15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Omuz Ağrısı ile Uyananlar Hangi Yatakları Tercih Etmeli
Sonraki Yazı
Ortopedik visco yatak nedir, kimler tercih etmeli?

Organik yatak nedir, kimler tercih etmeli?

Yatak seçimi her zaman önemli bir konu olmuştur. Çünkü doğru yatak seçilmediği takdirde, iyi bir uykuya sahip olamazsınız ve böylece dinlenemez, yorgunluğunuzu atamaz ve gün içinde enerjisiz bir halde olursunuz. Aynı zamanda beden sağlığı için de önemli olan yatak seçimi zor bir süreçtir. Son zamanlarda ise doğal özellikleri ile öne çıkan organik yataklar iyi bir uyku için tercih edilmektedir. Organik yatakların hangi özelliklere sahip olduklarını bilmek, bu yatakları almadan önce karar vermeniz için önem taşımaktadır.

Organik ve Doğal Yatak Modellerimizi inceleyin. Organik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Organik Yatak Nedir?

Sağlık koşulları için tamamen uygun olan ve içinde hiçbir ağır kimyasal barındırmayan yataklara organik yatak denilmektedir. Organik yataklar içinde Hindistan cevizi lifi, lateks, pamuk, yün ve at kılı gibi maddeleri barındırırlar. Bu malzemeler özel olarak harmanlanır ve sağlıklı bir uyku için oldukça elverişli koşullar sunarlar. Organik yatakları öne çıkaran bir diğer özellik ise genelde el işçiliği kullanılarak yapılmalarıdır. Çünkü içinde kullanılan malzemeler el işçiliği ile işlenmek zorundadır. Bu sayede, konforlu ve sağlıklı bir uyku için malzemeler özel olarak hazırlanırlar. 

Organik Yatakların Özellikleri Nedir?

Organik yatakları öne çıkaran en önemli özelliği yapımında kullanılan malzemelerdir. Bu malzemeler ele alınacak olursa;

  • At kılı; organik yataklar için çok önemli olan bu malzemeyi ayrıcalıklı kılan özellik doğal bir havalandırma yöntemi sunmasıdır. Malzeme yapısı gereği esnek bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla at kılından yapılmış bir yatakta, üzerindeki ağırlık önemli olmadan liflerin arası sürekli boş kalmaktadır. Böylece ağırlığın uyguladığı kuvveti önemsenmeden her koşulda ve şartta doğal bir havalandırma imkânı sunulmaktadır. Aynı zamanda at kılı, vücut nemini sabit tutarak, fazla olması durumlarında uzaklaştırma görevi görür. Böylece malzemesi nedeniyle organik yatak kendiliğinden ısı düzenlemesine sahiptir. Yaz ve kış olduğuna bakılmaksızın vücut ısısına göre kendisini ayarlar ve bu şekilde iklim koşullarından bağımsız olarak her durumda en iyi uyku deneyimini sunar. Özellikle bu nokta çok önemlidir, çünkü bilindiği üzere yataklarda ısının atılamaması başta terletme ve koku oluşumu gibi durumlara sebep olmaktadır. Ancak at kılının özel ve doğal yapısı gereği ısı ya da koku oluşumunun önüne geçilir, böylece konforlu bir uyku için en önemli şart yerine getirilmiş olunur.
  • Hindistan cevizi kabuğu lifi; bu malzeme sayesinde organik yataklar hem koku hem de kullanış açısından oldukça güzel sonuçlar elde etmektedir. Hindistan cevizi kabuğu lifi oldukça dayanıklı bir malzeme olmasına karşılık, yapısındaki ayrışmalar sebebiyle sürekli hava alan bir yapıya sahiptir. Böylece ağırlığa karşı dayanıklı olup aynı zamanda esnekliği sayesinde de ağırlıklara karşı direnç gösterebilmektedir. Kabuğun ferah ve hoş kokusu sayesinde de kötü kokuların önüne geçilmekte, ayrıcalıklı bir koku elde edilmektedir.
  • Lateks; organik yatakları dayanıklı kılmak için kullanılan bir diğer malzemedir. Lateks tamamen doğal içeriğe sahiptir. Tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvıdan imal edilir ve blok haline getirilmesi sayesinde yataklarda kullanılır. Piyasada sanayi üretimi sentetik lateksler olsa da WellMatt tarafından tamamen doğal lateksler kullanılmaktadır. Dayanıklılığı, vücuda karşı göstermiş olduğu basınç sayesinde eklem ağrılarının azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda doğal özellikleri ile organik yatakları tamamlayan başat malzeme olma konumundadır.

Organik yatak hakkında daha detaylı bilgi için :”Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?”.

Organik Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

Organik yatak doğal özellikleri ile öne çıkıyor olsa da bu yatağı kimin tercih edeceği hakkında detaylı bilgi bulunmamaktadır. Organik yatağı tercih edecek kişiler, yapacağımız sıralamayı dikkate alarak karar verebilirler:

1. Doğal Malzeme İsteyenler

Doğal içeriğe sahip bir yatakta uyumak, sağlık koşulları için en elverişli koşulların sunulduğu yatakta uyumak anlamına gelmektedir. Kimyasal barındırmaması yüzünden organik yataklar sağlık koşulları için hiçbir risk taşımazlar. Özellikle sağlıkları hassas olan bebek ve çocuklar için organik yatak oldukça idealdir.

2. Ortopedik Yatak İsteyenler

Özel yapısı sayesinde organik yataklar tamamen ortopedik özellikler taşırlar. Ortopedik özellik, bel ve boyun kısımlarının desteklenip vücudun içine gömülmediği, kasların gevşemesine olanak sağlayan yataklar için kullanılmaktadır. Organik yataklar kullanılan malzeme sebebiyle, uyuma esnasında vücut için en doğru pozisyonu sunarlar. Omuriliğin desteklenmesi ile rahat bir uyku sağlarlar. Konforlu bir uyku için vücut ağırlığının dengeli dağılması önemlidir. Yanlış yatak seçimlerinde iyi uyuyamamanın ve yorgun bir şekilde uyanmanın nedeni, vücut ağırlığının dengeli bir şekilde dağılmayıp genelde omuz ve kalça bölgesine yüklenmesinden kaynaklanmaktadır. Organik yataklar ise sunmuş oldukları yapıları nedeniyle vücut ağırlığının dengelenmesine neden olurlar.

Ortopedik Yatak Hakkındaki bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Ortopedik Yatak Nedir?Nasıl Olmalı ?

3. Rahat Bir Uyku İsteyenler

Organik yataklarda vücut hareketleri dengelenir ve yüz üstü, sırt üstü ya da yan yatış pozisyonunda en ideal konfor sağlanır. İster uyurken sık dönün ya da hareketsiz kalın, iki durumda da kan dolaşımını rahatlattığı için organik yataklar rahat bir uyku isteyen kimseler için en kaliteli uykuyu sağlar. Böylece oluşacak sorunların önüne geçilir ve herhangi bir uyku kesintisi ya da rahatsızlığı yaşanmaz.

4. Alerjiden ve Kötü Kokulardan Rahatsız Olanlar

Organik yataklar doğal malzemeleri sayesinde küf ve mantar oluşumunun önüne geçerler. Hava alan yapısı kötü kokuların birikmesini engeller ve bu sayede uzun kullanımlarda bile herhangi bir rahatsız edici koku oluşmaz. Aynı zamanda alerjisi olan kimseler içinde antibakteriyel ve hipoalerjenik özellikler sunması nedeniyle alerji reaksiyonlarının önüne geçmektedir.

5. İnsana ve Çevreye Zarar Vermek İstemeyenler

Organik yatakların üretim maddeleri göz önünde tutulursa sağlık ve çevre koşulları için tamamen elverişli oldukları görülmektedir. Bulunduğu ortama ya da çevre koşullarına tam uyum sağlaması nedeniyle, oluşacak sorunların önüne geçebilmektedir.

6. Terlemek ya da Üşümek İstemeyenler

Yapısındaki malzemeler nedeniyle doğal bir klima işlevi gören organik yataklar, her türlü iklim koşuluna adapte olurlar ve buna bağlı olarak gelişecek terleme, üşüme gibi durumların önüne geçerler. Yapısındaki hava gözenekleri sayesinde iklime göre ısıyı dışarı atan ya da içinde barındıran organik yataklar, rahat bir uykunun önemli koşullarından olan ısı dengesini de mükemmel bir şekilde yerine getirmektedir.

Yatağınızı seçmeden önce bu yazımızı okuyabilirsiniz:”Organik Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?”.

Paylaş:
Kategori:Organik Yatak
Önceki Yazı
Omuz Ağrısı ile Uyananlar Hangi Yatakları Tercih Etmeli
Sonraki Yazı
Ortopedik visco yatak nedir, kimler tercih etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz