15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yaylı Yatak Mı, Yaysız Yatak Mı Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Corona Sürecinde Güçlü Bağışıklık Ve Kaliteli Uykunun Önemi

Ortopedik Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Ortopedik yataklar sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenler için özel olarak tasarlanan ve vücudu destekleyen yapıları ile öne çıkan modellerdir. Kelime anlamı olarak bir yatak türü olmayıp sağlıklı ve ideal bir uyku zeminini sağlayan yatakların özelliklerini belirtmek için kullanılmaktadır. Ancak piyasa koşullarında çok fazla ortopedik yatak bulunduğu için fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Ortopedik yatak fiyatları kullanılan malzemeye, işçiliğe ve iç malzemeye göre farklılık göstermektedir.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Ortopedik Yataklar Niçin Kullanılır?

Ortopedik yatakların kullanım amacı temel olarak sağlıklı ve ağrılar oluşturmayacak şekilde uyumanızı sağlamaktır. Uyku insan yaşamanın üçte bir bölümünü kapsadığı için oldukça önemlidir. Uyku sayesinde vücudunuz yenilenir ve yeni bir güne başlayacak enerjiyi bulabilirsiniz. Uyku o kadar etkilidir ki birkaç gün peşi sıra uyumayan insanlarda çeşitli rahatsızlıkların görülmesine neden olur. Ancak uykudan istenilen verimin alınması için sağlıklı ve geliştirici bir şekilde uyunması gerekmektedir. Çoğu yatak kaliteli uyku için gereken konforu sunmadığı için vücut dinlenemez ve gelişim gösteremez.

Böylesi durumlara karşı koymak için üretilen yatak modelleri ortopedik özellikler taşırlar. Ortopedik kelimesi esasında bel ve sırt ile ilgisi olan anlamına gelen ancak yatak literatürü için sağlıklı ve dinlendirici bir şekilde uyumayı sağlayan yataklar için kullanılmaktadır. Ortopedik yataklar,kelime anlamı olarak  yanlış algılanmasına rağmen bir yatak türü olmayıp vücudun doğru pozisyonda olarak uyumasına yardım edip ağrıların önüne geçen yataklara denilmektedir. Bu yüzden ortopedik yataklar, kullanılan malzeme ya da yapım tekniğine göre değişiklik göstermektedir.

Ortopedik Yatak Fiyatları Nedir?

Ortopedik yataklar sağlık için en ideal zemini sunan yataklara verilen genel bir isim olduğu için farklı malzemelerden üretilen yataklardan oluşmaktadır. Bu bakımdan ortopedik yatak fiyatları değişkenlik göstermektedir. WellMatt olarak ortopedik özellikler gösteren visco, lateks, organik ve yer yatağı modellerimizin fiyatları işçilik ve içeriğinde kullanılan malzeme ile geniş bir yelpazeye sahiptir.

Ortopedik Visco Yatak

Visco yataklar,vücudu saran yapıları ile ortopedik yatak isteyen kişilerin ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşılamaktadır. Visco malzemesi ilk olarak 1960’lı yıllarda NASA tarafından astronotların uzay yolcukları sırasında hareketsiz kalmanın yarattığı rahatsızlıkları gidermek amacıyla geliştirilmiştir. Astronotlar için olumlu sonuç vermesinden sonra pek çok alanda, özellikle yataklarda kullanılmaya başlanmıştır. Visco malzemesi temel olarak açık hücreli bir özelliği sahiptir. bu hücreler, vücut ağırlığının ve ısısının dengelenmesini sağlayarak rahat bir şekilde uyumayı sağlamaktadırlar.

Visco, üzerindeki ağırlığın şeklini alan yapısı ile çok yüksek basınçlara dahi karşı koyabilmektedir. Vücudun tüm boşluklarını dolduran yapısı özellikle omurganın düz ve sağlıklı bir biçimde olmasını sağlamaktadır. Omurganın düz olması nitelikli bir şekilde uyumak için gerekli olduğundan visco yataklar bu özelliği doğru bir şekilde yerine getirmektedirler. Visco yataklarda vücut ağırlığı eşit bir şekilde dağıtıldığı için tüm eklem ve kas bölgelerinin rahatlaması sağlanmaktadır. Özellikle çoğu eklem ve kas rahatsızlığı yanlış uyku pozisyonundan ya da kasların uyku esnasında dinlenememesinden kaynaklanmaktadır. Visco yataklar vücudu harika bir şekilde kavrayarak ağırlığın eşit şekilde dağılmasını sağlar ,böylelikle uyku kalitesi artar. Özellikle vücudun geneli için ağırlığın dağılımı ile birlikte dinlendirici uykuyu sunan visco yataklar açık gözenekli yapıları sayesinde de sürekli hava alan bir yapıda olup aşırı terleme ya da üşüme gibi durumların önüne geçerler.

Visco yataklar ortopedik yatak tercihinde bulunacak olanlara iyi bir alternatif olarak öne çıkmaktadır. Ancak piyasada düşük kalite malzeme visco kullanıldığı için çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir. En sık yaşanan sorunların başında visco yatakların kokması ve terletmesi gelmektedir. Bu durum tamamen düşük kalite malzeme kullanılmış visco malzemesinden kaynaklanmaktadır. WellMatt olarak sunduğumuz ferahlatan yapıya sahip visco yataklar ortopedik özellikleri doğru olarak taşır ve aynı zamanda da terletme ya da koku yapma gibi rahatsızlıkların önüne geçerler.Bu durum ise fiyatları doğal olarak etkilemektedir.

Ortopedik Lateks Yataklar

Lateks malzemesi, kauçuk ağacının gövdesinden elde edilmektedir. Tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısı yine özel yöntemler ile blok haline getirilir ve yataklarda kullanılır. Temel olarak dayanıklı ve esnek yapıya sahip olduğu için ortopedik özellikler taşır ve harika bir uyku deneyimi sunar. Lateks yatakların en büyük özellikleri kendiliğinden delikli sünger yapısına sahip olmalarıdır. Hava kanalları sayesinde mevsim koşullarından bağımsız olarak aynı ısı dengesinin yakalanmasına yardımcı olurlar. Başka bir deyişle sıcak havalarda serin, soğuk havalarda ise ılık bir ısı değeri yakalanır. Hava kanalları aynı zamanda bakteri, mantar, kötü koku gibi zararlı oluşumların da önüne geçerek yatakta sürekli ferahlatan bir yapının oluşmasını sağlamaktadır. Lateks yataklar en büyük özelliğini ise ideal sertliklerinden almaktadırlar. Sertlik oranları dinlendirici ve rahatlatıcı bir uyku için ideal olan lateks yataklar bu özellikleri ile de ortopediktir. Vücut ağırlığını dengeleyen ve eşit dağıtan yapısı sayesinde tüm vücudun dinlenmesini sağlayan ortopedik lateks yataklar tek bir noktada ağırlığın toplanmaması ile birlikte kasları rahatlatır aynı zamanda da omurganın doğru pozisyonu almasına yardımcı olur. Ayrıca uyku esnasında hareket kabiliyetini üst seviyeye çıkarak çok daha rahat hareket etmeye izin verdikleri için uykunun da harekete bağlı olarak bölünmesinin önüne geçerler. Bu özellikleri ile bel, sırt ağrıları başta olmak üzere çeşitli eklem ve kas ağrısı yaşayan kimseler için lateks yataklar doğru ortopedik yatak tercihi olacaklardır. Ancak bu özellikleri göstermesi için lateks malzemesinin doğal lateksten yapılmış olması gerekmektedir. Piyasada maliyeti düşürmek için sentetik lateks kullanıldığından bu türden yataklar ortopedik özellikler göstermezler. Ortopedik değerler göstermesi için lateks malzemesinin doğal olması gerekir ve bu da  fiyatları etkilemektedir.

Ortopedik Organik Yataklar

Organik yataklar tamamen doğal malzemelerden yapılan ve doğallığın rahatlığını ortopedik şekilde sunan yataklardır. Özel malzemelerin biraraya getirilmesiyle üretilen organik yataklar dinlendirici bir uyku sunar ve uzun ömürlüdür. Rahat, ferah ve vücudu destekleyici yapılarını ise içeriklerinde kullanılan Hindistan cevizi lifi ya da at kılı gibi organik malzemelerden almaktadırlar. Bu malzemelere erişim sağlamak ve imal etmek özen gerektirdiği için ortopedik organik yatakların fiyatları diğer yataklara oranla yüksek olmaktadır ancak sundukları konfor ve uzun yıllar kullanımları ile birlikte eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadırlar.

Ortopedik Yer Yatakları

Japon yer yatakları ortopedik özellikleri ile vücuttaki ağrıları en az seviyeye indirgerler. Yerde ya da yere yakın kullanılmaları için ideal sertlikte üretilen yer yatakları kullanılan malzeme bakımından çok uzun süreler formlarını bozmadan kullanım imkânı vermektedirler. Vücudu destekleyen, omurganın doğru pozisyonu almasına yardımcı olan ve ferahlığı ile öne çıkan yer yatakları ile vücudunuzda oluşması muhtemel rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz. Kullanılan malzeme ve özel tasarımları fiyatlarını etkilemektedir.

Bu koşullar altında ortopedik yatak fiyatları malzemeye ve yatağın özelliklerine göre belirlenmektedir. Kendiniz için en uygun fiyatlı ve içeriğe sahip olan ortopedik yatağı WellMatt uyku danışmanı yardımı ile kolayca bulabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
Yaylı Yatak Mı, Yaysız Yatak Mı Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Corona Sürecinde Güçlü Bağışıklık Ve Kaliteli Uykunun Önemi

0 Yorum

Yorum Yaz