15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
At Kılı Yatakların Özellikleri Neler?
Sonraki Yazı
Katlanır Yatak Nedir,Katlanır Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Katlanır Yatak Fiyatları Nedir,Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Misafirlerini konforlu bir şekilde ağırlamak isteyenlerin tercihi olan katlanabilir yataklar piyasa koşullarında mevcut özelliklerine göre farklı fiyatlara alıcı bulabilmektedirler. Katlanabilir yatak fiyatları kullanılan malzemelere ve işçiliğe göre farklılık göstermektedir. Bu farklılığın yanı sıra en önemli nokta, katlanabilir yatakların performans ve fiyatlarında bir denge unsurunun bulunmasıdır.

Üçe Katlanır Yer Yataklarımızı inceleyin. Katlanır Yatak Modelleri & Fiyatları 

Katlanabilir Yatak Nedir, Özellikleri Nedir?

Katlanabilir yatak ek yerlerinden kullanılmadığı durumlarda katlanan yataklara verilen isimdir. Bu sayede alan sorunu olan kimseler büyük bir sorundan kurtulurlar ve aynı zamanda kamp gibi doğa aktivitelerinde de daha konforlu zeminlerde uyuma imkânına kavuşabilirler. Ayrıca misafirlerini iyi bir şekilde ağırlamak isteyenler için de son derece önemli olan katlanabilir yatak modelleri rahat ve pratik bir şekilde uyumak isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Katlanabilir yatak özellikleri ise şu şekildedir;

  • Katlanabilir yataklar en pratik şekilde kullanılacak yataklara denilmektedir. Ek yerlerinden kıvrılarak toplanabilen katlanır yataklar, konfor konusunda ise normal yataklardan geride kalmaz, en az standart yataklar kadar konforludur.
  • Katlanabilir yatakların en büyük avantajı sadece kullanım esnasında yer kaplamamalarıdır. Alan sorunu olan kimseler kullanmadıkları esnasında yataklarını katlayarak büyük bir kolaylık yakalarlar.
  • Katlanabilir yataklar kullanılmadıkları zaman basit bir koltuk olarak kullanılabilmektedirler bu sayede kullanılmadıkları durumlarda da değerlendirilmiş olurlar.
  • Malzemeleri ve yüzeyleri bakımından sağlık için gerekli olan zemini sağlayarak iyi bir uyku deneyiminin yaşanmasını sağlarlar.
  • Özel yüzeyleri sayesinde mevsim koşullarından bağımsız olarak dört mevsim kullanıma olanak vermektedirler. 

Bu özellikleri ile normal yataklardan hiçbir farkı bulunmayan katlanabilir yataklar ile kendiniz ya da misafirleriniz dilediğiniz rahatlığa kavuşabilirsiniz.

Katlanır yatak kullanıcılarının yorumları nedir?” başlıklı yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Katlanabilir Yatak Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Piyasa koşulları içinde katlanabilir yatak fiyatları değişkenlik göstermektedir. Elbette bu durum tüm yataklarda olduğu gibi malzeme, işçilik ve sunulan konfor açısından değişmektedir. WellMatt olarak satışa sunulan katlanabilir yatakların fiyatları şu noktalara göre belirlenmektedir;

  • İçerik; WellMatt tarafından sunulan katlanabilir yatakların fiyatlarını belirleyen en önemli nokta yüksek kalite malzeme kullanılması ve özenli işçiliktir. Sunmuş olduğumuz katlanır yataklar şu malzemelerden oluşmaktadır;
  • Visco elastik malzemesi; NASA tarafından 1960’lı yıllarda astronotların uzay yolculuklarında rahat etmeleri için geliştirilen visco malzemesi astronotlar için olumlu sonuç verince yataklarda da kullanılmaya başlanmıştır. Vücut ağırlığını dengeleyen ve ısıyı sabit tutan yapısı ile eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadır. Açık hücreli yapısı sayesinde visco yataklar vücudun şeklini alırlar ve bu sayede dinlendirici, rahatlatıcı, konforlu bir uyku deneyimi sağlarlar. Vücudun tüm boşluklarını doldurması ile visco malzemesi omurganın düz ve sağlıklı bir biçimde olmasına yardımcı olurlar. Kaliteli ve kesintisiz bir uyku için gerekli olan vücudun doğru pozisyonu alması visco malzemesi sayesinde etkili bir şekilde sağlanmaktadır. Bu bakımdan, visco malzemesinden üretilmiş yataklar, son zamanlarda özellikle eklem ve kas ağrıları başta olmak üzere çeşitli ağrıları olan kimseler tarafından tercih edilmektedir. Başka bir deyişle visco yataklarda vücut ağırlığı eşit olarak dağıtılır ve eklem – kas bölgelerinin uyku esnasında dinlenmesi, doğru pozisyonu almaları ve üzerlerine ağırlık binmemeleri sağlanır. Genelde yanlış malzeme kullanılan yataklarda belirli bölgeler uyku esnasında sürekli çalıştıkları için dinlenememekte, bu durum da çeşitli ağrıların oluşmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda visco malzemesi eşsiz bir hareket dengesi sunmaktadır. Hareketi bastırıcı özelliği sayesinde dalgalanmaların önüne geçer ve uyuyan kişinin rahatsız olmasını engeller. Açık gözenekli yapısı sayesinde de sürekli hava alan bir yapıda olup yatak içerisinde kötü koku, bakteri, mantar gibi zararlıların oluşmasının önüne geçer. Tüm bu özellikleri yaşamanız için katlanabilir yataklarda da visco malzemesi kullanılmaktadır. Visco malzemesi ise fiyatları doğrudan etkilemektedir çünkü kendi başına bile maliyetli olabilen visco malzemesini WellMatt olarak ViscoJel olarak kullanıyoruz. Bu jel yatağın sürekli hava almasını sağlamakta ve ısı dengesinin sabit kalmasını sağlamaktadır. Piyasa koşullarında maliyeti düşürmek adına düşük kalite visco kullanılan yataklarda ise terleme ya da kötü koku gibi sorunlar oluşabilmektedir.
  • Doğal lateks; iyi bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin son zamanlarda sıklıkla tercih ettikleri malzemelerin başında doğal lateks gelmektedir. Lateks, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen sıvının özel yöntemler ile blok haline getirilmesi ile birlikte yataklarda kullanılmaktadır. Esasında lateks pek çok alanda kullanılmasına karşılık özellikle yataklarda kullanıldığında son derece tatmin edici özellikler oluşturmaktadır. Hem doğallığı hem de uzun ömürlü olması bakımından lateks malzemesi konforlu, gevşetici ve sağlıklı bir uyku deneyimi sunmaktadır. Malzemenin en önemli özelliği ise delikli bir yapıya sahip olmasıdır. Delikli yapısı sayesinde hava dolaşımı stabil olarak yatakta mevcuttur ve mevsim koşullarından bağımsız olarak aynı ısı dengesi sağlanmaktadır. Bu durum ise yazları serin, kışları ise ılık bir uyuma derecesini oluşturmaktadır. Özellikle aşırı terleme ya da üşüme yaşayan kimselere rahat bir uyku deneyimi sağlamaktadır. Hava kanalları aynı zamanda bakteri, mantar, kötü koku, küf gibi zararlı oluşumların da önüne geçerek cilt sorunları başta olmak üzere pek çok durumun gerçekleşmesinin önüne geçer. Alerjisi olanlar ya da dönemsel alerji yaşayanlar lateks malzemesi ile büyük rahatlık duyarlar. Lateks malzemesi yapısı gereği son derece dayanıklıdır ve uzun süreler kullanıma olanak vermektedir. Zamana ya da kullanıma bağlı olarak deforme olma, çökme, yırtılma ya da gevşeme gibi durumlar lateks malzemesinde görülmemektedir. Lateks malzemesi vücut ağırlığını dengeleyen bir yapıya sahiptir. Vücut ağırlığının dengelenmesi her şeyin başında sırt, bel, omuz, boyun gibi ağrıların önüne geçmekte, dinlendirici bir uyku ile birlikte dinç olmayı sağlamaktadır. Vücut ağırlığını başından sonuna kadar eşit şekilde yatağa dağıtan lateks, bu sayede büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Lateks malzemesi aynı zamanda uyku esnasında hareketleri azaltarak, kişilerin çok dönmeleri ile rahatsız olarak uyanmalarının önüne geçmektedir. Tüm bu özellikleri ile birlikte öne çıkan lateks malzemesi bu özelliklerini tam olarak göstermesi için ise doğal yapıda olmalıdır. Piyasa koşullarında sentetik lateks sık bulunmakta ve çoğu yatakta sentetik lateks tercih edilmektedir. Ancak bu tür ürünler doğal lateks özelliklerinden yararlanmayı sağlamadıklarının yanı sıra sağlık açısından çeşitli zararlar da oluşturabilmektedirler. Bu türden sorunları yaşamamak adına markanın mutlaka üretici sertifikasına bakmanız gerekmektedir. WellMatt tüm ürünlerinde olduğu gibi katlabilir yatak modellerinde doğal lateks malzemesi kullanmaktadır. Doğal lateks kullanılması ise fiyatları etkileyen önemli bir noktadır.
  • Doğal yün ve pamuk kullanımı; katlanabilir yataklarda kullandığımız doğal yün ve pamuk malzemesi de fiyatları etkileyen başka bir noktadır. Yerli yün ve pamukların yataklar için yeterli rahatlığı sağlayamadıkları için ithal edilen yün ve pamuklar doğal içerikleri ile konforlu bir şekilde uyumayı sağlamaktadırlar.
  • Tüm bu malzemelerin seçimi kadar işçiliğin özenli olması da fiyatları etkilemektedir. İşçiliğin maliyetini düşürmek adına piyasa koşullarında metal karyola tarzında katlanabilir yataklar sık olarak üretilmektedir. Ancak hem hantal bir görünüm verdikleri hem de estetik açıdan güzel olmadıkları gerekçesi ile WellMatt güzel ve özel bir tasarıma sahiptir. Katlanabilir yataklar için ayrı bir kulvar oluşturan firmamız, kendiniz ve misafirleriniz için en uygun fiyatlar ile katlanabilir yatakları sunmaktadır.

En çok tercih edilen katlanabilir yatak modelleri hangileri?” başlıklı yazımızdan katlanır yatak hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Katlanır Yatak
Önceki Yazı
At Kılı Yatakların Özellikleri Neler?
Sonraki Yazı
Katlanır Yatak Nedir,Katlanır Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz