15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Paket ve Bonel Yay Sistemli Yaylı Yataklar Arasındaki Farklar
Sonraki Yazı
Sırt Üstü Yatanların Dikkat Etmesi Gerekenler & Doğru Yatak Seçimi

Sırt Ağrısı İçin Yatak Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Neredeyse herkesin yaşadığı sırt ağrıları yaşam kalitesini düşürmekle kalmıyor aynı zamanda da geceleri sağlıklı ve kesintisiz bir uykunun da önüne geçiyorlar. Bu bakımdan konforlu ve dinlendirici bir şekilde uyumak isteyenler için doğru yatak tercihinde bulunmak büyük önem taşıyor. Sırt ağrıları başka sebeplerden kaynaklanabildiği gibi yatağa bağlı nedenlerden de oluştukları için sırt ağrısı yaşayanlara uygun yataklar seçimi yapmak gerekiyor. Aynı zamanda bu yatak modelleri sırt ağrılarını engelledikleri gibi daha konforlu bir uykuyu da genel sağlık açısından sunuyorlar.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Sırt Ağrılarına Neden Olan Yataklar

Yetişkinlerin yüzde 80’ine varan büyük bir kesiminde sırt ağrıları görülebilmektedir. Bazı durumlarda kronik hale gelerek kişinin genel sağlığını tehdit eder hale gelen bu ağrılar eğer önlem alınmazsa çok ciddi sorunlara dahi yol açabilmektedir. Doğru ve kaliteli bir yatak tercihi ile birlikte sırt bölgenizde meydana gelen ağrıların önüne geçildiği gibi aynı zamanda da yanlış yatak tercihi ise ağrıların daha da şiddetli geçmesine neden oluyor. Yatağın hangi malzemeden üretildiği, vücut ağırlığınız, yatak kalınlığı ve yatak yüzeyinin sıklığı gibi pek çok etmene bağlı olan sırt ağrıları için yatak seçimi için dikkatli olunması gerekmektedir.

Uykunun neden olduğu sırt ağrıları çeşitli şekillerde görülebilmektedir. Sağlıklı bir omurga yapısı için doğru yataklar destekleyici bir yapıda olurlar ve böylece uyku sırasında doğal pozisyonun alınmasına yardımcı olarak oluşacak çeşitli ağrıların önüne geçerler. Ancak geleneksel yaylı yatak gibi modellerde görüldüğü üzere bu tür yataklar vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasının önüne geçtiği gibi kullanılan malzemeden de kaynaklı olarak vücudun daha da fazla baskıya maruz kalmasına neden olurlar. Bu durum ise uyku boyunca sırtınızda yer alan kasların sürekli gergin olmasını, kas spazmlarının oluşmasına neden olarak ağrılar duymanıza neden olur. Aynı zamanda yanlış ve düşük kaliteye sahip yataklar omurga disklerindeki yırtılmaları da tetikledikleri için ciddi sırt ağrılarının yaşanmasına sebebiyet verebilirler. İyi ve dinlendirici bir uyku için çok önemli olan iskelet sisteminin düzenli yapıda olmasını ise yine yanlış yataklar sağlamayarak eğriliklere neden olurlar ve sırt ağrılarının artmasına yol açar.

Bu durumlar göz önünde tutulduğunda dinlendirici ve rahatlatıcı bir yatak seçiminin sırt ağrıları için önleyici ve ağrıları azaltıcı özellikleri daha iyi anlaşılacaktır.

Ağrılara Göre Yatak Seçimi” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Vücudu Destekleyen Yapıda Lateks Yataklar

Sırt ağrısı çekenlerin yatak seçiminde ilk tercihlerinden olan lateks yataklar, özel malzemeleri sayesinde destekleyici bir uyku sundukları için sırt ağrılarının önüne geçebilmektedirler. Lateks yatakların ana malzemesi olan lateks, kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının ismidir ve bu sıvı yine özel yöntemler ile yataklarda kullanılmak üzere blok haline getirilir. Oluşan blok, sağlıklı ve konforlu bir uyku isteyenler için harika bir deneyim sunmaya yardımcı olur. Lateks yataklar, özellikle geleneksel yaylı yataklara kıyasla oldukça büyük farklılık gösterirler. Geleneksel yaylı yataklarda vücut ağırlığını tek bir noktada toplanır ve ağırlığın toplandığı nokta genelde ağrılara neden olur. Bu bakımdan ağrıların oluşmasının en büyük nedeni vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmamasından ileri gelmektedir. Lateks yataklar ise yapıları gereği tüm vücut ağırlığının eşit şekilde dağılmasını sağlayarak sırt ağrılarını oluşturan kas yıpranması, iskelet sistemindeki bozukluklar ya da benzeri durumların önüne geçerek ciddi anlamda büyük bir rahatlama sunarlar. Lateks yatakların vücudu desteklemeleri ile birlikte herhangi bir bölge üzerine yük binmez, yük binmediği için de uyku boyunca rahatlatıcı bir destek bulunur. Dayanıklı ve destekli yapıları ile öne çıkan lateks yataklar, doğal omurga pozisyonun da alınmasına yardımcı oldukları için sırt ağrılarını gidermekte oldukça başarılıdırlar. Aynı zamanda doğal hava kanalları sayesinde de yatağın sürekli ferah kalmasını sağlayan lateks yataklar, bu özelliklerini ise kullanılan malzemeleri ile sağlıyorlar. Piyasa koşullarında satış fiyatını düşürmek için pek çok sentetik lateks yatak bulunmaktadır. Ancak sentetik yani kimyasal içeren lateks yataklar, vücut ağırlığını dengeli şekilde dağıtmakta yetersiz kalırlar ve bu durum iyi bir şekilde uyumanızın önüne geçecektir. Böylesi durumları engellemek için üretim sertifikasına bakabilir ve lateks yatağın doğallığını öğrenebilirsiniz. WellMatt tarafından sırt ağrıları yaşayanlara özel olarak sunulan lateks yataklar, tamamen doğal malzeme ve doğal koşullarda sunuldukları için en rahatlatıcı uyku deneyimi yaşamanıza yardım etmektedirler.

Lateks Yataklar Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Vücudu Saran Yapıları ile Visco Yataklar

Visco ya da akıllı yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağılım göstermelerini vücudu saran yapıları sayesinde sağlamaktadırlar. Vücudu saran yapıları, herhangi bir bölge üzerinde yük oluşmamasına neden olurlar ve aynı zamanda da doğal omurilik pozisyonun alınmasına yardım ederler. Sırt ağrılarının genel görülme nedeni, uyku boyunca yatağın dengesiz baskı uygulaması ve omurganın doğal pozisyonunu yitirmesidir. Visco yataklar böyle bir durumun önüne geçerek rahatlatıcı ve dinlendirici bir uyku isteyenlere en iyi uykuyu sunmaktadırlar. Ayrıca çok yüksek ağırlıklara bile dayanıklı oldukları için uzun süreli kullanım için de uygun olan bu yataklar, WellMatt tarafından ViscoJel kullanılarak üretildikleri için tamamen hava alan yapıdadırlar ve böylece düşük kalite malzemeden üretilen visco yataklarda sık görülen terleme gibi rahatsızlıkların da önüne geçerler. Yüksek destek sunmaları ve dayanıklılıkları ile öne çıkan visco yataklar ile sırt ağrılarınızı giderebilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin ”Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Doğal ve Kaliteli Organik Yataklar

Organik yataklar, doğal içerikleri ile sırt ağrısı yaşayanlar için dengeli destek sunarak, uyku boyunca tüm basıncın azalmasına neden olarak, sırt bölgeleri başta olmak üzere tüm vücutlarının rahatlamasına yardım ediyorlar. Doğal yataklar; at kılı, Hindistan cevizi lifi ve doğal lateks, pamuk – yün gibi malzemelerden üretilmektedir. Özellikle at kılı ve Hindistan cevizi lifi yapıları gereği harika bir ağırlık dengeleyici malzemelerdir. Vücut ağırlığının doğru şekilde dağıtılmasını ve tek bir nokta üzerinde toplanmasının önüne geçen bu özel yataklar, hava alan yapıları ile birlikte de terleme ya da aşırı üşüme gibi durumların önüne geçerek kullanıcılar için sağlıklı bir uyku deneyimi yaşamalarını sunmaktadırlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Organik Yatağın Özellikleri Ve Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Destekleyici Japon Yer Yatakları

Japon yer yatakları destekleyici yapıları ile birlikte uyku sırasında vücudun doğal pozisyonunda olmasını, kasların dinlenmesini ve kan akışının daha normal seviyelerde olarak genel anlamda konfor sunarlar. Doğal içerikleri ve hava alan yapıları sayesinde de tüm genel sağlık için en iyi yatak modellerinden olan Japon yer yatakları aynı zamanda yere yakın ya da yerde kullanılmaları ile birlikte de daha iyi bir destek elde edilmesine yardımcı olurlar. Omurganın ve genel anlamda iskelet sistemi üzerine herhangi bir ağırlık çökmesinin önüne geçen yer yatakları böylece dengeleyici unsurları ile birlikte çok uzun süreler kullanmaya da uygundurlar.

Yatakların malzemeleri kadar sırt ağrılarından kurtulmak ya da ağrılarınızı azaltmak için yapacağınız yatak tercihinde uyku pozisyonunuz, kilo gibi vücut özellikleriniz de etkili olabileceği için ihtiyacınızı en iyi şekilde giderecek yatağı seçmek için WellMatt uyku danışmanından istediğiniz her an destek alabilirsiniz. Sırt ağrılarına yatak sertliği de etki edebildiği için kişisel özelliklerinize uygun olacak doğru yatak sertliği için danışmanız seçiminizi kolay hale getirecektir.

Detaylı Bilgi İçin ”Japon Yer Yatağı Nedir? Nasıl Olmalı?” yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Paket ve Bonel Yay Sistemli Yaylı Yataklar Arasındaki Farklar
Sonraki Yazı
Sırt Üstü Yatanların Dikkat Etmesi Gerekenler & Doğru Yatak Seçimi

0 Yorum

Yorum Yaz