15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yumuşak Yatak Kimler İçin Uygundur, Kimler Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Lateks Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?

Visco ve Lateks Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?

İyi bir uyku kalitesi için günümüzde en sık tercih edilen lateks ve visco yataklar aranan konforu en üst düzeyde sunmalarına rağmen aralarında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Kaliteli, kesintisiz ve sağlıklı uyku isteyenlerin tercihi olan lateks yatak ve visco yatak arasındaki farklar bilinmesi ile ihtiyacınızı en iyi şekilde giderecek doğru yatak tercihini yapabilirsiniz.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Lateks Yatak Nedir?

Lateks yataklar son zamanlarda rahat ve konforlu bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler tarafından tercih edilen, gelişmiş özellikleri ile öne çıkan yatak türüdür. Tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvıdan elde edilen lateks sıvısı, yine özel yöntemler ile blok haline getirilmektedir. Son derece özenli bir sürecin ardından yatak olarak kullanılan lateks, üst düzey konforu ile öne çıkarak, iyi bir uyku kalitesi isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Lateks yataklar için öne çıkan en büyük özellik vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtıyor olmalarıdır. Vücut ağırlığının eşit şekilde dağılması ile birlikte uyku boyunca tüm kas ve eklem bölgelerinin, başta omurga olmak üzere rahatlaması ve dinlenmesi sağlanır. Böylece yatağa bağlı olarak görülen çeşitli rahatsızlık ve ağrıların önüne geçildiği gibi kesintisiz bir uykuya da kavuşulmuş olunur. Bu nokta oldukça önemlidir çünkü sık görülen eklem ve kas rahatsızlıkları genelde yanlış yatak tercihlerinden kaynaklanmaktadır. Vücudun belirli bölgelerine baskı yapan, omurganın doğal pozisyonunu almasının önüne geçen bu yatak türlerinde rahatsızlık verici bir deneyim yaşanarak uyku sonrasında çeşitli ağrılar görülmektedir.

Lateks yatakların bir diğer büyük avantajı ise üretim tekniği bakımında üzerinde hava kanallı yapısının olmasıdır. Hava kanallı yapıları, mevsim koşullarından ayrı olarak yatağın ideal ısı dengesini sağlamasını, yaz aylarında daha serin, kış aylarında ise daha sıcak bir yatak ortamının oluşmasını sağlar. Aynı zamanda doğal bir klima görevi görerek bu kanallar daha ferah bir yatağa sahip olmanızı olanaklı hale getirirler. Hava kanalları ayrıca yatağın içinde bakteri, mantar, kötü koku gibi oluşumların da önüne geçerek hijyenik  bir yatak için ideal ortamı sağlarlar.

Lateks malzemesi çok uzun süreli kullanıma uygun olarak yapılır ve yapısal özellikleri bakımından çift taraflı kullanıma uygundur. Bu durum ise lateks yatakları daha uzun süreli kullanım olanağı verdiği gibi aynı zamanda da her yüzeyden aynı konforun alınmasını sağlamaktadır. Yaylı yataklarda çok sık görülen çökme gibi durumlar, lateks malzemesinin yapısından dolayı görülmediğinden, bu durum da daha uzun süreli yatak kullanmak isteyenler için oldukça önemli olmaktadır.

Uyku esnasında çok sık dönüşler yapanlar yatak yüzeyinin ve yapısının dönüşleri iyi karşılamadığı durumlarda sıklıkla uykularından uyanmaktadırlar. Ancak lateks yataklar, üstün bir hareket kabiliyeti sunarlar ve böylece çok sık dönen kimseler bile son derece rahat bir şekilde yatakta hareket edebilirler.

Lateks yatakların en büyük avantajlarından birisi de doğal içeriğe sahip olmaları ve böylece herkes tarafından ihtiyaçları en iyi şekilde gidermek üzere tasarlanmış olmalarıdır. Ancak piyasa koşullarında çok fazla sentetik lateks(PU Lateks, Lateksit) yatak bulunmaktadır. Maliyeti düşürmek amacıyla üretilen bu yataklar, lateksin doğallığını vermedikleri için aynı zamanda konfor konusunda da gereken ihtiyacı tam olarak karşılayamazlar. WellMatt tarafından üretilen lateks yataklar sadece içerik olarak değil üretim sürecinde de sentetik malzemeler kullanılmadan üretilirler ve böylece en doğal bir şekilde yatak deneyimi sunulur.

Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatak Nedir ?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Visco Yatak Nedir?

Visco elastik malzemesi 1960’lı yıllarda NASA tarafından astronotların uzay yolcuklarında daha rahat etmeleri için tasarlanan, üzerindeki ağırlığın şeklini alan son derece özel bir malzemedir. Visco malzemesi, astronotlar üzerinde olumlu sonuçlar yaratınca çok kısa sürede başka alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Akıllı yatak olarak da geçen visco yataklar böylece iyi ve konforlu bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olmuştur. Visco yatakların akıllı olarak adlandırılmalarının en büyük nedeni hücre yapılarıdır. Vücut ağırlığına göre şekil alan viscolar, özellikle bel ve boyun kıvrımlarınızı doldurarak tüm vücudun desteklenmesine ve yardımcı olmaktadır. Sundukları bu özellikleri ile özellikle eklem ve kas ağrısı yaşayan kimselere büyük bir kolaylık sunmaktadırlar.

Vücut şeklini alan visco yataklar özellikle omurga ve eklem ağrıları gibi sorunları bulunan kimselerin daha konforlu şekilde uyumalarını olanaklı hale getirirler. Omurilik yapısının doğru ve doğal pozisyonda olmasını sağlayarak aynı zamanda hiçbir bölge üzerine de fazladan yük binmesinin önüne geçerler. Böylece yataktan kaynaklı ağrılar ortadan kaldırılır.

Detaylı Bilgi İçin ”Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Visco Yataklar ve Lateks Yatak Arasındaki Farklar

Visco yataklar ve latesk yatak arasındaki farklar ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Visco yataklar özel visco elastik malzemesinden üretilirler ve bu malzeme yapısı gereği vücut şeklini kavramayı sağlar. Vücudun tam olarak kavranması ile vücuda biraz baskı uygulanır ve baskı sonucunda ideal pozisyonun alınması mümkün olunur. Ancak bebeklerde ve çocuklar visco yataklar bu durumdan ötürü sağlıklı iskelet yapılarına uygun olmayabilmektedirler. Bu durumda visco yataklar çocuklar için tavsiye edilmez. Lateks yataklar ise her yaştan insanın kullanabileceği bir yapıya sahiptirler.
  • Lateks yataklar tamamen doğal malzemeden üretilmektedirler. Sentetik hiçbir özellik taşımazlar ve böylece başta alerji gibi sorunları olan kimseler için en iyi uyku deneyimini sunarlar. Ancak piyasada sentetik lateks yataklar sık bulunmaktadırlar, yatakların tam uyku performansı sunmaları için doğal içerik olduğuna dikkat edilmelidir.
  • Her iki yatak da vücudun tam olarak desteklenmesini ve ideal uyku pozisyonunun alınmasını sağlar. Böylece kas, eklem gibi rahatsızlıkların önüne geçilir. Özellikle kaslar üzerinde baskıyı azalttıkları için dinlenilmiş bir şekilde uyanmayı sağlarlar.
  • Piyasada bulunan visco yataklar terleme yapabilmektedirler ancak bu durum düşük kalite visco malzemesi kullanılan yataklarda görülmektedir. WellMatt olarak sunulan visco yataklarda özel ViscoJel malzemesi kullanıldığı için herhangi bir terleme gibi durumlar görülmez, en ideal ve ferah bir şekilde uyunmasını olanak tanır.
  • Visco yataklar tamamen visco malzemesinden üretilmezler, destekleyici başka dolgu malzemelerin kullanılması gerekir çünkü visco yapısı gereği ağırlığın şeklini aldığı için tamamen viscodan üretilmiş bir yatakta uyumak olanaksız olmaktadır. Böyle bir durumda vücut yatağa tamamen gömüleceği için yatmak mümkün olmayacaktır.
  • İki yatak da açık hücreli yapıya sahiptirler ve böylece sürekli hava alarak ferah bir uyku ortamı sunarlar. Aynı zamanda iki yatakta da hava alan yapılarından ötürü bakteri, mantar, küf vb. oluşumlar görülmez ve böylece çeşitli solunum yolu rahatsızlıklarının önüne geçilir.
  • Lateks yataklara göre visco yataklar kullanıcısını hatırlama özelliğine sahiptiler. Hücreli yapısı, sık yatılan uyku pozisyonlarını hatırlayarak her kullanımda kişinin bu pozisyonu almasına olanak tanır.
  • Visco yataklar sık dönmekten rahatsız olanlar için idealdir çünkü vücudu saran yapıları sık dönmelerin önüne geçmektedir. Lateks yataklar ise daha sık dönmelere kolaylık sunarlar ve hareket kabiliyetini daha üst safhada tutarlar.

Bu farklılıklara rağmen visco ve lateks yataklar ideal uyku deneyimi yaşayanlar tarafından tercih edilmektedir. Ancak yatak tercihinde bulunmadan önce kilo, boy gibi fiziksel özellikler de önemli olduğu için bu noktaları da göz önünde bulundurmanız gerekir.

Detaylı Bilgi İçin ”Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku Ve Yaşamınız Için Önemi.” Yazımızı Şimdi İnceleyebilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Yumuşak Yatak Kimler İçin Uygundur, Kimler Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Lateks Yataklarda Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz