15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yatakların Özellikleri Neler?
Sonraki Yazı
Kaliteli bir uyku nasıl olur ?

Uyku Ve Siz

Psikiyatri ve nöroloji alanındaki çalışmalara bakıldığında, günümüzde insanların gerçekten iyi bir uyku uyuyamama problemi yaşadığı görülür. Kaliteli ve dinlendirici bir uyku konusunda bilgi bulma şansımız, beslenme ve egzersiz hakkında bilgi edinme şansından daha azdır. Diğer yandan ise hayatımızın yaklaşık üçte biri veya dörtte biri uykuda geçmektedir. Bu da dengeli bir hayat sürmede uykunun önemini ortaya çıkarmaktadır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Uyku yetersizliği, iç dengenin önemli bir kaynağı olan REM (rüya zamanı devresi) eksikliği anlamına da gelir. Hastaların şikayetlerinin %20’si bitkinlik, yorgunluk ve tükenmişlik belirtileri ile ilgilidir. Doktora giden bitmiş tükenmiş haldeki insanların yarıdan fazlası, yeterli miktarda uyuyamamaktan şikayetçidirler. İşin daha da garibi, uyku yetersizliğinden şikayetçi olan insanların büyük bir kısmı, bunun farkında bile değildir.

Uyku, insan sağlığı için yemek, içmek kadar önemli bir olaydır. Dinlendirici bir uyku, dengeli bir hayat için şarttır. Beyindeki sinir ağlarından oluşan devreler, stresle çalışamaz hale geldiğinde, bitmiş vaziyette kendimizi yatağa atarız ve uykuya dalarız. Uyku esnasında vücut dinlenir, kendini temizler, saflaştırır, tamir eder, yeniden inşa eder, büyür ve kendini tedavi eder. Uyku esnasında, gün boyunca biriktirilen gerginlikler ve sinirlilikler serbest hâle gelip vücuttan kolayca atılır.

Derin uyku esnasında beynimiz çalışma temposunu yavaşlatır. Çalıştırdığımız bütün zihni programlar işlevini durdurur ve saf halde dinlenmemize izin verir. Sinir sistemi ve duyu organları dinlenme halindedir. Bu duruma bazal metabolizma da denir. Uyku sinir sistemimiz için bir besin kaynağıdır.

Rahatlık, sessizlik ve huzur gibi koşullar beyni alfa dalgaları yayınlayacak bir ortama getirir. On ya da on beş dakika süren bu alfa dalgalarından sonra, beyin faaliyetlerinde bir hızlanmanın görüldüğü 1. evre başlar. Git gide kaybolan alfa dalgaları, yerini teta dalgalarına bırakır. Uyuklamaktan, hafif bir uykuya geçilir. Kalp atışları yavaşlar, tansiyon düşer ve hareketlerinde yavaşlama ve azalma görülür.

Güzel ve düzenli uyku için yatak seçimi çok önemlidir. Vücudunuzu anlayan ona hitap eden ve dinlendiren ortopedik bir yatak, sizi güne daha iyi hazırlayacaktır. Wellmatt Yatak fabrikasının birbirinden farklı ürünlerini inceleyin deriz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Lateks Yatakların Özellikleri Neler?
Sonraki Yazı
Kaliteli bir uyku nasıl olur ?

0 Yorum

Yorum Yaz