15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Yarı ortopedik ve tam ortopedik yatak arasındaki fark nedir?

Yarı Ortopedik Lateks Bebek Yatağı Nedir?

Lateks yataklar son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yatak çeşitlerinin başında gelmektedir. Gerek kullanılan malzeme gerekse rahatlık açısından son derece iyi bir uyku deneyimi sunan lateks yataklar, bebekler için de oldukça elverişli yatak türü olarak öne çıkmaktadır. Yarı ortopedik lateks bebek yatağı bebekleriniz için özel olarak üretilmiş, lateks ağırlıkta yataklara denilmektedir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Bebek Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Lateks Nedir?

Lateks, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen bir sıvıdır. Bu sıvı yılın belirli dönemlerinde elde edilip yine özel yöntemler ile blok haline getirilir. Tamamen doğal oluşu ve aynı zamanda da dayanıklı, rahat olması gibi özellikleri yüzünden yataklarda sık olarak tercih edilen bir yatak türü olarak öne çıkmaktadır. Lateks yatakların özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Esnek yapısı sayesinde uzun ömürlü kullanıma sahiptir. Lateks malzemesi son derece dayanıklı olup kullanıma ya da süreye bağlı olarak görülecek hasarları kendisinde barındırmaz.
  • Malzemenin gözenekli olması sayesinde yatak sürekli hava alır. Bu durumda da başta ısı dengesinin ayarlanması ve kötü kokuların oluşumun önüne geçilir. Özellikle bebeklerin kesintisiz bir şekilde uyumaları adına lateks malzeme olarak son derece rahat imkânlar sunmaktadır.
  • Bebeğiniz için zararlı olacak bakteri, küf, mantar gibi oluşumların önüne geçer ve bu türden zararlı maddelerin yatak içinde barınmasına izin veremez. Bu tür alerjik reaksiyonlar, özellikle sadece sünger ya da visco, elyaftan oluşan yataklarda sık görülebilmektedir. Ancak sadece süngerden oluşan yatak bebekler için uygun değildir. Yüzeyi ile teması nedeniyle çeşitli cilt sorunları ve alerjik tepkimeler gelişebilmektedir. Bu bakımdan sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasına dikkat ediyoruz.
  • Bebekler sağlık açısından son derece hassas oldukları için herhangi bir kimyasal alaşım onlarda alerjiye ya da diğer sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Ancak lateks doğal bir malzeme olduğu ve yanında kullandığımız diğer malzemeler de doğal içeriğe sahip olmaları bakımından bebeğinizin sağlığı için elverişsiz olan tüm sorunlara karşı koruma sağlar. Üretim aşamasında kullanılan yapıştırıcılar, kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar olduklarından bebeğiniz tamamen doğal bir yatağa sahip olurlar.
  • Lateks yataklar, yapıları gereği ağırlığı eşit bir şekilde dağıtırlar. Bu sayede vücudun bir bölgesinin ağırlığa maruz kalıp rahatsız bir şekilde uyunmasının önüne geçilmektedir. Aynı zamanda kan dolaşımı da düzgün bir şekilde gerçekleşmesi nedeniyle vücudun yenilenmesi ve dinlenmesi açısından da önem taşımaktadır.
  • Lateks yataklar çok yumuşak ya da çok sert yataklar değillerdir. Bu bakımdan lateks yataklar, bebeğinizin kemik gelişimi için uygun olan orta sertliği sunarlar. Özellikle yaylı yataklarda görülen direnç gösterme özelliği lateks yataklarda bulunmamaktadır. Yaylı yataklar yapıları gereği sürekli basınç uyguladıkları için bebeğinizin kemik ve kas gelişimi üzerinde ciddi sorunların oluşmasına, aynı zamanda da yayların arasında çeşitli bakteri ve tozların meydana gelmesine neden olmaktadırlar.
  • Lateks malzemesi temizlemesi açısından son derece kolay ve elverişli bir malzemedir. Bu sayede kirler ile rahat bir şekilde baş edebilirsiniz.
  • Uygun dansiteye sahiptirler. Fakat yaygın bilinenin aksine dansite, bir sertlik tabiri olmayıp süngerin metreküp başına düşen kilogram yoğunluğunu ifade etmektedir. Bu yüzden 32 – 36 dansite olarak bilinen bebek yatakları için bu yargı yanlıştır. Dansite sadece yoğunluk ile ilgili olup bu durum da kullanım süresini etki etmektedir.

Lateks yatak hakkında daha çok bilgi için şu yazımıza bakabilirsin: ”Lateks Yatak Nedir?Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

Bebeğiniz İçin Lateks Yatakları Nasıl Sunuyoruz?

Lateks yatak teknolojisinin tüm imkânlarından bebeğinizin rahat bir şekilde uyuması adına faydalanıyoruz. Bu kapsamda, bebeğinizin deliksiz bir şekilde uyuması adına lateksi sadece sunduğumuz gibi diğer doğal malzemeler ile de destekleyerek, daha elverişli bir uyku zemininin yaratılması adına sizlerle buluşturuyoruz. Bu kapsamda, lateksin yanında Hindistan cevizi liflerinden yaptığımız Coco modelleri, doğal yün ve pamuk kullandığımız Wocolat modelleri sizlerle buluşuyor. Bu kapsamda inceleme yapılacak olursa;

  • Wocolat Modelleri; Doğal lateksin yanında tamamen ithal olan doğal pamuk ve yünlerin karışımından ürettiğimiz yataklar, bebeğiniz için 4 mevsim ideal uyku ortamı sunuyor. Aynı zamanda pamuğu sıkıştırmayla elde ettiğimiz destekleyici ile de yatakların rahatlığı açısından en uygun modeli sizlere sunuyoruz. Pamuk, yün ve lateksin harika harmanından oluşan bu yataklar, bebeğinizin rahat bir şekilde uyuması için tüm özellikleri bir araya getiriyor.
  • Coco Modelleri; Hindistan cevizi lifi, özellikle içinde bulunan hava kanalları sayesinde yazın serin, kışın ise sıcak tutma özelliği göstermektedir. Bu sayede mevsim koşullarının bebeğiniz için elverişsiz ortamlar başta olmak üzere pek çok alanda bu yatakları kullanabilirsiniz. Liflerin yanı sıra doğal lateks kullanımı ile de öne çıkan bu modellerimiz, bebeğinizin rahat bir şekilde uyuması için en ideal yatağı sizlere sunuyor.
  • Lateks Modelleri; sadece lateks isteyen ve lateks malzemesinin kalitesine güvenen kimseler tarafından tercih edilen bu modelde, lateksin yoğun bir şekilde kullanılması ile bebeğiniz için en ideal yataklardan birisi ortaya çıkmış oluyor.

Yarı Ortopedik Kavramı Nedir?

Lateks yatakların, bebeğiniz için yarı ortopedik olmasına dikkat ediyoruz. Ortopedik kavramı esasında bel ile ilgili olan anlamına gelmektedir. Piyasada sıklıkla ve genelde de hatalı olarak kullanılan ortopedik yatak, başlı başına bir yatak türü olmayıp sadece rahatlığı ve sağlık açısından da destekleyici bir yapıyı kast etmektedir. Bu bakımdan tam ortopedik kavramı, özellikle omurgaya destek veren, sert yüzeye sahip yataklar için kullanılmaktadır. Yarı ortopedik kavramı ise çok fazla sert olmayan, orta karardaki yataklar için kullanılmaktadır. WellMatt olarak sunduğumuz tüm yataklarımız ortopedik özellikler taşımaktadır. Ancak bebekler için sunduğumuz yataklarda yarı ortopedik olmalarına dikkat ediyoruz. Çünkü tam ortopedik yataklar bebekler için sağlıksız olan yataklardır. Bebeklerin gelişimleri uykularında devam ettiği ve en az 2 yıl sürdüğü için bebeklerin doğru yatakta yatması oldukça önemlidir. Fiziksel ve zihinsel gelişimlerini bebekler çoğunlukla yatakta tamamlarlar. Bu bakımdan gün içerisinde çok sık uyurlar. Çünkü henüz gelişimlerini tamamlamadan doğmuşlardır ve bu durumda gelişimleri doğduktan sonra hızlı bir şekilde sürer. Eğer tam ortopedik bir yatak tercih ederseniz, yatağın sertliğinden ötürü bebeğinizin omuriliği zarar görebilir ve aynı zamanda da rahat uyuyamadığı için sıklıkla uyanmak zorunda kalır. Bu durumda da bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişiminde daha sonra telafi etmesi zor durumlar yaşanabilir. Bunun için, bebeğinizin gelişimini olumlu olarak destekleyecek yarı ortopedik yatakları lateks ile sizlere sunuyoruz. Lateks yataklar, vücut ağırlığını dengeledikleri ve yatan kişiyi sarmalamadıkları için bu bakımdan en kullanışlı yataklar olarak öne çıkmaktadır.

Yarı Ortopedik Ve Tam Ortopedik Yatak Arasındaki Fark Nedir?” yazımızda yarı ortopedik yatak hakkında daha ayrıntılı bilgileri bulabilirsin.

Bebeğiniz İçin Yarı Ortopedik Lateks Yatağı Nasıl Seçeceksiniz?

Bebeğiniz için yarı ortopedik lateks yatak seçimi için ilk başta zorlanabilirsiniz. Ancak sunmuş olduğumuz destek ile bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz. WellMatt uyku danışmanı ile yapacağınız görüşme sonrasında bebeğiniz için en uygun olan lateks yatağı sizinle buluşturuyoruz. Aynı zamanda hazır sunduğumuz modellerimizin ölçüsünden ya da kullanılan malzemesinden memnun kalmazsanız, isteğiniz doğrultusunda bebeğiniz için özel yatak üretimi de yapıyoruz. Ancak bebeğiniz için hangi yatağın tam olarak doğru olduğundan emin değilseniz mutlaka danışman desteğimizden yararlanmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bebeğinizin yaşı, kilosu ve boyu yatak seçiminde oldukça önemlidir. Yatak seçiminde yanlış yapmanız halinde bebeğinizin sorunlarını anlayamaz ve sonuçta sağlığı açısından tehlikeli durumlar yaratabilirsiniz. Bu bakımdan doğru olan yatağı seçmeniz adına temsilcimiz ile görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Üstelik seçtiğiniz yataktan bebeğiniz memnun kalmaz ise 30 güne kadar ücretsiz iade alıyoruz. Bizim için önemli olan bebeğinizin rahat etmesidir ve eğer rahat etmiyorsa ürünümüzü sizden geri alıyoruz. Piyasa şartlarında yaygın olarak bebek yatağı olarak sunulan ancak içerik bakımından bebeklere uygun olmayan yataklardan uzak durmanızı da bebeğinizin sağlığı için öneriyoruz. Çünkü lateks malzemesi, piyasa şartlarında sentetik bir şekilde de kullanılabilmektedir. Sanayi üretimi olan bu lateksler sıklıkla alerjiye sebep olurlar. Lateks yatakların alerji yapmalarının sebebi sentetik lateks kullanılmasıdır. Bu bakımdan yataklarımızda kullandığımız lateksler doğal olup alerji gibi sorunlara yol açmamaktadır. Aynı zamanda diğer malzemelerinin de özenli bir şekilde seçilmiş olmaları yüzünden bebeğinizin sağlığı açısından en rahat edebileceğiniz ve güven duyabileceğiniz yatak modellerini sizler ile buluşturmanın mutluluğunu duyuyoruz.

Bebek yatakları hakkında daha ayrıntılı bilgi için şu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Lateks Bebek Yatağı Yorumları Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Visco Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Yarı ortopedik ve tam ortopedik yatak arasındaki fark nedir?

0 Yorum

Yorum Yaz