15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Kullananların Tavsiyeleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Özellikleri

En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?

Çocukların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamaları için kesintisiz ve düzenli bir uykunun çok büyük önemi bulunmaktadır. Eğer çocuklar sağlıklı bir şekilde uyuyamazlar ise bu durum kendilerinde fiziksel ve zihinsel gelişimleri önünde ciddi sorunlara yol açabilecektir. Bu durumun önüne geçmek adına en iyi çocuk yatakları sorusunun yanıtlanması gerekmektedir. Böylece çocuğunuz için en doğru yatağı seçebilirsiniz.

Çocuk Yatak Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Çocuk Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Doğru Çocuk Yatakları Niçin Önemlidir?

Çocukların sağlıklı oluşları, gelişimleri ve buna bağlı olarak mutlu olmaları için iyi bir şekilde uyumaları oldukça önemlidir. Çünkü hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini uyuyarak tamamlamaktadırlar. Çocukların beyni doğum esasında tamamlanmış bir şekilde dünyaya gelmez, doğduktan kısa bir süre sonra iki kat, ilerleyen yıllarda da yine iki kat olacak şekilde büyüme gösterir. Hem beyinleri hem de fiziksel özellikleri için gerekli olan bu büyüme hormonu ise genelde kesintisiz ve derin uyku sesansında salgılanmaktadır. Kötü uyuyan çocuklar, gıda konusunda yeterli beslenseler bile vücutlarındaki kas, kemik, zihin, omurilik gibi kısımların gelişmesinde çeşitli sorunlar oluşmaktadır. Uykusunu düzenli ve kesintisiz bir şekilde sağlamayan çocukların yaşıtlarına göre daha hastalığa yatkın olmaları ya da daha ciddi sorunların oluşmasına neden olabilmektedirler. Böylece her çocuğun ideal uyku süresini karşılayacak şekilde uyuması özellikle sağlığı ve gelişimi açısından önem taşımaktadır. Çocukların gereksinim duydukları süre her çocuğa göre farklılık gösteriyor olsa da bu alanda yapılan sayısız çalışmalar sonucunda ortalama olarak her çocuğun gereksinim duyduğu uyku süresi genel anlamda belirlenmiş durumdadır. 

Uyku saatinin süresi kadar önemli olan asıl mesele ise uyku saatlerinin çocukların sağlıklı bir şekilde gelişim göstermeleri için sabit olmasıdır. Çünkü sağlıklı bir uyku aynı zamanda sabit bir ritim izlediğinde yerleşir ve daha sonra alışkanlık haline gelmektedir. Uyumakta zorluk çeken ya da uyumak istemeyen çocuklarda görülen en büyük sorunlardan birisi çocuğun uyku saatlerinin düzenli olması ya da çocuğun dinlendirici bir şekilde uyuyamıyor oluşudur. Yetişkinlerden daha fazla olarak çocuklarda vücudun bütün işlevleri, biyolojik saat olarak adlandırılan saatlere göre kendilerini ayarlamaktadırlar. Bu biyolojik saat ise iç düzenin ritmine göre işlemektedir. Başka bir deyişle hormonların salgılanmasından, kemiklerin güçlenmesine, kan basıncından bağışıklık sisteminin kazanılmasına kadar sağlıklı olabilmek adına bütün işlemler biyolojik saatteki sıralarına göre geçerlilik kazanırlar ve beyin de her birisi için gereken saatin gelmesine dikkat etmektedir. Bebek ya da çocuklar için özellikle bu biyolojik saatlerin aksaması, zamanında gerçekleşememesi halinde öğrenme zorluğu, sağlıklı gelişim gösterememe, dikkat dağınıklığı, yanlış omurga şekillenişi, zeka aksamaları gibi çeşitli sorunlar oluşmaktadır. Bu durumda ideal olan uyku düzenin sağlanması için oldukça dikkat edilmesi gerekmekte ve çocukların özellikle biyolojik uyku saatlerini aksatmaması, kesintisiz bir şekilde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu durumun sağlanması için en önemli etmen ise şüphesiz doğru çocuk yatağı seçiminden gerekmektedir.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?”.

Çocuk Yatakları Nedir?

Çocuk yatakları, yetişkinlerin yataklarından farklı olarak çocukların gereksinimleri doğrultusunda hazırlanmış yataklara verilen isimdir. Çocukların narin ve hassas yapıları ile onların ihtiyaç duydukları fiziksel – zihinsel gelişimleri için gereken zemini sağlayan çocuk yatakları, onların bu doğrultudaki gelişimlerine büyük katkılar sağlamaktadır. Yanlış yatak seçimleri ile çocukların gelişimleri ve sağlıkları açısından ciddi zararlar doğabilmektedir. Bu durumda bebek ya da çocuğunuz için onun ihtiyaçları kapsamında özel olarak tasarladığımız yatakları tercih etmeniz gerekmektedir. Çocuk yataklarının yararları şu şekilde sıralanabilir;

  • Çocuk yatakları tamamen çocukların ihtiyaçlarına göre tasarlanır ve onların fiziksel – zihinsel gelişimleri için oldukça önemli yataklar olma görevi görürler. Bebekler, doğduklarında henüz gelişimlerini tamamlamadan dünyaya geldikleri için doğduktan sonra da anne karnındaki gelişimlerini sürdürürler. Ancak onlar bu gelişimlerini ancak uyuyarak sağlayabilmektedirler. Yeni doğan bebeklerin günde 18 saate varan süreler ile uyumalarının temel nedeni bu durumdur. Özellikle kas, kemik ve zeka gelişimleri için gerekli olan bu uyku, onların doğru bir şekilde gelişim göstermeleri açısından önem taşımaktadır. Kaslar, bebeklerde ve çocuklarda henüz asıl yapılarına ulaşmadıkları için oldukça cılız ve gevşek haldedirler. Kasların gelişimi ile vücut gelişir ve bu sayede sağlıklı bir birey olunabilir. Ancak vücudun gün içinde depoladığı enerjiyi kasa çevirmesi gerekmektedir ve bu işlemi en iyi uyku esnasında yapmaktadır. Eğer kaslar için gerekli olan kan dolaşımı rahat bir şekilde sağlanmazsa kaslar, gereken gelişimi gösteremeyecek ve bu durum da çocuğun kas sorunları yaşamasına neden olacaktır. Bir diğer durum ise çocuğun kemik ve omurilik gelişimidir. Yataktan vücudu için gerekli olan desteği alamayan çocuklar, uyku esnasında doğru bir şekilde kemik gelişimi gösteremezler. Aynı zamanda omurilikleri için de yanlış bir pozisyon bulunacağından omuriliklerinin de sağlıklı bir gelişim gösteremez. Özellikle bu iki durum ciddi fiziksel sorunlara ileride yol açabileceği için doğru bir tasarım yapılması önemlidir.
  • Çocuk yatakları fiziksel ve zihinsel gelişimin yanı sıra diğer sağlık koşulları için de uygundur, çocuk için alerji, cilt hastalıkları, çeşitli rahatsızlıklar gibi durumların önüne geçilir. Özel yapıları sayesinde bu gibi etmenlere karşı koruma sağlamaktadırlar.
  • Çocuk yatakları kolay temizlenir, bu sayede hem uzun süreli kullanıma hem de çocukların daha rahat etmesine elverişli yataklardır. Ebeveynler de bu sayede ilave yorulmalardan kurtulmaktadır.
  • Çocuk yatakları tamamen çocuğun iyi ve kesintisiz uyuması için tasarlanırlar.

Gelişim Çağındaki Çocuklarda Ortopedik Yatak Seçimi” nasıl yapılmalı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?

WellMatt olarak çocuklarınızın sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde uyumları için en iyi çocuk yataklarını sizlere sunuyoruz. Her biri özenli bir şekilde yapılan bu yatakların kendi alanlarında farklı avantajları bulunmaktadır. Bu bakımdan sunduğumuz yataklar kapsamında en iyi çocuk yatakları sıralanacak olursa;

  • Park Yataklar; özellikle yeni doğmuş bebeklerin 2 yaşına kadar kullanabilecekleri, Montessori ve beşikler için uygun, yeni doğan bebeğin kemik gelişimine uygun olarak orta sertlikte üretilmiş yataklardır. Doğal yün ve pamuktan yapılan bu yataklar yeni doğan bebekler için de oldukça önemli olan cilt konusunda da elverişli bir uyku sunmaktadırlar. Bebeklerin, doğduklarında en dış cilt katmanları henüz tamamlanmadığı için alerjiye, cilt reaksiyonlarına tepki gösterdikleri için sunmuş olduğumuz yatak modelleri kimyasal içermediğinden onların ciltleri için en uygun yataklar olmaktadırlar.
  • Wocolat Yataklar; Pamuk, yün ve lateksten yapılan bu modeller özellikle bebeklik döneminden yeni çıkmış çocuklar için elverişli olmaktadırlar. Doğal içeriği ile dikkat çeken bu modellerde yine doğal lateksin kullanılması ile son derece elverişli bir yatak hazırlanmaktadır. Çift taraflı da kullanılan bu yatakta, lateks malzemeden kaynaklı hava gözenekleri, orta sertlik ve dayanıklı olması gibi etmenler öne çıkmaktadır.
  • Cocolat Yataklar; Hindistan cevizi lifi ve lateksin harika karışımı ile yapılan bu yataklar, çocuklarınız için en doğal yatakların başında gelmektedir. Hindistan cevizi lifinin doğal bir klima görmesi ve hava gözeneklerine sahip olması nedeniyle, aynı zamanda da lateksin konforuna sahip olan bu yataklar kesintisiz doğal uyku için öne çıkmaktadır.
  • Kuştüyü Yataklar; 35 HR sünger ve destekleyici Wellsoft malzemeden yapılan bu yataklar ise yumuşak zemin isteyen çocuklar için üretilmektedir.

Uyku danışmanımız ile yapacağımız görüşme sonrasında en iyi çocuk yatakları arasından uygun olan seçimi yapabilir ve çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yatak Özellikleri”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Kullananların Tavsiyeleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Özellikleri

0 Yorum

Yorum Yaz