15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Yaylı Yatak Mı, Yaysız Yatak Mı Tercih Etmeli?

Ortopedik Yatak Özellikleri Nelerdir?

Bağışıklık sisteminizin güçlü olması ve çeşitli eklem – kas ağrılarından rahatsız olmamak için etkin bir şekilde dinlenmenin, kesintisiz uyumanın çok büyük önemi bulunmaktadır. Bu bakımdan uyuduğunuz yatağın sağlığınız ve uyku kalitesi açısından doğrudan etkisi bulunmaktadır. Sağlıklı bir dinlenmenin temeli olan yataklar ise ortopedik özellikler göstermelidir. Ancak piyasa koşullarında ortopedik sözcüğü genel bir ifade haline geldiği için ortopedik yatak özellikleri bilinmesi bu konuda büyük yarar sağlayacaktır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Ortopedik Yatak Nedir?

Ortopedik sözcüğü bugün yatak piyasası koşullarında sıklıkla kullanılmakta ve çoğunlukla da ayrı bir yatak modeli olarak algılanmaktadır. Ancak ortopedik kavramı bir yatak modelinden çok yatağın özelliğini ifade etmektedir. Ortopedik sözcüğü Fransızca kökenli olup bel ve omurga ile ilgili olan anlamına gelmektedir. Bu bakımdan ortopedik sözcüğü ile kast edilen yataklar da bel ve omurga başta olmak üzere vücuda destek veren, ideal uyku pozisyonunun alınmasını sağlayan yataklardır. Bu bakımdan farklı malzemelerden üretilmiş yataklar ortopedik özellikler taşıyabilmektedir. Ancak bir yatağın ortopedik olup olmadığını sağlıklı bir uyku için sunduğu özelliklere bakarak karar vermek doğru olacaktır.

Ortopedik Yatak Özellikleri Nedir?

Ortopedik yatak özellikleri ile esasında sağlıklı bir uyku sağlayan yatakların genel özelliklerini ifade etmektedir. Başka bir deyişle, ortopedik özelliğe sahip olan yataklar dinlendirici, sağlıklı ve rahat bir uyku sağlayan yataklardan oluşmaktadır. Bu bakımdan özellikleri sıralanacak olursa;

  • Ortopedik yataklar için en önemli nokta vücuda destek veren yapıda olmalarıdır. Uyku esnasında vücudun doğru kavranması ve iskelet sistemi için doğru pozisyonda tutulması son derece önemlidir. Ortopedik yatak, ideal sertliğe sahip olan ve bu bakımdan vücudu destekleyerek sağlık açısından yanlış pozisyonda olmasının önüne geçmektedir. Çoğu eklem ve kas sorunu vücudun uyku esnasında yanlış pozisyon almasından kaynaklanmaktadır. Yanlış pozisyon ile birlikte iskelet sistemi uyku esnasında gelişmediği ve sürekli çalıştığı için zamanla ağrılar kronik bir hal almakta ve bu durumda uzun süreli sancılar yaşanmaktadır. İdeal uyku pozisyonu omurganın doğal halini aldığı bir pozisyondur. Bu doğal hal ise iskelet sisteminin kıvrılmadığı ya da düz bir çizgiden çıkmadığı pozisyonu ifade etmektedir. Uyku kalitesi ve uyku pozisyonu birbirleri ile son derece ilişki içerisindedirler. Birçok değişkene ve sağlık sorununa neden olabilmektedirler. Bu yüzden vücudunuzun ideal uyku pozisyonunu almasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Vücut ağırlığını yatağa eşit şekilde dağıtan ortopedik yataklar bu sayede uyku esnasında tüm kasların ve iskelet sisteminin dinlenmesini – yenilenmesini sağlarlar. Gün içerisinde yapılan hareketlere bağlı olarak kas sistemi sürekli yıpranır. Aslında bu durum enerji sağlamasını gerektiren bir uygulamadır. Alınan gıdalar ve yeterli dinlenme süresiyle yıpranan kaslar yenilenir. Yemeklerden alınan enerji yakılarak tekrar kasa dönüşür. Ancak bu dönüşüm işlemi en iyi ve sık şekilde uyku esnasında yapılmaktadır. Uykunun bu yüzden dinlendirici, kesintisiz ve rahatlatıcı olması gerekmektedir. Ancak ortopedik özellikler göstermeyen yanlış yataklar ile birlikte kas yenilenmesi ideal şekilde yapılmadığı için çeşitli sorunlar ya da ağrılar baş göstermektedir. Ortopedik özellikler taşımayan yataklar yanlış pozisyonda yatmayı sağladıkları için vücudun belirli bölgelerine ağırlık binmesine neden olurlar. Genelde bu bölgeler omuz, bel ve kalça bölgeleri olmaktadır. Bu bölgeler uyku esnasında sürekli çalıştıkları için dinlenemez ve yenilemezler. Böylece uyku sonrasında ağrı, sancı ya da farklı rahatsızlıklar meydana gelebilir. Böylesi durumların önüne geçmek adına vücut ağırlığınızı dengeli bir şekilde dağıtacak ortopedik özellikler gösteren yatakları tercih etmeniz gerekmektedir. Ortopedik yataklar, vücudun hiçbir bölgesine ilave olarak yük binmesinin önüne geçerek, eşit bir şekilde dağılım yapılmasını sağlarlar. Bu sayede de vücut dinlendirici bir şekilde uyumuş olmaktadır.
  • Ortopedik yataklar için önemli noktalardan birisi omuriliğin doğru şekilde olmasıdır. Özellikle omurilik genel vücut sağlığı için çok önemli bir noktadır. İskelet sisteminin temel ve taşıyıcı parçası olan omurilik, yanlış pozisyonda olduğunda pek çok bölgenin ağrımasına neden olmaktadır. Bu bakımdan ortopedik yataklar omuriliği doğru pozisyonda tutarak dinlenmesini sağlarlar.
  • Kan dolaşımını rahatlatan yapıları ile birlikte ortopedik yataklar vücudun ve kasların yenilenmesi için gerekli olan zemini hazırlarlar. Kasların yenilenmesi için kanın normal bir şekilde bölgelere ulaşması gerekmektedir. Ancak belirli bölgelere uyku esnasında baskı yapılması halinde kan dolaşımı engellendiği için bu yenileme işlemi rahatlıkla yapılamamaktadır. Ortopedik yataklar ise kan dolaşımı için ideal olan rahatlığı temin ederler. Aynı zamanda ortopedik yataklar hava dolaşımı özelliklerine de sahip oldukları için kötü koku, bakteri, mantar, küf gibi zararlı oluşumları da engeller, bu sayede ferah bir yapıda uyunmayı temin ederler.
  • Ortopedik yataklar yapıldıkları malzemelere göre farklı özelliklere sahiptirler. WellMatt olarak sunulan visco, lateks, doğal ve Japon yer yatağı modelleri ortopedik özellikler göstererek, sağlığınız için en ideal yatağı seçmenize olanak sağlamaktadır. Her yatak modelinin daha baskın çıkan özelliği bulunmaktadır ve bu özellikleri temel alarak, kendiniz için uygun olan ortopedik yatağı seçebilirsiniz.

En iyi Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmeli?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Neden Bir Ortopedik Yatağa İhtiyacınız Var?

Ortopedik yatağa ihtiyaç duymak için pek çok sebebiniz bulunmaktadır. Sağlıklı ve dinlendirici bir uyku deneyimi için ortopedik yatakları tercih etmeniz için;

  • Sabahları yorgun, iyi uyumamış, bıkkın bir halde uyanıyorsanız ortopedik yatağa şiddetle ihtiyacınız var demektir. Uyumanıza rağmen sürekli olarak kendinizi dinlenmemiş hissediyorsanız uyku esnasında vücudunuz yanlış pozisyonu aldığı ya da vücut ağırlığınız belirli bölgelerde toplandığından ötürü bu ağrıları yaşama ihtimaliniz çok yüksektir. Bu tür ağrıları, ortopedik özellikler gösteren yatak kullanarak kısa süreler içerisinde giderebilirsiniz.
  • WellMatt tarafından sunulan ortopedik yataklar günümüz yatak teknolojisindeki son gelişmeler temel alınarak satışa sunulmaktadır. Bu bakımdan sadece sağlık için sağladıkları katkı ile değil aynı zamanda yüksek kalite malzeme kullanılmasından ötürü çok uzun süreler kullanıma imkân vermeleri açısında da öne çıkmaktadırlar. Bu sayede uzun yıllar boyunca yatağınızdaki rahatlık bozulmadan ortopedik yatağınızı kullanabilirsiniz.
  • Bel, sırt, kalça, boyun ve omuz ağrıları gibi çeşitli eklem rahatsızlıklarınız varsa ihtiyacınız olan dinlenmek ve vücudunuzun destek almasını sağlayacak ortopedik yatakta uyumaktır. Ortopedik yatak özellikle bel ve sırt ağrılarını kısa süreler içerisinde iyileştirir ve oluşumlarını engeller.
  • Ortopedik yataklar uyku sırasında vücudun ısı dengesini korur ve devamlı nefes alan yapısıyla ferah bir uyku ortamı sunar.) Kullanılan malzemenin kalitesinden kaynaklanan bu özellik ile birlikte eklem ve kas ağrılarınız için değil, aynı zamanda da tüm sağlığınız için kazanç elde edersiniz. Cilt sorunlarının oluşumunu engelleyen bu özellik aynı zamanda da ferah bir uyku deneyimi sunmaktadır.

Bu özellikler kapsamında vücudunuzda belirli bölgelerde ya da genel olarak sancılar, ağrılar ya da rahatsızlıklar meydana geliyorsa, ortopedik özellikler taşıyan yatak modellerimiz arasından tercihte bulunabilirsiniz. Her yatak modelinin öncelik verdiği alan farklıdır ve kendiniz için ortopedik yatak tercihinde bulunmak istiyorsanız WellMatt uyku danışmanı ile iletişime geçerek en uygun yatağı kolaylıkla seçebilirsiniz. Bu noktada unutulmaması gereken, yanlış yatak tercihi ortopedik özellikler gösterse bile iyi gelmeyeceği olduğu için mutlaka danışılarak alınması gerekmektedir.

Ortopedik Yataklar Sağlığa Uygun Mu?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Yaylı Yatak Mı, Yaysız Yatak Mı Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz