15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Özellikleri
Sonraki Yazı
En sağlıklı yatak nasıl olmalı?

En İyi Çocuk Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?

Çocuğunuz için en iyi çocuk yatağını seçmek onun sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesi adına oldukça önemlidir. Yanlış seçimler sonrasında fiziksel ve zihinsel gelişimi için oldukça ciddi durumlar oluşabilmektedir. Bu bakımdan çocuklarınızın gelişimini destekleyecek yatakların seçilmesi önem taşımaktadır. Fakat piyasada çok fazla bulunan çocuk yatakları da göz önüne alındığında en iyi çocuk yataklarında fiyatlar nasıl belirleniyor sorusu iyi bir yatak seçimi yapmak isteyenlerin merak ettiği bir konu olarak öne çıkmaktadır.

Çocuk Yatak Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Çocuk Yatak Modelleri ve Fiyatları 

En İyi Çocuk Yatağı Nedir?

Çocukların doğumdan itibaren kendilerine konfor ve sağlık sunan yataklarda uyumaları gerekmektedir. Çünkü çocukların gelişimlerini sağlamaları açısından iyi bir uyku en az beslenmeleri kadar önem taşımaktadır. Gelişimlerini doğru bir şekilde yapmaları, gerekli olan fiziksel ve zihinsel becerileri kazanmak için yatak seçimlerinin doğru olması, onlara en iyi imkânı sunan yatakların olması gerekmektedir. Bu bakımdan en iyi çocuk yatağı çocuğun kesintisiz uyumasını sağlayan, sağlık koşulları için gelişimini teşvik eden yataklar olduğu söylenebilmektedir. WellMatt olarak tüm çocuk yatakları modellerimizde onların sağlıkları ve kesintisiz bir şekilde uyumaları için gereken tüm özellikleri onlara sunuyoruz.

Çocuk yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Çocuk Yatakları Nelerdir?”.

En İyi Çocuk Yatağı Fiyatları Nedir?

Çocuklar için uyku oldukça önemli olarak öne çıktığından, onların ihtiyaçlarını doğru karşılayabilmek için farklı modeller üretilmektedir. En iyi çocuk yatağı fiyatları da bu modellere ve kullanılan malzemeye göre belirlenmektedir. Ancak piyasada çok sayıda çocuk yatağı olmasına rağmen bu yataklar esasında çocuklarınız için uygun olmayabilirler. Örneğin visco malzeme ya da yaylı yataklar vücudu desteklemedikleri ya da çeşitli rahatsızlıklara sebep olmaları bakımdan çocuklar için uygun olmayan yataklardır. Bu durumda, yatak seçiminde fiyatları değil, çocuğunuzun sağlığı için önemli olan etmenleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Çünkü çocuğunuzun sağlıklı koşullar altında uyumasını sağlamayan yataklar yararlı olmadıkları gibi ciddi hasarlara da neden olabilirler. Bu bakımdan çocuk yatağı fiyatlarını belirleyen şu noktalardır;

Kullanılan Malzeme 

Çocuk yataklarında maliyeti düşürmek adına çocuklara uygun olmayan malzemeler kullanılmaktadır. Halbuki çocukların sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde uyumaları için onların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış yataklarda uyumalarına ihtiyaç bulunmaktadır. Çünkü çocuklarda, özellikle yeni doğanlarda gelişim tamamlanmadığı için dünyaya geldikten sonra gelişimleri sürmektedir. Fiziksel ve zihinsel olarak iki ana başlık altında toplanabilecek bu gelişimleri onların temel becerilerini geliştirmek adına önem taşımaktadır. Kas gelişimi bebek ya da çocuklarda ihtiyaç duydukları enerjinin kasa dönüşmesi, güçlü olmaları adına önemlidir. Fakat kaslar henüz gelişmeden doğulduğu için özellikle ilk yaşlarda kas gelişiminin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Yatak bu durumda oldukça önemlidir, çünkü vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtmayan çocuk yataklarında kas gelişimi verimli bir şekilde oluşmamaktadır, keza vücudun bir bölgesine ağırlık bindiğinde tüm kan dolaşımı o noktada toplanmakta, geriye kalan kasların ise rahat bir şekilde gelişim göstermesini engellemektedir. Diğer taraftan omurilik gelişimi de çocuklar için büyük önem taşımaktadır. Vücutlarının doğru pozisyonu alması için önemli olan omurilik gelişimi, yanlış yataklar sonucunda hatalı oluşmakta ve bu da özellikle çocuğun ilerideki yıllarında önemli sağlık sorunları yaşamasına neden olmaktadır. Bir diğer önemli gelişim ise zihinsel gelişim olup yanlış yataklar sonucunda çocuklar aktif uyuma evresine ya da derin uykuya geçemeyecekleri için zihinsel becerilerinin gelişmesi kesintiye uğrayacaktır. Özellikle gün boyunca öğrendiklerinin pekiştirilmesi olan derin uyku, uyanmaya çok müsait bir evredir. Dış etmenler nedeniyle çocuk, çabuk bir şekilde uyanabilir ve tekrar uyumakta ise zorlanabilir. Bu durumda, zihinsel becerilerini geliştirmek adına derin uyku evresinin aksamadan yapılmasına önem verilmelidir. Yataktan kaynaklı uykunun bölünmesi ile bu evreye geçiş yapılamayacağı için yatağın konfor sunması önemlidir. Bu bakımdan WellMatt olarak çocuklarınızın hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini doğru bir şekilde sürdürmeleri adına en uygun malzemeleri ve formları sunuyoruz. Kullandığımız malzemeler uzun kullanıma da elverişli oldukları için yataklarını çocuklar uzun sürelerce kullanabilmektedirler.

Gelişim Çağındaki Çocuklarda Ortopedik Yatak Seçimi” nasıl yapılmalı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Doğal İçerik

Çocuk yatağı fiyatlarını belirleyen önemli etmenlerden birisi doğal içeriktir. Piyasada maliyeti düşürmek ve ucuz çocuk yatağı sunmak adına sentetik malzemeden yapılmış yataklar sunulmaktadır. Ancak sentetik malzeme demek, kimyasal kullanılmış yatakları ifade etmektedir. Eğer kimyasal içeren yataklar kullanırsanız, çocuklarınızın sağlıkları için çok büyük sorunların yaşanmasına neden olabilirsiniz. Bebek ve çocukların ciltleri, yetişkinlere göre daha hassastırlar. Dış katmanlarının tam olarak oluşmaması nedeniyle derileri alerji, kızarıklık, çeşitli hastalıklar gibi durumlara karşı daha çabuk tepki verebilmektedir. Bu durumun oluşmasında en önemli etmen ise kimyasallardır. Kimyasallar yapıları gereği barındırdıkları bileşenler nedeniyle çocukların sağlıkları için ciddi riskler taşıyabilirler. Bu bakımdan yataklarında sentetik malzeme olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. WellMatt olarak çocuklarınız adına doğal içeriğe sahip yataklar sunuyoruz;

  • Doğal yün,
  • Doğal pamuk,
  • Doğal Hindistan cevizi lifi,
  • Doğal lateks

 gibi doğal malzemelerin kullanıldığı bu yataklar ile çocuklarınız ihtiyaç duydukları sağlıklı uykuya kavuşabiliyorlar. Lateks, özel bir malzeme olup kauçuk ağacından özel teknikler ile elde edilmektedir. Elde edilen sıvı yine özel yöntemler ile blok haline getirilir ve bu blok yataklarda kullanılır. Dayanıklı, doğal ve orta sert yapısı ile lateks malzeme son derece güzel ve aynı zamanda da gelişimi destekleyen bir malzemedir. Üstelik hava gözeneklerine sahip olması nedeniyle kullanılan yataklarda bakteri, mantar, küf gibi oluşumların da önüne geçmektedir. Ayrıca vücudu destekleyen ve hafif saran yapısı nedeniyle dinlenmeye, sağlıklı bir şekilde uyumaya olanak sağladığı için çocuklarınız için oldukça iyi bir uyuma deneyimi sunmaktadır. Diğer bir doğal malzeme olan pamuk ve yün ise asırlardır çocukların sağlıklı uykuları için kullanılan, özellikle başta ısı dengesi ve alerjik durumların engellenmesi adına önemli olan malzemelerdir. Hindistan cevizi lifi ise yapısı gereği son derece özellikli olup iyi bir uyku deneyimi için öne çıkan malzemedir. Yapısı gereği Hindistan cevizi lifi doğal bir klima görevi görmektedir. Yazları serin, kışları ise yatağı sıcak tutmakta özellikle çocuklarda önemli olan ısı dengesinin sağlanmasına neden olmaktadır. Isı dengesi nedeniyle çocuklarda pişik, terleme ya da üşüme gibi durumların önüne geçilmektedir. Bu şartlar bakımından yataklarda kullanılan doğal malzeme fiyatları doğrudan etkilemektedir.

Kolay Temizlenebilir Olması

Kolay temizlenebilir olması ise yine yatak fiyatlarını etkileyen bir başka önemli noktadır. Bu sayede yataklar daha uzun  süreli kullanımı sağlamaktadır. Çünkü çocukların vakitlerinin çoğunu yataklarında geçirdikleri göz önünde tutulursa, yatakların kirlenmesi kaçınılmazdır. Fakat kolay temizlik imkânı sunmayan yataklar, ilk başta fiyat açısından cazip gelseler de kısa süreli kullanımları nedeniyle uzun vadede zarar edilmesine neden olacaktır. Doğal malzemelerden üretilen kılıflarımız ile en kolay şekilde yatak temizliğini yapabilirsiniz.

Bu şartlar altında en iyi çocuk yatağı fiyatları belirlenmektedir. Aynı zamanda özel ölçülerin seçilmesi de yine yatak fiyatlarını etkilemektedir. Ancak çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmeleri için oldukça önemli olan yatak seçiminde fiyattan çok sunulan malzemeye ve konfora dikkat etmek, çocuklarınızın ihtiyaç duydukları doğru gelişimi sürdürmeleri adına önem taşımaktadır. Konforu, sağlığı ve fiyatı WellMatt olarak en uygun fiyatlar dahilinde sizlere sunuyoruz.

Yatağınızı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:” En İyi Çocuk Yatakları Kullananların Tavsiyeleri Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Çocuk Yatakları Özellikleri
Sonraki Yazı
En sağlıklı yatak nasıl olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz