15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Katlanır Yatak Kullanıcılarının Yorumları Nedir?
Sonraki Yazı
Visco Yatakların Zararları Nelerdir?

Ortopedik Yatak Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Çeşitli eklem ve kas ağrıları yaşayan kimselerin ağrılarını gidermek, daha dinlendirici ve konforlu bir şekilde uyumak için tercih ettikleri ortopedik yatak modelleri esasında kendi içlerinde farklılık göstermektedir. Piyasa şartları içerisinde ortopedik adı altında pek çok yatak bulunmaktadır ancak bu yatakların çoğu ortopedik özellikler göstermemektedir. Çünkü ortopedik esasında bir yatak türü olmayıp yatağın genel özelliklerini tanımlayan bir kavramdır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Ortopedik Yatak Neye Denilir?

Ortopedik kavramı Fransızca kökenli olup bel ve omurga ile ilgili olan anlamı taşımaktadır. Bu bakımdan ortopedik yatak kavramı ise bel ve omurgaya destek veren, yarar sağlayan ve bu bölgelerin rahat olmasını sağlayan yataklar için kullanılan bir genel ifade biçimidir. Ortopedik yatak bu bakımdan bel ve omurga başta olmak üzere vücut için ideal olan uyku zeminini sağlayan yatak çeşitlerine denilmektedir. Bir dolgu ya da yapı malzemesi olmayıp farklı malzemeler ile üretilmiş yatakların sağlık için sağladıkları özellikleri ifade etmektedir. Ortopedik özellikleri tam olarak bir yatak ağrıları gözle görünür bir şekilde giderirken, yeni ağrıların da oluşumunun önüne geçmektedir. Bu durumda her kişinin fiziksel özellikleri farklı olduğu için ortopedik yatakta kişiye göre değişmektedir.

En iyi Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmeli?” başlıklı yazımızdan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ortopedik Yatak Özellikleri Nelerdir?

Ortopedik yatak özellikleri ile ortopedik yatak kavramını daha iyi anlayabilirsiniz. Ortopedik özellikler gösteren yataklar şu özelliklere sahip olurlar;

  • Vücuda destek verilir; ortopedik yataklar için vücudun doğru kavranması ve doğru pozisyonda olması son derece önemlidir. Vücudun yatağın içine gömülmemesi, yanlış pozisyonu almaması ideal bir uyku için son derece önemlidir. Aynı şekilde ortopedik yatak ideal sertliğe sahip olmalıdır. Fazla yumuşak ya da fazla sert olduğunda vücut için zararlı olabilecektir. Bu bakımdan çok sert yatakların ortopedik olduğu da gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır. Esas olan çok sertlikten ziyade kilo ve fiziksel özelliklerin doğru şekilde dağıtılmasıdır.
  • Ortopedik yataklar için belirgin olan özelliklerin başında vücut ağırlığının eşit olarak dağıtılması gelmektedir. Ortopedik olmayan yataklar, uyku esnasında vücudun belirli bölgelerin daha fazla ağırlık alarak uyku esnasında sürekli çalışmasına neden olurlar. Bu çalışma ile birlikte özellikle kas ve eklem yerlerinde kaslar yenilenmez, yenilenme işlemi olmadığı için de kendinizi yorgun ve dinlenmemiş hissederseniz. Ortopedik yataklar ise vücut ağırlığınızın eşit olarak dağılmasını sağlayarak hiçbir bölgenize ilave yük binmemesini sağlarlar. Böylece eşit şekilde oluşturulan denge ile birlikte lokal ve kronik ağrıların önüne geçilir.
  • Ortopedik yataklar için diğer bir önemli nokta ise omuriliğin doğru şekilde uyku esnasında pozisyon almasıdır. Omurgada oluşan basıncın azaltılması sayesinde vücut büyük bir rahatlama duyabilmektedir. Çünkü çoğu bel ve sırt ağrısı esasında omurgadan kaynaklanmaktadır. Ortopedik yataklarda gömülme durumu olmadığı için omurga desteklenir ve uyku esnasında doğru pozisyonu alması sağlanarak rahat şekilde uyuması sağlanır.
  • Ortopedik yataklar aynı zamanda hava kanallarına da sahip olan bir yapıdadırlar ve sadece bel ya da sırt için değil, tüm vücut için sağlıklı bir uyku kalitesi sunarlar. Hava kanalları sayesinde nefes alan yatak, kötü koku, bakteri, mantar, küf gibi oluşumları engeller, aynı zamanda da mevsim koşullarından bağımsız olarak sürekli ideal bir ısı dengesinin oluşumunu sağlar. Böylece aşırı terleme ya da üşüme durumlarının önüne geçilir.
  • Ortopedik yatakların bir büyük yararı da kan dolaşımını rahat hale getirmeleridir. Vücudun yenilenmesi için kan dolaşımının rahat bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Kan dolaşımının kesintiye uğraması ile birlikte vücut kasları yenilemesi yapılamayacağı için çeşitli ağrılar oluşacaktır.

Tüm bu durumlara karşı etkin bir koruma sağlayan yataklara özellikleri bakımdan ortopedik yatak denilmekte, WellMatt olarak ise kullanılan yatak malzemeleri ile geniş bir ürün çeşitliliği ile kullanıcılar ile buluşturulmaktadır. Özellikle visco ve lateks malzemeden yapılan yataklar ortopedik özelliklerin baskın olarak görüldüğü yataklar olarak öne çıkmaktadır.

Daha ayrıntılı bilgi için yazımızı incele: ”Ortopedik Yatak Yorumları Nelerdir?

Ortopedik Yatak Modelleri Nelerdir?

Ortopedik yatak modelleri üstün kalite malzeme ile üretilen yataklardan oluşmaktadır. Bu bakımdan visco, lateks, organik ve Japon yatakları ortopedik özellikler göstermektedirler.

Visco Yatakların Ortopedik Özellikleri

Visco elastik malzemesi, NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarında uzun süren yolculuklarında karşılaştıkları eklem ve kas rahatsızlıklarını gidermek amacıyla üretilmiş, son derece özel bir malzemedir. Bu malzemenin astronotlar üzerinde olumlu sonuç vermesinin ardından yataklarda da kullanılmaya başlanmış ve yataklarda kullanılması ile birlikte eşsiz bir uyku deneyimi oluşmuştur. Visco yatakların ortopedik anlamda en büyük özelliği vücudu saran yapıda olmaları ve bu sayede vücudun uyku esnasında doğru pozisyonu almasını sağlamasıdır. Vücut ağırlığını dengeleyerek, çeşitli bölgelere yük binmesinin önüne geçen visco yataklar, bu bakımdan özellikle bel ve sırt ağrısı olan kimselere son derece iyi gelmektedir. Ayrıca visco yataklar akıllı hücre sistemine sahip oldukları için oluşacak diğer sağlık sorunlarının da önüne geçmektedirler.

Lateks Yatakların Ortopedik Özellikleri

Kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısı, yine özel yöntemler ile blok haline getirilerek yataklarda kullanılmaktadır. Malzemenin dayanıklılığı ve doğal oluşu nedeniyle eşsiz bir uyku deneyimi sunan lateks yataklar, vücut ağırlığının doğru olarak dağıtılması, aşırı terleme ve üşümelerin önüne geçmeleri ile birlikte ortopedik özelliklere sahiptirler. Bu lateks ortopedik özellikleri bakımından başta bel, sırt, eklem ve kas ağrısı olan kimselerin rahatlamalarını sağlamaktadırlar. Lateks yataklar, sırtınızı ve belinizi doğru şekilde dengeleyerek, kaslarınızın ve iskelet yapısının yanlış bir pozisyon almasının önüne geçer. Bu özelliği ile birlikte lateks yataklar, başta bel bölgesi olmak üzere çeşitli rahatsızlıklar yaşayanlar için ideal yatak türü olarak öne çıkmaktadır.

Japon Yer Yatağı Modelleri

Japon yer yatağı modelleri, yere yakın ya da yerde kullanılmaları ile iki tarafının farklı sertlikte olduğu yatak türüdür. Bu yataklar, vücudun doğru pozisyonda bulunması için doğru olan sertliği sağlarlar ve uyku esnasında hem vücut ağırlığının dengelenmesini hem de bir nokta üzerinde yük oluşmamasını sağlarlar. Yere yakın olması sayesinde de kişinin kendini daha güvenli hissederek psikolojik olarak daha rahat uyumasını sağlayan Japon yer yatakları, ortopedik özellikleri ile kemik, kas ve eklem ağrılarınızı minimuma indirir ya da oluşumlarını engellemektedir.

Doğal Yatakların Ortopedik Özellikleri

Doğal yataklar tamamen doğal içeriğe sahip malzemelerden üretilen ve bu bakımdan doğal bir konfor ve rahatlık sunan yataklardır. WellMatt olarak sunduğumuz doğal yataklar ile ortopedik yataklarınıza kavuşabilirsiniz. Özellikle doğal yataklarda kullanılan Hindistan cevizi lifi ve at kılı gibi malzemeler son derece esnektirler ve üzerlerine binen ağırlığa karşı dengeli bir şekilde karşılık verirler. Bu karşılık sonucunda, vücudun dengesi doğru olarak sağlanır ve eşsiz bir uyku deneyiminin yaşanmasına olanak tanınır.

Bu özellikleri ile birlikte kas, eklem, kemik, iskelet ağrıları yaşıyorsanız WellMatt olarak sunduğumuz ortopedik özellikler gösteren tüm yatak modellerimizi tercih edebilirsiniz. Ortopedik özelliklerden yararlanmak için ise alışma sürecini göz önünde tutmanız gerekmektedir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğunuz rahatlamayı sağlayacak olan ortopedik özellikleri kısa süreli kullanımlarda geçmemektedir. Yatakların vücudunuza ve ağrılarınıza etki edebilmesi için belirli bir süre beklemeniz, deneme süresini geride bırakmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra ağrılarınızı giderecek, rahat şekilde uyuyacak ve sabahları dinç, dinlenmiş ve enerjik bir şekilde uyanabileceksiniz.

”Ortopedik Yatağı Kimler Tercih Etmeli?” başlıklı yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
Katlanır Yatak Kullanıcılarının Yorumları Nedir?
Sonraki Yazı
Visco Yatakların Zararları Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz