15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yataklarının Özellikleri
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Kullananların Tavsiyeleri Nelerdir?

En İyi Çocuk Yatağı Nasıl Olmalı?

Çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmesi için uyku büyük bir öneme sahiptir. İyi bir şekilde uyuyamayan çocuklarda başta fiziksel ve zihinsel olmak üzere pek çok sorun oluşmaktadır. Bu durumun önüne geçmek adına çocukların rahat ve sağlıklı bir şekilde uyumaları için en iyi çocuk yatağı nasıl olmalı sorusu gündeme gelmektedir. Uyku çocuklar için bu kadar önemli iken bu sorunun da doğru olarak yanıtlanması gerekmektedir.

Çocuk Yatak Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Çocuk Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Çocuk Yatağı Özellikleri Nelerdir?

Çocuklar gelişimlerini tamamlamak için uykuya ihtiyaç duyarlar. İyi bir şekilde uyuyamayan çocukların gelişimlerinde pek çok sorun oluşmaktadır. Bebekler yeni doğduklarında gelişimlerini tamamlamadan doğdukları için özellikle ilk aylarda uyku esnasında gelişimlerini sürdürürler. Fiziksel ve zihinsel gelişimleri için önemli bu evre, ergenlik yaşına gelesiye kadar belirli bir hızda devam etmektedir. Özellikle kas ve kemik gelişimleri için önemli olan uyku, kesintiye uğradığında ya da çocuk için sağlıklı koşullar taşımadığında pek çok sorunu oluşturmaktadır. Bu durumun başında kemik gelişiminin düzgün bir şekilde tamamlanmayışı gelmektedir. Kemik gelişiminin düzgün bir şekilde tamamlanmaması, çok ciddi sorunları barındırmaktadır. Boyun uzaması, vücudun doğru şekli alması, fiziksel becerilerinin gelişmesi adına çocukların doğru pozisyonda uyumaları ve aynı zamanda da rahat bir yatağa sahip olmaları gerekir. Çünkü iyi bir çocuk yatağı onların kesintisiz bir şekilde uyumalarını ve sağlıkları açısından da doğru pozisyonu almalarını sağlar. Kan dolaşımını da düzenleyen bu yataklar, kas gelişimlerine de olumlu katkılarda bulunurlar.

Fiziksel gelişimleri kadar zihinsel gelişimlerinin de doğru olması adına çocuk yatağı seçiminde özenli davranmak gerekmektedir. Yanlış yatakların seçilmesi ile çocuğun gelişimi çok büyük oranlarda sorunlara maruz kalabilir. Özellikle ilk yıllarda çocukların motor becerilerinin elde edilmesi adına kesintisiz uykunun bir önemi bulunmaktadır çünkü uyku, özellikle derin uyku esnasında çocuklar gün içerisinde öğrendikleri bilgileri zihinlerinde işlerler ve bu bilgileri yeri geldiğinde kullanırlar. Kendi başlarına davranmaları ve aynı zamanda da yeni beceriler kazanmaları için gerekli olan bu özelliğin derin uyku ya da başka bir deyişle REM evresinde gerçekleştiğine dikkat etmek gerekmektedir. Bu evre, her ne kadar aktif uyku özelliği olarak geçiyor olsa da dışarıdan müdahalelere oldukça açık bir evredir ve çabuk bir şekilde uykudan kalkılabilir. Evrenin özellikle kesintiye uğramaması adına rahat bir yatağın, hareketlerine izin veren ve ısı dengesini koruyan bir yatağın önemi oldukça büyüktür. Bu bakımdan iyi bir çocuk yatağının ısı dengesini koruyan, hava gözeneklerine sahip ve aynı zamanda da çocuğun uyku esnasında hareketlerine izin veren yatak olması gerekmektedir. 

Bu özellikleri taşıyan yataklar çocukların sağlıklı bir şekilde gelişimlerine izin verirler ve bu sayede çocuklar hem kesintisiz bir şekilde uyurlar, hem de gelişimleri önündeki engeller ortadan kalkarlar.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yatak Özellikleri”.

En İyi Çocuk Yatağı Nasıl Olmalı?

Çocuklar için uyku bu kadar önemli iken en iyi çocuk yatağı nasıl olmalı sorusu gündeme gelmektedir. Bu soru, sağlıklı bir gelişim için önem taşıdığından dikkate alınmalı ve aynı zamanda da çocuklar için ideal yatağın seçilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda WellMatt olarak sunduğumuz ideal çocuk yataklarının nasıl olması gerektiği şu şekilde sıralanabilir;

  • Çocuğun uyku esnasında rahat etmesini sağlamalıdır. Çocuk yataklarında yaygın bilinen kanının aksine çok yumuşak olması beklenmemektedir. Özellikle yeni doğmuş bebekler için çok yumuşak yataklar oldukça zararlı olabilmektedir. Bebekler, gelişimlerini tamamlamadan doğdukları için özellikle omurilik bölgeleri doğumdan sonraki aylarda şekillenmektedir. Omuriliğin doğru bir pozisyon alması bebeğin sağlığı için hayati bir önem taşımasından ötürü uyku esnasında yatağın destek vermesi gerekmektedir. Destek ile ideal olan uykuya kavuşabilen bebeklerin bu sayede doğru pozisyonda omurilik şekillenmeleri başta olmak üzere kas ve kemik gelişimleri sağlıklı bir şekilde gerçekleşmektedir. Aynı zamanda bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi, diğer fiziksel becerilerinin gelişmesi adına da uykularının sağlıklı ve kesintisiz olması gerekmektedir. Bu bakımdan vücutlarını destekleyen, ne çok yumuşak ne de sert yataklar olmalıdır.
  • Çocukların gelişimleri için ideal ortamı sunmalıdır. Bebekler ve çocuklar, bağışıklık sistemleri zayıf oldukları için hastalıklardan çok çabuk bir şekilde etkilenebilmektedirler. En sık görülen rahatsızlık ise ısı değişimlerine bağlı olarak gelişen hastalıklardır. Isı değişiklerinden yetişkinlerden daha fazla etkilenen bebek ve çocuklarda bu durumun önüne geçmek için yatağın ideal ısı dengesini koruması gerekmektedir. Eğer yatak kullanılan malzeme bakımından aşırı ısınmaya ya da üşümeye neden oluyorsa çocuklar sıklıkla hasta olabileceklerdir. Bu bakımdan özellikle Wocolat modellerimizde Hindistan cevizi lifinin kullanılması nedeniyle çocuklarınız için ideal ısı dengesinin sağlandığı, yazları serin, kışları ise sıcak olan yatak modelleri sunuyoruz.
  • Temizliği kolay olmalıdır. Kolay temizlik hem bebek hem de çocuk yatakları için önemli bir ölçüt olarak öne çıkmaktadır. Çünkü çocuklar vakitlerinin çoğunu yataklarında geçirdikleri için kullanıma bağlı olarak yatak çeşitli sebeplerden ötürü kirlenebilmektedir. Bu kirler ise başta kötü kokular olmak üzere çeşitli olumsuz durumları beraberinde getirebilecekleri için yatakların kolay temizlenmesi oldukça önemlidir. Temizliği yapılamayan yataklarda baş gösterecek sorunlar, çocukların uyku kalitesini ve sağlıklarını etkileyecek önemli noktalardır. Sunduğumuz yataklarda ise doğal kumaşlar kullanılması sebebiyle temizlenme son derece kolay bir şekilde yapılmaktadır.
  • Bakteri, küf ve mantar oluşumlarına izin vermemelidir. Çocukların bağışıklık sistemi zayıf olduğu için bakteri, küf ve mantar gibi oluşumlar yatakta barınmamalıdır. Özellikle yaylı yataklarda sık olarak görülen bu belirtiler çocuğunuzun hem sağlığı hem de rahat bir şekilde uyumasını engelleyecek önemli ölçütlerdir. Mantar, küf, bakteri gibi oluşumlar sağlık açısından son derece zararlı olabilmektedirler. 
  • Doğal olmalıdır. En iyi çocuk yatakları için önemli bir ölçüt doğal malzemeden üretilmesidir. Piyasada çok fazla çocuk yatağı modeli bulunmasına rağmen maliyeti düşürmek adına sentetik malzeme kullanılması da bir o kadar yaygındır. Ancak sentetik malzemelerin kullanılması kimyasal malzemelerin kullanılması anlamı taşır ve bebekleriniz ya da çocuklarınız için bu durum ciddi riskler oluşturabilir. Özellikle yeni doğan bebeklerin ciltlerinin dış katmanları henüz gelişmediği için çeşitli deri hastalıkları ya da alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu durumda ise kalıcı hasarlar bile oluşabilmektedir. WellMatt olarak sunduğumuz çocuk yataklarının tümünde doğal malzeme kullanıyoruz ve bu doğal malzemenin çocuklarınız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Bu özellikler kapsamında en iyi çocuk yatağını seçebilir ve çocuğunuzun sağlıklı, kesintisiz bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz. Önemli olan nokta, maliyetten çok çocuğunuz için en ideal uyku şartlarının sağlanmasıdır. Aksi halde çocuğunuz çeşitli sağlık sorunları yaşayacak ve bu durum kendisi için ciddi riskleri beraberinde getirebilecektir. WellMatt olarak sunduğumuz çocuk yataklarında tüm bu özelliklere dikkat ediyor ve çocuğunuzun sağlığı için en ideal olan yatakları sunuyoruz. Doğal yün, pamuk, lateks, sünger ve Hindistan cevizi lifi kullanılarak üretilen bu yataklar, çocuklarınız için de en ideal uyku ortamını sunmaktadırlar. Hangi yatağın daha uygun olacağına karar veremiyorsanız uyku danışmanımız ile bir görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız görüşme sonrasında çocuğunuz için en uygun yatağı seçebilir ve onun sağlıklı bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yataklarının Özellikleri
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Kullananların Tavsiyeleri Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz