15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Çocuk Yatağı Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?

En İyi Çocuk Yatakları Kullananların Tavsiyeleri Nelerdir?

Çocuk yataklarının çocuk gelişimleri için önemli olmaları bakımından bu konu için doğru olan yatağı seçmek adına en iyi çocuk yatakları kullananların tavsiyeleri önem taşımaktadır. Kullanıcı tavsiyeleri sayesinde en iyi çocuk yataklarını seçebilir ve çocuğunuzun da kesintisiz bir şekilde uyumasını, aynı zamanda da sağlıklı gelişimini sağlayabilirsiniz.

Çocuk Yatak Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Çocuk Yatak Modelleri ve Fiyatları 

En İyi Çocuk Yatağı Nedir?

En iyi çocuk yatağı temelde çocuğun rahat ve sağlıklı bir şekilde uyuyabildiği yataklardır. En iyi çocuk yatağı aslında çocukların ihtiyaçları göz önünde tutularak üretilir ve bu ihtiyaçları yerine getirmesi beklenir. Çocukların bu ihtiyaçları ise kesinti olmadan uyumaları ve sağlık gelişimlerini de aksatmamasıdır. Bilindiği üzere çocuklar çok sık uykudan uyanırlar. Uyanmaları pek çok sebebe bağlı olabileceği gibi genelde çocukların uyanma sebebi rahat bir yatak kullanılmıyor oluşudur. Çünkü derin uyku evresine geçildiğinde çocuk uyanmaya en yakın evrede olur. Zihinsel becerilerin gelişmesi ve gün içinde öğrenilenlerin pekişmesi adına önem taşıyan bu evre, en hassas olunan evre anlamı da taşımaktadır. Eğer yatak ya da herhangi bir dış sebepten kaynaklanan bir durum olursa çocuklar çabuk bir şekilde uyanmakta, tekrar uyumakta ise zorluk çekmektedirler. Bu yüzden rahat etmeleri, ısı dengesinin iyi ayarlanması, doğal içerik, sertliğinin orta olması gibi etmenler en iyi çocuk yataklarını belirleyen ölçütlerdir. WellMatt olarak sunduğumuz tüm çocuk yataklarında bu özelliklerin olmasına dikkat ediyor ve çocuklarınızın sağlıklı gelişim göstermelerini de önemsiyoruz. Yanlış yatak seçimi çok ciddi sorunlara yol açabileceği gibi, bunu sağlamamak adına çocuğunuzun sağlığı için en iyi çocuk yatağı seçimine dikkat etmeniz gerekmektedir.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?”.

En İyi Çocuk Yatağı Tavsiyeleri Nelerdir?

En iyi çocuk yatağı kapsamında farklı ihtiyaçlara ve yaş gruplarına göre çeşitli yataklar sunmaktayız. Bu bakımdan en iyi çocuk yatağı seçmek adına en iyi çocuk yatağı tavsiyeleri listesine dikkat edebilirsiniz;

  • Doğal içeriğe sahip olmalıdır. Doğal içeriğe sahip olmayan yataklar sentetik malzeme kullandıkları için kimyasal etkiler yaratmaktadırlar. Kimyasal etkiler, çocukların başta deri ve solunum yolları olmak üzere ciddi hasarlara neden olabilirler. Bu durumda kimyasal malzeme kullanmayan, doğal yün, pamuk, lateks, Hindistan cevizi lifi vb. malzeme kullanılan yataklar seçilmelidir. Özellikle alerji, deri sorunları gibi konuların önüne geçmek adına doğal içeriğe sahip olan yataklar özellikle önemlidir.
  • Vücudu destekleyen bir yapısı olmalıdır. Vücudun desteklenmesi özellikle yeni doğmuş bebeklerde ve ergenlik dönemine ilerleyen çocuklar için oldukça önemlidir. Başta omurilik ve kas gelişimi için önemli olan bu konuda, doğru bir şekilde gerçekleşmediğinde çocuğun doğru duruş pozisyonunu sağlamasında ve kaslarının güçlenmesinde ciddi sorunlar oluşabilmektedir. Omuriliğin destek alması ve doğru pozisyonda olması kemik gelişimini doğrudan etkileyip çocuğun aksi bir harekette kemik yapısının yanlış gelişmesine neden olabilmektedir. Bu bakımdan yumuşak ya da aşırı sert yataklardan uzak durulmalıdır. 
  • Bakteri, küf, mantar gibi oluşumlara izin vermeyen yataklar seçilmelidir. Bakteri, küf ve mantar gibi oluşumlar çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmelerini engeller, onlarda çeşitli hastalıklara sebep oldukları gibi aynı zamanda da uykularının kesintiye uğramasına neden olurlar. Bu bakımdan hava gözeneklerine sahip yatakların tercih edilmesi ile bu oluşumları önleyecek yataklar seçilmiş olur. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklar için bu duruma oldukça fazla önem göstermek gerekmektedir.
  • Kolay temizlenebilmelidir. Çocuk yataklarının kolay temizlenir bir yapıda olması gerekir. Çünkü çocuklar hem uyku esnasında hem de uyku dışında yataklarını sık olarak kullanmaktadırlar. Bu kullanım sonucu ya da diğer etmenlerden nedeniyle yataklarda çeşitli kirler oluşabilir. Böylesi durumda kolay temizlenmeyen yatakta bakteri, mantar, küf vb. durumlar oluşabilir. Bu durumda da çocuk sağlığı için ciddi riskler taşıdıkları için oldukça kötü sonuçlar yaratabilir. Kolay temizlenen yataklar ise hem sağlık hem de uzun süreli kullanım açısından önemli avantajlar sunmaktadırlar.
  • Yanlış yatak seçiminden uzak durulmalıdır. En iyi çocuk yatağı ucuz olan değil, gerçekten ihtiyaçları doğru bir şekilde karşılayacak olandır. Maliyeti düşürmek adına yapılan piyasa yataklarında çocuklarınız için ciddi riskler barınmaktadır. Hem konforsuz olmaları hem de kimyasal malzemeler yüzünden, bu tür yataklardan uzak durmanız gerekir. Aksi halde çocuğunuz için gereken sağlık ve konfor şartlarınızı sağlayamaz, onun yaşamını ciddi risklere atabilirsiniz.
  • Uzun süreli kullanım sağlamalıdır. Uzun süreli kullanılacak çocuk yatakları sayesinde sıklıkla yatak değiştirmenize gerek kalmaz ve çocuğunuz uzun yıllar boyunca, bu yatakları kullanabilir. Doğru yatak seçimi bu yüzden önem taşımaktadır.

Bu noktalar doğrultusunda çocuklar için doğru yatak seçimi oldukça önem taşımaktadır. WellMatt olarak en iyi çocuk yatağı konusunda sizlere en uygun yatakları sunuyoruz. Bu kapsamda sunduğumuz çocuk yatakları;

  • Doğal içeriğe sahip, tamamen doğal yün, pamuk, lateks, sünger, Hindistan cevizi liflerinden yapılan,
  • Isı dengesinin iyi bir şekilde koruyan ve bu sayede aşırı terleme ya da soğumaların önüne geçen,
  • Hava gözenekleri sayesinde küf, bakteri, mantar gibi oluşumların önüne geçen,
  • Doğal malzemesi sayesinde kolay temizlenebilen

Özellikler gösteren yapılara sahiptirler. Bu bakımdan çocuklarınız en ideal yataklarda sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürmeleri için rahat bir şekilde uyuyabilirler.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yatak Özellikleri”.

En İyi Çocuk Yatağı İçin Özel Tavsiyeler

Sunmuş olduğumuz en iyi çocuk yatakları kapsamında özel tavsiyeleri öğrenerek en doğru yatak seçimi için karar verebilirsiniz;

  • 2 yaşa kadar Park Baby modellerinden yatakları kullanın. Park yataklar çocuklar oyun alanlarını da kapsadıkları için hem eğlenceleri hem de uykularını bir arada sunan yataklardır. Özellikle kolay taşınmaları ve temizlenebilmeleri ile ilk yaş için ideal olan yataklar olarak öne çıkmaktadırlar. Ayrıca omurgayı destekleyen yapıda olmaları sayesinde de yeni doğan bebekler için çok gerekli olan sırt desteğini sunmuş olmaktadırlar.
  • Yazları serin, kışları sıcak bir ısı dengesi istiyorsanız Hindistan cevizi lifi kullandığımız Wocolat modellerimizi tercih edin. Bu sayede ısı değişimlerinden oldukça etkilenen çocukların, ısı değişimlerine bağlı olarak hastalanmalarının önüne geçilmektedir. Aynı zamanda ısı dengesi yüzünden sıklıkla uyanmalar da engellenmektedir. Hindistan cevizi lifinin doğal yapısı aynı zamanda yatağın hava almasını da sağladığı için çocuklarınız için bu yataklar oldukça büyük konfor sunmaktadırlar.
  • Uzun yıllar kullanıma sahip olacağınız bir yatak istiyorsanız lateks malzemeden üretilen modellerimizi tercih edin. Lateks, tropik bir ağaç olan kauçuğun gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen ve yine özel yöntemler ile blok haline getirilen, yatak açısından son derece doğal ve özellikli bir malzemedir. Vücudu destekleyen yapısı, hava gözeneklerine sahip olması ve formunun bozulmaması gibi sebepler yüzünden çocuklarınız için oldukça büyük bir konfor sunmaktadır. Kesintisiz ve dinlendirici bir uyku için lateks malzemesi kullanılarak yapılmış yataklarımızı tercih edebilirsiniz.

Tüm bu tavsiyeler kapsamında eğer hâlâ en iyi çocuk yatağı seçiminde kararsız kalıyorsanız, WellMatt uyku danışmanı ile iletişime geçebilir ve çocuğunuzun özellikleri ile onun için en uygun yatağı seçebilirsiniz. Eğer çocuğunuz için özel ölçü talepleriniz olursa, çocuklarınız için özel ölçülerde de üretim yaptığımız için en doğal ve konforlu içeriğe sahip olan yatakları çocuklarınızla buluşturuyoruz.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Çocuk Yatağı Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz