15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Park Yatağı  Nasıl Anlarız?
Sonraki Yazı
En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

En İyi Yatak Hangisi? En İyi Yatak Nasıl Seçilir?

Uyku insan yaşamı için oldukça önemlidir. Çünkü insan yaşamının üçte biri uykuda geçmektedir. Doğumundan itibaren insanın fiziksel ve psikolojik gelişimi uykuda tamamlandığı için uykuya gerekli özen gösterilmelidir. İyi bir uyku dinlenmenize, yenilenmenize ve aynı zamanda da kendinizi dinç hissetmenize neden olduğu için oldukça önemlidir. Fakat iyi bir uyku için önemli olan da en iyi yatak seçimini doğru yapmaktır. En iyi yatak nasıl seçilir bilmiyorsanız, bu konuda rehber size yararlı olacaktır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

İnsan Sağlığı İçin Uykunun Önemi Nedir?

Tüm canlılar gibi insan da uykuya ihtiyaç duymaktadır. Her insan ömrünün üçte birlik kısmını uykuda geçirmektedir. Uyku pasif bir süreç olmayıp esasında vücudun yenilenmesi ve ertesi gün tekrar aktif olabilmesi için son derece önemlidir. Uykuyu tıpkı yemek ve içmek gibi en temel aktiviteler arasında görebilirsiniz. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak uyku esnasında insan yapısında pek çok değişimler meydana gelmektedir.

Uyku esnasında ölü deriler temizlenir, hücreler yenilenir, büyüme hormonu salgılanır, gün içinde yıpranan kaslar yenilenir ve özellikle gün içerisinde öğrenilenler pekişir. Böylece etkin bir şekilde vücudun temel işlemleri yerine getirilir.

Tüm bu görevlerin yerine gelmesi için ise uykunun kaliteli olması, başka bir deyişle kesintisiz ve sağlık açısından yapıcı olması gerekmektedir. İyi bir uykuyu ise sağlayacak en önemli araç yataktır. Bu bakımdan uyku kalitenizin yüksek olması için en iyi yatak tercihinde bulunmanız büyük önem taşımaktadır.

İyi bir uyku için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?”.

En İyi Yatak Nedir?

En iyi yatak olarak genel bir ifade esasında söz konusu değildir çünkü herkesin yapısına ve kişisel özelliklerine göre tercih ettiği yataklar değişebilmektedir. Önemli olan kişisel özellikleri ve uyku alışkanlıklarını en iyi şekilde karşılayacak yatakları bulabilmektir.

Bu bakımdan WellMatt olarak farklı yatak türlerini rahat bir şekilde uyumanız için sunuyor ve hepsinde en iyi yatak deneyimi yaşamanızı sağlıyoruz. Sunulan en iyi yatak modelleri özelliklerine göre öne çıkmaktadır;

Lateks Yataklar

Lateks malzemesi, özel olarak tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilmektedir. Yine özel yöntemler ile birlikte lateks malzemesi blok haline getirilir ve blok işlemi ile birlikte yataklarda kullanılmaktadır. Lateks malzemesi yapısı gereği son derece dayanıklı ve özel bir malzemedir. Doğal hava kanalları sayesinde yatağın sürekli hava alması sağlanmaktadır. Aynı zamanda doğal oluşu nedeniyle alerjik reaksiyonları olanlara, çeşitli cilt sorunlarını bulunanlara önerilmektedir. Lateks, yapısı gereği dayanıklı bir malzeme olduğu için de çok uzun süreler kullanıma olanak vermektedir. Ayrıca en büyük özelliğini ise ortopedik özellikler taşımasına borçludur. Ortopedik özellikleri ile birlikte vücudu saran yapısı sayesinde dinlendirici, rahatlatıcı bir uyku sağlamaktadır. Vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtma özelliği ile dinlendirici ve rahat bir uyku sunan lateks yataklar özellikle sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenler için ideal bir yatak olarak öne çıkmaktadır. Lateks yataklar aynı zamanda uzun süreli kullanıma olanak verdikleri için de sık yatak değiştirmek istemeyenler tarafından tercih edilebilirler. Lateks yataklar için önemli olan nokta, piyasa koşullarında maliyeti düşürmek adına çok fazla sentetik lateks bulunmasıdır. Sentetik lateks, fabrika koşullarında üretilen ve kimyasal özellikler taşıyan lateks modelleridir. Bu lateks modelleri doğal özellikleri taşımadıkları için aksine cilt sorunları olmak üzere pek çok rahatsızlığa neden olabilmektedirler. Bu yüzden sentetik içeriğe sahip lateks malzemesinden uzak durmanız yararlı olacaktır.

Lateks yatak için daha fazla bilgi için :”Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

Visco Yataklar

NASA tarafından astronotların uzay yolcuklarında rahat etmeleri için 1960’lı yıllarda geliştirilen visco elastik malzemesi astronotlar için olumlu sonuç verince çok kısa süreler içerisinde yataklarda da kullanılmaya başlanmıştır. Üzerindeki ağırlığın şeklini alan yapıları sayesinde yüksek basınçlara karşı dayanıklılık sağlayan ve deforme olmayan visco yataklar, vücudu saran yapıları ile özellikle bel ve sırt ağrısı olanlar tarafından tercih edilmelidir. Vücudu destekleyen yapıları sayesinde hareketi kolaylaştıran ve uyku esnasında vücudun en rahat edeceği pozisyonu almasını sağlayan visco yataklar, bu sayede harika bir uyku deneyimi yaşamanızı sağlamaktadırlar. Visco yataklar aynı zamanda akıllı hücre teknolojisine sahiptirler ve bu sayede kullanıma bağlı olarak kullanıcısını tanımaya başlarlar. Bu sayede kullanıcının uyku esnasında en rahat hareket ettiği pozisyonu almasına olanak tanımaktadırlar. Aynı zamanda hücreli yapısı sayesinde sürekli hava alan bir yapıya sahiptirler ve böylece ferah bir şekilde uyunmasını sağlamaktadırlar. Fakat piyasa koşullarında düşük kalite visco malzemesinden üretilen çok sayıda visco yatak bulunmaktadır. Bu tür visco yatak kullananlar özellikle aşırı terleme sorunlarından rahatsız olmaktadırlar. Aşırı terletme yapmaması için WellMatt olarak tüm visco modellerimizde ViscoJel denilen özel bir malzeme kullanıyoruz. Bu malzeme sayesinde yatağınız sürekli hava aldığı gibi aynı zamanda da aşırı terleme ya da üşüme gibi durumların önüne geçer ve ferah bir uyku sağlar. Rahat, fiyat açısından uygun ve uzun süreli kullanım isteyenler tarafından tercih edilecek en iyi yatak modelleri arasında yer almaktadır.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Doğal Yataklar

Organik yatak olarak da bilinen doğal yataklar özellikle cildi hassas olanlar tarafından tercih edilmekle beraber doğal koşullarda, ferah bir yapı isteyen herkes tarafından kullanılmaktadır. Doğal yatakların en büyük özelliği tamamen doğal malzemelerden yapılmalarıdır. Bu bakımdan özel içeriğe sahip yataklar olarak öne çıkmaktadırlar. İçerikleri Hindistan cevizi lifi, at kılı ve doğal lateks gibi sağlık açısından son derece yararlı malzemelerden oluşmaktadır. Hindistan cevizi lifi ve at kılı yapıları gereği esnek ve dayanıklı malzemelerdir. Bu sayede çok yüksek ağırlıkları bile rahatlıkla karşılayabilirler, zamana ya da kullanıma bağlı olarak deforme özellikleri göstermezler. Ayrıca yapıları gereği sürekli hava alma özelliğine sahip oldukları için yatağın doğal bir klima görevi görmesini, mevsim koşullarından bağımsız olarak yaz ve kış sürekli ideal sıcaklık değeri taşımasını sağlarlar. Böylece yazları serin, kışları ise sıcak bir yatak ortamı oluşmuş olur. Aynı şekilde doğal yataklarda hiçbir kimyasal kullanılmadığı için çocuklardan yaşlılara kadar geniş kesimler tarafından rahatlıkla kullanılabilir özellikler taşımaktadır.

Doğal Yatak Nasıl Olmalı?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Japon Yer Yatağı

Japonların geleneksel kültürlerinin yansıması olan ve yerde yatmayı sevenlere özel olarak üretilen bu yataklar, sadece görünüm olarak değil, yere yakın olmalarının vermiş olduğu konfor ve rahatlık açısında da öne çıkan yataklardan olmaktadır. Bu yataklar ile birlikte uykuya daha rahat dalabilir ve aynı zamanda da ortopedik özellikler taşımalarından ötürü dinlendirici bir şekilde uyuyabilirsiniz. Alışılmış yataklardan sıkılmış ve farklı yatakları denemek isteyenler için ideal olan yer yatağı modelleri, son zamanların en sık tercih edilen yatakları arasında yer almaktadır.

Tüm bu modeller ile birlikte en iyi yatağı seçmek için belirli konularda karara varmanız gerekmektedir. İyi bir yatak ihtiyaçlarınızı doğru karşılayan yatak olduğu için kişisel özelliklerinizi göz önünde tutarak WellMatt uyku danışmanından yardım alarak rahatlıkla en iyi yatağı seçebilir, kendiniz için sağlıklı, konforlu ve uzun yıllar kullanabileceğiniz yatağa karar verebilirsiniz.

Japon Yer Yatağı hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin:”Japon Yer Yatağı Nedir, Kimler Tercih Etmeli?”.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
En İyi Park Yatağı  Nasıl Anlarız?
Sonraki Yazı
En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz