15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yatak Ömrünü Etkileyen Faktörler ve İdeal Yatak Kullanım Süresi
Sonraki Yazı
Paket ve Bonel Yay Sistemli Yaylı Yataklar Arasındaki Farklar

Ortopedik Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri.

Özellikle sırt ve bel ağrısı yaşayanlar başta olmak üzere çeşitli eklem ve kas rahatsızlıkları yaşayanlar için tavsiye edilen ortopedik yataklar dinlendirici ve konforlu bir uyku deneyimi sundukları gibi aynı zamanda mevcut rahatsızlıkları önlemekte ya da azaltmaktadırlar. Fakat ortopedik yatak kavramı genelde belli başına bir yatak modeli olarak sunulduğundan, yatak tercihinde bulunacak olanlar bu konuda sorunlar yaşamaktadır. En basit tanımı ile birlikte ortopedik yatak, bir modele indirgenmeyen, temel işlevi vücudun desteklendiği ve doğal pozisyonu alabildiği yataklara denildiğinden ortopedik yataklarda kullanılan malzemeler büyük önem taşımaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Ortopedik Yatak Kavramı Nedir?

Piyasa koşullarında sıklıkla ortopedik kavramı, yataklar için kullanılmakta, çoğu zamanda geniş kesimler tarafından belli başına bir yatak türü olarak algılanmaktadır. Halbuki ortopedik bir yatak malzemesi olmayıp yatağın daha dinlendirici ve konforlu olmasına verilen genel bir isimdir. Ortopedi, sözcük tanımı ile birlikte bel ile ilgili olan anlamına gelmesine rağmen, yatak literatüründe vücudu destekleyen ve sağlıklı bir uyku sunan yataklar için ifade edilmektedir. Bu bakımdan bunu sağlayan yataklar ortopedik özellikler gösterirler ve yapıldıkları malzemeye göre de farklılık gösterirler. WellMatt tarafından sunulan yataklar, ortopedik özellikleri ile birlikte böylesi bir ihtiyaç duyan kimseler için doğru yatak modellerini satışa sunmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin ”Ortopedik Yatak Nedir? Özellikleri Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Ortopedik Yataklarda Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Ortopedik yataklarda kullanılan malzemeler yatağın yapısına ve malzemesine göre farklılık göstermektedir. Ortopedik kavramı vücudu destekleyen ve sağlıklı uyumayı sağlayan yataklara denildiği için malzemeleri de değişkenliğe sahiptir. Malzemelerin özenli şekilde kullanılması ile birlikte ortopedik özellikler gösteren bu yatakların ortak özellikleri şu şekildedir;

  • Vücudu destekleyen yapıdadırlar. Ortopedik yataklar, uyku sırasında vücudun doğal pozisyonu almasını sağlayan, omurganın dik konumunu pekiştiren, yatağın içine gömülmeyi engelleyen ve buna bağlı olarak gelişecek çeşitli rahatsızlıkları gideren yapıya sahiptirler. Uyku sırasında, hangi uyku pozisyonu olursa olsun belirli noktalar üzerine vücut ağırlığı yüklenir. Yanlış yataklar ya da ortopedik özellikler göstermeyen yataklar, böylesi durumlarda bu noktalar üzerinde ağırlığın toplanmasına neden olarak, o bölgenin uyku boyunca çalışmasına, sıkışmasına ve aynı zamanda da zarar görmesine neden olarak uyku sonrasında çeşitli rahatsızlıklara sebep olurlar. Ortopedik yataklar ise vücut ağırlığının dengeli bir şekilde yatağın geneline yayılmasını sağlayarak, hiçbir bölge üzerinde basıncın oluşmasına izin vermezler ve böylece çok daha sağlıklı şekilde uyunmasına, özellikle eklem rahatsızlıkları yaşayanların daha kolayca uyumasına yardımcı olurlar.
  • Omuriliği doğru şekilde pozisyon almasını sağlayan ortopedik yataklar, omurga üzerindeki baskıyı azaltarak disk ve bağların zarar görmesinin önüne geçer. Yataklardan kaynaklı sık görülen sırt ve bel ağrılarının çoğunluğu uyku sırasında omurganın yanlış pozisyonundan kaynaklanmaktadır. Ancak ortopedik yataklar böylesi durumları engelleyerek daha rahat şekilde uyumasını sağlarlar.
  • Ortopedik yatakların bir diğer önemli özelliği hava kanallarına ya da başka bir deyişle nefes alan yapıya sahip olmalarıdır. Uykuda terleme gibi sorunların yatağın vücut ısısını hapsetmesi ve böylece uyuyan kişinin terlemesine neden olmasından kaynaklanmaktadır. Uyku kalitesi için önemli olan bu nokta, ortopedik yataklarda kullanılan malzemeler gereği rahatlatıcı, dinlendirici ve nefes alıcı özelliktedir. Böylece terleme ya da aşırı üşüme gibi durumların önüne geçilir, daha ferah bir şekilde uyku deneyimi yaşanır.
  • Her yatağın sert olması ortopedik olduğunu göstermez. Sertlik yatağın yüzeyi ve kilo ile ilgili olup örneğin zayıf kimseler için sert bir yatak ortopedik özellikler göstermeyeceği gibi ayrıca farklı rahatsızlıkların da oluşmasına neden olabilecektir. Bir yatağın sertliği ortopedik özellikleri tek başına göstermeye yeterli olmadığı gibi bu bakımdan ortopedik yatakların sert olması gerekliliği gibi bir çıkarsama da yanlış olmaktadır.

Ortopedik Yataklar Hakkında Detaylı Bilgi İçin ”Ortopedik Yatak Özellikleri Nelerdir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Ortopedik Yataklarda Hangi Malzemeler Kullanılıyor?

WellMatt tarafından sunulan yataklar, ortopedik özellikler göstermelerini farklı malzemelere borçludurlar. Ortopedik yataklarda kullanılan malzemeler şu şekilde sıralanabilir;

  • Visco Malzemesi; visco elastik malzemesinden üretilen visco yataklar, vücudu saran yapıları ile birlikte harika bir destek sunarak, konforlu ve sağlıklı uyku deneyimi için katkı sunmaktadırlar. Visco malzemesinin vücudu saran yapısı omurga başta olmak üzere vücudun doğal pozisyonunu almasına yardımcı olarak, herhangi bir bölge üzerinde ağırlık oluşmasının önüne geçer. Aynı zamanda akıllı hücre sistemine sahip olmalarından dolayı visco yataklar sürekli nefes alırlar ve böylece terleme ya da kötü gibi durumların da önüne geçerler. Visco yataklarda kullanılan, malzemenin dayanıklılığı sayesinde çok uzun süre kullanım için uygundur. Çok yüksek ağırlıklara bile en iyi şekilde karşılık göstererek, içe çökme ya da benzeri durumların oluşmasının önüne geçerek, bel ve sırt ağrıları başta olmak üzere benzeri rahatsızlıkları gidererek ortopedik özellikler arayanlar için ideal yataklar olmaktadırlar.
  • Lateks; kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının ismi olan lateks, yine özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilerek ortopedik özellikler isteyenler için konforlu bir uyku deneyimi sunmaktadır. Lateks yataklar, vücut ağırlığını eşit şekilde dağıttıkları gibi aynı zamanda belirli bir bölge üzerinde ağırlık birikmesinin de önüne geçerler. Bu durum ise uyku pozisyonlarından bağımsız olarak hangi pozisyon tercih edilirse edilsin, her durumda rahatlatıcı bir uyku sunar. Belirli bölgeler üzerinde yük binmemesi, o bölgede vücut ağırlığının birikmemesi anlamına geldiği için tüm vücut yapısı yenilenir ve böylelikle yeni güne enerjik, dinç ve sağlıklı bir şekilde başlanabilir. Lateks yataklar aynı zamanda yapıları gereği hava kanallarına sahip oldukları için sürekli nefes alan yapıdadırlar ve hem uykuya bağlı olarak terleme gibi rahatsızlıkların önüne geçtikleri gibi bakteri, mantar, küf, kötü koku gibi akarların da birikmesine izin vermezler. Böylece hijyenik, sağlıklı ve nefes alan bir yapıda uyumak isteyenler için harika bir deneyim sunarak sağlıklarının uykuda da korunmasına yardımcı olurlar.
  • At Kılı; ortopedik özellikler gösteren organik yatakların temel malzemesi olarak öne çıkan at kılı, güçlü yapısı ile çok yüksek ağırlıklarda bile dayanıklılık gösterir ve yatağın formunun bozulmasının önüne geçer. Özellikle aşırı kilolu kimseler için ortopedik yatak bulmak zor olabilmektedir çünkü ağırlık yüzünden yatağın bir bölgesi üzerinde çökme ve ağırlık birikmesi olmakta, bu durum ise konforlu bir uyku deneyimi yaşanmasının önüne geçmektedir. At kılı ise yüksek ağırlıklara bile dayanıklı yapısı ile hiçbir zaman çökme ya da sarkma gibi durumlara yol açmaz ve böylece her zaman vücudun desteklenmesine yardımcı olur. Ayrıca kıllar arasında hava kanalları oluştuğu için yatağın hava almasına sebep olan bu durum, daha sağlıklı bir şekilde uyumaya da destek sunarak, terleme ya da kötü koku gibi durumların oluşmasını engellemektedir.
  • Hindistan cevizi lifi; organik yatakların bir diğer önemli malzemesi olan Hindistan cevizi lifi ferah, rahatlatıcı ve dengeli uyku isteyenler için özel olarak kullanılmaktadır. Çok yüksek ağırlıkları karşılayacak yapıya sahiptir ve böylece uyuyan kişi aşırı kilolu olsa bile yatağın içine çökmesinin önüne geçer, omurganın yatarken dik pozisyonda olmasını sağlayarak, dinlendirici ve rahat bir uyku yaşamasına olanak verir. Bunun yanında, hava alan yapıda olması sayesinde de yatağın vücut ısısını hapsetmesini engelleyerek, sürekli hava alan yapısı ile birlikte ferah bir ortam sunar.

Detaylı Bilgi İçin ”Ortopedik Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
Yatak Ömrünü Etkileyen Faktörler ve İdeal Yatak Kullanım Süresi
Sonraki Yazı
Paket ve Bonel Yay Sistemli Yaylı Yataklar Arasındaki Farklar

0 Yorum

Yorum Yaz