15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Kronik Bel ve Sırt Hastalıkları Olanlar İçin Yatak Seçimi Rehberi.
Sonraki Yazı
İnternetten Yatak Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 10 Püf Nokta.

55 Yaş ve Üzerindekiler İçin Yatak Tavsiyeleri ve Öneriler.

Herkesin iyi bir şekilde uyuyabilmesi ve konforlu hissetmesi için yatak seçiminde dikkat etmesi gerekirken, yaşlıların hassas hale gelen vücutları yüzünden yatak seçiminde daha fazla özenli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Yaşlılıkla birlikte günlük ihtiyaçlar ve alışkanlıklar büyük değişim gösterirken, uyku alışkanlıkları da farklılığa uğramaktadır. Bu bakımdan ileri yaştakiler için yatak önerileri daha sağlıklı ve konforlu bir şekilde uyuyabilmeleri için önem taşımaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yaşlılar İçin Yatak Seçiminde Önemli Noktalar

Yaşlılar için yatak seçiminde önemli noktalar daha sağlıklı ve iyi bir şekilde uyumalarını sağlayan belirli kriterlerden oluşmaktadır. Öncelikli olarak yaşlılık ile birlikte vücut alışkanlıkları önemli değişikliklere uğrar ve bu değişikliklerin en çok görüldüğü alanlardan birisi de uyku düzeni, başka bir ifade ile düşen uyku kalitesidir. Yaşlılıkta kesintisiz bir şekilde uyumak artık ilerleyen yaşa ve çeşitli rahatsızlıklara bağlı olarak pek mümkün olmamakla birlikte sıklıkla parçalı uyku denilen ve aktif uyku evresine geçişi olanaksız hale getiren durum görülmektedir.

Yaşlılar için uykularının parçalanmasına en büyük sebeplerin başında sağlık sorunları gelmektedir. Sağlık sorunlarının yanında endişe, kaygı ya da günlük stres gibi durumlar da onları psikolojik olarak rahatsız eder ve iyi bir şekilde uyumalarının önüne geçer. Yaşlılıkla birlikte, özellikle ileri yaşlarda görülen gün içinde daha az hareket etme ise uykuyu engelleyen durumlar arasında sayılabilmektedir. Vücudun gereksinim duyduğu en az 7 saatlik uyku yaşlılar için tamamlanmayan sürece dönüşmekte, bu bakımdan sağlıklı bir şekilde uyuyamamaları ise yorgunluk, unutkanlık, baş ağrısı, kalp çarpıntısı, eklem ve kas ağrıları gibi başka rahatsızlıklara neden olabilmektedir.

Böylesi durumların önüne geçmek, artan yaşa bağlı olarak uyku kalitesinin düşmesini engellemek için yatak kalitesinin çok önemli olduğunu, vücutlarını destekleyen, herhangi bir bölge üzerinde ağırlık ya da basınç yaratmayarak kas ve eklem ağrılarının önüne geçebilen yatakların tercih edilmesinin büyük önemi bulunmaktadır. Bu kapsamda yaşlılar için yatak önerileri onların en rahat edecekleri ve uyku kalitelerini arttıracak modeller oluşmaktadır.

Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku Ve Yaşamınız İçin Önemi.” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Yaşlıların Tercih Edebileceği Yataklar Nelerdir?

Yaşlıların tercih edebileceği yataklar onların uyku kalitelerini arttıran ve sağlıkları açısından da çeşitli konularda destek veren yatak modellerinden oluşmaktadır. Kesintisiz bir uyku deneyiminden mevcut ağrılarını azaltmaya kadar yardımcı olabilecek WellMatt yatak modelleri, yaşlıların gereksinim duyduğu uyku kalitesini almalarına büyük katkı sağlayacaktır.

Bu yaş grubu için önemli olan vücut ağırlıklarının bir nokta üzerinde toplanmaması, vücut ağırlığının eşit şekilde yatağın geneline yayılması ve doğal uyku pozisyonun alınması olduğu için yatak tercihinde bu noktalar göz önünde tutulmalıdır. Bonel yaylı yataklar gibi dalgalanma, vücudun belirli noktasına baskı yapan ya da ağrılara sebep olabilen yataklar tercih edilmemelidir. Özellikle eklem ve kas şikayetleri olan kimseler için yaylı yataklar, yapıları gereği son derece elverişsiz yataklar olmaktadırlar. Çünkü yayların sert yapıları hassas yapıda olan yaşlıların vücutlarına yüksek kuvvet uygulamakta ve bu basınç o bölgelerin uyku boyunca dinlenmesinin önüne geçerek uyku sonrasında tutulma, ağrılar ve başka işlevsel sorunlara yol açabilmektedir. Bu bakımdan yaşlıların büyük bir rahatlık duyacakları yatakları seçmelerinin büyük önemi bulunmaktadır.

Lateks Yataklar

Lateks yataklar, yaşlıların tercih edeceği yataklar arasında yapısal özellikleri ile öne çıkan yatak modelleridir. Lateks malzemesi, kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının ismidir ve bu sıvı yine özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilir ve yataklarda kullanılır. Lateks yataklar, eşsiz bir rahatlık ve konfor sunmak için tasarlanmışlardır. Son derece güçlü kenar desteklerine, dayanıklı yapıya ve çok yüksek ağırlıklara bile rahatlıkla karşı koyacak şekildedirler. Lateks yataklar, vücut ağırlığını yatağın geneline eşit şekilde dağıttıkları için bir bölge üzerinde baskı oluşmaz. Yaylı yataklarda görüldüğü üzere, uyku pozisyonuna göre bir bölge basınca maruz kalmaz ve böylece lateks yataklar tüm vücudun dinlenmesini sağlayarak sabahları daha dinç bir şekilde yataktan kalkmaya yardımcı olurlar. Aynı zamanda vücudun doğal pozisyonunu almasına yardımcı olarak rahatlamasını da sağlayan lateks yataklar, böylece olası kas ve eklem rahatsızlıklarının önüne geçtikleri gibi mevcut romatizma, sırt ya da bel ağrısı gibi rahatsızlıkların da giderilmesine yardımcı olurlar.

Lateks yataklar, kendi yapılarından ötürü hava kanallarına sahip oldukları için yaşlılıkta sık görülen terleme gibi durumların da önüne geçerler. Yaşlılıkta terleme farklı nedenlere dayanıyor olsa da yatağın vücut ısısını hapsetmesi, dışarıya kanalize edememesi bu durumun daha fazla rahatsızlık yaratmasına neden olabilmektedir. Lateks yataklar hava alan yapıları ile birlikte dinlendirici ve konforlu bir uyku deneyimi sunarlar.

Lateks Yataklar Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Visco Yataklar

Visco elastik malzemesinden üretilen visco yataklar ya da akıllı yataklar, vücudu saran yapıları ile birlikte uyku sırasında omurganın desteklenmesini ve böylece belirli noktalar üzerinde ağırlık oluşmasının önüne geçer. Aynı zamanda visco yataklarda görülen çok yüksek ağırlıklara bile dayanıklı yapıları, böylece aşırı kilolu kimselerin de rahatlıkla kullanabileceği yataklar olarak visco yatakları öne çıkarmaktadır. Yapısını her zaman koruyan ve uzun süreli kullanım süren visco yataklar aynı zamanda omurganın üzerinde baskı oluşmasını da engeller ve uyku sırasında çok daha rahat hareket etmeyi sağlarlar. Özellikle eşler arasında yaygın uyku sorunları arasında görülen dalgalanmaya bağlı olarak diğer eşin uyanması, visco yatakların hareket yalıtımı sayesinde ortadan kalkar. Gürültü açısından da yüksek performans sağlayan visco yataklar hiçbir ses çıkmaz ve böylece yatağa giriş ya da çıkışlar daha sorunsuz olmaktadır. WellMatt visco yataklarında özel ViscoJel teknolojisi kullanıldığı için aynı zamanda visco yatak modelleri terleme gibi durumların da önüne geçerler ve sürekli hava alan yapıları ile birlikte daha ferah bir şekilde uyumanıza yardım edeler.

Visco Yatağın Özellikleri Neler?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Doğal Yataklar ve Japon Yer Yatakları

Tamamen doğal malzemeden üretilen doğal yatakların ana malzemeleri; at kılı, Hindistan cevizi lifi, doğal lateks, pamuk ve yün malzemeleridir. Doğallığı ön planda tutarak sentetik hiçbir madde içermeyen doğal yataklar, doğal olanın rahatlığını bulabilmeniz için tasarlanmışlardır. Bu sayede hem uyku konforu hem de sağlığı için eşsiz yataklardır. Doğal yataklar harika bir vücut ağırlığı dengeleyicisidirler ve böylece tek bir nokta üzerinde basınç oluşmayarak, eklem ve kas yapısının rahat etmesine katkı sunarlar. Doğal yataklarda kullanılan at kılı ya da Hindistan cevizi lifi gibi özel maddeler ise çok yüksek basınçlara bile dayanıklı oldukları için herhangi bir yapısal değişime maruz kalmazlar ve çok uzun süreler, çökme, deforme olma ya da sarkma gibi durumlar olmadan kullanmaya uygundurlar. Kendi malzemelerinden kaynaklanan sürekli hava alma durumları ise onları doğal klima görevi görmeyi sağlayarak, terleme gibi durumların önüne geçerler. Japon yer yatakları ise, aynı kalite malzemeleri barındırmalarının yanında yere yakın ya da yerde kullanıldıkları için yaşlıların daha rahat yatağa giriş çıkış yapmalarına olanak verebilmektedirler. Yerde uyumanın güvenli yapısı ile bilinçaltında gelişen uyku güvenliği ile daha rahat uykuya da dalmayı sağlayan yer yatakları ayrıca vücudu destekleyen yapıları ile birlikte ortopedik özellikler gösterirler ve böylece dinlendirici, kesintisiz ve konforlu uyku deneyimi sunarlar.

Doğal Yataklar Hakkında ”Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Japon Yer Yatakları Hakkında ”Japon Yer Yatağı Nedir, Kimler Tercih Etmeli?’‘ Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Kronik Bel ve Sırt Hastalıkları Olanlar İçin Yatak Seçimi Rehberi.
Sonraki Yazı
İnternetten Yatak Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 10 Püf Nokta.

0 Yorum

Yorum Yaz