15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?

En İyi Çocuk Yatakları Özellikleri

Uyku her insan kadar önemli olmasının yanı sıra özellikle çocukların sağlıklı bir gelişim göstermeleri adına onlar için çok daha önemlidir. Eğer bebek ya da çocuklar sağlıklı, kesintisiz ve iyi bir şekilde uyurlarsa zihinsel ve fiziksel gelişimleri her zaman uyum içerisinde olacaktır. Unutulmaması gereken çocukların iyi bir uyku için en çok ihtiyaç duydukları şeyin doğru yatak olduğudur. Bu durumda da en iyi çocuk yatakları özellikleri bilinmesi ideal olan yatağın seçimi için önem taşımaktadır.

Çocuk Yatak Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Çocuk Yatak Modelleri ve Fiyatları 

En İyi Çocuk Yatakları Özellikleri Nelerdir?

Çocukların sağlıklı bir şekilde uyumaları için belirli kriterler bulunmaktadır. Öncelikli olarak çocuğunuz için en iyi yatağı seçmek onun fiziksel ve zihinsel gelişimi için oldukça önemlidir. Bu gelişim başlıkları için de çocuk yataklarının seçiminde belirli noktalar öne çıkmaktadır. En iyi çocuk yatağı özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Doğal içeriğe sahiptirler. Doğal içeriğe sahip olmayan yataklar çocukların gelişimleri ve kaliteli bir şekilde uyumalarının önüne geçeceği için iyi bir çocuk yatağın olmazsa olmaz özellik doğal içeriğe sahip olmasıdır. WellMatt olarak sunduğumuz çocuk yataklarında doğal malzemenin olmasına oldukça fazla önem veriyoruz. Kullandığımız doğal pamuk, doğal yün, doğal Hindistan cevizi lifi ve doğal lateks sayesinde çocuğunuzun sağlığı için en uygun zemini hazırlıyor ve aynı zamanda da onların rahat bir şekilde uyumalarını sağlıyoruz. Bu nokta, iyi bir çocuk yatağında olması gereken en önemli özelliktir. Çünkü doğal olmayan yani sentetik içeriğe sahip yataklar kimyasal barındırdıkları için çocukların nitelikli uyumalarını ve sağlıklarını tehdit ederler. Özellikle yeni doğan bebeklerin ciltleri son derece hassas olduğu için sentetik malzeme ile birlikte ciltlerinde ciddi sorunlar oluşabilir. Aynı zamanda doğal malzemeler ideal uyku pozisyonunu da sağladıkları için kesintisiz bir şekilde uyumaya son derece elverişli ürünler olarak ortaya çıkarlar.
  • İdeal olan sertliğe sahiptirler. Özellikle üç yaşına kadar yumuşak ya da sert yüzeylerde yatmak çocukların omurgalarının düzgün bir şekilde oluşmasını engellemektedir. Bu bakımdan orta sertliğe sahip yataklar en iyi çocuk yatağı olarak geçerler. Hindistan cevizi lifi, dolgu malzemesi olarak bu durumda son derece etkin bir malzeme olarak öne çıkmaktadır. Vücudu destekleyen ve aynı zamanda da doğru pozisyonu almak adına bu malzeme son derece kullanışlıdır. En iyi çocuk yatağı seçerken dikkat etmeniz gereken ise visco malzeme ya da yay kullanılan modelleri seçmemeniz gerektiğidir. Özellikle yay olmayan yatak modelleri elektrostatikleri bakımından çocuklar için daha güvenlidir. Yumuşak yataklar gerekli olan desteği sağlamadıkları, sert yüzeyler de ağrıya sebep oldukları için sunduğumuz tüm çocuk yatağı modellerinin orta sertlikte olmasına dikkat ediyoruz çünkü kemiklerin gerekli kıvrımları göstermeleri açısından doğal duruşun kazanılması adına bu son derece önemli bir noktadır. İlk yıllar geçtikten sonra ise daha büyük yataklar tercih edebilirsiniz.
  • Isı dengesinin sağlanması ve kötü oluşumların önüne geçmesi gerekir. İyi bir çocuk yatağında ısı dengesi oldukça önemlidir çünkü aşırı terleme ya da üşümeye neden olan yataklar neticesinde çocuğunuz çeşitli hastalıklara yakalanabilir. Sunduğumuz modellerde doğal hava gözenekleri sayesinde ısı dengesi ideal olan derecede sağlanır. Böylece terleme ya da üşüme gibi sorunların önüne geçilerek çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde uyuması sağlanır. Aynı zamanda hava gözenekleri bakteri, küf, mantar gibi oluşumların da önüne geçmektedir. Böylesi oluşumlar özellikle bağışıklık sistemi son derece zayıf olan çocuklar için başka hastalıkların tetikleyicisi olabilecekleri için yataklarımızda hava gözenekleri sayesinde bu etmenlerin oluşmasını engelleyeceği yapılar kullanıyoruz.
  • Kolay temizlenebilir olması gerekir. Çünkü çocuklar vakitlerinin çoğunu yataklarında geçirirler ve kolay temizlik imkânı vermeyen yataklarda, zamana bağlı olarak zararlı bakteriler ya da kötü kokular oluşabileceği için yatakların kolay bir şekilde temizlenmesi gerekir. Bu sayede hem anne ve babası için zorluk olmayacak hem de çocuğun yatakta daha rahat hareket etmesi temin edilecektir.
  • Vücudunu destekleyici yapıda olması gerekir. Vücudun doğru pozisyonda olmasını sağlayan destekleyiciler ile sunduğumuz çocuk yatakları hem fiziksel hem de zihinsel gelişim açısından ideal konumu sunarlar ve bu sayede bir taraftan sağlıklı gelişim gösterirken diğer taraftan ise kesintisiz bir şekilde uyuyabilmektedir.
  • Çeşitli alanlarda kullanıma olanak vermelidir. Özellikle son yıllarda yaygınlık kazanan Montessori yöntemi için yataklarımızın tamamı uygun özellikler taşırlar. Bu eğitimin etkin bir şekilde yapılması adına yataklarımız uzun süreli kullanıma olanak vermektedirler.

Montessori yatak hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz:” Montessori Yatak Nedir?”.

WellMatt olarak çocuk yataklarında tüm bu kriterleri göz önünde tutuyor ve çocuklarınızın sağlıklı gelişim göstermeleri için ideal olan yatakları sizlere sunuyoruz. Çocuğunuzun kişisel özelliklerini dikkate alarak uyku danışmanımız ile yapacağınız görüşme sonrasında en ideal olan yatağı seçebilir, çocuğunuz yatağından memnun kalmaz ise 30 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?”.

En İyi Çocuk Yatağı Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar

En iyi çocuk yatağı seçerken dikkat edilecekler, doğru bir yatak tercihi yapmak açısından oldukça önem taşımaktadır. Yanlış yataklar sonucunda çocuğunuz ciddi sağlık sorunları yaşayabilir, uykusuz kalabilir ve bu durum da onun gelişimini engelleyebilir. Bu bakımdan çocuk yatağı seçerken şu noktalara dikkat etmeniz yararlı olacaktır;

  • Konfor sunması; çocuğun kesintisiz bir şekilde uyuması için ilk kriter, yatağın onun uyku ihtiyacını doğru bir şekilde karşılıyor oluşudur. Eğer yatak çocuğunuzun kişisel özellikleri için uygunsuz olursa bu durum sağlıklı bir şekilde uyumasının önüne geçecektir. Örneğin visco malzeme ya da yaylı yatak tercihinde bulunursanız, bu durum uykusu için ciddi sorunlar yaratabilecektir.
  • Vücudu destekleyen sertlik; yumuşak ya da aşırı sert yataklar çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu vücut desteğini sağlamadıkları için onun özellikle omurga gelişimi için engel oluşturacaklardır. Omurgasının yanlış pozisyonda oluşması ise ciddi duruş sorunlara neden olabilmektedir. Ayrıca uyku esnasında sürekli uyanacağı için vücudu için uygun olmayan sertlikte zihinsel gelişimi önünde de sorun yaratabilecektir.
  • Dayanıklı ve uzun kullanımlı olması; çocuklar yatakta çok vakit geçirdikleri için kullanılan malzemenin kaliteli olması ekonomik açıdan doğru olacaktır. Eğer kalitesi düşük çocuk yatakları alırsanız, bu yatağı kısa süre içerisinde değiştirmek zorunda kalacağınız için bu ilave ekonomik yük getirecektir. Bu yüzden kaliteli malzemeden yapılmış ve uzun süreli kullanıma olanak veren çocuk yatağı modellerimizi inceleyebilirsiniz.
  • Hangi malzemenin kullanıldığı; doğal olmayan malzemenin yani sentetik malzemenin kullanılması çocuklar için oldukça riskli olabileceği için fiyat bakımından uygun olsalar da bu tür yataklardan çocuğunuzun sağlığı için uzak durmanız gerekir. Aynı zamanda yatak malzemesinin zararlı oluşumların da önüne geçmesi gerekir. 
  • Yatak seçiminde çocuğunuzun kendisine özgü özelliklerini yani yaşını, kilosunu ve büyüme eğrisini de göz önünde tutabilirsiniz. Doğru ölçülere sahip olmayan çocuklar, uykuları sıkça bölündüğü için kesintisiz bir şekilde uyuyamamaktadırlar. Bu durumda çocuğunuzun özellikleri temel alınarak en ideal ölçüyü yakalamaktır. Eğer sabit olarak sunulan yataklar içerisinde çocuğunuz için ideal olan ölçüler bulunmuyorsa özel ölçüler ile yatak üretimi yaptırabilirsiniz.

Tüm bu noktalar dikkate alındığında çocuğunuz için ideal yatağı seçebilirsiniz. WellMatt uyku danışmanı ile yapacağınız görüşme sonrasında, bu özellikler doğrultusunda çocuğunuzun en rahat edeceği yataklar size sunulmaktadır.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yatakları Kullananların Tavsiyeleri Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?

0 Yorum

Yorum Yaz