15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Yatak Hangisi? En İyi Yatak Nasıl Seçilir?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Yorumları Nelerdir?

En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Uyku insan yaşamı için çok önemli olduğu için yatak seçimi için çok önemli davranmak gerekmektedir. Yanlış kararlar ile birlikte yanlış yataklar seçileceği için bu durum kesintisiz ve konforlu bir şekilde uyumanızın önüne geçeceği gibi sağlıksız bir şekilde uyumanıza yol açacaktır. Bu bakımdan en iyi yatak seçimi nasıl olmalı sorusuna doğru olarak yanıt vermek yararlı olacaktır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

En İyi Yatağa Niçin İhtiyacınız Var?

İyi bir yatağa her şeyden önce kaliteli bir şekilde uyumanız için ihtiyacınız bulunmaktadır. Buradaki kaliteden kasıt, dinlendirici, vücudunuz için geliştirici, zihinsel ve fiziksel açıdan geliştirici özellikleri ifade etmektedir. Piyasada çok fazla yatak bulunduğu için sağlıklı bir şekilde uyumak için de belirli noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Her şeyden önce insan yaşamının üçte birlik kısmı uykuda geçmektedir. Uyku esnasında gün boyunca yıpranan kaslar yenilenmekte, fiziksel ve zihinsel kısımlar gelişmektedir. Aynı şekilde vücudun yeni bir güne başlaması için gereken tüm ihtiyaçları de uyku bünyesinde barındırmaktadır. İyi bir uyku kan akışınızı düzenleyerek aynı zamanda vücudunuzun her bölgesinin yenilenmesine hem de vücudunuzun gevşemesine neden olmaktadır. Vücudun kimyasal ve fizyolojik yenilenme sürecinin çoğu uyku esnasında gerçekleşmektedir. Bu süreçlerin büyük bir kısmı da gün içerisinde hareket etmeyi sağlayan  kaslar içinde meydana gelmektedir.

Hareket ya da özel aktiviteler sonucunda kaslardaki birçok besin maddesi tükenir ve kas dokusu bozulur. Buna mikro travma adı verilmektedir. Bu durum kasları savunmasız bir hale getirmektedir. Hareketler ya da kasları zorlayacak eylemler sonrasında kaslarınızı çok büyük olaylar için hareket ettirmeseniz bile yürümek, oturmak ya da ayakta durmak gibi basit görünen eylemlerde dahi kaslarınız çalışmaya devam etmektedir. En basit hareketlerde bile kaslar temel yapılarını ortaya çıkarmaktadırlar.

Uyku, kaslarınızın tamamen dinlendiği tek zaman dilimi olduğu için daha güçlü olmak, bağışıklık sisteminizi geliştirmek ve daha iyi görünüme sahip olmak için uyku kalitenizin yüksek olması gerekir. Aynı şekilde iyi uyuduğunuzda kalp atışlarınız normal bir seyre dönüşür ve tansiyonunuzda düşme görülür. Bu durum kalbinizin ve damarlarınızın da daha az yıpranması anlamına gelmektedir. Eğer uyuma kaliteniz düşük ise kalp atışınızın normalden daha yüksek olacaktır ve kan basıncınız da yine yüksek çıkacaktır. Aynı zamanda hafıza üzerinde de iyi ve kaliteli bir uykunun çok önemi bulunmaktadır. Zihnin uzun süreli depolamasını sağlayan uyku kalitesi gün içerisindeki deneyimleri bir araya getirerek hafızayı güçlendirmektedir.

Bu sebepler yüzünden iyi ve kesintisiz bir uykuya ihtiyacınız bulunmaktadır. İyi bir uykuya kavuşmak için ise en iyi yatak seçiminde dikkatli olmanız gerekmektedir.

İyi bir uyku için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?”.

En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olur?

En iyi yatak seçimi yapmak için öncelikle bunun genel bir kavram olduğunu ve yatakların modellerine, buna bağlı olarak sundukları özelliklerine göre değişim gösterdikleri göz önünde tutulmalıdır. En iyi yatak seçimi için genel bir sıralama yapılacak olursa şu özellikleri taşıması gerekir;

  • Yatağın ortopedik özellikler taşıması gerekir. Ortopedik esasında bel ve sırt ile ilgili olan anlamına gelmektedir. Ancak yatak terminolojisinde başta eklem ve kas ağrılarına iyi gelen yatakları ifade etmek için kullanılmaktadır. Fakat piyasada çok fazla ortopedik yatak adı altında yatak bulunduğu için bu konuda belirli noktaların bilinmesi yararlı olacaktır. Ortopedik bir yatak türü olmayıp sadece sağlık açısından yararlı olan yatakları tanımlamak için kullanılan bir kavramı ifade etmektedir. Bu bakımdan sadece ortopedik bir yatak bulunmamakta, yatağı ortopedik yapan özellikleri ve malzemeleri olmaktadır. Bu noktayı göz önünde tutarak, ortopedik özelliği ile öne çıkan bir yatağın üretim sertifikasına bakarak mutlaka hangi malzemelerden üretildiğini öğrenmeniz gerekir. Bunun yanı sıra ortopedik özellikleri tam olarak yerine getirip getirmediğini de öğrenmeniz önem taşımaktadır. Tam ortopedik özellikler taşıyan bir yatak, vücudunuzun doğru pozisyon almasını, uyku esnasında ağırlığınızın eşit şekilde dağıtılmasını sağlayan özellikler göstermektedir.
  • Yatağın hava alan bir yapıda olması gerekir. En iyi yatak hava kanallarına ve dolayısıyla ferah özellikler taşıyan yataklara denilmektedir. Hava almayan ya da hava almasına müsaade vermeyen yataklar aşırı terleme ya da üşüme gibi sorunlara neden olmakla birlikte özellikle kötü koku, bakteri, mantar gibi zararlı oluşumlara da neden olabilmektedirler. Bu durumların önüne geçmek adına iyi bir yatakta mutlaka hava kanalları olmalıdır. Yaysız yataklar kendileri hava kanallarına sahip oldukları için yatağın daimi şekilde hava almasını sağlarlar.
  • Uzun ömürlü kullanıma olanak vermelidir. En iyi yatak sıklıkla değiştirmenize gerek kalmayan, yeni yatak almaya ihtiyaç duymamanızı sağlayan yatak anlamı taşımaktadır. Bu sayede yatağınızı uzun yıllar boyunca kullanabilir, herhangi bir sorun olmadan ilk günkü özelliklerinden yararlanabilirsiniz. En iyi yataklar genelde deforme olma, sarkma, çökme gibi sık görülebilen durumlara karşı etkin bir koruma sağlarlar ve bu durumların oluşmasının önüne geçerler. Böylece sık olarak yatak değiştirmeyi önlemekle birlikte uzun vadede ekonomik kâr sağlarlar. Fakat unutulmamalıdır ki aynı yere sürekli aynı basınç uygulandığında malzeme oturur ve yatak eğim alır. Bu durumun önüne geçmek için yatağınızı 6 ayda 1 ayak baş yapmalısınız.
  • En iyi yataklar içerik açısından alışılmış yöntemlerin dışına çıkabilen yataklardan olmalıdırlar. Başka bir deyişle, en iyi yataklar özenli malzemelerin ustaca bir araya getirilmesinden oluşturulmuş yataklardan oluşmaktadır. Bu bakımdan içeriğine ve hangi malzemelerin kullanıldığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

En İyi Yataklar Nelerdir?

En iyi yataklar tüm bu özellikler göz önünde tutularak WellMatt olarak şu şekilde sunulmaktadır;

  • Lateks yataklar; kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvıya denilen lateks malzemesi blok haline getirilerek yataklarda kullanılmaktadır. Son derece dayanıklı, hava alan, ortopedik özellikler taşıyan ve iyi bir uyku deneyimi sunan yatak türüdür. Ferahlığı ve konforu sayesinde geniş kesimler tarafından tercih edilen bu özel yatak ile birlikte eşsiz bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Vücudu destekleyen yapısı sayesinde özellikle bel ve sırt ağrılarına karşı da çok iyi gelmektedir. Fakat önemli olan nokta piyasada sıklıkla sentetik lateks malzemesi bulunduğu için doğal lateks malzemesi kullanılmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Sentetik lateks, kimyasal özellikler taşıdığı için vücudunuza zararlı olmaktadır.

Lateks yatak için daha fazla bilgi için :”Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

  • Visco yataklar; en iyi yataklar arasında akıllı yatak olarak öne çıkan ve visco elastik malzemesinden yapılan visco yataklar, vücudu saran yapıları ile birlikte son derece rahat ve konforlu bir uyku deneyimi sunmaktadır. Üzerindeki ağırlığın şeklini alarak dinlendirici ve rahatlatıcı bir şekilde uyumayı sağlayan visco yataklar, özellikle bel ve sırt ağrısı başta olmak üzere çeşitli eklem ve kas ağrısı yaşayan kimselerin tercihi olmalıdır.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

  • Doğal ve Yer Yatağı Modelleri; doğal içerikleri ve otantik görünümleri ile öne çıkan doğal yataklar ve Japon yer yatağı modelleri, gelişen yatak teknolojisinin geleneksel olanlar ile harika birleşmesinden bir araya gelmektedir. At kılı, Hindistan cevizi lifi, doğal lateks gibi özel malzemelerden üretilen bu yataklar hem doğal olanın sağlığını hem de yere yakın olmanın rahatlığını yaşamak isteyenler için ideal özellikler taşımaktadırlar.

Doğal Yatak Nasıl Olmalı?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu koşulları göz önünde tutarak en iyi yatak seçimini yapabilir, WellMatt uyku danışmanından isteğiniz her an destek alarak uzun yıllar kullanacağınız ve rahat edeceğiniz yatak modellerine kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
En İyi Yatak Hangisi? En İyi Yatak Nasıl Seçilir?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatak Yorumları Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz