15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yataklarla İlgili Şikayetler Nelerdir?
Sonraki Yazı
Visco Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?

Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

Uyku kalitesini yükseltmek isteyenler son zamanlarda ortopedik yataklara ilgi göstermektedir. Ancak piyasa koşullarında ayrı bir yatak türü gibi gösterilen ortopedik yataklar, esasında ayrı bir yatak türü olmayıp sadece başta omurga bölgesi olmak üzere uyku esnasında vücudun doğru pozisyonu almasını sağlayan yataklara verilen isim anlamı taşımaktadır. İyi bir uyku isteyenler ve çeşitli ağrılardan rahatsız olan kimseler tam ortopedik visco yatak özellikleri ile birlikte istedikleri kaliteli uykuya kavuşabilirler.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Ortopedik Yatak Nedir?

Ortopedik yataklar piyasada sıklıkla kullanılan bir kavrama karşılık geliyor olsalar da esasında bel bölgesi başta olmak üzere çeşitli eklem ve kas rahatsızlıkları için iyi gelen, rahat ve dinlendirici bir uyku sunan, vücudun yatak tarafından desteklendiği yataklar için kullanılmaktadır. Yanlış bilinen kanılardan birisi ortopedik tabirinin yatağın sertliği ile ilgili oluşudur. Halbuki ortopedik yataklar yumuşak ya da sert olabilirler, bu bakımdan yatağın sertliği ile ilgili bir kavram değildirler. Tam ortopedik yatak kavramı ise uyku esnasında omurganın doğru pozisyonu alarak uyumasını sağlayan ve vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağıtıldığı, bu yüzden de uyku esnasında çeşitli bölgelere ağırlık binmeyerek dinlendirici bir uyku sunan yataklara denilmektedir.

Ortopedik yataklar WellMatt olarak tüm sunulan yatak modelleri için geçerlidir. Ancak çeşitli rahatsızlıklar için tam ortopedik visco yataklar daha iyi ve hızlı çözüm sağlamaktadırlar.

Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?” yazımızı hemen incele.

Visco Yatak Nedir?

Visco yataklar temel malzeme olarak visco elastik olarak adlandırılan malzemeden üretilmektedirler. Bu malzeme 1960’lı yılların sonunda astronotların uzay yolculuklarının rahat geçmesi amacıyla NASA tarafından tasarlanmış olup deneme sonucunda olumlu sonuçlar yaratmıştır. Olumlu sonuçlar yaratması ile birlikte kısa süre içerisinde pek çok alanda kullanılmaya başlanılmış ve özellikle yataklarda ideal konforu ve uyku düzenini sağladıkları için tercih edilir olmuşlardır.

Visco yatakların popüler olması, özellikle visco yataklara kadar yaylı yataklara alışmış kimseleri fazlasıyla memnun etmiştir. Yaylı yataklar, bilindiği gibi yayların eşit şekilde dizilişlerinden oluşmaktadır. Ancak eşit şekilde dizilmiş olmalarına rağmen yaylar arasında bir bağlantı yoktur ve her yay birbirinden bağımsız bir şekilde işlevini sürdürmektedir. Bu bakımdan üzerine ağırlık binen yaylar gergin olmakta ve aşağıya inmekte, ağırlık olmayan yaylar ise yukarıda durmaktadır. Bu durum da vücut ağırlığının dengesiz bir şekilde dağıtılmasına, her şeyden öte çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır.

Böyle bir durumda ortaya çıkan visco yataklar kısa süreler içerisinde geniş kesimler tarafından tercih edilmiş ve oldukça beğenilmiştir. Visco yataklar temelde vücut yapısına göre şekillenen yataklar oldukları için vücut ağırlığını hafifleterek dingin bir şekilde uyumayı sağlamaktadırlar. Hiçbir uzva yük binmemesi sayesinde tüm vücut uyku esnasında dinlenmekte, kan dolaşımı rahatlamakta ve uyku sonrasında dinlenilmiş bir şekilde uyanılmaktadır. Visco yataklar aynı zamanda diğer yatak modellerine göre de ucuz olmaları ile sevilmiş, hem uygun fiyat hem de rahat bir uyku deneyimi isteyen kimselerin günümüzde de en sık tercih ettikleri yataklar arasında yer almıştır.

Visco Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?” yazımızı hemen incele.

Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir?

Tam ortopedik tanımına uygun olan visco yataklar temelde vücudu kavrayan ve destek veren yapıları sayesinde sağlık açısından oldukça elverişli yataklardır. Tam ortopedik visco yatak özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Kaliteli bir uyku deneyimi için önemli olan ideal olan uyku pozisyonunun alınmasıdır. Yanlış uyku pozisyonu uykunun kalitesini düşürdüğü gibi aynı zamanda da çeşitli ağrılara neden olabilmektedir. Visco yataklar, vücudu saran bir yapıda oldukları için sırt üstü, yüz üstü, omuz üstü gibi tüm yatma pozisyonlarında en rahat edilecek pozisyonu sağlamaktadır. Vücudun yataktan destek alması ile birlikte kan akışı yenilenmekte ve kaslar gevşemektedir. Bu durum da iyi bir dinlenmeyi temin etmektedir.
  • Tam ortopedik visco yatakların en büyük özelliği eşit ağırlık dağılımı sağlamalarıdır. Bir başka deyişle yatak üzerindeki ağırlığın eşit bir şekilde dağılması ile birlikte bir uzuv üzerine yük binmesini önlemektedir. Özellikle bel, sırt ve omuz ağrısı ile uyanan kimseler yataktan kaynaklı sorunlar ile karşılaşmaktadır. Uyku esnasında ilgili bölge üzerinde tüm vücut ağırlığı toplandığı için uyku esnasında bu bölge sürekli faal halde olmaktadır. Haliyle uyku içerisinde çalıştığından, uyandıktan sonra yorgunluk ya da sancı belirtileri göstermektedir. Tam ortopedik visco yataklar ise böyle bir durumun oluşmasına izin vermeyerek ağırlığın dengeli dağılımını sağlamaktadırlar.
  • Tam ortopedik visco yatakların en büyük özelliklerinden birisi ise doğru omurga hizalanmasının alınmasıdır. Tüm vücudu etkileyen ve yanlış pozisyonda yatıldığında ertesi gün kişinin kendisini yorgun hissetmesine neden olan etmen uyku esnasında omurganın rahatlayamamış olmasıdır. Omurga tüm vücudu bir arada tutan ana iskelet sistemi olduğu için uyku esnasında üzerindeki yükü atmalı ve yatağın da basınç uygulamaması gerekir. Özellikle yaylı yataklar, yayların yapıları gereği sürekli bir baskı uygulanmasına neden olmaktadırlar. Yayın uyguladığı direnç vücudun çeşitli bölgelerini, başta omurga olmak üzere yormakta ve uyku sonrasında çeşitli ağrıların oluşmasına neden olmaktadır. Visco yataklar sağlıklı duruş pozisyonun alınması için ideal bir zemin sunmaktadırlar.
  • Tam ortopedik visco yataklar eşsiz bir hareket kabiliyeti sunmaktadırlar. Özellikle uyku esnasında çok hareket eden kimseler visco yatakların hareket imkânı sunmaları için visco yatakları tercih etmektedirler. Sık dönen ve hareket eden kimseler hem kendileri uyandıkları hem de yanlarındaki eşlerini rahatsız ettikleri için büyük bir uyku sorunu ile karşı karşıyadırlar. Ancak visco yataklar hareket kabiliyetini sağlayarak kişinin kendisine ve başkalarına rahatsızlık vermeden hareket etmesini sağlar.

Tam Ortopedik Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

Tam ortopedik visco yataklar ideal bir uyku deneyimi için sundukları özellikler ile öne çıkmaktadır. Her sağlıklı uyku isteyen kimse tarafından tercih edilecek bu yataklar, bazı kişilerin özel durumları yüzünden daha da öncelik vermeleri gereken yataklar olarak bilinmektedir. Bu durumda tam ortopedik visco yatak tercih edecekler şu şekilde sıralabilir;

  • Bebek ve gelişim çağında olan çocukların dışında herkes ortopedik visco yatakları tercih edebilir. Bebek ve çocuklar için visco yataklar, vücudu saran yapıları nedeniyle tavsiye edilmemektedir. Çünkü bebek ve çocukların kas ve iskelet yapıları henüz şekillenmediği için visco yataklarda yanlış bir pozisyon alınmasına neden olabilmektedir. Bu ise çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına sebep olabilir. Gelişim çağı sonrasındaki her yaştan kimse visco yataklar ile sağlıklı bir şekilde uyuyabilmektedir.
  • Bel fıtığı olanlar; visco yataklar omurga arasındaki disklerin beslenmeleri üzerinde etkili olmaktadırlar. Sert zeminlerde yatan kimselerin bel ağrıları daha fazla ağrıyacağı için visco yataklar bel fıtığı ya da bel ağrısı olan kimselerin yararına olacak ideal yatak zeminini onlara sunmaktadır. Basıncı hafifleten özellikleri nedeniyle de özellikle bel – sırt ağrısı olan kimselerin rahatlamalarına neden olmaktadır.
  • Omuz ve boyun ağrısı; vücudu saran yapıları ve eşit şekilde ağırlığın dağılmasını temin eden yapıları ile birlikte visco yataklar omuz ve boyun ağrısı çekenler için rahatlamalarını sağlayacak ortamı oluşturmaktadır.

Bu öncelikli hastalıkların yanı sıra çeşitli kemik ve eklem ağrısı bulunan kimseler de tam ortopedik visco yatakları tercih ederek dinlendirici ve rahatlatıcı şekilde uyuyabilirler..

Paylaş:
Önceki Yazı
Lateks Yataklarla İlgili Şikayetler Nelerdir?
Sonraki Yazı
Visco Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz