15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak mı Yoksa Yaylı Yatak Mı Tercih Edilmeli?
Sonraki Yazı
7-15 Yaş Çocuklar için Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Doğal Lateks Yatak Nedir? Doğal Olmasının Avantajları Neler?

İyi bir uykuisteyenlerin son zamanlarda artan taleplerine karşılık vermek için hazırlanmış olan doğal lateks yataklar kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenler tarafından her geçen gün daha fazla talep görüyor. Eğer uyku sorunları yaşıyorsanız, uyku esnasında sürekli rahatsız oluyorsanız, uyandığınızda çeşitli ağrılar duyuyorsanız özel olarak üretilen doğal lateks yatak modellerini seçebilir, bu sayede istediğiniz rahatlık ve konforda yataklara kavuşabilirsiniz.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları

Doğal Lateks Yatak Nedir?

Lateks maddesi, tropik bölgelerde yetişen, Hevea olarak da bilinen ama yaygın adıyla kauçuk ağacından elde edilmektedir. Kauçuk ağacından lateks elde etmek ise oldukça meşakkatli bir yöntemdir. Öncelikli olarak ağaçların 5 – 6 yaşına gelmesi beklenmektedir, bu yaşın altındaki ağaçlardan lateks elde edilmemektedir. Yaş şartını sağlayan ağaçların gövdelerinin üzerine V şeklinde çizikler atılır ve özel bir damıtma yöntemi sayesinde lateks diye adlandırılan süt kıvamında bir sıvı çanaklara doldurulur. Ancak bu işlem bazı durumlarda günleri bulan bir aşama gerektirmektedir. Aynı zamanda gece vakti ağaçlardan daha iyi verim alındığı için çoğunlukla geceleri işlem yapılmaktadır. 

Lateks, bilim insanları tarafından incelendiğinde ortaya son derece şaşırtıcı sonuçlar çıkmaktadır. Kauçuk ağacının özü olarak adlandırılacak lateks sıvısı, ince ve son derece elastik bir yapıya sahiptir. Zahmetli toplama işlemi bittikten sonra çanaklarda biriken lateks sıvısı, kullanım alanlarına göre işlem görmektedir. Günlük yaşamda kullanılan ve dayanıklılıkları ile öne çıkan pek çok eşya; top, balon, hortum, korse, lastik, sünger, yağmurluk gibi ürünler lateksten elde edilmektedir.

Bu kadar çok alanda lateksin kullanılmasının sebebi malzemenin hem çok dayanıklı olması, hem de sürtünme katsayını azaltması hem de kolayca deforme olmaması sayılabilir. Bu bakımdan lateks günümüz malzemeleri arasında dayanıklılığı ve çeşitli alanlarda sunduğu konfor ile öne çıkmaktadır.

Yataklarda ise kullanılan lateks malzemesi, sıvı toplama işlemi bittikten sonra özel yöntemler ile lateksin blok haline getirilmesinden oluşmaktadır. Lateksin dayanıklılığını ve konforunu sunan bu özel yataklar, iyi ve kesintisiz bir uyku isteyenlerin tercihi olmakta, böylece her geçen gün daha fazla kesimden talep görmektedir. Doğal lateks yataklar sadece iyi bir uyku değil, sağlık açısında da pek çok yararı bulunmaktadır.

Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?” yazımızı mutlaka incele.

Doğal Lateks Yatak Avantajları Nedir?

İyi bir uyku isteyenlerin tercih ettiği doğal lateks yatak avantajlarışu şekilde sıralanabilmektedir;

  • WellMatt tarafından sunulan lateks yataklar tamamen doğal içeriğe sahiptirler. Sadece malzeme olarak değil, üretim aşamasında da kimyasal olmayan yapıştırıcılar kullanıldığı için tamamen doğal içeriğe sahip olan yataklar müşterilerimize sunulmaktadır. Bu nokta, lateksin özelliklerinden yararlanmak için oldukça önemlidir çünkü piyasa koşulları içerisinde maliyeti düşürmek için sentetik lateksten yapılan yataklar oldukça yaygındır. Ancak sentetik lateksler doğal olanlarının sunmuş olduğu avantajları yerine getirmemekte hatta çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.
  • Lateks yataklar son derece dayanıklı malzemeden üretilirler ve bu yüzden diğer yataklara göre oldukça uzun süreli kullanım imkânı verirler. İlk günkü yapılarını korudukları için de süreye bağlı olarak yatağın biçiminde ya da sunduğu konforda hiçbir değişiklik olmaz.
  • Doğal lateks yataklar, gözeneklere sahiptirler ve bu gözenekler ideal uykunun en büyük yarar sağlayıcılarıdır. Gözenekler sayesinde yatak sürekli hava alan bir yapıdadır ve bu noktada; çeşitli zararlı oluşumların, bakteri, mantar, küf, toz gibi zararlıların oluşumu engellenmektedir, aynı zamanda doğal lateks yataklar gözenekleri sayesinde sürekli hava alan bir yapıdadırlar ve böylece aşırı ısınma ya da üşüme gibi durumlar, mevsim koşullarından bağımsız olarak engellenmektedir. Bir tür doğal klima gören lateks yataklarda ısı dengesi muhafaza edilmektedir ve uyku için gerekli olan sıcaklık dengesi sabitlenmektedir.
  • Doğal lateks yatakların en büyük avantajı uyku esnasında vücut ağırlığının eşit olarak dağıtılmasıdır. Bu sayede ağırlık tek bir merkezde toplanmaz ve bu sayede vücudun dinlendirici bir şekilde uyuması sağlanır. Eski tip yataklarda, örneğin yaylı yataklarda genelde vücut ağırlığı tek bir nokta üzerinde toplanmaktadır. Genelde kalça ve omuz bölgesi olan bu bölgeler, uyku esnasında üzerlerine binen ağırlık yüzünden sürekli çalışmakta ve rahatlayamamaktadırlar. Bu durum ise çeşitli kas ve eklem ağrılarına neden olduğu gibi yanı sıra sabahları yorgun bir şekilde uyanmaya sebep olmaktadır. Bu türden rahatsızlıkların önüne doğal lateks yataklar, ortopedik özellikleri ile önüne geçmektedir. Lateks yataklarda vücut ağırlığı, ideal olan uyku pozisyonunun alınması için sabitlenir. Başka bir deyişle, vücudun tüm hatları yatak ile bütünleşir, destek alır ve kasların gevşemesine neden olur. Böylece dinlendirici bir uykunun yanında kesintisiz bir şekilde uyumak da mümkün olmaktadır.
  • Bebekler ve çocukların gelişimi için doğru yatak tercihi oldukça önemlidir. Yanlış yataklarda, özellikle yaylı yataklarda yatan bebek ve çocuklarda pek çok gelişim sorunu yaşanabilmektedir. Bu sorunların asıl kaynağı ise henüz kas ve eklem gelişimlerinin tamamlanmamış olmasıdır. Yatakların vücutlarına gösterecekleri basınç nedeniyle uyku esnasında yanlış pozisyon alarak çeşitli rahatsızlıklara neden olabilirler. Bu bakımdan doğal lateks yataklar, bebek ve çocukların güvenle uyuyabilecekleri destekleyici zemini onlara sunmaktadır.
  • Doğal lateks yataklar özellikle alerjik reaksiyonları olan kimseler için rahatlatıcı özellikler sunmaktadır. Alerjik tepkimeler, genelde kimyasal maddelerden kaynaklanmaktadır. Ayrıca yatak yüzeyinde kullanılan malzemeler de çeşitli alerji rahatsızlıklarına yol açabilmektedir. WellMatt tarafından sunulan lateks yataklar, içerik olarak doğal malzemeden üretildikleri için alerjik hassasiyeti olan kimselere üstün bir koruma sağlamaktadırlar. 
  • Lateks yataklar, eski yataklarda sık görülen göçme sorunlarına karşı kullanıldıkları her süre boyunca özenle koruma sağlarlar. Yaylı yataklarda çok görülen ve kullanıma bağlı olarak yatağın iç kısmının göçtüğü durumlar, lateks yatakların yapı özellikleribakımından görülmemektedir. Bu sayede yatağınızı ilk günkü gibi konforlu bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Lateks yataklar, uyku esnasında sık hareket eden ve dönüş yapan kimselerin sürtünme hızlarını azalttıkları için uyanmalarının önüne geçmektedir. Lateks yapısı gereği, hareketi düşürme kabiliyetine sahip bir maddedir. Uyku esnasında çok dönüş yapanlar, bu yüzden lateks yataklar sayesinde uykularının bölünmesinin önüne geçerler. Aynı zamanda çift olarak uyuyanlar için de eşlerden birisinin sürekli hareket etmesi oldukça rahatsız edici olabilmektedir. Hareket kabiliyetini en aza indirgediği ve dalgalanmaları önlediği için lateks yataklar çiftler için de büyük avantaj sunmaktadır.

Doğal Lateks Yatak Alırken Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Doğal lateks yatak alırken dikkat edilecekler doğru ve iyi bir yatak tercihiniz için önemlidir. İlk olarak, lateks yatağın mutlaka hangi içeriğe sahip olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Piyasada, ucuz lateks yataksunmak için sentetik malzemeler kullanıldığı için çoğu lateks yatak doğal özellikler göstermemektedir. Bunu üretici sertifikasını talep ederek kolayca öğrenebilirsiniz. Diğer bir önemli konu ise boy ve kilo özelliklerinizi göz önünde tutarak lateks yatak seçimi yapmalısınız. Özellikle kilo, yatak seçimini etkileyen en önemli husus olmaktadır. Kilonuza uygun sertlikte lateks yatak seçimi için WellMatt uyku danışmanından yardım alabilir, doğal içeriğe sahip lateks yatak modellerimiz arasından sizin için en uygun olan modeli kolayca seçebilir ve bu sayede dinlendirici, rahat ve konforlu uykuya hemen kavuşabilirsiniz.

Lateks yatağınızı seçmeden önce yazımızı mutlaka inceleyin: ”En Uygun Lateks Yatak Nasıl Seçilir ?”.

Paylaş:
Kategori:Lateks Yatak
Önceki Yazı
Visco Yatak mı Yoksa Yaylı Yatak Mı Tercih Edilmeli?
Sonraki Yazı
7-15 Yaş Çocuklar için Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz