15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Park Yatağı Fiyatları Neler? Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Paket Yaylı Yatak Nedir ve Kimler Tercih Etmeli?

Paket yaylı yataklar, ekonomik olmaları sebebiyle geniş kesimler tarafından tercih edilmektedir. Ancak paket yaylı yataklar hakkında bilgi sahibi olmak bu yatakların nasıl kullanıldığını ve kimler tarafından tercih edildiğini anlamak, karar vermeniz açısından önem taşımaktadır.  Paket yay sistemi nedir, paket yaylı yatak nedir ve paket yay hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Paket Yaylı Yatak Nedir?

Paket yaylı yatak, yayların birbirine bağlı kumaş torbalar şeklinde yerleştirilmesinden imal edilmektedir. Bir başka deyişle yaylar bu sayede birbirinden bağımsız halde hareket ederler ve üzerlerindeki basınca göre tepki verirler. İnsan fizyolojisi temel alınarak hazırlanmış paket yay sistemi, beş farklı bölgeye dizilip farklı çaplarda teller vasıtasıyla omuz, omurga ve basen bölgelerini desteklemektedir. Bu sayede vücudun dengelenmesi sağlanır ve dinlendirici bir uykunun önü açılır. Vücut ve omurga yapısına en uygun şekilde tasarlanan bu yataklar sayesinde, rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Vücut ağırlığının dengelenmesi, iyi bir uyku için en gerekli koşulların başında gelmektedir. Vücut ağırlığının dengelenmesine bağlı olarak eklem ve kas ağrılarınızda azalmalar söz konusudur. Ayrıca WellMatt tarafından sunulan paket yaylı yataklarda ana destek malzemesinin yanında her iki tarafa da hizalı bir şekilde yerleştirilmiş yay dizilimleri sayesinde ekstra konfora kavuşabilirsiniz. Böylece yatağı çift taraflı bir şekilde kullanabilir, ortopedik özelliklerinden doğru bir şekilde yararlanabilirsiniz. Paket yaylı yatak yorumları da oldukça merak edilen bir konudur. Torba yay nedir, torba yaylı yatak nasıldır sorularının cevabı da paket yay ile aynıdır.

Paket Yaylı Yatak Özellikleri Nedir?

Paket yaylı yataklar, öncelikli olarak ekonomik olmaları sayesinde öne çıkmaktadır. Ekonomik olmaları ise yaygın bir yanlış kanıyla rahatsız oluşları ile ilişkilendirilmektedir. Halbuki paket yaylı yataklar yumuşak ve esnek olan küçük boyuttaki çelik yayların kullanılmasından oluşmaktadır. Bu paketler birbirinden bağımsız bir şekilde yaylanma sağlarlar ve ergonomik özellik sunarlar. Bu sayede bel, boyun, sırt, kalça gibi değişik noktalara birbirinden bağımsız olarak uygulanan sertliklerle esneklik verilmektedir. Paket yaylı yatakların bu koşulları göz önünde tutularak paket yaylı yatak özellikleri sıralanacak olursa;

  • Doku yapısı tamamen vücudun yapısına uyum sağlayacak şekilde yapılmıştır.
  • Ortopedik yapısı sayesinde eklem ağrılarına karşı rahatlama sunmaktadır.
  • Yayların paket içerisinde yatağın geneline eşit dağılımı neticesinde deforme olmaya karşı dayanıklıdır. Bu sayede uzun süreli kullanıma olanak verir.
  • Yanınızda yatak kişinin gece boyunca hareketlerini hissetmezsiniz.

Kaliteli Bir Uyku Nasıl Olur?” daha detaylı bilgiler yazımızda.

Paket Yaylı Yatakları Diğer Yataklardan Ayıran Özellikler Nedir?

İyi bir uyku için yatağın vücut özelliklerine göre şekillenmesi ve fiziksel bölgeler için de rahatlama sunması oldukça önemlidir. Paket yaylı yatak, yapısında özel olarak kullanılan yaylar sayesinde bu özellikleri fazlasıyla karşılamaktadır. Ancak yanlış bilinen yaygın bir kanıya göre yaylı yatakların çok fazla dalgalandıkları, deforme oldukları ya da yay fırlaması sorunlarının baş gösterdikleri sanılmaktadır. Halbuki paket yaylı yataklar bu özelliklerden hiçbirisini taşımaz. Çünkü paket yaylı yatakların yapımı sıradan yaylı yataklara göre oldukça büyük farklılıklar göstermektedir. Yatakta paket yay sistemi nedir, diğer yaylardan ayıran özellikleri nelerdir, paket yaylı yatak ne demektir sorularının cevabı paket yay sisteminin ayırt edici yanlarıdır.

Yaylı yataklar için ilk öne sürülen sav, yayların fırlaması ya da yatağın şeklinin bozulup deforme olmasıdır. Bu saptama standart yaylı yataklar için doğru olabilmektedir ancak paket yaylı yataklar için geçerli değildir. Çünkü paket yaylı yataklarda paket içerisine alınmış küçük yaylar birbirine bağlı değildir ve birbirinden bağımsızdırlar. Bu sayede esneklik gösterirler. Standart yaylı yataklarda yay fırlaması, vücut ağırlığının bir bölgeye toplanması sonucunda baskı gören yayın aniden yukarıya doğru çıkmasından kaynaklanmaktadır. Fakat paket yaylı yataklarda ağırlık eşit olarak dağıtıldığı ve vücut basıncının tek bir noktada toplanmaması sayesinde yayların fırlaması söz konusu değildir. Aynı zamanda standart yaylı yataklarda yaylar birbirine paralel olarak yerleştirilir ve bu durum da ağırlık gören yaylar ile görmeyen yaylar arasında form değişiklikleri görülür. Bu sayede yatak çökmeye başlar ve uzun süreli kullanıma izin vermez. Paket yaylı yataklar ise çökmelere karşı, ağırlığın eşit dağılımından ötürü son derece dayanıklı bir şekilde üretilmektedir.

Bir diğer yaygın kanı ise yaylı yataklarda çok fazla dalgalanma olduğudur. İyi yatak gereğinden fazla yumuşak ya da sert yatak olmayışıdır. Filmlerden kalma bir alışkanlığın tersine trambolin işlevi gören yataklarda uyumak oldukça zordur. Bu yüzden standart yaylı yataklarda dalgalanma çok fazla olurken, paket yaylı yataklarda bu basınç kuvveti azaltılarak hareketlerin eşit bir şekilde yayılmasına olanak verilir. Bu sayede, özellikle çift kişilik yatma sırasında harekete bağlı olarak diğer kişinin rahatsız olmasının önüne geçilmektedir. Çünkü standart yataklarda bağlantı telleri orta kısımlara doğru yerleştirildiği için en ufak bir hareket halinde bile yatağın diğer ucunda dengesizlik yaratabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek ve kendiniz ile partnerinizin iyi bir şekilde uyuması için paket yaylı yatakları tercih edebilirsiniz.

Paket Yaylı Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

Paket yaylı yatakların kimler için uygun olduğunu maddeler halinde açıklamak kolaylık sağlayacaktır. Paket yay sistemli yatak kimler için uygundur, kimler paket yaylı yatak terih etmeli merak ediyorsanız okumaya devam edin. 

  • Ekonomik bir yatak isteyenler; paket yaylı yataklar diğer yatak türlerine göre oldukça ekonomiktirler. Kullanılan malzemesi, ideal uyku için en elverişli koşulları sunuyor olsa da maliyetinin uygun olması sebebiyle düşük tutulmakta ve böylece geniş kesimler tarafından kullanılabilmektedir. Siz de mevcut yatağınızdan rahatsızsanız WellMatt güvencesi ile sunulan yataklara göz gezdirebilirsiniz.
  • Kesintisiz uyku isteyenler; iyi bir uyku hem insanın gelişimi hem de gündelik işlerini yapabilmesi için oldukça önemlidir. Eğer iyi bir şekilde uyumamışsanız ertesi günde kendinizi enerjisiz, bitkin, yorgun, halsiz ve keyifsiz hissetmeniz oldukça sıradan bir durumdur. Aynı şekilde vücut yenilenmesini tam olarak yapamadığı için fiziksel ağrılarınız da kısa sürede baş gösterecektir. Aynı zamanda uykunuz kesildiğinde ya da rahat bir şekilde uyuyamadığınızda başka hastalıklara karşı da korumasız olursunuz. Bu sebeplerden ötürü ister bebek olsun ister yaşlı tüm insanlar için iyi bir uykunun önemi açıktır. Paket yaylı yataklar sunduğu konfor ile rahat bir şekilde uyumanın önünü açarlar, vücut ağırlığının dengelenmesi sayesinde de eklem ve kas ağrılarına karşı yardımcı olurlar. Bu yüzden herhangi bir sebep yüzünden uykusunun kesilmesini istemeyenler paket yaylı yatak tercih edebilirler.
  • Kolay Bakım ve Uzun Ömürlü Yatak İsteyenler; Paket yaylı yataklarda kullanılan malzeme yüzünden, diğer yaylı yataklara göre oldukça hijyenik ve antibakteriyel özellikler sunulmaktadır. Süngerinin açıkgöz yapısı sayesinde sürekli hava alan yapısı, vücudun ısısını dengelemesinin yanı sıra kötü kokuların oluşumlarının da önüne geçmektedir. Bu sayede hem kötü kokular engellenmekte hem de iklim koşullarına göre ideal uyuma sıcaklığı temin edilmektedir. Ayrıca malzemesinin özelliği sayesinde herhangi bir kir durumuna karşı kolayca temizlenme imkânı vermektedir. Bir bez ve su ile basit lekeler çıkarılabilmektedir.
  • Birlikte Uyuyanlar; Paket yaylı yataktaki birbirinden bağımsız olan yay sistemi sayesinde, birlikte uyuyan kişilerin hareketlerine bağlı olarak rahatsızlık verecek durumlar oluşmaz. Böylece ister sırt üstü, ister yüz üstü ya da yan yatış pozisyonları olsun her koşulda paket yaylı yatakta konforlu bir uykunun önü açılmaktadır.

Paket yaylı yatak, görüldüğü üzere diğer yaylı yataklardan pek çok gelişmiş özelliği ile öne çıkmaktadır. Ancak paket yaylı yatak tercihi için kişisel özelliklerin de etkili olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Kilo, boy ve yatış alışkanlıkları yatağınızı seçme sürecini de şekillendirmektedir. Bu kriterler göz önünde tutularak WellMatt Uyku Danışmanından detaylı bir şekilde destek alabilir ve sizin için en uygun olacak paket yaylı yatağı seçebilirsiniz. Paket yay sistemli yatak, paket yaylı yatak yorumları ve paket yaylı yatak fiyatlarıyla ilgili detayları wellmatt. com adresinde bulabilirsiniz.

Kendinize en uygun yatağı seçmeden önce diğer yazılarımıza da göz atın :” Japon Yer Yatağı Nedir, Kimler Tercih Etmeli?

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Park Yatağı Fiyatları Neler? Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

0 Yorum

Yorum Yaz