. Bu bakımdan WellMatt olarak sunduğumuz visco ve lateks yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtmaları ve vücudu saran yapıları sayesinde artrit hastaları için ideal olan uyku zeminini sunmaktadırlar. Böylece, başta omurga olmak üzere çeşitli kas ve eklem bölgeleri uyku esansında yorulmaz, aksine rahatlayarak ideal olan uyuma pozisyonuna kavuşmuş olur. Artrit hastaları için visco ve lateks yataklar, sundukları konfor sayesinde bu özelliği rahatlıkla karşılamaktadır.
  • Vücut ile uyumlu olan yatak seçilmelidir; vücut ile uyumlu olan yataklar, sağlıklı kimseler için dahi önem taşırken artrit gibi son derece rahatsız edici bir hastalığı bulunan kimseler için daha da önemli olmaktadır. Uyumlu yatak omurgayı doğru hizada tutan, vücudun farklı bölgelerindeki basıncı tahliye eden ve özellikle kasların rahatlamasını sağlayan yataklardır. Sunmuş olduğumuz visco ve lateks yataklar, yapıları gereği farklı vücut özelliklerine bile uyum sağlayan, dayanıklı ve sağlık açısından elverişli yataklardır. Destekleyici ve aynı zamanda da doğru pozisyon için harekete geçirici olan bu yatak modellerimiz ile ağrılarınız ciddi oranlarda düşüş yaşayabilmektedir.
  • Yatağın uygun sertlikte olduğuna dikkat edilmelidir; sertlik her ne kadar yatakta uyuyan kişiye göre değişkenlik gösteriyor olsa da artrit hastaları için çeşitli sertlik tipleri bulunmaktadır. Ancak artrit, eklem ağrısı olduğu için yatağın da özellikle kilo ile uyumlu bir sertlikte olması gerekmektedir. Bu bakımdan zayıf artrit hastaları yumuşak yataklarda daha rahat edeceklerdir. Orta kiloya sahip kimseler orta sert, kilolu olan kimseler ise sert yatakları tercih etmeleri halinde artrite bağlı olan ağrıları hissetmeyecek ya da daha az hissedeceklerdir. Bu bakımdan kişisel özelliklerinize uygun olan yatağı seçmek için WellMatt uyku danışmanı ile iletişim kurabilirsiniz.
  • Isı dengesi bulunan bir yatak seçilmelidir; artrit çeşitli durumlarda aşırı terleme ya da aşırı üşüme gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Bu durumda, ısı dengesi sağlayan bir yatak seçimi yapmak son derece önemlidir. Sunduğumuz lateks, visco ve doğal yataklar hava gözeneklerine sahip olmaları bakımından ısı dengesinin mükemmel düzeyde olmasını sağlarlar. Bir başka deyişle sürekli hava alan yapıları ile ferah bir yatma zemini oluşur ve aynı zamanda da yazları serin, kışları ise sıcak bir yatak sunulur. Isı dengesini sağlayamayan yataklarda artrit hastaları uyudukları takdirde çok daha fazla ağrılar yaşayabilmektedirler.

Bu koşullar göz önünde tutulursa visco ve lateks yataklar artrit hastaları için en ideal yataklar öne çıkmaktadır.

Yatak modelleri hakkında daha detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz:”Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?”.

Artrit Hastaları İçin Lateks ve Visco Yatak Özellikleri

Artrit hastaları için lateks ve visco yataklar rahat bir şekilde uyumalarını sağlamaktadır. Lateks yataklar, sağlam ve destekleyici bir yapıya sahiptirler. Özellikle gece uykusu sık bölünen kimselere sıklıkla tavsiye edilmektedir. Dayanıklı yapısı, gürültü ve sesi bastıran, doğal hava gözeneklerine sahip yapısı ile lateks yataklar konforlu bir uyku için öne çıkan yataklar olmaktadır. Harika denilecek bir şekilde vücut basınç noktalarını hafifleten, aynı zamanda da ağrı ve acıların azalmasına neden olan lateks yataklar iyi bir uyku için ideal yataklar öne çıkmaktadır. Visco yataklar ise yine ideal yataklar olarak öne çıkmaktadırlar. Ağırlığın şeklini alan yapısı ile vücudu saran ve basıncı başarılı bir şekilde dışarıya aktaran bu yataklar, vücudu kavradığı için vücudun desteklenmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.

Bu şartlar dahilinde WellMatt uyku danışmanı ile yapacağınız görüşme ile kendi kişisel özelliklerinizden hareket ederek, sizin için özel olarak sunduğumuz yatak hakkında karara varabilirsiniz. Artrit tehlikeli ve rahatsız edici bir hastalık olduğu için bu hastalığın önlenmesine ve ağrılarının azaltması için doğru yatağa ihtiyacınız bulunmaktadır. Yeni yatağınız ile birlikte görülecek iyileşmeler ile aradaki farkı anlayabilirsiniz.

Yatak seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Sağlıklı Bir Yatak Nasıl Olmalı?”.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Yeni Doğan Bebekler İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Lateks Yataklarla İlgili Şikayetler Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz