15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yatağı Kimler Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
En İyi Park Yatağı  Nasıl Anlarız?

 Yaylı Yatak Mı Lateks Yatak Mı Tercih Etmelisiniz?

Dinlendirici ve rahatlatıcı bir uyku isteyenler, son zamanlarda değişen yatak malzemeleri bakımından daha özenli ve doğal içeriğe sahip yatakları tercih etmektedirler. Yaylı yataklar uzun zaman boyunca tek seçenek olarak kalmışlardır ancak günümüzdeki ürün çeşitliliği nedeniyle yaylı yatak alma zorunluluğu ortadan kalkmıştır.  Son gelişmeler ile birlikte ideal bir uyku isteyenlere yaylı yataklardan çok daha büyük avantajlar sunan doğal lateks yataklar, sunmuş oldukları konfor ile her geçen gün daha fazla talep edilmektedir. Ancak lateks yataklar hakkında bilgi sahibi olmayanlar, yaylı yatak mı lateks yatak mı sorusunu sormaktadırlar. İkisi arasında yapılacak karşılaştırma sonucunda, aralarında bariz farklar olduğunu görebilirsiniz.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yaylı Yatak Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Yaylı yatakları kullanmayan neredeyse yok gibidir. Yayların yataklarda 19. Yüzyıl sonundan itibaren kullanılmaya başlanması ile birlikte daha eski yataklara göre büyük bir rahatlık sunmaları yüzünden pek çok kesim tarafından tercih edilmiştir. Ancak yaylı yataklar, zamanın en iyi yatakları olma özelliklerini bir süre devam ettirseler de zaman geçtikçe aslında istenilen ideal uyku konforunu ve sağlığını veremedikleri tespit edilmiştir. Bu bakımdan teknolojik imkânların da gelişmesi ile birlikte yaylı yataklara pek çok alternatif çıkmıştır.

Yaylı yatakların genel özellikleri;

  • Sert ve basınç yaratan bir malzeme olan yayların sıralı bir halde dizilmesi ile üretilirler. Bu bakımdan vücut ağırlığının dağıtılması için oldukça elverişsizdirler. Üzerlerindeki ağırlığı sadece baskı yapılan tarafta tutarlar ve bu yüzden vücudun eşit bir ağırlık dağılımından uzaktırlar.
  • Yaylı yataklarda özellikle yaylar yüzünden vücutta biriken elektrik sürekli sabit halde kalmakta, dışarıya atılamamaktadır. Bu durum ise kişinin hem gergin olmasına hem de dinginleştirici bir şekilde uyumasını engellemektedir.
  • Yaylar ve çelik teller başta romatizma olmak üzere çeşitli eklem ağrılarını arttıran bir özellik taşımaktadır.
  • Uyku esnasında, özellikle çok hareket eden kimselere yaylı yataklar oldukça rahatsız edici bir yapı sunmaktadırlar. Yaylar hem vücut ağırlığını eşit dağıtmadıkları hem de ivmelenme gösteren bir yapıya sahip olduklarından ötürü yatağın dalgalanmasına neden olmaktadır. Birlikte yatan çiftler için bu durum büyük sorunlara yol açabilmektedir.
  • Yaylı yatakların çoğunluğu sentetik malzemeye sahiptir ve başta alerjik reaksiyonlar olmak üzere sağlık açısından pek çok zararlı durum bu sayede oluşabilmektedir.
  • Yaylı yataklar vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağıtılmadan uyunmasını sağlarlar. Bu nokta oldukça önemli olup rahatlatıcı ve sağlıklı bir uyku isteyenlerin dikkat etmeleri gereken bir konudur. Vücut ağırlığı, yaylı yataklarda genelde kalça ya da omuz gibi kısımlarda birikir ve uyku esnasında ağırlık yüzünden bu bölgelerin sürekli çalışmalarına neden olurlar. Sürekli çalışan kaslar ise uyku sonrasında yorgunluğa neden olacaklar, uzun vadede ise çeşitli kas sorunlarını beraberinde getireceklerdir.
  • Yaylı yataklar, fermuarlı yapıya sahip olmadıkları için temizlenmeleri imkânsıza yakındır. Böylece yaylar arasında kir, bakteri, mantar, kötü koku gibi oluşumlar meydana gelmektedir. Özellikle sağlıklı uyku isteyen kimseler için bu durum çok fazla dezavantajı da beraberinde getirir.
  • Bebek ve çocuklar için yaylı yataklar zararlıdır. Gelişimlerini henüz tamamlamadıkları için bebek ve çocukların kas ve eklem gelişimleri için destekleyici, onların doğru pozisyonu almalarını sağlayacak yataklara ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak yaylı yataklar basınç yapan bir özellikte oldukları için özellikle omuriliğe büyük bir baskı yaparak, yanlış pozisyonun alınmasına, böylece gelişimlerinin hatalı olmasına neden olmaktadırlar.
  • Yaylı yataklar uzun süreli kullanım imkânı vermezler. Yapıları gereği kullanıma bağlı olarak zamanla göçme gibi sorunlar baş gösterir ve bu da yatağın asli yapısını bozduğu için yatağı değiştirmek gerekmektedir.

Bu özellikleri kapsamında, yaylı yataklar diğer yatak türlerine göre ekonomik olmalarına rağmen sağlık ve iyi bir uyku için son derece elverişsiz özellikler göstermektedir.

Daha detaylı bilgi için ”Yaylı Yatak Mı Lateks Yatak Mı Tercih Etmelisiniz?”.

Lateks Yatak Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Lateks yataklar son zamanlarda iyi bir uyku isteyen kimseler tarafından tercih edilen ve sunmuş olduğu eşsiz özellikler ile kaliteli bir uyku deneyimi sunan yataklardır. Kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısı, özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilmektedir. Blok haline gelen lateks malzemesi, bu haliyle yatakta kullanılmaktadır. Lateks yatak özellikleri şu şekildedir;

  • Lateks yataklar tamamen doğal içeriğe sahiptirler ve doğal yatak isteyenlerin ilk tercihlerinden olmaktadırlar. Doğal olma özelliği ile birlikte kimyasalların yol açacağı sorunların önün geçildiği gibi daha sağlıklı bir uyku deneyimi sunmaktadır. Ancak piyasa koşullarında ucuz lateks yatak satmak adına sentetik lateksten üretilen yataklar da bulunmaktadır. Sentetik lateks yatakları tercih ettiğinizde lateks malzemesinin asli özelliklerinden yararlanamayacağınız gibi, aynı zamanda da çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden firmanın üretim belgesini talep edebilir ve yatağın içeriğinin ne olduğunu öğrenebilirsiniz. WellMatt sadece içerik olarak değil, üretim aşamasında da kimyasal maddelerden uzak durarak en doğal lateks yatakları sizlere sunmaktadır.
  • Lateks yataklar, özellikle yaylı yataklarda görülen çeşitli kas ve eklem ağrılarını iyileştirmek için son derece etkili yataklardır. Yaylı yatakların ağrılara neden olması vücut ağırlığının dengelenmemesi ve eşit bir şekilde dağıtılmamasıdır. Aynı zamanda yaylar zaten baskı yapan malzemeler oldukları için uyku esnasında basınç uygulayarak zarar görmeyi sağlayabilmektedirler. Ancak lateks yataklar vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıtırlar ve bu sayede vücudun uyku esnasında herhangi bir baskıya maruz kalmasının önüne geçerler. Aynı zamanda kan dolaşımını normalleştiren bu özellik ile birlikte dinlendirici bir uyku deneyimi sunarlar.
  • Lateks yataklar hava gözenekleri sayesinde sürekli nefes alan ferah bir yapıya sahiptirler. Böylelikle mevsim koşullarından bağımsız olarak aşırı ısınma ya da üşüme durumlarının önüne geçerler. Özellikle yaylı yataklarda terleme ya da ısınma gibi sorunlar oluştukları için kişilerin uyku kalitesinde ciddi düşüşler söz konusu olmaktadır.
  • Bebek ve çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması için lateks yataklar ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sağlayabilirler. Henüz kas ve eklem yapıları gelişim sağlamadığı için bebek ve çocukların iskelet yapıları basınca maruz kalmamalı ve hafif bir şekilde doğru pozisyonu bulmaları için yatak tarafından desteklenmelidir. Bu özelliği lateks yataklar tamamıyla yerine getirerek, rahat bir şekilde uyumalarını temin etmektedir.
  • Lateks yataklar sürekli hava alan yapıda oldukları için kötü kokular başta olmak üzere mantar, bakteri, kir gibi oluşumların önüne geçerler.
  • Lateksin dayanıklı yapısı sayesinde uzun süreli kullanım imkânı bulunmaktadır.

Lateks yatak hakkında daha çok bilgi için şu yazımıza bakabilirsin: ”Lateks Yatak Nedir?Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

Neden Lateks Yatak Tercih Edilmeli?

Yaylı yatakların vücut ve uyku kalitesi üzerine dezavantajları göz önünde tutulduğunda lateks yatakların sağladığı yararlar rahat bir şekilde anlaşılmaktadır. Lateks yatak tercih etmek için pek çok sebebiniz bulunmaktadır. Sağlığınızı düşünüyorsanız, iyi bir uyku kalitesi arıyorsanız, sabahları dinlenmiş halde uykudan uyanmak istiyorsanız lateks yatakları tercih edebilirsiniz. Kendinize en uygun lateks yatağı seçmek için WellMatt olarak sunduğumuz doğal lateks yataklar arasından, uyku danışmanımızdan destek alarak kolayca tercihte bulunabilir ve kesintisiz uykunuza kolay bir şekilde kavuşabilirsiniz. Üstelik yatağınızdan memnun kalmazsınız diye 120 güne varan iade sürecinden de yararlanabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel, Lateks Yatak
Önceki Yazı
Ortopedik Yatağı Kimler Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
En İyi Park Yatağı  Nasıl Anlarız?

0 Yorum

Yorum Yaz