15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri.
Sonraki Yazı
Sırt Ağrısı İçin Yatak Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Paket ve Bonel Yay Sistemli Yaylı Yataklar Arasındaki Farklar

Yaylı yataklar günümüzde en sık kullanılan yataklar arasında yer almaktadırlar ancak yapılan araştırmalar neticesinde esasında uyku sağlığı için oldukça dezavantaja sahip oldukları görülmektedir. Bu duruma neden olan geleneksel yaylı yataklar yani bonel yaylı yatakların taşıdıkları olumsuzları gidermek için ise paket yaylı sistem geliştirilmiştir. Paket yaylı sistem sayesinde geleneksel yaylara göre daha üst düzey konfor almak olanaklı hale gelmiştir. Böylece paket yay ve bonel yay yatak farkları bilmek yararlı olacaktır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Yaylı Yatak Nedir?

Yaylı yataklar, bir yüzyıl öncesine kadar bulunan geçmişleri nedeniyle günümüzde pek çok insan tarafından kullanılmaktadırlar. Geleneksel yani bonel yaylı yataklar, ilk çıktıklarında büyük bir beğeni toplayarak geniş kesimler tarafından tercih edilmiş olsalar da daha sonra üzerine yapılan araştırmalar da farklı malzemeler ile üretilen yatakların açığa çıkması ile birlikte iyi bir uyku için oldukça dezavantaj taşıdıkları görülmüştür.

Bonel yaylı yataklar, birbirleri ile herhangi bir bağlantı bulunmadan yapılmış, malzeme olarak da yay ve süngerden yapılan yataklara denilmektedir. Yayların çelikten yapılmaları ve basınç uygulamaları gibi özellikleri sayesinde özellikle uzun süreli kullanımlarda vücut açısından oldukça zararları bulunmaktadır. İyi bir uyku için vücut ağırlığının yatakta eşit şekilde dağıtılması gerekmektedir. Başka bir deyişle, vücudun hiçbir bölgesinde yük oluşmamalı ve bu sayede uyku boyunca rahat bir şekilde dinlenilmesi gerekmektedir. Ancak bonel sisteme sahip yaylı yataklar bir bölge üzerinde ağırlık oluşmasına neden olurlar ve böylece kas ve eklem ağrıları başta olmak üzere vücutta pek çok rahatsızlığa neden olurlar. Bunun dışında bonel yaylı yataklar metal, çelik gibi malzemeden yapıldıkları için dalgalı anten etkisine neden olurlar ve böylece vücudun özellikle orta kısmının rezonans akımlarına maruz kalmasına neden olmaktadır. Elektromanyetik ortam oluşturdukları için böylece vücutta toplanan elektriğin atılmamasını, böylece uyku esnasında gerginliğin hep devam etmesine neden olurlar. Ayrıca bonel yaylı yataklar uyku esnasında hareketlere bağlı olarak dalgalanma yaratmaktadırlar ve bu durum çift halinde yatan kimselerde sıklıkla uykularının bölünmesine yol açabilmektedir.

Diğer bir nokta ise bonel yaylı yataklar kapalı sistem yataklar oldukları için temizlik açısından oldukça zahmetlidirler ve sadece yüzeysel bir temizlik imkânı sunarlar. Fermuarlı yapıda olmadıklarından bonel yaylı yatakların temizliği sadece yüzey kısımlarının silinmesinden ibaret olmaktadır. Kapalı oluşları ayrıca kullanıma bağlı olarak yatağın içinde bakteri, mantar, küf gibi oluşumlara da neden olmaktadır. Bu durum yatağın kötü kokmasını sağladığı gibi ayrıca, solunum yollarında ve alerjik durumlarda son derece zararlı sonuçlar yaratabilmektedir. Bonel yatakların yüzeylerinde de genelde naylon kullanılmasından ötürü vücudun teması doğrudan naylon üzerine olmakta, bu durum da yine çeşitli sorunlar yaratabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü geleneksel yaylı yataklar ya da bonel yataklar yerine paket yaylı yataklar daha büyük avantajlara sahiptirler.

Yaylı Yataklar Hakkında Detaylı Bilgi İçin ” Yaylı Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Paket Yaylı Yatak Nedir?

Geleneksel yaylı yataklardan birbirine bağlı kumaş torbalar şeklinde yerleştirilmiş olmaları ile ayrılan paket yaylı yataklar birbirinden bağımsız şekilde hareket ederek üzerlerindeki ağırlığa göre tepki verirler. Bonel yaylı yatakların iyi bir uyku için sunduklarını daha ileri aşamaya taşımayı amaçlayan paket yaylı yataklar, yatakta beş farklı bölgede farklı çaplara sahip teller ile omurga, omuz ve kalça bölgelerini desteklerler. İyi bir uyku için vücudun uyku esnasında desteklenmesi, özellikle omurganın doğal pozisyonunu alması gerekmektedir. Bu sağlanmadığında omurga üzerindeki disklere yük bineceği için çeşitli ağrılar oluştuğu gibi aynı zamanda da kas yapısı üzerinde de olumsuz etkiler görülebilmektedir. Kasların gün boyunca yıpranmalarına bağlı olarak dinlendirici bir şekilde uyumak büyük önem taşır. Ancak bonel yaya sahip yataklar, uyku esnasında kaslar üzerindeki vücut ağırlığını dağıtamadıkları için uyku boyunca kasların basınç görmesini ve böylece kasların yenilenebilir olmalarının önüne geçmektedir. Paket yaylar ise bu durumun önüne geçerek, vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasını sağlayarak, uyku boyunca özel bir rahatlık sunmaktadırlar. Ayrıca paket yaylı yataklar, yatağın her iki tarafına hizalı bir şekilde yerleştirilen yay dizilimleri sayesinde de daha üstün bir konfor sunmaktadırlar. Bu durum yatağın çift taraflı kullanılmasını da olanaklı kıldığı gibi ortopedik özellikler de taşımasına imkân vermektedir.

Detaylı Bilgi İçin ”Paket Yaylı Yatak Nedir Ve Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paket Yay ve Bonel Yay Yataklar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Paket yaylı yataklar, diğer yataklara göre daha uygun fiyatları ile öne çıkmaktadırlar. Gelişen yatak teknolojisi ile birlikte yatak konusunda lateks, visco, at kılı, Hindistan cevizi lifi gibi son derece özel malzemeler kullanılabilmektedir ancak malzemelerin kalitesinden ötürü bu yatakların fiyatları daha yüksek olabilmektedir. Paket yaylı yataklar bu bakımdan hem uygun fiyatlı hem de yüksek konforlu yatak isteyenlerin tercihleri olmaktadırlar. Bonel yaylı yataklar daha uygun fiyatlara alıcı bulmalarına rağmen konforlu bir uyku sunmamaları açısından kısa sürede yatağın değiştirilmesini gerekli kılacaklardır.

Paket yaylı yataklar vücudun ihtiyaç duyduğu destek için daha elverişlidirler. Eşit şekilde ağırlığı dağıtmayı sağlayan özellikleri ile birlikte başta sırt, omuz ve kalça bölgeleri olmak üzere birbirinden farklı sertlikte uygulanan destek vermektedirler. Bu durum ise vücudun uyku esnasında rahatlayacağı pozisyonu bulması açısından oldukça önemli olmaktadır. Doku yapılarının vücut yapısına uygun olarak tasarlanmaları sayesinde özellikle ortopedik özellikler göstererek eklem ve kas ağrılarının giderilmesini sağlamaktadırlar. Bonel yaylı yataklar ise vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtmadıklarından ötürü ortopedik özellikler göstermezler.

Paket yay ve bonel yay yataklar arasındaki farklar açısında bir diğer önemli konu da kullanım süreleriyle ilgilidir. Bonel yaya sahip yataklar, kullanıma bağlı olarak ağırlığın toplandığı, yani sık yatılan yerde çökme meydana getirmektedirler. Çökme ile yatağın yapısı bozulduğu gibi aynı zamanda da dengesiz bir yatma pozisyonu oluşmaktadır. Paket yaylar ise çökme, sarkma, deforme olma gibi durumlara karşı çok daha dayanıklı yapıdadırlar.

Bonel yataklar özellikle çift halinde uyuyan kimselerde her harekette yatağın dalgalanmasına neden olurlar ve böylece çiftlerin kesintisiz bir şekilde uyumalarının önüne geçerler. Paket yaylı yataklar ise ağırlıklara karşı son derece hassastırlar ve kolayca dalgalanma yaratmazlar. Böylece çiftlerin kesintisiz şekilde uyumalarına olanak tanırlar. Basınç kuvvetinin yatağın geneline yayılarak dağılmasını sağlayan özellikleri sayesinde, hareketlenme yatağın genelinde kaybolur ve böylece uyuyan kişiler bu durumu fark etmezler.

Paket yaylı yataklar başka destek malzemeleri ile kullanmaya uygundurlar. Lateks, visco gibi malzemeler ile kullanılabilen paket yaylar, bu açıdan konforun daha da üst seviyeye çıkarılmasına olanak tanırlar. Ayrıca paket yaylar, bonel yaya göre daha hijyenik ve anti bakteriyel özellikler taşımaktadırlar. Hava alan yapıları hem vücudun ısısının dengelenmesine neden olur hem de kötü kokuların oluşmasını engellemektedir. Aynı zamanda herhangi bir kirlenme durumunda kolay şekilde temizliğe imkân veren yapıları sayesinde de paket yaylı yataklar çok daha avantajlı durumdadırlar.

Bu özellikler kapsamında bonel yaylı yataklar her geçen gün daha az kimse tarafından tercih edilmekte, bunun yerine paket yaylı yataklar rağbet görmektedir. Paket yaylı yatakların başka destek malzemeleri ile WellMatt tarafından kullanılmaları sayesinde hem konforlu hem de uzun ömürlü yatağınıza kavuşabilirsiniz. En uygun olacak yatak tercihini yapmak için WellMatt uyku danışmanından istediğiniz her zaman yardım alabilirsiniz.

Yaylı Yatak Mı Yaysız Yatak Mı İyi?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Ortopedik Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri.
Sonraki Yazı
Sırt Ağrısı İçin Yatak Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz