15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
At Kılı Yatakların Özellikleri Nelerdir? At Kılının 6 Özelliği
Sonraki Yazı
Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku ve Yaşamınız için Önemi

Çiftler İçin Çift Kişilik Doğru Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

İyi bir uyku kalitesi için yatak seçimi çok önem taşırken, aynı zamanda çiftler için doğru yatak seçimi de büyük öneme sahiptir. Çünkü yanlış yataklar ile birlikte yatakta dalgalanma, titreme ve eğimler oluştuğu için pek çok çift, bir arada yatmaktan rahatsız olmakta, taraflardan birisinin uykusu sıklıkla bölünmektedir. Böylesi bir durumun önüne geçmek için üstün hareket imkânı veren ve aynı zamanda da dalgalanmayı azaltan yatakların seçilmesi büyük yarar sağlayacaktır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Birlikte Uyumayı Engelleyen Faktörler

Çift olarak uyunan durumlarda iyi bir uyku kalitesi almak oldukça zor olabilmektedir çünkü yanlış yatak tercihleri, genel anlamda uyku kalitesini düşürdüğü gibi bir arada uyumayı da güçleştirmektedir. Çünkü yanlış yatak seçimi yapıldığında yatak düşük kalite performans sunmasından ötürü, uyku kalitesinin aşağıda olmasına, kişilerin rahat uyuyamadıkları gibi aynı zamanda da çiftlerin birbirlerinden rahatsız olmalarına neden  olmaktadır.

Yatak şayet vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtamıyorsa, ağırlığı dengeleyemiyorsa ve eski formuna gelemiyorsa, bu durumlarda ağırlığa bağlı olarak hareket etme ve dalgalanma sık görülmektedir. Başka bir deyişle, üzerinde uyuyan kişinin ağırlığından hareketle doğru bağlantılı olarak onun hareketlerini yatakta titreşimler ile karşılamaktadır. Böylesi bir durum, çift uyuyan kimselerde, her hareket etmede yatağın dalgalanmasına neden olur, bu dalgalanmalar neticesinde de eşin uyanması istemsizce uykusunu bölmektedir. Dalgalanmanın yanında yatağın sürekli sallanması da kesintisiz bir uykunun önüne geçen en büyük nedenlerden birisi olmaktadır.

İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçtiği için kesintisiz bir şekilde uyumasının büyük önemi bulunmaktadır. Uyku sayesinde vücut yenilenir ve yeni güne dinç bir şekilde başlanılır. Özellikle uykusuzluk durumları olduğunda, başka bir deyişle uykunun sık sık bölündüğü hallerde, kişinin psikolojik olarak rahatsızlıkları baş gösterdiği gibi aynı zamanda fizyolojik olarak da çeşitli rahatsızlıklar ile uğraşması olasıdır. Dinlenmek, yenilenmek, enerjik hissetmek için uyku kalitesinin büyük bir etkisi olduğundan, bu duruma özenli bir şekilde yaklaşmak gerekmektedir.

Uyku Ve Siz” Yazımızı Okuyarak Daha da Detaylı Bilgiler Öğrenebilirsiniz.

Ancak çoğu durumda uyku sorunlarının yatak dışından kaynaklanan sebeplerden olduğu düşünülmektedir. Elbette bu sebepler olabileceği gibi esasında iyi bir uykuyu engelleyen en büyük etmen yatağın konforlu bir uyku sunmamasıdır. İdeal bir yatak fiziksel ve psikolojik olarak sabahları yataktan iyi bir şekilde çıkmanızı sağlayacak yapıda olan yataklara denilmektedir. Böyle yataklar ise özellikle çiftler için de büyük önem taşımaktadır. Çiftlerin uyku sorunlarının en büyük nedenleri, eşlerden birisinin hareketleri yüzünden yatakta oluşan hareketler sonucunda sıklıkla uykunun kesilmesidir. Özellikle eşlerden birisinin uykusu hafifse, eşinin her hareketi sonucunda uykusu kesilecektir.

Yay sargılarının birbirine bağlı olduğu bonel yay sistemli yataklar, vücut ağrılığının oluşturduğu baskıyı yaylar üzerinde eşit dağılım sağlamakta yetersiz olduğundan yatak yüzeyinde lokal çökmeler yaşanabilmektedir.  Bu durum uyuyan kişiye zarar verdiği için, yayların yapıları gereği vücuda her zaman bir baskı uyguladıklarının yanında yatağın da genel dengesini bozarak yatağın düz yüzey olmasını engeller. Çift halinde yatıldığında ağırlık, üzerinde uyuyan kişilere göre basınç oluşturur ve her harekette yaylar yatağın sallanmasına neden olurlar. Gerilen yaylar hareket sonucunda sıkışıp sonra tekrar gerildikleri için yatağın da bu durumda dalgalanması kaçınılmazdır. Vücuda da verdiği zararlar göz önünde tutulduğunda geleneksel yaylı yataklar iyi bir uyku konforu istenen durumlarda, bu ihtiyacı karşılamadıkları gibi çift halinde uyuyanlar için de oldukça zararlı olabilmektedirler.

En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Çiftler İçin Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Çift olarak uyuyor ve uykunuz kesiliyor, eşiniz ile bu durum aranızda sorunlara yol açıyorsa çiftler için doğru yatak seçimi için yapılacaklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Gelişmiş yatak teknolojisini temel alan yataklardan kullanmanız ve geleneksel yatakları kullanmamamız gerekir. Bu bakımdan visco, lateks, doğal yataklar özel malzemeleri ile sağlıklı bir uyku için gereken tüm özellikleri bir arada tutarlar. Visco yataklar, visco elastik malzemesinden yapılmakta olup üzerindeki ağırlığın şeklini alan, çok yüksek ağırlıklara bile özel şekilde dayanıklılık gösteren son derece kaliteli bir malzemedir. Vücudu saran yapısı sayesinde vücudun rahatlayıcı şekilde uyumasını sağladığı gibi çift halinde uyuyan kimseler de hareketleri minimalize ederek tarafların hareketlerini hissetmemelerini sağlar. Harika bir hareket kabiliyeti verir ve aynı zamanda vücudu saran yapısı ile de çok fazla hareket edilmesinin de önüne geçer. Aynı şekilde tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile alınan sıvıdan elde edilen lateks malzemesinden üretilen lateks yataklarda vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtılmasını sağlarlar ve böylece yataktaki hareketlere bağlı olarak oluşacak dalgalanma ya da hareketliliği ortadan kaldırırlar. Lateks yataklar vücudu destekleyen yapıda da oldukları için omurganın doğru pozisyonunu bulmasına yardımcı  olarak rahatlatıcı bir şekilde uyumayı da sağlarlar. Vücut ağırlığı ne olursa olsun, yatağın dalgalanması hiçbir koşulda olmaz, bir bölge üzerine ağırlık birikmez ve dengeleyici yapısı ile birlikte çiftler, lateks yataklarda çok rahat bir şekilde uyuyabilirler. Doğal malzemelerden elde edilen yataklar da konfor ve anti bakteriyel desteği sağlamalarının yanı sıra ağırlığın yatak yüzeyinde eşit dağılımı konusunda oldukça verimlidir. Bu bakımdan çiftler yatak tercihi yaparken yatağın malzemesinin ne olduğunu, hangi özelliklere sahip olduğunu, vücudunuz için uygun olup olmadığını mutlaka göz önünde bulundurmalıdırlar. Aksi halde sağlıkları için zararlı olacakları yatak seçimi yapabilecekleri gibi aynı zamanda da birlikte uyuma sorunları yaşayabilirsiniz.

Daha Detaylı Bilgi İçin ”Doğal Lateks Yatak Nedir? Doğal Olmasının Avantajları Neler?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

  • Çift yatağı seçiminde bir diğer önemli nokta da yatağın hava alabilen yapıda olmasıdır. Yatağın hava almadığı durumlarda başta terleme olmak üzere çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Tek kişilik uykuya göre nefes yüzünden çift kişi olarak uyumak daha sıcak bir ortam yaratabilmektedir. Fakat yatak hava almıyorsa bu sıcaklık dayanılmaz bir boyuta gelerek tarafların uykularının bölünmesine yol açabilecektir. Bu nedenle, yatağın hava kanallarına sahip olarak sürekli hava alan yapıda olmasına dikkat edilmelidir. Piyasa koşullarında düşük kalite malzeme kullanıldığı için terleme yapan visco yataklar, WellMatt tarafından kullanılan ViscoJel teknolojisi sayesinde hiçbir durumda terleme yapmazlar. Bu sayede çift yatakları olarak visco yatakları da gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Bunun yanında lateks ve doğal yataklardan, kendi yapılarından hava gözeneklerine sahip oldukları için yazları daha serin, kışları ise daha sıcak bir ortam yaratmayı sağlayacak doğal klima özelliğine sahiptirler. Çiftler için son derece ideal bir uyku durumu sunan bu durum neticesinde, hava alan, ferah ve özel yatağınızda yatmak mümkün olmaktadır.
  • Kolay temizlenebilir olması da yine uzun süreli kullanım için öne çıkmaktadır. Çift olarak uykularda yatağa daha fazla ağırlık bindiği ve kirlenme olasılığı da daha fazla olduğu için kolay temizlenebilir yapıda olması bu açıdan büyük kolaylık sunacaktır. Aynı zamanda visco, lateks ya da doğal yataklarda herhangi bir çökme, sarkma, deforme olma gibi durumlar olmadığı için de çok uzun süreli kullanım için uygundurlar.

Çift Kişilik Yataklar Hakkında Daha Detaylı Bilgi Almak İçin ”Çift Kişilik Yatak Fiyatları Ve Modelleri” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
At Kılı Yatakların Özellikleri Nelerdir? At Kılının 6 Özelliği
Sonraki Yazı
Doğru Yatak Seçiminin İyi Bir Uyku ve Yaşamınız için Önemi

0 Yorum

Yorum Yaz