15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
 Yaylı Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?
Sonraki Yazı
Katlanır Yatak Fiyatları Nedir,Fiyatlar Neye Göre Değişir?

At Kılı Yatakların Özellikleri Neler?

Doğal ve rahat bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olan at kılı yataklar sunmuş oldukları eşsiz konfor ile öne çıkıyor. Harika bir yatak malzemesi olan at kılının ustaca kullanılması ile yatağınız dinlendirici,kesintisiz ve sağlıklı bir uyku ortamı sunuyor.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

At Kılı Yatak Nedir?

At kılı yataklar doğal bir elyaf olan at tüyünden yapılmaktadır. Bu bakımdan bir tür protein elyafı olarak da adlandırmak da mümkündür. Temelde yapılış şekli olarak atlayın yeleleri, tüyleri ve kuyruklarından elde edilmektedir. Son derece özel bir konfor sunarlar ve müthiş bir dinlenme olanağı sağarlar. Eşsiz özellikleri bakımından diğer yataklara kıyasla daha pahalı olmasına rağmen çok uzun süreler kullanım olanağı vermesi ve vücut sağlığı için sundukları bakımından oldukça özel bir malzemedir.

At kılının özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • At kılını parlak bir görünümü bulunmaktadır.
  • Uzun ömürlü ve dayanıklı, çok yüksek ağırlıklara bile karşı koyabilecek yapıda olan bir malzemedir.
  • Lif yapısı bakımından uzun, büyük ve boşlukları olan elyafların başında gelmektedir.
  • Esnekliğinin yüksek olması sebebiyle nem transferi açısından eşsiz bir etki göstermektedir.
  • Doğal olduğu için hiçbir kimyasal barındırmaz ve bu bakımdan antibakteriyel özellikler taşıdır.
  • Yapısı gereği hava ve nem dolaşımı sağlayarak terlemenin önüne geçmektedir.

Yatağınızı seçmeden önce bu yazımızı incele:”En İyi Yatak Hangisi? En İyi Yatak Nasıl Seçilir?”.

At Kıyı Yatak Özellikleri Nelerdir?

Eşsiz rahatlığı için tercih edilen at kılı yataklar ayrıcalıklı özellikleri ile öne çıkıyor. At kılı yatakların özellikleri şu şekildedir;

    • Tamamen organik bir malzemedir. Bu bakımdan doğal bir yatağa sahip olmak isteyenlerin tercihidir. Doğal içeriğe sahip olması nedeniyle başta cilt sorunu yaşayan kişiler olmak üzere herkese ferah ve sağlıklı bir uyku ortamı sunar. Kimyasal barındırmayan yapısı ile  kimyasalların vücut üzerinde, başta solunum yollarında yol açtığı hasarlardan korunmayı sağlamaktadır.
    • Eşsiz hava dolaşımı sayesinde uyku kalitesinin üst düzey olmasını sağlar. Yatakta oluşturduğu doğal klima  ile yazları serin,kışları sıcak tutma özelliği vardır. Aynı zamanda aşırı terleme ya da üşüme gibi durumların da önüne geçilerek daha rahat bir uyku deneyiminin yaşanmasını sağlar. Oluşturduğu mikroklima sayesinde terlemenin önüne geçen at kılı yataklar sayesinde hangi mevsimde ya da sıcaklık koşullarında olursanız olun her zaman en rahat uyku deneyimini yaşarsınız.
    • Hava kanalları sayesinde mikro organizmaların barınmasının önüne geçer ve bu durum ile birlikte kötü koku, bakteri, mantar gibi zararlı oluşumların da oluşmasını engeller. Ayrıca alerjik reaksiyonları olanlar için ideal bir uyku deneyimi sunmaktadır.
    • Malzeme kalitesi bakımından çok uzun ömürlüdür ve kolayca deforme olmaz, sarkma ya da göçme gibi belirtiler göstermez. Yapısını koruyarak uzun yıllar kullanım imkânı sunmaktadır.
    • İnsan fizyolojisi ile eşsiz bir uyum göstermektedir. At kılı, organik yataklar arasında özel bir yere sahiptir çünkü vücudun uyku esnasında doğru pozisyonu almasını sağlamaktadır. Uyku esnasında vücudun doğru pozisyonda olması dinlendirici ve sağlıklı bir uyku için oldukça önemlidir. Yanlış pozisyondan kaynaklanan pek çok durum çeşitli sağlık sorunlarına yol açmaktadır. İskelet yapısı gereği dinlendirici bir pozisyonda durmalıdır. Ancak çoğu yatak bu doğal pozisyonu almasına engel olduğu için uyku esnasında vücut çalışmasına devam eder ve uyku sonrasında yorgunluk, rahatsızlık, tutulma gibi durumlar görünür. Bu durumların önüne geçmek adına vücudun desteklendiği ve doğru pozisyonu almasını sağlayan yatakların kullanılmasının büyük önemi bulunmaktadır. At kılı yataklar hem doğru pozisyonun alınması hem de vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasını sağladıkları için kaliteli bir uyku deneyimi sunarlar.
  • At kılı özel lif yapısı sayesinde yatakta hava dolaşımının çok üst seviyede gerçekleşmesini sağlar ve bu sayede nemim hızlıca ve etkin bir şekilde transfer edilmesine yol açarak özel bir ortam oluşturur. Bu sayede uyku esnasında vücudun dışarıya atması gereken fazlalık olan ısı enerjisi yatakta durmayarak, dışarıya kanalize edilir. Böylece at kılı yataklarda uyurken terleme yaşanmaz ve yatakta kötü koku oluşmaz.
    • At kılı yatakların en büyük özelliklerinden birisi kılcal etkidir. Kılcal etki, bir sıvının çok dar hacimli ortamlarda dahi yerçekimi gibi etmenlerden bağımsız olarak hareket edebilmesine denilmektedir. Daha basit bir tanım ile böylesi bir etkiyi boya fırçası ya da borularda gözlememek mümkündür. Boya fırçasında yer alan boya hareket olmadan dahi fırçada hareket edebilmektedir. Ya da peçetelere dökülen sıvı hızlıca tüm peçete tarafından emilir. Bu durumun sebebi sıvı ve onu çevreleyen katı malzeme arasında gerçekleşen moleküler güçtür. At kılı yataklar da bu kuvvete sahip olarak nemin ya da sıvının kılcal etki göstermesini sağlayarak nemin dışarıya transfer edilmesini sağlar.
  • At kılı yatakların öne çıkan özellikleri gerçek birer termal yatak olmalarıdır. Termal konfor ise yataklarda aramanız gereken en önemli özelliktir. Uyku kalitesi için oldukça önemlidir. Uyku esnasında ısı rahatlığı sağlandığında insan vücudu kendiliğinden rahat hisseder ve tüm fizyolojik yapısını buna göre ayarlar. Özellikle sıcak havalarda uykuya dalmakta zorluk çekilmesinin nedeni vücudun uyku için kendisini bir türlü hazırlayamamasıdır. At kılı yataklar ile kolayca uykuya dalar ve gece boyunca kesintisiz uyumaya devam edersiniz.

Tüm bu özellikleri ile birlikte at kılı yataklar eşsiz bir uyuma deneyimi isteyenler tarafından tercih edilmekte ve özel yapıları ile tüm herkes için ideal bir konfor sunmaktadırlar.

Organik Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı yatağınıza karar vermeden önce okuyabilirsiniz.

At Kılı Yataklarda Hangi Malzemeler Kullanılır?

At kılı yataklarda kullanılan malzemeler konforu daha fazla arttırmak için WellMatt tarafından özenle seçilmiş ve at kılı özelliklerini daha da geliştirmesini sağlayan malzemelerden oluşmaktadır. Bu bakımdan at kılı lateks ve Hindistan cevizi lifi ile birlikte harika uyum göstermektedir;

  • Lateks; tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks maddesi, blok halinde yataklarda kullanılmakta ve eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadır. Lateks malzemesi kendiliğinden hava kanallarına sahiptir ve bu sayede yatağın sürekli hava almasını sağlamaktadır. Aynı şekilde vücut yapısını destekleyen ve ağırlığı eşit şekilde dağıtan yapısı ile birlikte vücudun dinlenmesini, uyku esnasında gevşemesine yardımcı olur. Çok yüksek ağırlıklara bile karşı koyan yapısı ile birlikte yapısını uzun zaman korur ve böylece deforme olma özellikleri göstermez.
  • Hindistan cevizi lifi; son derece özel bir malzeme olan ve en az at kılı kadar yararlı olan Hindistan cevizi lifi, esnek ve hava alan yapısı ile at kılını tamamlayan ve özelliklerini daha fazla arttıran bir yapıya sahiptir. Üst düzey konfor ve çok uzun yıllar kullanacakları yatak isteyenlerin tercihi olmaktadırlar.

Bu koşullar altında ister kendi başına ister diğer malzemeler ile kullanılıyor olsun at kılı yataklar özellikleri ile harika bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Fiyatları diğer yatak modellerine göre daha yüksek olmasına rağmen çok uzun süreler formunu kaybetmeden kullanıma olanak verdikleri için uzun vadede ekonomik olmakta, aynı zamanda da sağlığı koruduğu için öne çıkmaktadır.

En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?” yazımızdan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
 Yaylı Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?
Sonraki Yazı
Katlanır Yatak Fiyatları Nedir,Fiyatlar Neye Göre Değişir?

0 Yorum

Yorum Yaz