15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatakların Zararları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En Çok Tercih Edilen Japon Yer Yatağı Modelleri Hangileri?

Lateks Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?

Lateks yataklar son zamanların en çok tercih edilen yataklarının başında gelmektedir. Doğal yapısı ve vücut için sunmuş olduğu kolaylıklar nedeniyle tercih edilen lateks yatakların fiyatları ise firmalara göre farklılık göstermektedir. Özellikle WellMatt fiyatları, normal piyasa fiyatlarından farklılık göstermektedir ancak bu fiyatların belirlenmesinde yatak kalitesi temel alınmaktadır.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Lateks ve Lateks Yatak Nedir?

Lateks, kauçuk ağacının özünden elde edilen elastik özellikler gösteren bir maddedir. Tropikal iklimlerde yetişen kauçuk ağacı, özel ve itinalı işlemler sonucunda lateks özü vermektedir. Bu işlem oldukça uğraştırıcı olup maddenin saf halinin elde edilmesi için meşakkatli bir süreç yürütülmektedir. Ağaçtan alınan özler, hava ile etkileşimleri sonucunda sert bir yapıya bürünürler ve lateks yatakların temel hammaddesi böylece açığa çıkmış olur.

Lateks yataklar ise bu temel malzemenin özel teknikler ile yatakla birleştirilmesinden ortaya çıkmaktadır. Lateks özünün hava ile temasından kaynaklanan köpüklenme ile oluşan yapı, özel kalıplar sayesinde blok haline getirilir ve bloklar yatak üretiminde kullanılırlar. Lateks yatakların özellikleri ise şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Lateks yataklar tamamen sağlık koşullarına uygun olacak şekilde üretilirler. İçinde kullanılan malzemenin doğal olması sebebiyle hem uyuyan için hem de çevre için elverişli koşullar sunmaktadır.
  • Lateks yataklar yaylı ve yaysız olarak üretilmektedir. Özellikle yaysız modellerinde yayın sebep olacağı pek çok soruna karşı önlem alınmaktadır. Başlıca bu sorunlar sıralanacak olursa; yaylar metalden yapıldığı için oksitlenme sonucunda uyuyan kişiye zarar verebilir, uzun vadede kanser gibi hastalıkları tetikleyebilirler. Yayların bozulması sebebiyle yatağın tüm ortopedik özellikleri kaybolur ve dengesiz bir yatış pozisyonu oluşur. Vücutta biriken elektriğin atılmasını engelledikleri için vücut sürekli olarak gerilimli bir şekilde uyur. Yapıları gereği yaylar oksitlenme, küflenme, bozulma gibi durumlara elverişlidir. Yaysız lateks yataklar ise iyi bir uyku için oldukça ideal koşullar sunmaktadır.
  • Diğer yataklara kıyasla oldukça uzun ömre sahip lateks yataklar, kolayca herhangi bir bozulma ya da deforme durumu yaşatmazlar.
  • Ortopedik yapıları sayesinde vücuda uygulanan basıncı dengeler ve bu sayede rahat bir uyku sağlarlar.
  • Yatağın üstü için kullanılan malzeme ağır kimyasallar içeren bir madde olmadığı için herhangi bir alerjik duruma sebep vermemektedir.
  • Özellikle yatarken çok fazla hareket edenler için lateks yatak idealdir. Bu sayede yanınızdaki kişi rahatsız olmayacağı gibi, uyuyan kişinin de uyku dengesinin bozulmasının önüne geçilir.
  • İçinde küflenme, mantar, bakteri oluşumlarına gerçekleşmediği için zararlı gaz çıkışı olmamaktadır.
  • Gözenekleri sayesinde sürekli hava alan bir yapıya sahiptir.

Lateks yataklar bu özellikleri sayesinde nitelikli bir uyku uyumak isteyenlerin ilk tercihi olmaktadır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir kısım, lateks yatak fiyatlarının belirlenmesinde temel alınan ölçüttür.

Lateks Yatak Nedir?” yazımızı hemen incele.

Lateks Yatak Alerji Yapar mı?

Lateks yataklar hakkında sıklıkla gündeme gelen konulardan birisi lateks yatakların alerji yapıp yapmadıklarıdır. Esasında lateks malzemesi sadece yataklarda değil çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Bu alanlardan hareketle lateks yatakların da alerji yapabilecekleri gündeme gelmektedir. Bilindiği üzere lateks, kauçuk ağacının özünden elde edilir ve elde edilmesi oldukça zor bir süreçtir. Bu malzemeden ise yatağın yanı sıra balon, top, eldiven, oyuncak, emzik, biberon, silgi, yapıştırıcı gibi pek çok eşya üretilebilmektedir. Bu ürünlerin doğrudan kullanımı nedeniyle bazı kişilerde alerji belirtileri görülmektedir. Fakat yaygın olarak lateks eldivenlerde alerjik reaksiyonlar oluşmaktadır. Çünkü lateks eldivenler, yapıları gereği hava alamamakta ve ellerde kızarıklığa sebep olmaktadır. Kızarıklığın yanı sıra bazen içi su dolu küçük kabarcıklar da kişilerde görülebilmektedir. Eğer madde ile temas devam ederse bu durum kabuklu bir görüntüye dahi evrilmektedir. Aynı şekilde bunu takiben astım, öksürük, şişme, karın ağrısı gibi semptomlar da görülebilmektedir. Fakat bu durum IgE olarak adlandırılan alerjik hassasiyeti olan kişilerde görülmektedir ve genel nüfus içerisinde bu kişilerin sayısı yüzde 3 oranında seyir etmektedir. Lateks yataklarda kullanılan hava gözenekleri sayesinde daimi bir şekilde hava akışkanlığı sağlandığı için yataklar herhangi bir alerjik tepkimeye neden olmamaktadır.

Lateks Yatağın Faydaları Ve Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı hemen incele.

Lateks Yatak Fiyatları

Lateks yataklar, diğer yatak türlerine göre biraz pahalı olabilmektedir. Özellikle WellMatt’ın lateks yatak fiyatları, piyasa ortalamasının üstündedir. Ancak yatak gibi önemli bir konuda ucuz diye sunulan ürünlerin kalitesizliği göz önüne alınırsa, fiyatların neden yüksek olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Uyku, insan yaşamının çoğunun geçtiği ve vücudun temel fonksiyonlarını yerine getirmesi için gerekli olan hayati ihtiyaçların başında gelmektedir. Uykusuz olunduğunda ya da iyi bir uyku uyunmadığında, oluşan dikkatsizlik, kızgınlık, öfke, dengesizlik, odaklanamama gibi pek çok sorun baş göstermektedir. Bu sorunların önüne geçmek adına iyi bir uyku oldukça önemlidir. İyi uyku içinse özellikle yatak seçiminin doğru yapılması gerekmektedir. Yanlış yatak seçimlerine bağlı olarak, uykusuzluk büyük sorun oluşturmaktadır.

Bundan ötürü WellMatt kullanıcılara en iyi yatakları sunma garantisi vermektedir. Fiyatlarının belirlenmesinde ise etmen olan sebepler şu şekilde sıralanabilir;

  • Lateks yatak almak istiyorsanız öncelikli olarak yatağın hangi malzemeden yapıldığını öğrenmeniz gerekir. Çoğu lateks yatak, kauçuk ağacı sütünden elde edilen doğal lateks yerine lateksit adı verilen sentetik lateks kullanmaktadır. Sentetik olması yüzünden bu yatak fiyatlarını düşürmektedir ancak doğrudan kalitesinde de düşüklüğe sebep olmaktadır. WellMatt ise doğal lateksten yapılan yataklar sunduğu için fiyatlarda bu ürünün temininden kaynaklı fiyat farkı oluşturmaktadır.
  • Lateks yatak pek çok özellik taşımaktadır. Çoğunluğu ise doğal malzemeden oluşmaktadır ve bu durum fiyatların yüksek olmasına sebep olmaktadır. Eğer bir firma size piyasa değerinin altında ya da ucuz lateks yatak sunuyorsa, kullanılan malzemenin sentetik olma olasılığı oldukça yüksektir.
  • Uygun koşullarda üretim yapmayan firmalar, düşük fiyatlarda lateks yatak sunmaktadır. Ancak üretici sertifikalarına bakılması halinde, bu firmaların yataklarını nasıl ürettiklerini anlayabilirsiniz. Bu durum da fiyatları etkilemektedir.
  • Çoğu lateks yatak, ısı dengesini ayarlamakta, kullanılan malzeme yetersizliği yüzünden eksik kalmaktadır. WellMatt yataklarında ise ısı dengeleri, vücut için en mükemmel olacak şekilde ayarlanmıştır.
  • Lateks yatakların en büyük özelliklerinden birisi de anti – alerjik olmalarıdır. Fakat bunun olması için yapısının doğru kurulması ve herhangi bir kimyasal maddenin kullanılmaması gerekir. Eğer bunlar uygulanıyorsa lateks yatak fiyatları düşük olacaktır, ancak WellMatt ağır kimyasalları hiçbir yatağında kullanmadığı için fiyatlarının yüksek olmasına da bu durum etki etmektedir.
  • Lateks yatakların fiyatları kullanılan malzemenin kalınlığına göre de değişmektedir. 2 cm den başlayıp 24 cm’e kadar farklı kalınlıkları olan lateks mevcuttur. 2 cm lateks içeren yataklar kilonuza uygun ise sizin için idealdir. Size uygun lateks kalınlığını belirlemek için WellMatt uyku danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Görüldüğü üzere lateks yatakların fiyatlarının belirlenmesini tayin eden en önemli kriter kullanılan malzemenin niteliğidir. Piyasada çoğunlukla düşük yüzdelerde ya da sentetik lateksler kullanıldığı için lateks yataklar düşük fiyatlara bulunabilmektedir. Ancak bu durumdan özellikle kaçınmak gerekmektedir. Aksi halde lateks yatak aldığınızı sanabilir ama lateks yataktan yararlanamazsınız.

Lateks Yatak Fiyatları Nasıl Belirlenir?

WellMatt tarafından sunulan lateks yataklar; Kampüs lateks yatak, Lateks Medium, Lateks Soft, Smart, Lateks 40, Lateks 50, Lateks 100, Cocolat L, Cocolat XL, Lateks 200 olarak sizlere sunulmaktadır. Her biri farklı fiziksel özelliklere göre belirlenmiş olup ölçülere ve yapılan tercihlere göre farklılık göstermektedirler. Doğru olan yatağı seçmek için uyku danışmanımız ile iletişime geçebilir ve en uygun yatağı seçebilirsiniz. Lateks yatak alımı için WellMatt lateks yatak listesine mutlaka göz atmalısınız.

Paylaş:
Kategori:Lateks Yatak
Önceki Yazı
Visco Yatakların Zararları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En Çok Tercih Edilen Japon Yer Yatağı Modelleri Hangileri?

0 Yorum

Yorum Yaz